Majowo-czerwcowe Mamusie (2)

Link do poprzedniego wątku:
https://m.trojmiasto.pl/forum/Majowo-czerwcowe-Mamusie-2018-t781503,1,16.html
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wczoraj miałam takie bóle jak na @ pierwszy raz, aż na plecy się rozchodzilo. To pewnie te skurcze przepowiadajace, czyli coś się zaczyna dziać:D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

U mnie tez bole jak na @, do tego uczulenie po zastrzykach na rozrzedzenie krwi- wszystko swędzi. Dobrze ze to juz naprawdę końcówka.

U mnie bóle podbrzusza jak.na @, mam wrazenie, ze znowu trudniej mi się oddycha i szybciej sie męczę juz za długo chodzić nie mogę bo brzuch się stawia i kłuje to tu to tam :) poza tym cisza- żadnych plamień itd :)

Ja pierwsze ktg miałam w terminie porodu lekarz na ostatniej wizycie mówił żebym pojechała wtedy do szpitala, potem miałam jeździć co dwa trzy dni ale już nie było potrzeby ;) Pojechałam na Zaspę i powiedziałam że takie dostałam zalecenie by sprawdzić czy wszystko w porządku. Problemu żadnego nie robili nie wiem czy miało na to wpływ że mój lekarz tam pracował.
Ja dziś walczę z przeziębieniem, gardło mnie tak boli że mówić nie mogę. Synek od tygodnia wrzeszczy w nocy prawdopodobnie piątki wychodzą, a w dzień marudzi z niewyspania jestem wykończona.

I jak tam Dziewczyny? Coś się dzieje? U mnie niestety nic, czekam już jak na szpilkach. W poprzedniej ciąży nie miałam akcji porodowej, miałam balonik, przebijanie worka owodniowego i 4 dawki oksy i nic. Więc teraz się stresuje, że znowu będzie to samo. Poza tym mój synuś raz rusza się bardzo mocno, teraz od 2 dni mniej i skąd mam wiedzieć kiedy zacząć panikowac i jechać do szpitala, masakra. Dobrze, że jutro mam jeszcze jedną wizytę u lekarza. Nie wiem jak to jest z kTg, jedzie się do szpitala i prosi? Trzeba mieć skierowanie? I czy w ogóle to konieczne?

Dwa tygodnie temu znajoma miała wywoływany poród i najpierw balonik a jak było rozwarcie to dostała oksytocynę na Zaspie więc podają ale pewnie nie tak rutynowo jak kiedyś. Ja jak rodziłam to od wejścia na porodówkę proponowali.

A jak to jest z tą oksytocyną na Zaspie? Rzeczywiście jej już tak nie podają? Teraz baloniki zakładają tylko? Moja ginekolog mowi, ze ten nowy koordynator na porodowce jest spoko ale widocznie trzeba poczytać na innych wątkach co tam sie dzieje:p

Ja byłam bardzo zadowolona z porodu na Zaspie dla tego tam jadę. Zgadzam się że nastawienie do porodu jest bardzo ważne i jeśli się czuję jakiekolwiek zarażenie to nie ma sensu. Ja mam tak z kliniczną nigdy tam nie byłam ale położna z niej prowadziła zajęcia w mojej szkole rodzenia i zupełnie mnie nie przekonała. Niby irracjonalne bez podstaw ale skutecznie mnie zniechęca.

Evelcia666 - na Zaspie mnie torturowana hihi nie no żartuje....nieudolnie podejmowano próby zdjęcia mi szwu okrężnego z szyjki macicy....strasznie mnie to bolało...w końcu odesłali mnie do szpitala gdzie złożono szew... Tczew i tak na spokojnie bez bólu bo w pełnej narkozie usunięto szew....ja poprostu już się źle do Zaspy nastawiłam ...wcale nikomu nie odradzam itd....tam na pewno pracują te super położne i lekarze..

Monia85 podobno dobra maść to Posterisan :) i później przy karmieniu piersią też można spokojnie używać

A co się dzieje na Zaspie ? aż się boję czytać co piszą dziewczyny ze wcześniejszych miesięcy.

a to może ja trafiam na jakiś milych ludzi bo mam wrazenie że mnie częściej przepuszczają niż w pierwszej ciąży, aczkolwiek też bez szału. w laboratorium to ja nawet się nie patyczkuję w tłumaczenia tylko kurtke rozpinam i staję pierwsza w kolejce :)

też macie taką sklerozę w ciąży? no mam po prostu wielką dziurę w głowie zamiast mózgu ;) o wszystkim zapominam, bardzo to męczące

Właśnie najpierw stawiałam na wojewódzki....potem myślałam o Zaspie....ale po ostatnich przygodach chyba wybiorę się do Wojewódzkiego....zresztą zobaczymy gdzie będą mc..bo z tym też różnie niestety....

Miał być podpis lala ale smartfon poczuł wiosnę :)

B.Zos planujesz jechać na Zaspę czy po ostatniej wizycie u nich zmieniasz zdanie ?

No to czekamy cierpliwie :)

Inciaa :-) myślałam że się coś zacznie w nocy dziać...ale widać rozwarcie nic nie znaczy jeszcze hihi także spokojnie czekam za się mała zdecyduje na poznanie siostry i rodziców hihi....

B. Zos juz rozwarcie na dwa palce :) zazdroszczę bo ja tyle miałam po 7 godzinach skurczy w pierwszej ciąży :p moja ginekolog na ostatniej wizycie na moje pytanie o szyjke to powoedziala, ze jest taka jaka ma byc hehe więc albo coś się zaczyna dziać albo jeszcze kawał czasu przede mną:) za 5 dni wizyta i wtedy się dowiem:)

Mama Dawidka przecieraj szlaki i czekam na info. jak wyglada sytuacja w Redlowie!
Trzymam kciuki żeby wszystko przebiegło szybko i bez komplikacji.
Paula

Beti ja rodziłam synka w Wielkanoc i nie dało się odczuć że jest jakoś inaczej oprócz braku znieczulenia :) bo anestezjolog wtedy tylko w dni robocze.
U mnie 35 tydzień czuje się świetnie bo słoneczko wyszło. Z synkiem chodzę na plac zabaw i mam wreszcie chwile na odpoczynek. Muszę się nacieszyć bo pamiętam że ostatni tydzień w poprzedniej ciąży był ciężki.
Mnie nawet dziś w kolejce przepuszczono ale z tym bywa różnie ;) za to w punkcie pobrań nie patrzę na kolejkę tylko zawsze informuje że korzystam z pierwszeństwa bo nie będę się narażać na zarazki.

Dzięki dziewczyny:-) dziś pojechałam do Tczewa gdzie zakładano szew....super lekarze super położne....szew zdjęty w narkozie krótkotrwałej monitoring dzidzi ktg....zdjęcie szwu bezbolesne....po obserwacji wypuszczono mnie do domku:-) aaaa i po zdjęciu szwu rozwarcie na dwa palce...więc czekam hihi :-) jak sobie przypomnę o bólu z Zaspy to aż mnie kręci:-( przeciez można było tak odrazu...yhhh
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (19 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

gdzie pole maków?? (10 odpowiedzi)

witam, marzy mi się sesja w makach, w zeszłym roku pamiętam że jak się jechaŁO do Sobieszewa to...

Kiedy przekłuwałyście córkom uszka ??? (153 odpowiedzi)

Chodzi mi o wiek maluchów. Widziałam różne opinie, że lepiej do roku, inny, że na rok, a jeszcze...