Majowo-czerwcowe Mamusie (2)

Link do poprzedniego wątku:
https://m.trojmiasto.pl/forum/Majowo-czerwcowe-Mamusie-2018-t781503,1,16.html
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mnie też nikt nigdzie nie przepuszcza, ludzie stracili już chyba zdolność odczuwania empatii. Zostało mi jakieś tygodnie do porodu ale ja chcę już! Najgorzej to będzie rodzić w długi weekend a raczej tydzień...personel okrojony i pewnie masa porodów, już mam stres na sama myśl o tym.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mam i to jeszcze kwietniowy bo tak akurat lekarka ma dyżur także odliczać

Inciaa wiem co masz na myśli bo ja również już się przyzwyczaiłam, że nikt nie ustąpi miejsca a już o puszczeniu w kolejce to nie mam mowy. Także głowa do góry nie jesteś sama. Ale jakby mnie jakaś baba trąciła to bym jej chyba oddała :D...to tak na poprawę humoru.

Paula Ja co prawda też w 32 tyg ale moje córki z racji, że są dwie ważą po 1,6 kg i 1,55 kg. Teoretycznie terminy mamy podobne ale mnie cesarka czeka 2 tyg wcześniej (pod koniec maja) a szkoda bo byśmy się spotkały w Redłowie :-)

Hej dziewczyny! Ja też po kolejnej wizycie. Mała pięknie się rozwija, w 32 tygodniu wazy 2,2 kg wiec mały klopsik mi rośnie. Do porodu zostało jeszcze trochę czasu ale z tego co słyszę w szpitalach kongo. Zwłaszcza na Zaspie, po zmianie koordynatora od spraw porodów. No nic zostaje mi Redłowo.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

B.zos współczuje- co za empatia lekarza jak nie dałem rady to niech ściąga ten co założył ! znieczulica. Wiecie co nie wiem czy tylko ja tak to widzę i może mam pecha ale przez ten cały okres ciąży nikt nie ustąpił mi miejsca w kolejce czy to w przychodni, czy w sklepach - nigdzie. Juz przyzwyczajona jestem, ze facetom otwieram drzwi od czasu do czasu i jest ok ale wczoraj to mnie dosłownie koszem na zakupy jakas baba przesunęła i jak zwróciłam jej uwagę to ani przepraszam ani nic. Żeby była jasność nie jestem jakaś pokręconą ciężarną której się wszędzie należy pierwszeństwo ale kurde chociaz niech mnie nie popychają w kolejkach:p dobra wyżaliłam się moze bedzie mi lepiej:)

Ina 1978 masz juz termin cc wyznaczony jakis konkretny? Ja jeśli nie urodzę sn do 8-9 maja to mam mieć cc 10 maja. Ginekolog mowila, ze wcześniej jak tydzień po terminie i tak w szpitalach nie będą chcieli indukowac porodu więc stad taki termin do cc.

B.zos bardzo Ci współczuję bo naprawdę przeżywasz horror. Lekarze nie potrafią słuchać i robią wszystko na skróty, żeby jak najszybciej załatwić sprawę. Ale jeszcze max 2 tyg i będziesz rozpakowana więc to jest powód do radości.

U mnie zaczęła się szyjka skracać ale narazie zamknięta. Cały czas leżę (no prawie cały czas) ale nie przynosi to większych efektów. Zobaczymy-kolejna wizyta za tydzień w piątek.

Dziewczyny czy mozecie polecić sprawdzoną masc na hemoroidy? Bliżej końca ciąży i dokucza mi coraz bardziej. Dziekuje z góry

Hej dziewczyny....no płakać mi się chce:-( dziś dokładnie 38 tydz więc zgodnie z zaleceniami jadę na zaspę żeby mi też szew ściągnęli na odziale tak jak się z nimi ostatnio umówiłam...a tam na obie o.doktor nie słucha że już trzech lekarzy próbowało ściągnąć szew bez skutecznie i próbuje poraz kolejny....horror no...:-( oczywiście mu się nie udaje na oddział mnie nie przyjmuje....i karze jechać do szpitala gdzie mi szew zakładali...szok no:-( oszaleje chyba w dodatku ciśnienie mi zaczęło skakać ale to już doktorka nie zainteresowało:-( zarówno ktg o USG nie wspomnę....mam już dosyc

Ja tez po wizycie i póki co nic nie zapowiada porodu w najbliższych dniach. Skurcze delikatne jak były tak są a Mała dokucza tak jak dokuczała :D kłucia mam dosyc bolesne i czasem nie mogę normalnie kroka zrobić ale poza tym czuję się super. Pozdrawiam

Ina ja też po wizycie, u nas 3100. Niestety nic nie zapowiada porodu, szyjka długa i wszystko zamknięte. A szkoda bo ja już chce rodzić:D

Hej. Ja po wizycie. Mała 3400g. Zaczynam 38tc. Dostałam skierowanie na cc, co było pewne. Cieżko mi juz, brzuch nisko, żołądek niedomaga. Zaczynamy odliczanie. A jak u Was?

Hej. Mi tylko zostało kupienie materaca i pościeli. A tak to wszystko kupione. Chyba :) przed majówka będę już prac te najmniejsze ciuszki żeby jadąc na majówkę mieć torby spakowane. Niby to będzie miesiąc przed terminem ale będę 300km od domu wiec wole być zabezpieczona. W środę mam wizytę i zobaczymy co tam z córeczka. Brzuch sporo urósł i często mnie boli. Tak dziwnie mnie boli bo to takie klojace skurcze (jak te na lydkach) a nie bezbolesne skurcze przepowiadajace. Oby to nic niebezpiecznego. Mala w brzuchu szaleje wiec staram się nie panikować

Mój ma bardzo często czkawkę. Probiotyk czytałam że najlepszy ze szczepem GG na alergie.

Moje ma barde
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hej dziewczyny! Ja również nie słyszałam o probiotykach. Czy są jakieś specjalne, dedykowane kobietom w ciąży? W czwartek będę u lekarza i postaram się pamiętać żeby go zapytać. A tak przy okazji,czy wasze pociechy miewają czkawki?

Lala dzięki za miłe słowa - u mnie 31 tydzień a w poniedziałek to już 32 więc nie jest źle :-). A o tych probiotykach to dobrze wiedzieć bo nie słyszałam o tym. W pierwszej i drugiej ciąży nie brałam no i najstarszy syn ma alergię a młodszy na chwilę obecną nie. Lepiej jednak zapobiegać jak leczyć.

Mamo Dawidka pocieszę że znam bliźniaki z 30 tygodnia zupełnie zdrowe. Każdy dzień w brzuszku na wagę złota ale już blisko do końca ;) ja byłam dziś na wizycie i w końcu zapomniałam zapytać o wagę synka a taka byłam ciekawa. Mówił mi lekarz by zacząć brać probiotyki bo zmniejsza to ryzyko alergii u dziecka ja biorę od jakiegoś czasu bo sama o tym czytałam ale piszę bo może nie wiecie ;) w pierwszej ciąży mi nikt o tym nie mówił, a może by synek uniknął.

Tak mam leżeć i w sumie to prawie cały czas leżę. Wstaję tylko na pobrania krwi i do lekarzy czyli diabetolog, endokrynolog i dwóch ginekologów-jeden w Gdyni a drugi na Klinicznej. Młodszy synek siedzi ze mną w domu albo wypuszczam go na podwórko (dzięki Bogu mieszkamy w domku więc mam kontrolę nad tym co robi bo teren zamknięty) a drugi syn do przedszkola odprowadzany przez babcię a dziadek odbiera więc nie mam szczególnie wyjść z domu. Chyba po prostu mam za dużo lekarzy :D

A nie masz przypadkiem leżeć z taka szyjka? Nawet jak na bliźniaki to za szybko na poród.

Hej Dziewczyny. Dziś po wizycie. Kończy mi się 31 tydzień a szyjka skróciła się w ciągu 2 tyg z 30 mm na 23 mm. Jedna córka waży 1450 g a druga 1600 g. Obie były główkami w dół prawie całą ciążę a dziś lekarka powiedziała, że jedna się odwróciła główką do góry. Teraz wiem skąd ten twardy brzuch. Oby jeszcze trochę ponad miesiąc wytrzymać. No i chyba w końcu zacznę prać ubranka bo jeszcze nic nie zaczęłam robić w tym kierunku.

Inne tematy z forum

Niania- jaki macie zakres obowiązków? (55 odpowiedzi)

Chodzi mi o czas, w którym np dziecko śpi- powiedzmy 2-3h w ciągu dnia. Czy niania gotuje obiad,...

Urlop niani (65 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam

prywatny dentysta (25 odpowiedzi)

Gdzie w gdansku jest dobry prywatny dentysta dla dzieci??