Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (12)

Lista Majowo - Czerwowych Mamuś

ROZPAKOWANE:)

Zielona Cytrynka
04.05 lolaola SYNEK Tymon 4050g i 56cm/cc/Redłowo

Maj 2013

09.05 Muszczek - CÓRECZKA Natalka /
17.05 aniella - SYNEK /
23.05 gani - SYNEK /
24.05 _dee_ - CÓRCIA Łucja /
26.05 Grosik - SYNEK / Wojewódzki
27.05 Adziula - SYNEK Nikodem / St. Georges Hospital, London
29.05 Jagaa - NIESPODZIANKA / Kliniczna

Czerwiec 2013

4.06 Sylwia- córcia Maja /St James's University Hospital Leeds
06/07.06 Hexusia - SYNEK / Redłowo
07.06 Jotenka- CÓRECZKA Kornelia / Wejherowo
08.06 stenemi - CÓRCIA Julia / Redłowo
08.06 inka2 - SYNEK /
09.06 mini - SYNEK Filip /
12.06 MamaJasia - SYNEK /
13.06 ja_sama - SYNEK Piotruś / Wejherowo
14.06 h_and_m (haemka) - CÓRECZKA i CÓRECZKA /Kościerzyna
16.06 stokrotka24s - SYNEK Hubert lub Norbert i prawdopodobnie CÓRECZKA Majka/ ZASPA
20.06 julka - SYNEK /
20.06 HappyMum - CÓRECZKA /
21.06 Justa78-CÓRCIA / Zaspa
23.06 Buniak- SYNEK / Zaspa
24.06 sl - CÓRECZKA /
28.06 moseka - CÓRECZKA Kasia / Kliniczna

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Majowo-Czerwcowe-Mamusie-2013-11-t462240,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (12)

skurczów nie mam, tylko właśnie czuję się jak na okres... uspokoiłyście mnie ;) jutro wizyta, chyba po raz pierwszy podpytam jak tam z terminem ;)

ja też mam bóle jak na okres. przed porodem to normalne. gorzej jak masz takie bóle na początku ciąży. ale na koniec ciąży to jest normalne. ja mam takie bóle ale skurczów brak.

moseka ja tez mialam takie bole jakby na okres..doslownie sie tak czulam jakbym za chwilke miala dostac.. gin powiedziala,ze tak sie zaczyna przed porodem..co moze trwac nawet i miesiac przed..

dostalam skierowanie na patologie ciazy.. jedziemy chyba w pt..

Kolejny dzień czuję się jakbym miała okres.. takie uczucie ciężkości w brzuchu, bóle w pachwinach... jutro pogadam z ginem czy tym się martwić czy nie...

Witam wszystkie Mamy (obecne i przyszłe) :)
Mi teoretycznie zostało 10 dni do porodu i już nie mogę się doczekać! Jak się dłuży ten czas! A póki co nie mam żadnych "przepowiadaczy"... :/

Poskakałam z córcią troszkę, ale już zapomniałam jakie to męczące i po 5 minutach byłam zasapana, z brzucholem nic się nie stało, wody nie odeszły:) maluch się wierci:)

Też bym nie ryzykowała z trampoliną, przez wzgląd chociaż na mięśnie brzucha - teraz i tak są obciążone podtrzymywaniem dzieci, a jak zaczniesz skakać to dostaną ostro w kość i może być kłopot..

3 pralki wstawione, powieszone, zakupy zrobione - dziś wstałam z mężem o 6:30, słoneczko mnie obudziło :)
W ogóle się zdziwiłam, bo usłyszałam przez otwarte okno dzwony kościelne, było tak jasno, że myślałam że spałam tak długo, że to już te o 11:30 XD przekręciłam się na drugi bok, a tu szok - mąż jeszcze śpi i za chwilę jego budzik się odezwał XD przynajmniej razem zjedliśmy śniadanko :)
chociaż muszę przyznać, że już jestem padnięta po dzisiejszym porannym sprzątaniu..

raczej nie ryzykowałabym z trampoliną Jotenka.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

U mnie noc całkiem niezła za to rano obudził mnie taki mocny skurcz, że przeszło mi przez myśl żeby po męża dzwonić... i tak od czasu do czasu jakiś skurczyk się pojawi, ale raczej nic konkretnego:( piję od wczoraj napar z liści malin może coś się ruszy:)

Pogoda na prawdę boska:) jedno pranie już się suszy w ogrodzie drugie pierze, bardzo lubię zapach prania, mogłabym prać codziennie:) gorzej z prasowaniem:/

Myślicie, że na tym etapie ciąży są przeciwwskazania do korzystania z trampoliny?

A ja dziś miałam kiepską nockę, całą noc ból podbrzusza i skurcze, a teraz spokój.

Fajnie, że pogoda dopisuje:)

My wlasnie wrocilismy z bardzo porannego spaceru, bylam wyslac paczke dla mojej mamy na Dzien Mamy. Jejku, juz za chwile to ja bede podwojną mamą :) u mnie narazie cisza, noc cala przespana wiec i humor dopisuje.

Witam sie po wczorajszej wizycie. A wiec tak - krazek zdjety, a ze szwem mam chodzic az sie zacznie. Wg gin do konca tyg powinnam urodzic, no a jak nie to 28 mam wpasc na sprawdzenie przeplywow i jak bedzie ok i nie bede rodzic to IP dopiero 3 czerwca, no ale mam nadzieje ze jednak zacznie sie samo wczesniej. Musze gdzies na spacery dlugie ruszyc ;)

ja bylam tydzien temu.. ogolnie liczylam na cos lepszego..ost jakas wymagajaca sie zrobilam..ladny film.. najgorzej to chyba miala ta samotna matka i jej prawdziwa corka.. ale ogolnie to nie chcialabym byc w takiej sytuacji.. i az strach sie bac..jak mi blizniaki podmienia..:/ :(

Ja chciałam iść, ale chyba bym już teraz nie wysiedziała:(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

No i znowu powiela się to, że każdy poród to inna historia i różnie się zaczyna. U mnie na przykład zaczęło się odejściem czopa śluzowego, a do szpitala jechałam właściwie tylko z lekkimi bólami. Było to jednak 2 dni po terminie, więc pomyślałam co mi zaszkodzi sprawdzić. I przez godzinę na IP do przyjścia lekarza rozwarcie postąpiło o 1,5 palca, bo wcześniej nic nie wskazywało na poród.
Ciekawe, jak będzie teraz...? Najlepiej ,żeby było jeszcze sprawniej niż ostatnio no ale zobaczymy... Pamiętam jednak ciągle ten straszny ból przy skurczach..ech ze natura tak musi działać
Dziś byłam w kinie na Oszukanych- spłakałam się pod koniec jak bóbr, chyba tak hormony na mnie działają. Film oparty na prawdziwej historii- nie do pozazdroszczenia, o tym, że zamieniono dzieci w szpitalu. Może któraś z Was też była?

Witam sie po dluzszej przerwie i gratuluje wszystkim rozpakowanym. Ja sie juz doczekac nie moge, a tu jeszcze teoretycznie ponad miesiac przed mna... Na szczescie dzis juz troche pogoda odpuscila.

Ja sie przy synku modlilam, zeby mi najpierw wody odeszly. I teraz tez bym tak chciala. A wraz z odejsciem wod od razu poznalam, co to skurcze. Takze niekoniecznie odejscie wod w pierwzzej kolejnosci musi sie skonczyc podaniem oxy ;)

No ja bym wolała skurcze dostać a nie najpierw oxy, bo rozwarcie i skurcze przy pierwszym synku dopiero mi się właśnie w szpitalu zrobiło.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Przy pierwszym porodzie mi również najpierw odeszły wody, z tym że nie miałam skurczy, dopiero oxy w szpitalu podziałało.
Dzięki temu że najpierw odeszły wody to bez stresu pojechaliśmy do szpitala a dodam że wówczas miałam ok 40km do wybranej placówki.
Teraz też bym wolała żeby zaczeło się od odejścia wód, żeby bez stresu syna do babci odstawić:). Chodź niestety podejrzewam że tym razem będę musiała w piątek położyć się na patologii i liczyć ze szybko wywołają...

Z tym odejsciem wod to chyba tak nie do konca "od tylu" rodzenie, mi w pierwszej ciązy odeszly wody o 18ej a przed 22 maly byl na swiecie. Kilka skurczow, potem parte i maly byl szybciutko na swiecie Tuz po porodzie moglam rodzic jeszcze raz Oby teraz bylo podobnie albo...jeszcze lzej:)

Inka czyli co lepiej najpierw skurcze a potem wody ??

co do naturalnych metod to wtedy działają kiedy maluch jest już gotowy przyjść na świat. jeżeli nie będzie gotowy to metody na nic się zdadzą.
słyszałam o częstym seksie, kołysaniu biodrami, naparze z malin, można też dodać 12 kropel szałwi do kąpieli, masaż akupresurowy na dłoni bodajże itp itd.

Inne tematy z forum

pilnie prawnik (24 odpowiedzi)

Witam...mam pytanie czy wiecie może gdzie jest dobry prawnik w Gdńsku od spraw rodzinnych(a...

Czy znajdę tu miłośników kotów? (39 odpowiedzi)

J.W.? Bo mam parę pytań...

podłoga jasna+ ciemna czy sama ciemna???????? (44 odpowiedzi)

Dziewczyny!!!jestem na forum od niedawna aż do czasu kiedy sama potrzebuję Waszej rady a...