Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (12)

Lista Majowo - Czerwowych Mamuś

ROZPAKOWANE:)

Zielona Cytrynka
04.05 lolaola SYNEK Tymon 4050g i 56cm/cc/Redłowo

Maj 2013

09.05 Muszczek - CÓRECZKA Natalka /
17.05 aniella - SYNEK /
23.05 gani - SYNEK /
24.05 _dee_ - CÓRCIA Łucja /
26.05 Grosik - SYNEK / Wojewódzki
27.05 Adziula - SYNEK Nikodem / St. Georges Hospital, London
29.05 Jagaa - NIESPODZIANKA / Kliniczna

Czerwiec 2013

4.06 Sylwia- córcia Maja /St James's University Hospital Leeds
06/07.06 Hexusia - SYNEK / Redłowo
07.06 Jotenka- CÓRECZKA Kornelia / Wejherowo
08.06 stenemi - CÓRCIA Julia / Redłowo
08.06 inka2 - SYNEK /
09.06 mini - SYNEK Filip /
12.06 MamaJasia - SYNEK /
13.06 ja_sama - SYNEK Piotruś / Wejherowo
14.06 h_and_m (haemka) - CÓRECZKA i CÓRECZKA /Kościerzyna
16.06 stokrotka24s - SYNEK Hubert lub Norbert i prawdopodobnie CÓRECZKA Majka/ ZASPA
20.06 julka - SYNEK /
20.06 HappyMum - CÓRECZKA /
21.06 Justa78-CÓRCIA / Zaspa
23.06 Buniak- SYNEK / Zaspa
24.06 sl - CÓRECZKA /
28.06 moseka - CÓRECZKA Kasia / Kliniczna

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Majowo-Czerwcowe-Mamusie-2013-11-t462240,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (12)

A, i jeszcze ciekawostka - dzień po porodzie miałam -12kg :D Czyli zostało już tylko 6.

Jagaa, gratuluje synka!

My już po wizycie.. młoda waży 2800.. ja pozamykana, kolejna wizyta za 3tyg, na razie wszystko ok :) schudłam kilogram, mała przytyła prawie kilogram - wszystko tak jak miało być :) mam trochę kiepskie przepływy w jednej z żył macicznych, ale druga działa, młoda rośnie, więc nie będę musiała brać zastrzyków przeciwzakrzepowych :) Po za tą jedną żyłą wszystko jest w najlepszym porządku :)

Ja już w domu :)
W poniedziałek pojechaliśmy na IP, zapakowali mnie na patologię (11 dni po terminie!!), potem chcieli robić testy itd. - na szczęście następnego dnia lekarz się zlitował i przy badaniu przebił pęcherz, podali mi oksytocynę i UWAGA - od pierwszego skurczu poród trwał 1h 10 min. To dla tych, co się tak panicznie boją oksytocyny :) Trzymałam się lepiej niż poprzednio, byłam cały czas przytomna, wysłałam nawet męża żeby zawołał kogoś że już czuję parcie, bo w sumie przychodzili tylko zwiększać dawki oksy - jeden skurcz i córeczka była na świecie. Dzisiaj wyszłyśmy do domu, chociaż robili trochę problemów, bo sporo spadła na wadze (ja nie budzę w nocy na karmienie tak jak każą :p), a wody były zielone i wtedy bardziej się czepiają. Niestety nie obyło się bez atrakcji, generalnie była powtórka z rozrywki - krwotok, mnóstwo szycia, przetaczanie krwi itd. Trzeci raz nie chcę przez to przechodzić :/ Czuję się tak sobie, za to strasznie się cieszę, bo synek świetnie się odnalazł - jest strasznie radosny, ciekawy, podchodzi, patrzy, głaszcze, totalnie zero zazdrości.

Natalka, 4320g, 59cm, SN, Wojewódzki
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

aktualizuje ;)

ROZPAKOWANE:)

02.05 Zielona Cytrynka SYNEK Mateusz 3425g, 54cm / SN / Zaspa
04.05 lolaola SYNEK Tymon 4050g i 56cm / cc / Redłowo
09.05 aniella SYNEK Marek 3850g i 60cm / cc / Wojewódzki
13.05 h_and_m Patrycja 2450 g i Kornelka 2400g / SN / Kościerzyna?
17.05 adziula SYNEK Nikodem 3900g / SN / St Georges Hospital, London
17.05 Gani SYNEK 4110 g i 58 cm / SN
23.05 Jagaa SYNEK Ludwik 4150, 57 cm / CC / Kliniczna

Maj 2013

09.05 Muszczek - CÓRECZKA Natalka /
24.05 _dee_ - CÓRCIA Łucja /
26.05 Grosik - SYNEK / Wojewódzki

Czerwiec 2013

4.06 Sylwia- córcia Maja /St James's University Hospital Leeds
06/07.06 Hexusia - SYNEK / Redłowo
07.06 Jotenka- CÓRECZKA Kornelia / Wejherowo
08.06 stenemi - CÓRCIA Julia / Redłowo
08.06 inka2 - SYNEK /
09.06 mini - SYNEK Filip /
12.06 MamaJasia - SYNEK /
13.06 ja_sama - SYNEK Piotruś / Wejherowo
16.06 stokrotka24s - SYNEK Hubert lub Norbert i prawdopodobnie CÓRECZKA Majka/ ZASPA
20.06 julka - SYNEK /
20.06 HappyMum - CÓRECZKA /
21.06 Justa78-CÓRCIA / Zaspa
23.06 Buniak- SYNEK / Zaspa
24.06 sl - CÓRECZKA /
28.06 moseka - CÓRECZKA Kasia / Kliniczna

Jaga serdeczne gratulacje,duży synuś Ci się trafił.

Ludwik waga 4150, 57 cm

23.05.2013 godz 2:42 przyszedł na świat Ludwik przez
CC na Klinicznej. JESTEM MAMA :)

ja też mam 3 saszetki do szpitala.

ja mam do szpitala 3 saszetki ( czasami warto spytać w aptece, czy można saszetki na sztuki kupić), powinno wystarczyć. Rozrabia się to- jeśli dobrze pamiętam na 0,5l wody.
Ale mi się już ciężko robi, a tu jeszcze miesiąc do planowego terminu... Oj może się dłużyć.
A zgaga mnie męczy jak cholera, czy jem dużo, czy małó, czy słodkie czy słone. Wkurzam się, bo ja tak lubię jeść!!! a tu po jedzeniu tak nieprzyjemnie. W ogóle jakiś nerw mnie bierze, dziś chyba przez zmianę pogody tak się gorzej czułam... Teraz niby nieco lepiej.

muszę zakupić :)

dzięki Buniak za Radę.

Tantum rosa można polewać po każdym siusianiu przez pierwszy dzień lub 2 po porodzie, bo to przynosi wielką ulgę. Myślę, że to też ulga bo woda jest zimna no i pewnie dlatego dużo lepiej, poza tym odkaża się, po tych 2 dniach jest już coraz lepiej i tak często pewnie nie trzeba i wręcz nie jest wskazane, bo tantum rosa wyjaławia.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Moseka, jeśli chodzi o nacięcie to zakładają szwy w "środku" rozpuszczalne a na zewnątrz zwykłe i ściąga się je po ok 5dniach:). Więc nie pozostaje nic innego niż wytrzymać te kilka dni. Ja przy pierwszym porodzie tak właśnie miałam a dodam że mam podobną rutynę do Twojej:)). Mi zalecono po nacięciu mycie okolic intymnych wodą z mydłem przez pierwsze 2 tyg a później płynem do higieny intymnej.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

a ta tantum rosa na prawdę pomaga? używać zamiast płynu do higieny intymnej? czy jako dodatek?
Ja się trochę martwię o higienę, zwłaszcza jeśli mnie natną - w sumie najbardziej mnie zastanawia jak się golić, kiedy ma się tam szwy :P bo ja mam lekką obsesję i czuję się strasznie jak się nie ogolę codziennie pod prysznicem :P później peeling - i jak tu peeling użyć jak są szwy o.O ogólnie to zaprząta ostatnio moją głowę :P

dziś wizyta, uh nie mogę się doczekać żeby zobaczyć młodą - mam nadzieję że wszystko jest ok, bo ostatnio te bóle, po za tym brzuch znów mi się wzdyma.. no i młoda jakoś słabiej się rusza, a jak już się rusza to tak, że boli :/

dziś chyba młoda miała czkawkę, bo tak podskakiwała, że aż mi się śniadanie cofało :/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

kurcze nie pomyślałam, że potem można tam tantum rosa rozpuścić. dzięki Gani. mam proszek tantum a nie mam tego osprzętu całego.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Muszczek miała mieć chyba wywoływany w poniedziałek, ciekawe jak jej poszło.. Może jutro da znać co tam słuchać, bo od 19stego milczy..

Te butelki z dziubkiem fajnie się potem przydają do płukania Tantum Rosa. To przynosi ulgę.
Ja miałam termin na dzisiaj i pewnie gdyby lekarze czekali to mały miałby z 5kg :)

ja też mam zakupione wody z dzióbkiem ! chłodzą się w lodówce.

Teraz już można pić i jeść - chociaż rzeczywiście położne zalecają, żeby pić wodę, a nie soki z uwagi na możliwość CC.
Nam mówili na szkole, żeby zabrać małe butelki z dziubkiem, bo będzie nam wygodniej pić w czasie porodu...

No ostatnio wyczytałam w starych notatkach ze szkoły rodzenia, że ciąża donoszona to skończony 37 tydzień, czyli mi zostało 1,5 tygodnia i wszystko już może się zdarzyć. Chociaż w sumie nie wiem, czy coś się szybciej wydarzy.
Kuje mnie czasami w dole, ale to raczej nie skurcze, albo te przepowiadające? W sumie tego nie wiem.
Ciekawe jak Muszczek, jeśli urodziła w poniedziałek, to dziś powinna wychodzić ze szpitala, jeśli się nic więcej nie dzieje.
Spakowałam już torbę, na sam koniec tylko dokumenty trzeba spakować no i jakąś wodę, chociaż wyczytałam też że na porodówce nie pijemy, ewentualnie małe łyczki lub zwilżanie ust- to na wypadek gdyby miało być cc.

Inne tematy z forum

Poszukiwany fizjoterapeuta uroginekologiczny (20 odpowiedzi)

Jak w temacie, szukam dobrego fizjoterapeuty uroginekologicznego, zajmującego się m.in...

Przedszkole Centrum Inspiratio Gdynia - proszę o opinie (5 odpowiedzi)

Czy jakaś mama dawała tam swoje dziecko? Drogie Mamy, macie jakieś opinie?

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...