Majowo-czerwcowe Mamusie (2)

Link do poprzedniego wątku:
https://m.trojmiasto.pl/forum/Majowo-czerwcowe-Mamusie-2018-t781503,1,16.html
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

U mnie termin przesunął sie na 20/04 bo mała rośnie jak szalona. Na oststnim usg pokazuje 37 tc a ja mam 34. W sumie brzuch mi zjechał wiec wszystko możliwe. Cieżko mi, juz bym chciała byc po, chociaż wiem ze najlepiej jak chociaż 2 tygodnie wytrzymam do 37 tygodnia żeby płuca były w pełni rozwinięte.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hej :) 36tydzien i co u mnie? Dzisiaj ten gorszy dzień i kłuje mnie spojenie łonowe? Sama nie wiem, wczesniej mialam tak jak się sporo nachodzilam a teraz tak mam i juz :) Czasami ciężko zrobic kilka krokow i brzucho w nocy boli:/eh juz bliżej niż dalej więc pewnie będą dochodziły nowe objawy aż do godziny "0" :D
Usg mozgowia na Zaspie 8 lat temu nie robili a teraz to nie wiem.
Jak Wasze samopoczucie?

Prawie 5 lat w wojewódzkim na pewno robili wszystkim noworodkom. Przynajmiej usg mozgowia....tego jestem pewna...i bede im za to wdzieczna do konca zycia:-)

Nie robili nam dodatkowych badań. Czytałam na forum, że w Wojewódzkim też tego nie robią wszystkim dzieciom, choć panuję taka powszechna opinia ;)

Re: Majowo-czerwcowe Mamusie (2)

Dziewczyny ktore rodzily juz na Zaspie bądź posiadaja taką wiedzę. ....pytanko mam odnosnie badaniań noworodków mianowicie czy w standardzie wykonywanie jest np usg mózgowia itd...tak jak w wojewódzkim?

Oj to ciekawe co to będzie porą letnia kursy więcej dzieci się rodzi! Ja rodziłam w marcu i byłam przez większość czasu jedyną rodzącą i było całkiem fajnie bo tylko ja krzyczałam :)

Ostatnio polożna w szkole rodzenia opowiadala Nam ze w Wejherowie gdzie ja bede rodzić na jednym dyżurze 12 godzinnym odbylo sie 17 porodów. Muszą mieć wprawę..

Hejka :)

Dawno mnie tu nie bylo! Nie nadrobie Was, ale chcialam napisac, ze u nas leci 33 tc i bedziemy miec malego Leonka :D a porod niestetu w Koscierzynie, ale tam moj lekarz teraz pracuje a z racji, ze bede miec cc wole juz u Niego zostac :)

U nas na plusie juz sporo, bo 12kg :/ a do maja jeszcze chwila...

Widze, ze sporo Dziewczyn sie dopisalo :) zycze wszystkim przede wszystkim zdrowka. U mnie ok, ale plecy bola itp. Mam w domu co dzwigac, 15 miesieczna dziecina nie daje spokoju ;)

O trzeba będzie sprawdzać nowe opinie jak tam teraz wygląda sytuacja. Znajoma niebawem ma rodzić to może się czegoś dowiem.

Tak w styczniu dawali oxy, a teraz od marca jest nowy koordynator i nowe zalecenia. Oxy nie podają.

Jak przyjechałam na Zaspe to już skurcze miałam co 3-5 min ale były tak nieefektywne że rozwarcie tylko na dwa palce 4 h czekałam na lekarza i w tym czasie dopiero urosło do 4 cm. Lekarka powiedziała że przy 2 cm by mnie nie przyjęli więc skurcze to też nie wyznacznik. A urodziłam po kolejnych 7 h więc zbierać do szpitala się zamierzam dopiero przy skurczach co 6 min jak ostatnio. Uważam że dobrze że ograniczyli oksytocynę ja miałam w planie porodu że nie chce to wtedy położna powiedziała że u nich mają tak dużo porodów że dlatego dają by przyśpieszyć ja wkońcu się zdecydowałam i po niej faktycznie urodziłam w 20 min. Myślę że jak będzie potrzeba to napewno dadzą czytałam na gdzie rodzić opinie że stycznia i dziewczyna dostała oksytocynę.
Ja byłam wczoraj u lekarza i wszystko dobrze ale nie ważyła maluszka bo za tydzień mam to główne USG więc jestem bardzo ciekawa jak duży już urósł.

Dziewczyny, u mnie juz 28 tydzień leci, a wciąż nie wiem gdzie rodzić... Zaspa czy Kliniczna? Czy orientujecie sie moze czy na klinicznej mąż może być z nami na sali? Bo na Zaspie i w Wojewódzkim wiem, ze na sto procent nie, ale właśnie nie mam potwierdzonych info co do klinicznej...
Aha mam stwierdzoną cukrzycę ciążową, czy to cos zmienia jeśli chodzi o wybór szpitala?

Co do plan porodu chce napisać (jeszcze nie mam), mam nadzieję, że uwzględnią.

Wczoraj przy 6 pacjentkach przejście przez izbę na oddział trwało 3h także akurat. Szczególnie ze na porodówce miejsc nie było i na patologie kładli. Redłowo tez przepełnione na Zaspę odsyłało, a tam wlsnie pelno

Ja właśnie myślę nad tym planem porodu bo mam na pewno kilka punktów które chciałabym żeby uszanowali a po pierwszym porodzie tego nie robili.

Robicie sobie zdjęcia brzuszków? Uświadomiłam sobie że w 1 ciąży mam bardzo mało zdjęć. Oprócz sesji zdjęciowej ktora sobie sami zrobilismy. I teraz tak samo- chyba jedno mam! Dzis nadrobilam i mam dwa kolejne hehe. Może teraz będzie więcej bo za 2 tyg jedziemy na wesele a za miesiąc komunia. Nie wiem jak ja przeżyje podroze bo jedna to ponad 400km a druga 300km :(

Ina1978 raczej wszędzie odsyłają jak skórcze są rzadkie a 8 min moim zdaniem to jeszcze nie są takie częste. Ja przyjechałam do szpitala ze skurczami co 4 -5 min a i tak jeszcze 3 godziny minęły zanim urodziłam.

Maj
Inciaa - 1.05.2018 Zaspa
B.zos - 3.05.2018 Wojewódzki
pinka.. - 3.05.2018
Beti - 7.05.2018
Ina1978 - 7.05.2018 Zaspa/Redłowo
Olesia1986 - 13.05.2018
Bartkowa - 17.05.2018
Esemeska - 20.05.2018 Zaspa
kate - 27.05.2018 (bliźniaki) chłopiec i dziewczynka
Lala - 29.05.2018 chłopiec Zaspa
MamaDawidka - 30.05.2018 (bliźniaki) 2 dziewczynki Redłowo

Czerwiec
Emilia - 1.06.2018
Monia85 - 6.06.2018 Wejherowo
Monia - 10.06.2018
ania986 - 10.06.2018
Niezapominajka - 11.06.2018 Zaspa
lili - 12.06.2018 Kliniczna
Justi84 - 13.06.2018
Xenna - 15.06.2018
Ania - 17.06.2018
Misiabela - 17.06.2018 Zaspa
Emka - 18.06.2018
Paula - 19.06.2018 Zaspa/Redłowo

Inne tematy z forum

gdzie pole maków?? (10 odpowiedzi)

witam, marzy mi się sesja w makach, w zeszłym roku pamiętam że jak się jechaŁO do Sobieszewa to...

perfumy.....gdzie kupujecie? (37 odpowiedzi)

dziewczyny ,gdzie kupujecie perfumy? Sephora,Douglas odpadaja ,bo ceny kosmiczne, moze w...

Synek rozbił głowę i dziwnie mruga oczami-kto zna dobrego okuliste?;/ (30 odpowiedzi)

W czwartek mój 3letni synek spadł z krzesła i rozbił główkę trzeba było szyc ale poza tym nic mu...