Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (12)

Lista Majowo - Czerwowych Mamuś

ROZPAKOWANE:)

Zielona Cytrynka
04.05 lolaola SYNEK Tymon 4050g i 56cm/cc/Redłowo

Maj 2013

09.05 Muszczek - CÓRECZKA Natalka /
17.05 aniella - SYNEK /
23.05 gani - SYNEK /
24.05 _dee_ - CÓRCIA Łucja /
26.05 Grosik - SYNEK / Wojewódzki
27.05 Adziula - SYNEK Nikodem / St. Georges Hospital, London
29.05 Jagaa - NIESPODZIANKA / Kliniczna

Czerwiec 2013

4.06 Sylwia- córcia Maja /St James's University Hospital Leeds
06/07.06 Hexusia - SYNEK / Redłowo
07.06 Jotenka- CÓRECZKA Kornelia / Wejherowo
08.06 stenemi - CÓRCIA Julia / Redłowo
08.06 inka2 - SYNEK /
09.06 mini - SYNEK Filip /
12.06 MamaJasia - SYNEK /
13.06 ja_sama - SYNEK Piotruś / Wejherowo
14.06 h_and_m (haemka) - CÓRECZKA i CÓRECZKA /Kościerzyna
16.06 stokrotka24s - SYNEK Hubert lub Norbert i prawdopodobnie CÓRECZKA Majka/ ZASPA
20.06 julka - SYNEK /
20.06 HappyMum - CÓRECZKA /
21.06 Justa78-CÓRCIA / Zaspa
23.06 Buniak- SYNEK / Zaspa
24.06 sl - CÓRECZKA /
28.06 moseka - CÓRECZKA Kasia / Kliniczna

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Majowo-Czerwcowe-Mamusie-2013-11-t462240,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (12)

Ja tez się zastanawiam jakby tu przyśpieszyć:)

Najbardziej boję się, że najpierw wody mi odejdą, a tego bym nie chciała. Przerabiałam to przy pierwszym synku, lekarka mi mówiła, że to tak wtedy w sumie rodzi się od tyłu.

Robię wszystko od paru dni jak przed ciążą, już się nie oszczędzam, nie będę czeka i się zastanawiać co i jak.

Jotenka, chyba przy jednej z aktualizacji ostatnich musiałam niechcący zniknąć:)). Jeśli chodzi o sposoby ułatwiające poród to słyszałam że picie tzw.glutka z siemienia lnianego pomaga w przejściu dziecka, ale ile w tym prawdy to nie wiem:). Ja piję ze względu na problemy żołądkowe:).
Mi schody ani sprzątanie nie pomogło:(.

A ja dziś od rana mam takiego nerwa, że o wszystko beczę :/ mąż dziś do 18 w pracy - oczywiście się rozbeczałam jak mi to powiedział, mama nie zamówiła jeszcze łóżeczka - ryk, psy mi rozwaliły poduszki na kanapie - rozwalają codziennie, bo się bawią i skaczą po kanapie, normalnie po prostu je odkładam na miejsce, dziś jak weszłam do pokoju zaczęłam płakać :/ nie znoszę takich dni!
Ja mam mnóstwo sprzątania, bo ostatnie dni nie byłam w stanie nic zrobić przez te upały, jak szłam czułam jakby mi do nóg ktoś przyczepił po 20kg ciężarów.. dwa kroki i nie miałam sił..
Przez te nerwy cukier mi skacze :/ po śniadaniu 135 :/ dodam, że śniadanie takie jak zawsze i zawsze miałam koło 110...

Niestety mąż w pracy:D
Porządek mam jak nigdy:/
A z córcią po schodach byłoby ciężko, bo w domu mam tylko 4:) musiałabym iść gdzieś do bloku:P tak robiłam w pierwszej ciąży, w wieżowcu na 10 i na parter i tak 3 dni pod rząd wieczorkiem, ale i tak dużo nie dało:/
Wczoraj wieczorem urządziłam łóżeczko, żeby już starsza się oswajała i jeszcze doglądałam torbę czy aby o niczym nie zapomniałam:) myślałam, że Miśka nie zaśnie z podekscytowania, myślała że już jadę dzidziusia wyciągać:P
Spisałam na kartkę rzeczy, które w ostatniej chwili będę pakować tj. dokumenty aparat, ładowarka i mam ją w pobliżu torby, żeby o niczym nie zapomnieć!
Normalnie już bym mogła rodzić:)

Jotenka - metody SSS - sex, sprzątanie, schody :)

Hej:)
Co za pogoda nie chce mi się z łóżka wstać:P
Muszczek się dawno nie odzywała, pewnie już urodziła:)
Nadiaaa czemu nie ma Cię na naszej liście?
Mam zamiar dziś kupić liście malin, będę piła to paskudztwo z nadzieją, że poród ułatwi:)) znacie może jeszcze jakieś złote myśli w tym temacie?

Hej dziewczyny, gratulacja dla wszystkich rozpakowanych mamusiek:). Bardzo wam zazdroszczę, ja na wczoraj miałam wyznaczoną datę porodu ale widać małej się nie spieszy.
Dziś po wizycie u lekarza wyszło że główka jest bardzo nisko, szyjka bardzo krótka ale zamknięta. Taka niespodzianka a miałam niby do terminu nie donosić....
Dostałam skierowanie do szpitala w razie gdybym do piątku nie urodziła:).

Witam się porannie i deszczowo! Uff, w końcu trochę oddechu od tych upałów.

U nas bez zmian, wczorajsze ktg w porządku, usg też, mały rośnie w siłę, prawdopodobnie w przyszły poniedziałek, jeśli nic się nie ruszy, dostanę już skierowanie do szpitala. A tak to jakoś się kulam, bez szału...

I ja juz po wizycie, lekarka orzekla, ze za tydzien urodze :) ciekawe czy ma racje- to bedzie juz skonczony 38 tydzien wtedy wiec ciaza w sumie donoszona. Maly wazyl dzisiaj 2600.
Alez burza przeszla, troszke sie powietrze oczysci. Po lekarzu pojechalam do tesciowej bo starszy synek byl u niej i poszlismy na spacer do tesco, potem jeszzce kawalek po osiedlu- wrocilam spooocona jak nigdy. Ale o dziwo ani rece ani stopy jakos specjalnie nie napuchly.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mi już też coraz ciężej:( jak trochę pochodzę to mnie zaraz stopy bolą:/ i plecy też dają o sobie znać, ale cóż taka już ta końcówka ciąży:P o dziwo udaje mi się czasami przespać noc bez wędrówki do wc:) przebudzę się przekręcę się na drugi bok i dalej śpię:D

Jak zobaczyłam naszą listę uaktualnioną to aż mnie dreszczyk przeszedł jak zobaczyłam na którym miejscu się klasyfikuję już:O

U mnie tez cisza. Jutro wizyta i w koncu mam nadzieje zdjecie krazka i pewnie skierowanie na zdjecie szwu, wiec moze w tym tygodniu uda sie urodzic ;) raz, ze juz bym chciala miec niunie przy sobie, a dwa ze juz mi strasznie ciezko :/ nogi puchna,spac niewygodnie i w ogole ciezko ze wszystkim :/

Muszczek moze dzis urodzi :) czekamy na wiesci

Ja na balkon zaraz wyskakuję, bo jeszcze mam cień, po południu za to robi się bardzo gorąco- mam zachodnie mieszkanie.
Moseka, no namawiaj męża na treningi jak mu po nich lepiej, bo rzeczywiście poród raczej dłużej niż szybko, chociaż jak tak dziewczyny piszą to w sumie nawet idzie to dość sprawnie.
Jakby u mnie było tak jak za 1 razem to w sumie będę zadowolona- na samej porodówce 5 godzin, w tym te pierwsze 2 godzinki jeszcze w miarę spokojne- jeśli chodzi o ból. Potem było już zdecydowanie gorzej , no ale to poród w końcu

melduje sie w 3packu:-)
bylam na ktg dzisiaj skurcze macicy do 50 dochodza i d*pa.. ale polozna mowi,zebym o tym nie myslala bo i tak mam cc.. maluchy sie wiercily co mam ladnie zapisane i tetna ich tez ok..a moje cisnienie jak bajka 120/75:-) mysle,ze tak dobre bo poszlam o 9 na ktg a nie jak zawsze po 14.. i z rana moze lepiej sie czuje..

obiad ugotowany.. pobudka o 4.30 przez maluszka z lewej str..
pranie zrobione..mam zamiar poodkurzac ale cos mnie brzuch boli na dole..

pogoda piekna to pojde pod jablon w cieniu posiedziec:-)

Buniak, mi niestety stopy napuchły już dawno, odkąd jest ciepło mam okrągłe stópki - a zawsze miałam bardzo szczupłe :P

Torbę mam już w części, w sumie można powiedzieć, że większej części, spakowaną - nie lubię być nie przygotowana, wszystko musi być zapięte na ostatni guzik już na jakiś czas przed, bo inaczej się denerwuje :P

Zastanawiam się tylko jak przekonać męża, żeby sobie nie odpuszczał treningów - już zapowiedział, że na treningi będzie chodził tylko w pierwszym tyg czerwca, a później odpuszcza, bo "musi być w pogotowiu" - tylko że jakoś ciężko mu wyjaśnić, że poród nie trwa chwili i jeśli coś się zacznie dziać to i tak nie pojedziemy od razu na porodówkę, a on bez tych treningów chodzi naładowany i poddenerwowany - wolę jak trenuje, bo jest mniej nerwowy - gdzieś musi ten testosteron wypalić XD
Jakoś nie chce mi się wierzyć, że urodzę w terminie - to jeszcze za szybko :P

No my Moseka jedne z ostatnich, to pewnie sobie jeszcze poczekamy. U mnie termin wychodzi za 5 tygodni, także jeeeszcze trochę.
Poprasowałam już ostatnią pralkę dla Maluszka, teraz jeszcze tylko odświeżyć pokrycia wózka i fotelika i bujaczek i jesteśmy w miarę gotowi.
No i muszę się spakować do szpitala, bo w końcu w weekend nie było kiedy.
Mam 13 kg na plusie i widzę, że powoli zaczynają mi nogi puchnąć, mam nadzieję, że i tak będą mniej spuchnięte niż z córeczką.
Mały się wypycha , ciekawe, może będzie długaśny skoro tak mu ciasno.

Moseka szybko zleci. Chociaż ta końcówka mi się ciągnie i ciągnie a niby czas tak szybko leci.

A mnie dzis cala noc męczyly skurcze...teraz jakos przeszlo. Zaraz ide odebrac wyniki i do lekarza, zobaczymy co powie. Chyba juz bym chciala, zeby Franio byl z nami :)

Witam się w poniedziałek :)

Ja sobie dziś pospałam - pierwsza noc od dawna, przespana w całości, do tego całą noc okno otwarte i jakoś mi się lżej oddychało, więc rano nawet wstawać mi się nie chciało - spałam pod samą powłoczką na kołdrę, po wywaleniu kołdry - mimo że mam już letnie - okazało się, że da się spać :) Musiałam to wykorzystać i wreszcie się wyspałam :)

Ja tak was czytam i też już bym chciała mieć małą na rękach.. ale u mnie to jeszcze masa czasu :P

U mnie też cisza, tylko mały szaleje:)

Wszyscy mówią, że teraz po tym zastrzyku mnie wstrzyma. Mam nadzieję, że nie na długo:(

Dziewczyny ja już się nie mogę doczekać kiedy będę miała synka przy sobie:)

Muszczek dobre z tym bieganiem, mój synek też się nie może doczekać kiedy z nim będę robić jak on to mówi "hopaj siupaj", czyli po prostu się wygłupiać.

u mnie się jeszcze nic nie dzieje.

Inne tematy z forum

Niania- jaki macie zakres obowiązków? (55 odpowiedzi)

Chodzi mi o czas, w którym np dziecko śpi- powiedzmy 2-3h w ciągu dnia. Czy niania gotuje obiad,...

nnt. Wymiana drzwi - jaką firmę z Gdańska polecacie? (20 odpowiedzi)

Zastanawiamy się nad wymianą drzwi do mieszkania. Czy możecie polecić jakąś firmę z...

Jak mieszka się w Wejherowie? (34 odpowiedzi)

Być może będziemy musieli wyprowadzić się z Gdańska w okolice Wejherowa, bo mąż dostał dobrą...