Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (8)

Założyłam nowy wątek :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (8)

Hej. U nas wizyta za tydzien, juz sie nie moge doczkac;)

Co do ruchow, to chyba to jest tak, ze poprostu w drugiej ciazy ruchy czuc intensywniej i stad takie wrazenia. Plec raczej nie ma na to wplywu, bo u mnie jak u Muszczek- cora kopie mocniej niz kopal synek;)

Powiedzcie- duzo macie ubranek tych najmniejszych, na 62 (56pomijam, bo te sa tylko na "chwile")? Bo z synkim mialam sporo i wiele z nich zalozylam raz:/ teraz mam takie wydaje mi sie niezbedne minimum, ale ciagle mysle czy to nie za malo:/

hehe moje brzdące tak samo, co chwilkę mi w brzuchu jeździ i często pchają się pod żebra i ciężko wziąć głęboki oddech.
Maluchy nie dają spać już w nocy, kopią, wiercą się, i nie wiem co jeszcze ale non stop w ruchu są :)

Ja mam odwrotnie - synek ruszał się mało i spokojnie, za to córeczka teraz żyć nie daje. I to nie tylko moje spostrzeżenie, ale np. moich sióstr, które chciały w poprzedniej ciąży poczuć ruchy - musiały siedzieć z ręką na moim brzuchu bitą godzinę, żeby się doczekać jednego kopnięcia, a przy Natalce nawet rąk nie trzeba przykładać, bo cały brzuch skacze, trzęsie się i faluje :p

Te chłopaki chyba tak maja ,że kopią dość intensywnie. Mi się też wydaje, że jak byłam z Córeczką w ciąży, to mniej naparzała, ale z 2 strony może się po prostu zapomniało, jak to było...

fajne zdjęcia ;)

Mnie synek też ostro naparza po narządach. Córcia delikatnie mnie muskała. To było takie spokojne, przyjemne. A ten kopie tak mocno, że czasem boli.

Dziewczyny na Facebooku są zdjęcia z Bezpiecznego Malucha w Gdańsku.

HappyMum właśnie tak jak napisała Buniak ja jestem już umówiona w 32tyg na usg.

Jutro też mam wizytę:) A mały to mnie kopie i kopie, czasami faktycznie to aż boli, oststnio jak leżałam to nie wiem co on tam wyprawiał, tak się kręcił, że aż brzuch mi falował:)

image

image

Happy Mum- z tego co mi lekarz od USG mówił, to na kolejne zapraszał ok 32 tygodnia i potem jeśli się chce to w 37 tygodniu(sprawdzić ułożenie Maluszka)
Muszczek- gratulacje, a co do wagi u mnie też na pewno będzie sporo, ale też potem się będę przejmować.
Ja mam jutro wizytę, więc też fajniutko.

Poród boli, ale jakiegoś specjalnego wysiłku raczej nie doświadczyłam :p Niestety trochę trwało zanim wróciłam do swojej wagi.

Muszczek to super!!! Co do kg daj spokój ;) Zejdzie. Podczas porodu spalisz tyle kalorii, że zejdzie Ci od razu;)

Aha, i na USG było widać, że będzie kudłata :D Ale to u nas rodzinne, żadne dziecko się nie urodziło u nas łyse, co więcej, włosków synek miał tyle, że się nawet nie wytarły :)

My po wizycie, Natalka waży 1800g i wszystko jest ok, mogę nosić synka dalej :) Następna wizyta już będzie w 37 tygodniu! Na razie 12kg na plusie, znacznie więcej niż chciałam niestety :( Ale trudno, będę się martwić po porodzie.

Dziewczyny mam pytanko - w którym tygodniu umawiacie się na kolejne usg 4d? chodzi mi o to koło 30 tygodnia ciąży? wspominał Wam już coś lekarz?

Powiem szczerze - krzesła na spotkaniu były bardzo wygodne, w porównaniu do wcześniejszych spotkań tu mi się fajnie siedziało i nic nie bolało :) Dostałam jeszcze misia za wypełnienie ankiety ;)

Dziś od małej dostałam takiego kopniaka w pęcherz... że musiałam się iść umyć i przebrać :/ aż mnie zgięło z bólu..

uh ciocie i babcia zrobiły nam niespodziankę... dostaliśmy dwie siaty ciuszków, pościel, kołderkę, poduszeczkę, rożek i kocyk o.O musiałam zadzwonić po męża, żeby przyszedł do babci domu, bo sama bym się z tym nie zabrała o.O tym samym ciuszków na rozmiar 62 mamy aż nadto, teraz jak już mnie schwyci chęć do kupowania to muszę brać większy rozmiar :)
Muszę usiąść z listą i powykreślać to czego już kupować nie muszę :)

oooooo fajne rzeczy dostałyście ;)

Jak tam samopoczucie ??? Czy wy też macie czasami bolesne przewracanie się maluszka ?? Ja czasami mam takie uczucie jak by mi szarpał za narządy. A wierci się i wierci;) wspaniałe to uczucie chociaż czasami dość bolesne.

Ja też jestem zadowolona ze spotkania, spodziewałam się "reklamowania", ale właściwie nie było, wiec super. Podobało mi się to, że wszystkie tematy były porządnie "wyczerpane". Prezenty- czyli parasolka do wózka Emmalijunga i krem na rozstępy Tołpa też mi się podobają. Jedyne co, to siedziały za mną dwie dziewczyny non stop ze sobą trajkoczące i niestety miałam przez nie problem z usłyszeniem niektórych rzeczy ;/ Ale sama organizacja spoko. I troche d..pa mnie już bolała na koniec ;]

Mi się spotkanie podobało, fajna organizacja :)
Mimo, że znó poruszane te same tematy (baby blus, dieta w ciąży, opieka nad noworodkiem) można było dowiedzieć się kolejnych rzeczy, ja się przynajmniej nie nudziłam ;) Dużo informacji i naprawdę fajnie po prowadzone.
Mi się strasznie nie chciało jechać, takiego lenia miałam, ale po pierwszych 10min cieszyłam się, że zmusiłam się do wyjazdu :P
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

czekam na relację z LadyMama;)

to i ja dołącze do szcześłiwych przyszlych mam::)
moja Księżniczka urodzi sie 1.06:))

Inne tematy z forum

perfumy.....gdzie kupujecie? (37 odpowiedzi)

dziewczyny ,gdzie kupujecie perfumy? Sephora,Douglas odpadaja ,bo ceny kosmiczne, moze w...

lek med Joanna Linde ABC Family Med Sopot (7 odpowiedzi)

Witam, może któraś z was ma jakieś opinie na temat pani doktor. Dzisiaj idę do niej z synem 4...

dom czy mieszkanie??? (429 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...