Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (12)

Lista Majowo - Czerwowych Mamuś

ROZPAKOWANE:)

Zielona Cytrynka
04.05 lolaola SYNEK Tymon 4050g i 56cm/cc/Redłowo

Maj 2013

09.05 Muszczek - CÓRECZKA Natalka /
17.05 aniella - SYNEK /
23.05 gani - SYNEK /
24.05 _dee_ - CÓRCIA Łucja /
26.05 Grosik - SYNEK / Wojewódzki
27.05 Adziula - SYNEK Nikodem / St. Georges Hospital, London
29.05 Jagaa - NIESPODZIANKA / Kliniczna

Czerwiec 2013

4.06 Sylwia- córcia Maja /St James's University Hospital Leeds
06/07.06 Hexusia - SYNEK / Redłowo
07.06 Jotenka- CÓRECZKA Kornelia / Wejherowo
08.06 stenemi - CÓRCIA Julia / Redłowo
08.06 inka2 - SYNEK /
09.06 mini - SYNEK Filip /
12.06 MamaJasia - SYNEK /
13.06 ja_sama - SYNEK Piotruś / Wejherowo
14.06 h_and_m (haemka) - CÓRECZKA i CÓRECZKA /Kościerzyna
16.06 stokrotka24s - SYNEK Hubert lub Norbert i prawdopodobnie CÓRECZKA Majka/ ZASPA
20.06 julka - SYNEK /
20.06 HappyMum - CÓRECZKA /
21.06 Justa78-CÓRCIA / Zaspa
23.06 Buniak- SYNEK / Zaspa
24.06 sl - CÓRECZKA /
28.06 moseka - CÓRECZKA Kasia / Kliniczna

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Majowo-Czerwcowe-Mamusie-2013-11-t462240,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (12)

Ej, a w ogóle zanim napisałam, że się rozpakowałam, już zostałam umieszczona w rozpakowanych. Która mojego bloga czytała, hę? :P

U mnie cisza dziś ... tzn skurcze mam, ale biorę nospę forte, dzwoniłam do mojej ginki mówiła żeby przyjechać w czwartek to zobaczymy co i jak, zmierzymy szyjkę, zrobimy ktg i wtedy się zobaczy co i jak.

image

image

aktualizuje ;)

Lista Majowo - Czerwowych Mamuś

ROZPAKOWANE:)

02.05 Zielona Cytrynka SYNEK Mateusz 3425g, 54cm / SN / Zaspa
04.05 lolaola SYNEK Tymon 4050g i 56cm / cc / Redłowo

Maj 2013

09.05 Muszczek - CÓRECZKA Natalka /
17.05 aniella - SYNEK /
23.05 gani - SYNEK /
24.05 _dee_ - CÓRCIA Łucja /
26.05 Grosik - SYNEK / Wojewódzki
27.05 Adziula - SYNEK Nikodem / St. Georges Hospital, London
29.05 Jagaa - NIESPODZIANKA / Kliniczna

Czerwiec 2013

4.06 Sylwia- córcia Maja /St James's University Hospital Leeds
06/07.06 Hexusia - SYNEK / Redłowo
07.06 Jotenka- CÓRECZKA Kornelia / Wejherowo
08.06 stenemi - CÓRCIA Julia / Redłowo
08.06 inka2 - SYNEK /
09.06 mini - SYNEK Filip /
12.06 MamaJasia - SYNEK /
13.06 ja_sama - SYNEK Piotruś / Wejherowo
14.06 h_and_m (haemka) - CÓRECZKA i CÓRECZKA /Kościerzyna
16.06 stokrotka24s - SYNEK Hubert lub Norbert i prawdopodobnie CÓRECZKA Majka/ ZASPA
20.06 julka - SYNEK /
20.06 HappyMum - CÓRECZKA /
21.06 Justa78-CÓRCIA / Zaspa
23.06 Buniak- SYNEK / Zaspa
24.06 sl - CÓRECZKA /
28.06 moseka - CÓRECZKA Kasia / Kliniczna

Ja zaliczam wizytę na Zaspie na patologii ciąży do średnio udanych. O ile na izbie przyjęć było miło i spokojnie to patologia ciąży mnie zawiodła. Spędziłam tam 2 dni i ciężko było uzyskać jakąś informację od lekarzy na temat zdrowia mojego i dziecka. Po tym doświadczeniu jednak zdecyduję się na poród w Redłowie:). Zostało 7 dni i nie mogę się już doczekać:).

ja słyszałam też o przypadku gdzie dziecko rozwijało się bez wód przez 6 miesięcy.

ja też mam jutro ktg ale skurczy na razie chyba brak- chyba, że ich nie czuje.

Buniak, synka urodziłam dzień przed terminem. A z rozwarciem chodziłam przez ponad dwa tygodnie, w końcu mnie zatrzymali w szpitalu "bo nie mogę tak chodzić", przebili pęcherz i poszło.

Wow, Cytrynka, to miałaś błyskawiczny poród! Zazdroszczę :)

stokrotka, bóle między łopatkami to na pewno nie porodowe :D

W piątek przestałam brać fenoterol i powiem wam, że czuję się o niebo lepiej:) mam więcej siły i chęci:) mogę robić o wiele więcej niż podczas przyjmowania tych leków, nie jestem tak wyczerpana. Mimo wszystko nic się u mnie nie ruszyło:P jak na razie oznak porodu brak. Pojutrze idę na wizytę ciekawe co powie doktorek?:)
Nie jest mi bardzo ciężko i nie męczę się tak bardzo jak pod koniec poprzedniej ciąży, ale nie ciekawość już daje znać o sobie:) już mam ochotę przytulić tą małą istotkę:) wszystko już mam przygotowane, tylko trzeba pościel ułożyć w łóżeczku i tyle:)

A co do wód płodowych, to na Klinicznej udało się lekarzom doprowadzić do szczęśliwego zakończenia ciąże u kobiety która nie miała w ogóle wód płodowych- leżała tam całą ciąże i maluszek urodził się przed czasem ale wszystko poszło ok. Na dodatek oglądałam dziś na tvn style program "położne" i kobieta opowiadała, że ok 20tc (nie pamiętam dokładnie) odeszły jej wody i pojechała do szpitala, tam przetrzymali ją do 30tc i wtedy urodziła dopiero.

Hej hej:-)) Mateuszek pchal sie szybko na siwat- taki porod to tylko do pozazdroszczenia:-))Gratulacje dla Mamy:-)

u nas cicho sza.. bole przeszly.. teraz bola plecy na wysokosci lopatek wiec to chyba nie te bole co maja byc..
jutro mam ktg.. wg gin powinnam wytrwac do konca 37 tyg..zaczynam 37..jeszcze tydzien..a kto wie..jesli nic sie nie stanie to akcja bedzie dopiero ze skierowaniem..i oby tak bylo.. wole jechac na spokojnie..umowic sie na cc niz bac sie ze w drodze (ponad 60km) zaczne rodzic i blizniaki beda sie pchaly szybko na swiat..

milego dnia:-)

Justa, spokojnie, ja cię na pewno nie przegonie :P

chociaż kto wie... :P

Justa nie martw się;-) postaram się dotrwać. Ja już leże i dojrzewam:-) na kanapie. Jutro ja jadę na KTG ale zamierzam dotrwać do końca maja chociaż.

Cytrynka gratuluję!

Ja dzisiaj zaliczyłam wizytę w szpitalu. Od wczoraj brzuch mi bardzo twardniał,nospa już nie pomagała.W nocy się pomęczyłam z tym brzuchem,ale rano stwierdziłam że musimy jechać,bo coś jest nie tak. Na izbie podłączyli mnie pod KTG i okazało się,że mam skurcze. Lekarz jak usłyszał,że dopiero zaczęłam 35 tydzień,to stwierdził że potrzebuję Fenoterol i przechodzę na tryb kanapowo-łóżkowy. Oby tylko wytrwać do 38 tygodnia.

Dziewczyny z czerwca nie wpychajcie się w kolejkę zbyt szybko ;-) niech majówki się rozpakuję.Jak zaczną czerwcówki się rozpakowywać w maju to kto ze mną zostanie na czerwiec? ;-(

Inka czyżbyś była teraz na pierwszym rozpakowaniu. No no zobaczymy. Meldujcie się ;-)

Inka, ja też byłam szalenie zaskoczona. Na poporodowym wszystkie położne przemiłe, neonatolodzy FENOMENALNI, aż dziwią mnie wszystkie negatywne opinie, które czytałam :)

Ja dziś rano po wizycie na Zaspie, w nocy bóle brzucha, rano skurcze co 5-7minut, ale nie bolesne.

Dostałam zastrzyk z papaweryny, no i lekarz mówił, że albo się ruszy albo nie. Mały waży ok 3kg, wszystko z nim ok, rozwarcie na 1,5cm, więc czekam w domku na rozwój sytuacji, na razie cisza, może wieczorem się ruszy.

Co do IP super i położne i lekarz. Jestem pozytywnie zaskoczona.

image

image

super, jeszcze raz gratulacje.

3425 g, 54 cm :)

Jeden poród wystarczy mi w zupełności :D

Za to położna, która go odbierała, fenomenalna :) Gosia miała na imię - no złota kobieta :)

o ja cię !!!!! szybko ! kurcze super. stworzona do porodów.

tak tak chodziło mi o pochwalenie się hihihi.

Gratulacje Cytrynko, to miałaś poród expresowy! Pozazdrościć tylko...
Napisz ile mierzył i ważył Mateuszek w chwili porodu no i jak tam teraz się macie.

Napisać co? Pochwalić się, jak było? :P

Jeśli tak, to mogę :)
W skrócie - miałam na szyjce szew okrężny, którego mi nie zdjęto, bo nie było miejsc na Zaspie. Miałam z nim czekać na rozpoczęcie akcji. No i... cóż, w czwartek 2 maja bardzo chciałam iść na zakupy do E.Leclerca. Chłopu mojemu trułam, że musimy, bo "jutro piątek, ale święto i wolne i sklepy zamknięte". I nagle (chwilę przed 11) dostałam silnego bólu krzyżowego. Dwa skurcze później zaczęłam plamić. O 12 byłam już na IP, o 12.05 odeszły mi wody przy badaniu (okazało się, że szew okrężny się zagubił :D), a o 14.05 urodziłam synka. Szew znalazł się przy łyżeczkowaniu ;)))) Tyle w skrócie :) Skurczów miałam... bo ja wiem? Mniej niż 20 w sumie :) I nic, absolutnie NIC nie wskazywało na to, że urodzę. A rodziłam po raz pierwszy :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gratulacje Zielona Cytrynko ;-) Napisz jak znajdziesz czas;-)

Inne tematy z forum

prywatny dentysta (25 odpowiedzi)

Gdzie w gdansku jest dobry prywatny dentysta dla dzieci??

Pytanie o wynajem (32 odpowiedzi)

Mam pytanie jesli wynajmuje mieszkanie rodzinie a umowę najmu podpisze tylko 1 osoba. To gdzie...

Kiedy przekłuwałyście córkom uszka ??? (153 odpowiedzi)

Chodzi mi o wiek maluchów. Widziałam różne opinie, że lepiej do roku, inny, że na rok, a jeszcze...