Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (8)

Założyłam nowy wątek :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (8)

Witamy Mini:)
Przecież napisała, że synek!:P
A ja dziś na USG 4D!!!!!!!!! już nie mogę się doczekać:))))))
Idziecie jutro na bezpiecznego malucha?

Ja chyba skoczę tydzień/dwa przed terminem sprawdzić co i jak.. u mnie w razie czego zawsze zostaje zaspa.
Dziś mam dzień leżenia, wczoraj cały dzień młoda była bardzo nisko i miałam skurcze.. do czwartku może się unormuje :/ chociaż i tak powiem o tym lekarzowi.. na dziś mam tylko dwa zadania - zawieźć mocz na badania i ugotować zupę.. ciekawe na ile psy dadzą mi poleżeć.

Hej Mini ! Napisz coś o sobie. Skąd jesteś? Kto w środku u Ciebie rośnie??

Maj 2013

04.05 Kasieńka79
07.05 kinki.em
09.05 Muszczek - CÓRECZKA Natalka
12.05 ZielonaCytrynka - SYNEK Mateusz
15.05 aravls
17.05 aniella - SYNEK
23.05 gani - SYNEK
24.05 _dee_ - CÓRCIA Łucja
26.05 Grosik - SYNEK
27.05 Kitka_86
27.05 Adziula - SYNEK Nikodem

Czerwiec 2013

06/07.06 Hexusia - SYNEK
07.06 Jotenka- CÓRECZKA Kornelia?
08.06 stenemi - CÓRCIA
08.06 inka2 - SYNEK
09.06 mini - SYNEK Filip
12.06 MamaJasia - SYNEK
13.06 ja_sama - SYNEK Piotruś
14.06 h_and_m (haemka) - CÓRECZKA i .....
16.06 stokrotka24s - SYNEK i prawdopodobnie CÓRECZKA
20.06 julka - SYNEK
20.06 HappyMum - CÓRECZKA
21.06 Justa78
23.06 Buniak- SYNEK
24.06 sl - CÓRECZKA
28.06 edycia32
28.06 moseka - CÓRECZKA Kasia

h_and_m powodzenia! bądź dzielna dla swoich maluszków ;) trzymam kciuki i wracaj szybko :)

hej dziewczyny :) jestem nową forumowiczką - nasz synek - filip 9,06,13

Hej, no właśnie czytałam o tych porodówkach:( Kurde myślałam trochę o tym żeby rodzi na klinicznej, a chyba to nie wyjdzie, więc chyba znowu Wojewódzki:( Że też im się zachciało tego remontu:(

dee weź mnie nie strasz, z gołym d*pskiem mam po korytarzu jechać ;p
zabieg mam w piątek dopiero a jutro jakiś wymaz mają mi zrobić i od niego wszystko zależy.

Ok dziewczyny, idę spać. W szpitalu nie ma neta także będę odłączona od świata :)
Do usłyszenia :)

Poczytałam sobie i nadal nie wiem gdzie rodzić, szkoda że nie opisali jeszcze właśnie Wejherowa:( moje samopoczucie też całkiem ok, tylko jak oglądam prognozy pogody to już mina blednie:/ znowu śnieg! a ja schowałam już najcieplejsze czapki, szaliki i rękawiczki:( Jedyne co mnie męczy to ból pleców, ale jes taki do zniesienia nie jak wcześniej no i te częste wizyty w wc. Ale jak sobie pomyślę, że tylko 3 miesiące do porodu to przechodzą mnie ciarki, wyobrażacie sobie, że to już na prawdę bliżej niż dalej.

Nie zazdroszczę problemów ze skracającą się szyjką:( swoją drogą ciekawe jak tam moja? nie miałam tego nawet badane:(

koleżanka kilka dni temu rodziła w Wejherowie- bardzo sobie chwali 1,5 godz i po sprawie- gaz rozweselający gratis :-))
Więc ja już sama nie nie wiem gdzie bym chciała.Jak na razie moje samopoczucie w normie tylko te hemoroidy :-/ ała

Musisz byc na czczo, wiec jak jutro masz jechac to nic nie jedz, to Ci odrazu zrobia, bo jak nie to Cie beda dluzeuj trzymac ;) Zawoza Cie na lozku na sale operacyjna, podaja narkoze, odpadasz;) i budzisz sie na sali (nago, z podlaczona aparatura)juz ze szwem. Lekko krwawisz i nie mozesz wstawac przez dobe chyba. No i niestety zalatwiasz sie do basenu:/ ogolnie nic nie boli, nie boj sie, to nic strasznego.
acha, ja mialam w wojewodzkim. Opieka ok, przychodza dogladaja, pomagaja.
A no i musisz byc ogolona, bo jak nie to Cie ogola. Jak cos jeszcze Cie niepokoi to pytaj

dee a powiedz mi jak ten cały `zabieg` wygląda?

H&m ja mam szew zalozony. I dodatkowo jeszcze krazek. Nie martw sie. To nic strasznego, a pomaga:)

H_and_m ja miałam w 27 tyg szyjkę 20 mm i jak poleżałam tydzień i wstawałam tylko do lodówki i do toalety, a potem kolejny tydz do tego wstawiałam tylko obiad i nic więcej, to wydłużyła mi się do 37 mm! będzie dobrze :) mi nikt o szwie nie wspominał, ale może u Ciebie to ze względu na bliźniaki... może póki co wystarczy leżenie
3mam kciuki

ja też miałam dzisiaj taki dziwny ból brzucha i później przeszło.

Właśnie jestem po wizycie u lekarza ii jutro muszę iść na oddział, mam za krótką szyjkę (powinna mieć ok 35mm a mam 22mm ) i prawdopodobnie będzie założony szew.. eeh i już mi się znowu płakać chce :(

drugim mieszkańcem brzucha jest prawdopodobnie dziewczynka ale lekarz nie ma 100% pewności

wiecie co.. mam dziwne skurcze.. czuje w ogóle kopniaki na połączeniu brzucha i łona + skurcze na wysokości szyjki/pochwy - straszliwie nisko.. jakby młoda próbowała wyjść.. ale nie jest to ani bolesne ani nawet nie przyjemne, po prostu jest o.O nie wiem czy powinnam się martwić czy przeczekać i w czwartek powiedzieć o tym mojej gin..

też sobie poczytałam o szpitalach i zaczęłam się obawiać klinicznej.. bo jak ma być remont maj/czerwiec to może nie być zbyt fajnie.. zwłaszcza, że znając nasze realia to remont pewnie się przeciągnie, bo zawsze wszystko się przeciąga i nie trzyma terminów..

Ech, poczytałam sobie o tych szpitalach, w Wojewódzkim nadal nie ma gazu rozweselającego :( A liczyłam na to, że się załapię :)

No i wróciłam:) w US ze 30 osób w kolejce, ja z małym dzieckiem, z brzuchem (w odpiętym płaszczu) myślicie, że ktoś choć pomyślał żeby mnie przepuścić? nic z tych rzeczy, na szczęście Miśka za bardzo nie rozrabiała:) ale za to spacer na plaże zaliczam do udanych:) pogoda piękna, na słońcu cudnie:) już nie pamiętam kiedy tak dobrze siedziało mi się na ławce. Normalnie jutro chyba pranie już w ogrodzie będę suszyć:)

artykuł na trojmieście

http://zdrowie.trojmiasto.pl/Jesli-rodzic-to-gdzie-sprawdzamy-porodowki-n66814.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

ja uwielbiam torty bezowe i z bitą śmietaną mhmmm pychotka ;D w Mc byłam w niedzielę, duży big Mac i się nie najadłam tym a zawsze coś zostawiałam! kurde! ;D

dzisiaj od słodkiego się powstrzymuję bo nie chcę żeby mi waga u lekarza za dużo pokazała ;D
może się dowiemy w końcu kim jest drugi mieszkaniec mojego brzucha :P

nie pamiętam kto pisał ale bardzo fajny stanik :)

Inne tematy z forum

Zmiana zawodu - od czego zacząć? (75 odpowiedzi)

Szukam na siebie pomysłu. Któraś z was też stała przed opcją przebranżowienia się, jak wam się...

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (118 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...