Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (12)

Lista Majowo - Czerwowych Mamuś

ROZPAKOWANE:)

Zielona Cytrynka
04.05 lolaola SYNEK Tymon 4050g i 56cm/cc/Redłowo

Maj 2013

09.05 Muszczek - CÓRECZKA Natalka /
17.05 aniella - SYNEK /
23.05 gani - SYNEK /
24.05 _dee_ - CÓRCIA Łucja /
26.05 Grosik - SYNEK / Wojewódzki
27.05 Adziula - SYNEK Nikodem / St. Georges Hospital, London
29.05 Jagaa - NIESPODZIANKA / Kliniczna

Czerwiec 2013

4.06 Sylwia- córcia Maja /St James's University Hospital Leeds
06/07.06 Hexusia - SYNEK / Redłowo
07.06 Jotenka- CÓRECZKA Kornelia / Wejherowo
08.06 stenemi - CÓRCIA Julia / Redłowo
08.06 inka2 - SYNEK /
09.06 mini - SYNEK Filip /
12.06 MamaJasia - SYNEK /
13.06 ja_sama - SYNEK Piotruś / Wejherowo
14.06 h_and_m (haemka) - CÓRECZKA i CÓRECZKA /Kościerzyna
16.06 stokrotka24s - SYNEK Hubert lub Norbert i prawdopodobnie CÓRECZKA Majka/ ZASPA
20.06 julka - SYNEK /
20.06 HappyMum - CÓRECZKA /
21.06 Justa78-CÓRCIA / Zaspa
23.06 Buniak- SYNEK / Zaspa
24.06 sl - CÓRECZKA /
28.06 moseka - CÓRECZKA Kasia / Kliniczna

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Majowo-Czerwcowe-Mamusie-2013-11-t462240,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (12)

My całą noc mieliśmy włączony wiatrak i od tygodni nie spało mi się tak wspaniale :) Synek nas obudził o 6.10 przychodząc do sypialni :)

Właśnie wróciliśmy z zakupów na cały tydzień, ale kolejki dzisiaj! I pranie czeka już na rozwieszenie i ciasto się piecze w piekarniku :) Jeszcze dzisiaj zamierzam zrobić batoniki musli, pieczywo czosnkowe bo chodzi za mną od paru dni i farsz do naleśników, bo mi się zaraz pieczarki popsują, będzie pół dnia na nogach. A Natalka jak siedziała tak siedzi, i gdzie tu sprawiedliwość?
Jakbyśmy mieli się gdzieś ruszać to na czuwanie na zesłanie Ducha św., ale jednak w tym roku to już sobie chyba podarujemy ;)

oj nie ja się nie nadaje na noc muzeów. wczoraj się przeszłam po centrum gdyni i patrzeli się na mnie jak na jakieś zjawisko. poza tym jest mega ciepło. wczoraj taka ładna i bardzo ciepła noc była i jednak wolę posiedzieć w ogrodzie.

Witam sie porannie-slonecznie-cudnie:)

Zjedlismy z synkiem sniadanko, m oczywiscie jeszcze spi :) i tak mysle co tu dzisiaj porobic. Wybiera sie ktoras na Noc Muzeow?

ja jestem po wizycie. szyjka 1,5 także odczuwam już bóle ala okres. brzuch chyba mi opadł bo inaczej mi się już oddycha. wszystko wskazuje na to, że moje dziecie może być majowe.

Grosik a może my się spotkamy :)

Adziula, gratuluję synka!

Justa i Muszczek, ja też, jak już wcześniej pisałam,mam pozytywne doświadczenia z Wojewódzkiego z pierwszego porodu. Dwa razy leżałam tam wtedy na patologii i położne świetne, na lekarzy też nie mogę narzekać. Poród miałam wywoływany, i gdy odeszły mi wody a nie było postępu porodu, a do tego podejrzenie makrosomii płodu, decyzja o cc była natychmiastowa, mimo że to już późny wieczór był, i tylko lekarz dyżurujący do dyspozycji. Także jestem przykładem, że cięcia też tam wykonują, jeśli istnieje konieczność :-) Po porodzie na oddziale już różna opieka, zależnie od zmiany, ale też bez tragedii, zresztą wtedy to już dwa dni i do domu. Oby teraz odczucia były podobne :-)

Byliśmy w szpitalu, panie na ip były BARDZO MIŁE! Szok. A poza tym dalej nic, szyjka długa, skurczów nie ma, rozwarcie na palec-półtora, czyli żadne. W poniedziałek mam się stawić "nastawiona na rodzenie", więc prawdopodobnie już wywołają.

Pogoda super a ja akurat nie mam nic do prania, dzisiaj sprawdzałam i ani jasnych, ani ciemnych, ani kolorowych nie ma na całą pralkę :P

Ja również gratuluję:) ale 20 godzin to nie lada wyczyn- nie zazdroszczę.

Dziś się z córcią poszwendałam po sklepach i czuję się wyczerpana:/ dzidziuś już prawie donoszony, więc nie muszę się oszczędzać:P

Adziula i ja dołączam do gratulujących.
To się rozkręcamy z porodami- i dobrze.
Ja dziś 1 pralkę poprasowałam z ciuszkami i 2 prala z tetrami się suszy. Pewnie jeszcze dziś z naszymi ciuchami puszczę, bo pogoda wyśmienita
Poza tym w weekend może zabiorę się za pakowanie torby

za dobrze mu ;-)

To nie ja czekam tylko moje dziecko takie leniwe :P

Nom jak ja byłam to kobieta mruczała tam sobie pod nosem pytania i była obrażona że nic nie słyszę, potem się oburzyła że nie znam telefonu do męża na pamięć, potem miała pretensje że nie powiedziałam od razu że chcemy poród rodzinny... Generalnie wszystko było źle :P

Muszczek,a na co Ty czekasz z wydaniem córci na świat?

Teraz w Wojewódzkim nie ma przepełnienia,co chwilę położne przychodziły i pytały,czy któraś z nas chce obejrzeć sale porodowe.

Muszczek masz rację z tym Wojewódzkim.
Na izbie przyjęć z tego co zauważyłam (a byłam już tam kilka razy,bo najbliżej,a na początku ciąży miałam problemy) to jedna zmiana jest tylko nieprzyjemna.Teraz w niedzielę,ani we wtorek na nią nie trafiłam. Chociaż jak szłam raz do kiosku to siedziały te niemiłe takie naburmuszone.Całe szczęście,że na izbie jest się tylko chwilę.

Widzisz Justa, ja od początku jestem za Wojewódzkim, jakieś straszne legendy o nim krążą a w większości nieprawda - koleżanka w Swissie rodziła i też nie wszyscy byli mili... Moją koleżankę też szybko na cesarkę zabrali, bo duże dziecko miała. Jedyne co mi się nie podobało poprzednio to izba przyjęć, ale nie słyszałam jeszcze o szpitalu z miłymi paniami :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Adziula, gratulacje! Odpoczywaj, bo rzeczywiście miałaś niezły maraton..

Ja się znów duszę :/ balkon otwarty, wiatrak chodzi, a mi duszno... ale cóż, trzeba przeczekać..

Witam się po przerwie.

Gratuluję haemka i adziula.

W niedzielę Wam pisałam,że zaliczyłam wizytę w szpitalu,ale puścili mnie do domu,jednak po wtorkowej wizycie u mojej gin,wylądowałam na patologii ciąży ze słabym tętnem płodu według zapisu Ktg.Odstawili mi te silne leki na skurcze to tętno wróciło do normy.Na szczęście wszystko się unormowało,skurcze nadal się pojawiają,ale jestem pozamykana,więc puścili mnie do domu z nakazem leżenia i czekania na termin.

Chciałam rodzić na Zaspie tak jak syna,ale po trzech dniach pobytu w Wojewódzkim,na 99% jestem przekonana do tego szpitala (ten 1% to za brak możliwości wyjścia z dzieckiem do pokoju odwiedzin,tylko ta szyba).Opieka na patologii świetna,nieprawdą jest że czekają do ostatniej chwili z cesarką.W czasie mojego pobytu było naprawdę sporo cesarek,a dziewczyny z mojego pokoju,które poszły rodzić,później dzwoniły i były bardzo zadowolone z opieki na położnictwie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Adziula, gratulacje! 20 godzin?! A niby za drugim razem ma być szybciej...

U nas dziś koszą trawę, więc mam pozamykane okna i się kiszę :/ Właśnie wróciliśmy ze spaceru, więc mam 2h dla siebie :)

adziula gratulacje:)

Ja leżę i odpoczywam dzisiaj, ale po głowie mi jakieś zakupy chodzą:)

image

image

Adziula Gratulacje !!!!!!!!!!!!!!!!!! czekamy na Ciebie;-)

Inne tematy z forum

gdzie pole maków?? (10 odpowiedzi)

witam, marzy mi się sesja w makach, w zeszłym roku pamiętam że jak się jechaŁO do Sobieszewa to...

Ferie - Zakopane (5 odpowiedzi)

Witam, wybieramy się z dzieckiem 9 lat w góry i tym razem chcielibyśmy nocować w domku góralskim...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (19 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...