Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (8)

Założyłam nowy wątek :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (8)

My tez wrocilismy ze spaceru i u mnie meeeega wieje, ale i tak synek poszalal na placu zabaw. Teraz odpoczywamy i pijemy maliowy koktajl;)

ja właśnie wróciłam ze spaceru. Wiaterek jest, fakt. Ale powiem Wam, że na bulwarze cuuudo. Słonecznie i bezwietrznie :) A myślałam, że skoro u mnie pod domem wieje, to tam też będzie ;)

Ja pewnie będę miała 2 pobrania (tak sądzę), bo nie mam żadnych specjalnych zaleceń

Ten z 3 pobraniami to jest test pelny czy jakos tak, ja mialam taki bo wczesniej mialam wysoki cukier

odnośnie glukozy miałam dwa pobrania. raz przed i potem dwie godziny po.

Ja mialam na czczo, po godzinie i po dwoch, czyli w sumie 3 pobrania

A i jeszcze pytanko odnośnie glukozy, bo jutro się wybieram.
Trochę już zapomniałam, jak to jest. Idzie się na czczo, pobierają 1 raz krew, potem czekanie2 godzinki i 2 raz pobierają krew?

Gani- podobno zimny wiatr na dworze, także raczej lepiej pogodę obserwować przez okno niż wychodzić (taką przynajmniej dostałam relację z dworu :)) i głowa do góry, jeszcze kilka dni i na pewno wyzdrowiejecie wszyscy

Odnośnie podnoszenia rąk , ja wczoraj też coś sięgałam z szafki i jak mnie zabolało... Też się przestraszyłam i nie zamierzam już wcale rąk do góry podnosić!!! O myciu okien czy wieszaniu czegokolwiek to nawet nie myslałam, właśnie z obawy, że coś tam może się zdażyć. Zresztą jest taki zabobon ( ale teraz widzę, że to może chodzi o to łóżysko), że w ciąży nie można podnosić rąk do góry.
Ja okna mam masakrycznie brudne, ale mam to w nosie- mąż umyje, jak już cieplej będzie.

Zlinczujecie mnie, ale ja teraz bym wolała żeby lało. Jak dziecko miałam zdrowe to była pogoda pod psem, a teraz jest tak pięknie. Żal mi, że nie możemy wyjść. Ale może chociaż inni skorzystają.

Jestem strasznie niewyspana i zmęczona. Córka przychodziła do nas w nocy co godzinę. Ciągle się drapie. Ja jestem przeziębiona, osłabiona i ciągle się boję o tego półpaśca.

Nic mi się ostatnio nie układa. Nic nie mogę zaplanować. Już chciałabym powoli przygotowywać się na przyjście synka, a ciągle coś wyskakuje.

niestety przy podnoszeniu rąk może odkleić się łożysko, więc mycie okien i wieszanie prania na wysokie linki nie jest wskazane w ciąży
lepiej mieć brudne okna a zdrowe donoszone dzieci :)

Ja chce wyprać firanę w dużym pokoju i myć okno, ale mąż mi nie pozwala :( Muszę czekać do soboty to ma mi pomóc..
zresztą po wczorajszym sama już się raczej nie zdecyduje... wczoraj wieszałam pranie i jakoś się tak wyciągnęłam, że aż mnie skurcz w brzuchu złapał - bolało strasznie, aż się popłakałam, nie mogłam się wyprostować :( wystraszyłam się bardzo... nie będę już prała kocy i pościeli, mąż będzie musiał to robić.. a u nas koce i pościel co 7-10dni są prane, bo psy..

ja mam zakaz mycia ;) okien!

pogoda cudaśnaa hehe ;) przynajmniej mam większy przypływ energii :)
ja już jedno okno umyłam, za drugie się nie biorę bo skończył mi się ręcznik papierowy ;p

fakt słońce świeci, śnieg topnieje jest piękne tylko te moje brudne OKNA ;/

dzień rzeczywiście ładny, ja już po spacerze :) Mam dziś sporo roboty w domu, ale zero sił, mimo tak pięknej pogody :(

Ale dziś piekny dzień, słoneczko zagląda przez okienka, cudownie:))

Buniak mam sie oszczędzac, dostałam zwolnienie na 2tyg i potem tego 13.03 na wizytę. Pani dr powiedziała, że wtedy zobaczymy:)

Jadę dziś do babypolu na zakupy:)) Listę mam ciekawe czy kupię coś z poza listy:))

image

image

ja tez do szperka :) najbardziej go lubię, na Matarni w nowym nie byłam, ale pewnie w któryś weekend podjadę.
Teraz najbliższe weekendy muszę właśnie do Gdańska do Mama i Ja pojechać. To będzie mój pierwszy cel zakupowy hehe ;)

ja chodze tylko do smyka w szperku ;) ale w weekend wybieram się do matarni.

Muszczek, niecałe dwa tygodnie temu. Także już w tym nowym, powiększonym.

Gani- nie udzielałam się wcześniej w wątkach "dzieciowych" ;) uważać możesz jedynie tak, że po smarowaniu dokładnie myjesz ręce, nie używasz tego samego ręcznika itd. Ja miałam w obu pierwszych ciążach ale nawet nie wiem jak, gdzie, kiedy i od kogo złapałam :/ na szczęście miałam bardzo delikatne pojedyncze plamki i obyło się bez leków. Trzymam kciuki, żeby Ciebie jednak nie wzięło!

HappyMum- jeśli chcesz wybrać dobry fotelik to polecam Mama i Ja w Gdańsku i Akpol w Gdańsku, bo tylko tam są wykwalifikowani sprzedawcy od fotelików. Tylko trzeba poprosić o takiego z certyfikatem. Fotelik trzeba koniecznie dopasować do samochodu przed zakupem :)

Inne tematy z forum

nie moge zajsc w ciaze (97 odpowiedzi)

Juz od dluzszego czasu staramy sie z mezem o dzidzie i nic. Wy tez mialysie takie problemy

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (9 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (39 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...