Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (12)

Lista Majowo - Czerwowych Mamuś

ROZPAKOWANE:)

Zielona Cytrynka
04.05 lolaola SYNEK Tymon 4050g i 56cm/cc/Redłowo

Maj 2013

09.05 Muszczek - CÓRECZKA Natalka /
17.05 aniella - SYNEK /
23.05 gani - SYNEK /
24.05 _dee_ - CÓRCIA Łucja /
26.05 Grosik - SYNEK / Wojewódzki
27.05 Adziula - SYNEK Nikodem / St. Georges Hospital, London
29.05 Jagaa - NIESPODZIANKA / Kliniczna

Czerwiec 2013

4.06 Sylwia- córcia Maja /St James's University Hospital Leeds
06/07.06 Hexusia - SYNEK / Redłowo
07.06 Jotenka- CÓRECZKA Kornelia / Wejherowo
08.06 stenemi - CÓRCIA Julia / Redłowo
08.06 inka2 - SYNEK /
09.06 mini - SYNEK Filip /
12.06 MamaJasia - SYNEK /
13.06 ja_sama - SYNEK Piotruś / Wejherowo
14.06 h_and_m (haemka) - CÓRECZKA i CÓRECZKA /Kościerzyna
16.06 stokrotka24s - SYNEK Hubert lub Norbert i prawdopodobnie CÓRECZKA Majka/ ZASPA
20.06 julka - SYNEK /
20.06 HappyMum - CÓRECZKA /
21.06 Justa78-CÓRCIA / Zaspa
23.06 Buniak- SYNEK / Zaspa
24.06 sl - CÓRECZKA /
28.06 moseka - CÓRECZKA Kasia / Kliniczna

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Majowo-Czerwcowe-Mamusie-2013-11-t462240,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (12)

adziula gratulacje! a ja wlasnie wrocilam z invicty bo bylam badania robic- mam nadzieje ze juz ostatnie i w poniedzialek z wynikami do lekarki. Chwile poleze i chyba wezme sie za sprzątanie pokoi. Wczoraj wyszorowalam lazienke. Chyba syndrom wicia gniazda sie uaktywnil:)

Adziula gratulacje!

adziula - GRATULACJE!!! Nikodem duzy chlopak:-)) jestes wykonczona ale my tu jestesmy z Ciebie dumne:-))

Uprzejmie donosze, ze po 20h porodu Nikodem jest juz na swiecie. 17/05/2013 3900g, nie wiem jaki dlugi tylko bo nie mierza u nas dzieciaczkow.

Napisze cos wiecej jak dojde do siebie bo poki co zasypiam po takim maratonie :-/

Ja tez mieszkam na ostatnim, trzecim pietrze, ale na szczescie mamy winde, bo szczerze mowiac nie wyobrazam sobie dzwigania wozka :/

Trzymam kciuki Muszczek!

Muszczek trzymamy kciuki bo ty już kurcze przechodzona ;-) Za dobrze smykowi w brzuszku.

Cytrynka, ja Ci już na blogu pisałam jak wnosiłam na III piętro :) Cudów nie ma, trochę się niestety trzeba nalatać.

My właśnie wróciliśmy od znajomych, jutro kontrola w szpitalu.

ja się zastanawiam czy jakąś mini wiatę nie postawić, żeby wózka po schodach nie wnosić (wejście do domu mam na wysokości piętra ;) ) :P

u mnie młoda już siedzieć nie daje, strasznie mnie rozpycha..

ja już powoli powoli się pakuję :) można powiedzieć, że mała torba spakowana - dorzucić muszę klapki i dokumenty, no i jakieś jedzenie dla męża, ale to już na sam koniec ;)
Duża torba w połowie zapakowana :)

Inka super, że wsio dobrze i teraz do działa ! ja czekam po 21.05 też już mogę.

Cytrynka ja ćwiczyłam 4 razy w tygodniu dość intensywnie a od września jestem na trybie leżąco-jedzący:)

Hexusia, a ruszałaś się dużo?

Mo te upały to masakra:( Ale lepsze to niż chłód, ale za to puchnę.

Jeżeli chodzi o wózek to ja mieszkam na II piętrze i planuję wnosić samą gondolę, a później stelaż.

Byłam dziś u ginki, mały waży 3408g, rozwarcie na 1,5-2palce, mogę już bezpiecznie rodzic jakby co. A i termin z usg wyszedł szybciej o 2tyg, czyli na 25.05. wiec zobaczymy.

image

image

ja jestem ciekawa ile ja będę potrzebowała aby dojść do swojej kondycji sprzed ciąży, bo to leżenie za dobrze na mnie nie wpływa.

A to okropne jest, ja mam ciągle wrażenie, że wypuszczę wózek, albo mi się rączka urwie :|

kilka razy wniesiesz i kondycja Ci się poprawi ;-)

a tak szczerze to ja nie znam żadnego patentu.

Łoł, mam chwilę żeby zajrzeć, jakoś tak dobrze chyba z kobietkami z Trójmiasta porozmawiać, zwłaszcza jak się nie ma żadnej dzieciowej znajomej :|

My dziś na długim spacerze z Kluskiem mym i w tyłek dostałam porządnie. Dwa miesiące leżenia mocno odcisnęły się na mojej kondycji i jest bardzo BLE... :D
Nie sądziłam, że będę z takim trudem wciągać wózek na trzecie piętro - czy ktoś ma na to jakiś patent, by było nieco lżej? :DDD

Gratuluję rozpakowanej mamie bliźniaczek! :)

Tak, zdecydowanie tempo chodzenia wolniejsze, także spacery z córką z częstymi przystankami, na szczęście mała nie protestuje. Do tego z reguły zaliczamy po drodze kilka placów zabaw, więc zawsze udaje się na chwilę przysiąść i odpocząć.

W ogóle jakoś wakacyjnie mi się teraz zrobiło przez tą pogodę, wybyłabym sobie gdzieś w cieplutkie strony gdyby nie poród :-D Ciekawe, czy uda nam się w to lato jakiś dłuższy wakacyjny wypad, na razie nic nie planuję, zobaczymy, jak nam się będzie rzeczywistość z dwójką kształtować, no i jakim synek będzie dzieckiem, od tego dużo zależy :-) Z Lenką pierwszy raz wyjechaliśmy jak miała 2 miesiące na parę dni na półwysep, i w sumie ten wyjazd wspominam dużo spokojniej, niż kolejny, zagraniczny, gdy miała 10 miesięcy. Wtedy już było ciężko, bo raczkowała i próbowała chodzić, więc trzeba było mieć oczy dookoła głowy :-)

Ja też lubię ciepełko, z chodzeniem też zdecydowanie wolniej, czasem to jak mnie zakuje to puszę postać chwilę, bo iść nie da rany, ale Mały fika, więc myślę że ok.
Wczoraj odebrałam swoje wyniki z posiewu moczu i na szczęście nie wyszły żadne bakterie- czyli widać jak ważne jest by dobrze podać próbkę do badania.
Moja Mała na szczęście dość spokojna jest na spacerze i jest tak, że ja siadam na ławce a ona biega dookoła- Kochane dziecko

oj ja juz tez zdecydowanie wolniej chodze, jak ide z synkiem na spacer i ten zaczyna biegac to mam nie lada problem :) Dlatego od wczoraj ja tylko z malym do piaskownicy, a potem mąz go zabiera na "wybieganie sie" :) Dzisiaj tez troszke popralam, teraz odpoczywam z nogami do gory- dla mnie pogoda cudna :)

uh a ja wróciłam z zakupów.. duchota straszna, w kolejce ledwo wystałam, jeszcze do tego na mięsnym jakaś baba marudziła, a mi z minuty na minutę coraz słabiej, myślałam że zaraz jej tym schabem w łeb walnę, bo jak można tak nosem kręcić, jak oba takie same...

ja zaraz obiad muszę zacząć robić i pranie wstawić, dziś chociaż jedną pralkę - chociaż nie mam za bardzo siły znieść prania do pralni :/
najchętniej zanurzyłabym się w wannie z zimną wodą i tam siedziała do wieczora - już dawno się tak nie wymęczyłam..

ja wolniej chodzę, teraz to TŻ idzie przodem, zawsze ja szłam szybciej niż on, teraz ledwo za nim nadążam kiedy idzie swoim tempem :/

Inne tematy z forum

tabletki antykoncepcyjne- jakie polecacie?? (71 odpowiedzi)

chciałabym zacząć brac tabletki antykoncepcyjne, wiem że lekarz powinien je dobrać. Ale jestem...

od którego tygodnia ciąży brałyście kwas foliowy (60 odpowiedzi)

Wszędzie mówią i piszą, jak ważny jest kwas foliowy w rozwoju maleństwa i aby brać go już...

czy są tu mamy które nie posyłają swoich dzieci do przedszkola? (245 odpowiedzi)

za moich czasów (jestem z lat 80tych) większość dzieci nie chodziła do przedszkoli.. wiem że...