Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (12)

Lista Majowo - Czerwowych Mamuś

ROZPAKOWANE:)

Zielona Cytrynka
04.05 lolaola SYNEK Tymon 4050g i 56cm/cc/Redłowo

Maj 2013

09.05 Muszczek - CÓRECZKA Natalka /
17.05 aniella - SYNEK /
23.05 gani - SYNEK /
24.05 _dee_ - CÓRCIA Łucja /
26.05 Grosik - SYNEK / Wojewódzki
27.05 Adziula - SYNEK Nikodem / St. Georges Hospital, London
29.05 Jagaa - NIESPODZIANKA / Kliniczna

Czerwiec 2013

4.06 Sylwia- córcia Maja /St James's University Hospital Leeds
06/07.06 Hexusia - SYNEK / Redłowo
07.06 Jotenka- CÓRECZKA Kornelia / Wejherowo
08.06 stenemi - CÓRCIA Julia / Redłowo
08.06 inka2 - SYNEK /
09.06 mini - SYNEK Filip /
12.06 MamaJasia - SYNEK /
13.06 ja_sama - SYNEK Piotruś / Wejherowo
14.06 h_and_m (haemka) - CÓRECZKA i CÓRECZKA /Kościerzyna
16.06 stokrotka24s - SYNEK Hubert lub Norbert i prawdopodobnie CÓRECZKA Majka/ ZASPA
20.06 julka - SYNEK /
20.06 HappyMum - CÓRECZKA /
21.06 Justa78-CÓRCIA / Zaspa
23.06 Buniak- SYNEK / Zaspa
24.06 sl - CÓRECZKA /
28.06 moseka - CÓRECZKA Kasia / Kliniczna

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Majowo-Czerwcowe-Mamusie-2013-11-t462240,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (12)

adziula gratulacje! a ja wlasnie wrocilam z invicty bo bylam badania robic- mam nadzieje ze juz ostatnie i w poniedzialek z wynikami do lekarki. Chwile poleze i chyba wezme sie za sprzątanie pokoi. Wczoraj wyszorowalam lazienke. Chyba syndrom wicia gniazda sie uaktywnil:)

Adziula gratulacje!

adziula - GRATULACJE!!! Nikodem duzy chlopak:-)) jestes wykonczona ale my tu jestesmy z Ciebie dumne:-))

Uprzejmie donosze, ze po 20h porodu Nikodem jest juz na swiecie. 17/05/2013 3900g, nie wiem jaki dlugi tylko bo nie mierza u nas dzieciaczkow.

Napisze cos wiecej jak dojde do siebie bo poki co zasypiam po takim maratonie :-/

Ja tez mieszkam na ostatnim, trzecim pietrze, ale na szczescie mamy winde, bo szczerze mowiac nie wyobrazam sobie dzwigania wozka :/

Trzymam kciuki Muszczek!

Muszczek trzymamy kciuki bo ty już kurcze przechodzona ;-) Za dobrze smykowi w brzuszku.

Cytrynka, ja Ci już na blogu pisałam jak wnosiłam na III piętro :) Cudów nie ma, trochę się niestety trzeba nalatać.

My właśnie wróciliśmy od znajomych, jutro kontrola w szpitalu.

ja się zastanawiam czy jakąś mini wiatę nie postawić, żeby wózka po schodach nie wnosić (wejście do domu mam na wysokości piętra ;) ) :P

u mnie młoda już siedzieć nie daje, strasznie mnie rozpycha..

ja już powoli powoli się pakuję :) można powiedzieć, że mała torba spakowana - dorzucić muszę klapki i dokumenty, no i jakieś jedzenie dla męża, ale to już na sam koniec ;)
Duża torba w połowie zapakowana :)

Inka super, że wsio dobrze i teraz do działa ! ja czekam po 21.05 też już mogę.

Cytrynka ja ćwiczyłam 4 razy w tygodniu dość intensywnie a od września jestem na trybie leżąco-jedzący:)

Hexusia, a ruszałaś się dużo?

Mo te upały to masakra:( Ale lepsze to niż chłód, ale za to puchnę.

Jeżeli chodzi o wózek to ja mieszkam na II piętrze i planuję wnosić samą gondolę, a później stelaż.

Byłam dziś u ginki, mały waży 3408g, rozwarcie na 1,5-2palce, mogę już bezpiecznie rodzic jakby co. A i termin z usg wyszedł szybciej o 2tyg, czyli na 25.05. wiec zobaczymy.

image

image

ja jestem ciekawa ile ja będę potrzebowała aby dojść do swojej kondycji sprzed ciąży, bo to leżenie za dobrze na mnie nie wpływa.

A to okropne jest, ja mam ciągle wrażenie, że wypuszczę wózek, albo mi się rączka urwie :|

kilka razy wniesiesz i kondycja Ci się poprawi ;-)

a tak szczerze to ja nie znam żadnego patentu.

Łoł, mam chwilę żeby zajrzeć, jakoś tak dobrze chyba z kobietkami z Trójmiasta porozmawiać, zwłaszcza jak się nie ma żadnej dzieciowej znajomej :|

My dziś na długim spacerze z Kluskiem mym i w tyłek dostałam porządnie. Dwa miesiące leżenia mocno odcisnęły się na mojej kondycji i jest bardzo BLE... :D
Nie sądziłam, że będę z takim trudem wciągać wózek na trzecie piętro - czy ktoś ma na to jakiś patent, by było nieco lżej? :DDD

Gratuluję rozpakowanej mamie bliźniaczek! :)

Tak, zdecydowanie tempo chodzenia wolniejsze, także spacery z córką z częstymi przystankami, na szczęście mała nie protestuje. Do tego z reguły zaliczamy po drodze kilka placów zabaw, więc zawsze udaje się na chwilę przysiąść i odpocząć.

W ogóle jakoś wakacyjnie mi się teraz zrobiło przez tą pogodę, wybyłabym sobie gdzieś w cieplutkie strony gdyby nie poród :-D Ciekawe, czy uda nam się w to lato jakiś dłuższy wakacyjny wypad, na razie nic nie planuję, zobaczymy, jak nam się będzie rzeczywistość z dwójką kształtować, no i jakim synek będzie dzieckiem, od tego dużo zależy :-) Z Lenką pierwszy raz wyjechaliśmy jak miała 2 miesiące na parę dni na półwysep, i w sumie ten wyjazd wspominam dużo spokojniej, niż kolejny, zagraniczny, gdy miała 10 miesięcy. Wtedy już było ciężko, bo raczkowała i próbowała chodzić, więc trzeba było mieć oczy dookoła głowy :-)

Ja też lubię ciepełko, z chodzeniem też zdecydowanie wolniej, czasem to jak mnie zakuje to puszę postać chwilę, bo iść nie da rany, ale Mały fika, więc myślę że ok.
Wczoraj odebrałam swoje wyniki z posiewu moczu i na szczęście nie wyszły żadne bakterie- czyli widać jak ważne jest by dobrze podać próbkę do badania.
Moja Mała na szczęście dość spokojna jest na spacerze i jest tak, że ja siadam na ławce a ona biega dookoła- Kochane dziecko

oj ja juz tez zdecydowanie wolniej chodze, jak ide z synkiem na spacer i ten zaczyna biegac to mam nie lada problem :) Dlatego od wczoraj ja tylko z malym do piaskownicy, a potem mąz go zabiera na "wybieganie sie" :) Dzisiaj tez troszke popralam, teraz odpoczywam z nogami do gory- dla mnie pogoda cudna :)

uh a ja wróciłam z zakupów.. duchota straszna, w kolejce ledwo wystałam, jeszcze do tego na mięsnym jakaś baba marudziła, a mi z minuty na minutę coraz słabiej, myślałam że zaraz jej tym schabem w łeb walnę, bo jak można tak nosem kręcić, jak oba takie same...

ja zaraz obiad muszę zacząć robić i pranie wstawić, dziś chociaż jedną pralkę - chociaż nie mam za bardzo siły znieść prania do pralni :/
najchętniej zanurzyłabym się w wannie z zimną wodą i tam siedziała do wieczora - już dawno się tak nie wymęczyłam..

ja wolniej chodzę, teraz to TŻ idzie przodem, zawsze ja szłam szybciej niż on, teraz ledwo za nim nadążam kiedy idzie swoim tempem :/

Inne tematy z forum

nnt. Wymiana drzwi - jaką firmę z Gdańska polecacie? (20 odpowiedzi)

Zastanawiamy się nad wymianą drzwi do mieszkania. Czy możecie polecić jakąś firmę z...

tabletki antykoncepcyjne- jakie polecacie?? (71 odpowiedzi)

chciałabym zacząć brac tabletki antykoncepcyjne, wiem że lekarz powinien je dobrać. Ale jestem...

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...