Majowo-czerwcowe Mamusie (2)

Link do poprzedniego wątku:
https://m.trojmiasto.pl/forum/Majowo-czerwcowe-Mamusie-2018-t781503,1,16.html
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja po wizycie dzisiaj. Kończymy 35 tydzień. Mała ma 2900g i 55cm. Długa laska. Dostałam listę badań juz do szpitala. I dalej zastrzyki na rozrzedzenie krwi- a juz sie cieszyłam ze je kończę. Te podobno noe przeszkadzają w cc i będę je brała do końca i potem po cc jeszcze.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Każda inaczej dochodzi po cc. Sa takie kobiety co wstają po 8h i same idą pod prysznic albo takie co wstają 2h bo za każdym podejściem mdleją. Na jednych rana goi sie jak na psie innym ropieje. Nie ma reguły. Nie ma co brac sobie do głowy. Wazne ze dziecko zdrowe.

Będę miała skierowanie od mojej gin bo mówi, że nie ma szans, żebym naturalnie urodziła bo pierwsza co by miała wyjść jest większa i może zagrażać drugiej. Ciekawe jak wygląda dochodzenie do siebie po cc. Miałam dwa naturalne porody i nie było źle a tu wielka niewiadoma.

MamaDawidka jak masz skierowanie na cc i ktoś bedzie próbował je podważyć to niech Ci napisze oświadczenie ze nie wykona cc. Żaden sie nie odważy

Dwujajowe. U mnie jeszcze nie mowila jaki poród. Muszę wytrzymać te dwa tyg czyli w 34 i moga ciąć w zaleznosci jak tam szyjkai czy nie będzie rozwarcia dkurczy itp. Chociaż wolałabym przynajmniej do 36. JS nie mysle w jaki sposób byle urodzic zdrowe. Ale to ze ciąża bliźniacza nie jest podstawa do CC. Jedno moze urodzic się naturalnie a drugie CC.

Kate mam pytanko. Bliźniaki jedno czy dwujajowe? Ja mam dwu i ponoć lekarze mogą podważyć skierowanie na cc i naciskać na normalny poród. Co prawda wolałabym normalnie urodzić ale ponoć tylko pierwsze wyjdzie normalnie i może trochę poprzestawiać drugie, że i tak trzeba będzie ciąć.

Re: Majowo-czerwcowe Mamusie (2)

W srode mialam wizyte
Z dobrych wieści to chłopiec wazy 1745 a dziewczynka 2387 g. MSM zrobic posiew moczu i pobtsla wymaz z pochwy. Mam liczne bakterie ileukocyty ponad normę.
Zle wiesci : szyjka skróciła sie z, 33 mm na 23 mm mam nakaz leżenia. Wizyta za dwa tyg. 11.04 i zobaczmy. Zwiększona dawka luteiny. Jezeli sie nie poprawi to mogę rodzic po 34 tyg. Narazie dobrze ze nie ma skorczy.
Dom zarosnie.
Dzis 31+5

Re: Majowo-czerwcowe Mamusie (2)

Urodziłam na klinicznej... porodiowka super... mąż może być. Z cukrzycą na kliniczna chyba chętnie wezmą...dobrze wspominam poród i poloznikow... gorzej jeslivchodzi o dziecko... co chwilę kazacrozbietac bo a to ważenie a to obchód a to pobieranie krwi itp i dziecko odkrywane od cycka albo spania...

Ja wczoraj byłam na USG chłopak już waży ponad 1,8 kg wszystko w porządku. Synek oprócz tego że ruchliwy to był dzieckiem bez problemowym bez płaczu, kolek jak się obudził to uruchomiałam karuzele i 40 min spokoju. Jak zaczęły mu zęby rosnąć to się wszystko posypało i tak dwa lata jeszcze nie przespał sam nocy bo trzeba go przytulić. Ja ledwo żywa nie dość że latam do toalety to w połowie nocy jeszcze idę do synka a on kręci się niemiłosiernie, a najchętniej to by spał na mnie. Dziś o 6 była pobudka. Ma skuteczną metodę zdzierania że mnie kołdry, radosny, wyspany a mi ledwo się oczy otwierają. Śmieję się do męża że już nie mogę się doczekać tych trzech nocy w szpitalu

Takie pocieszenie to ja lubię

Lala pocieszę Cie ale moja pierwsza corka tez była mega spokojna w brzuchu czego nie moglismynpowiedziec pózniej. Ciagle wymagała uwagi. 5 minut sama w łóżeczku nie chciała leżeć. Teraz mam w brzuchu jakaś wiertarkę normalnie i mam nadzieje ze da nam żyć. Dodam ze pierwsza w dzień od samego poczatku spała Max 1,5h

Mnie też moja dziecina nie oszczędza i kopie jak szalona.
Ja i w tej ciąży plany na wyprawkę już mam i w sumie teraz w kwietniu zacznę kupować. Na początku maja wyjeżdżamy 300 km na komunie i pewnie kilka dni tam będziemy więc myślę żeby torby jednak ze sobą zabrać bo to może być różnie. Teraz dużo mniej mam zamiar kupić, niż przy pierwszym dziecku :)
Oczywiście znowu jestem przeziębiona :( córka już drugi tydzień w domu bo kaszel ma i teraz mnie wzięło. Zmęczona jestem już tym ciągłym chorowaniem - od września mam tylko przerwy jakieś tygodniowe w których nie choruje :(
a jeszcze za tydzień na wesele jedziemy więc muszę być zdrowa!

Beti tą drugą ciążę to się jakoś lżej traktuję ja nawet jeszcze nie myślałam o zamówieniu w gemini. Z pierwszą to dwa miesiące przed porodem już wszystko było naszykowane.
Na szczęście mąż wraca z pracy chwilę po 14 więc daję jakoś radę ale zwykle koło 12 już mam kryzys.

Lala ja mam 2,5 latke w domu i wiem co przeżywasz, u mnie miejscami koszmar. Na szczęście chodzi do żłobka to mam parę godzin dla siebie w ciągu dnia, inaczej bym chyba oszalał. W poniedziałek złożyłam dokumenty do przedszkola i czekam na wynik rekrutacji zaciskajac kciuki. Synuś w brzuchu daje mocno odczuć ostatnio, że jest. Weszłam w 35 tydzień i chyba czas torbę spakować ale właśnie sobie uświadomiłam, że zapomniałam zamówić wyprawkę z gemini więc jeszcze nie mam czego spakować;)

Moje jest spokojne mam nadzieję, że taki temperament i już tak zostanie. Synek szalał w brzuchu i teraz też szaleję trudno a nim nadążyć.

O to moze się jeszcze na kwiecień załapiecie :) Czy u Was tez tak dzieci w brzuchu szaleją?mam wrazenie, ze mocno nasilił się " atak" na moje wnetrznosci :)

Zauważyłam sama. Ja i tak będę mieć cc. Idę na wizytę 13/04 ustalić termin. Chyba ze cis wcześniej sie ruszy to bedą ciąć.

Ina 1978 u mnie tez USG wychodzi tydzień szybciej termin ale to tylko wyliczenia bo szyjka długa i nic nie wskazuje zeby mialo byc szybciej niestety:( u ciebie juz ewidentnie oznaki są więc oby się udało wcześniej :) z tymi wodami to tak sama zauważyłaś czy lekarz na wizycie?

Mnie lekarka nastawiała ze bedzie szybciej. Brzuch nisko, głowę czuć a jeszcze te sączące sie w ubiegłym tygodniu wody. Zobaczymy. Z poprzednia corka tak nie miałam.

U mnie różnie dziś był dobry dzień. Najgorsze noce nie mogę spać ciągle mi nie wygodnie z trzy razy chodzę do toalety. Brzuch boli przy przekręcaniu się na bok a wstanie z łóżko to też wyzwanie. W dzień nie mam problemów nie wiem czemu nocą bóle dokuczają. Dotego mój dwulatek wszedł w okres buntu zrobił się uparty i wrzaskiem stara się przeforsować to na co ma ochotę. Nie mówię już o ulubionych zabawach w rozlewanie, przelewanie chlapanie wodą w umywalce czy zlewie a mi ciężko się schylać aby posprzątać. Liczę że od września dostanie się do żłobka od sierpnia czekam na miejsce w państwowym.
Ja mam w środę USG już się nie mogę doczekać.
Ina nie pocieszę ale data porodu z tego ostatniego USG mało prawdopodobna bo dzieci różnie rosną u mojej siostry jedną córeczka miała 3300 a druga 5kg ( bez 10 gram

Inne tematy z forum

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (19 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

nnt. budowa domu czy kupno małego mieszkanka? (138 odpowiedzi)

Dziewczyny zwracam się z tym pytaniem do Was bo naprawdę już nie wiemy z T co zrobic.... mamy...

Dobry ortodonta (38 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?