Majowo-czerwcowe Mamusie (2)

Link do poprzedniego wątku:
https://m.trojmiasto.pl/forum/Majowo-czerwcowe-Mamusie-2018-t781503,1,16.html
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Lala oby to było to;) oby sie rozruszało. Powodzenia;) trzymamy kciuki;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Lala trzymam kciuki. Powodzenia

Evelcia, w którym szpitalu chcesz rodzić? bo ja na Zaspie, termin 13 czerwca, ale trzymam kciuki żeby się udało ciut wcześniej.
Monia, tydzień 38+5, żadnych objawów jeszcze nie wypatrzyłam, od czasu do czasu mam takie bardzo delikatne skurcze w dole brzucha, jak w trakcie okresu, ale dużo delikatniejsze. to moja pierwsza ciąża, więc za bardzo nie wiem czego się spodziewać

powodzenia Lala! :)

U mnie dziś coś rusza ból w podbrzuszu i krzyżu, dotego skórze od 8. Wyszłam na spacer może się rozrusza.

Hej. Ja dziś 38+1 i juz ledwo chodzę. Dzidzia jest bardzo nisko i strasznie mi naciska na pachwiny. Okropny i nieprzyjemny ból. Brzuch sie coraz częściej napina. Pogoda nie pomaga bo nie mogę oddychać i mam wrażenie że się duszę (a podobno już powinno się lepiejoddychać). Chciałabym jeszcze wytrzymać i rodzic po 12 czerwca i oby się udało. Czop nie wypadł. W poprzedniej ciąży wypadł po masażu szyki macicy który wykonal gin ale teraz jestem madrzejsza i wiem że tego się już tego nie robi

Monia 85 ja zauważyłam wśród osob znajomych że najczęściej dzieci rodzą się po terminie ostatnio. Ja jestem już 40 tydz+5 i również żadnych objawów porodu oprócz bólu w dole brzucha jakby mi córcia główką rozpierała spojenie łonowe i bezbolesne napinanie brzucha, więc jeśli do wtorku się samo nie ruszy to muszę jechać na wywołanie porodu. Ale Ty masz jeszcze trochę czasu więc oby u ciebie poszło samoistnie;)

Ja jestem 5 dni po terminie, ale pierwsze dziecko urodziłam dzień po terminie. Oprócz czopa to żadnych wcześniej oznak nie miałam przed pierwszym porodem. Teraz od trzech tygodni bolesne skurcze przepowiadające a dzieciak jak siedział w brzuchu tak sedzi dalej ;)

Boli mnie tylko kość łonowa . Zero skurczy itd

Przyszłe i obecne mamusie w ktorych tugodniach jesteście? Czy wszystkie dzidziusie rodzą sie po terminie? Ja mam dzis 39 + 4 i marze zeby synek juz sie wyprowadził. U mnie szpitalu (wejherowo) wywoluja dopiero po 41 tyg i mam nadzieje ze do tego czasu coś sie zacznie.

Ooo no to może faktycznie się lala samo zacznie u Ciebie. Jest szansa i nadzieja masz jeszcze dwa dni. U Nas to już raczej nie ma szans bo objawów żadnych;( czop nie wypadł, skurczy przepowiadajacych brak. A stres coraz większy. A u Ciebie wszystko wskazuje że powinno ruszyc samo. Już więcej symptomów mieć nie możesz;)

I kazała męża nie oszczędzać odpocznie jak będę w połogu :)

Katia właśnie wracam z Zaspy z ktg pytałam o wywoływanie to lekarka powiedziała że zależy od sytuacji czasem od razu idziesz na porodówkę, a czasem na patologię. Powiedziała że u mnie wygląda obiecująco że zacznie się samo chociaż już w to nie wierzę bo od tygodnia to słyszę. Maluch ma 3700 idealny do rodzenia.

No to widzisz te nasze dzieci coś się naprawdę nie spieszą. Trzeba czekać chociaż ja to już się kręcę z kąta w kąt. Ileż można czekać;)

U mnie nie było masażu tylko samo to odklejenie bo już mam rozwarcie. Spaceruje od środy i nic. W nocy dwa skurcze i pozatym cicho. Przynajmniej miło w posprzątany domu.

No ja właśnie jadę jal coś we wtorek nie będę tam się męczyć od Poniedziałku. Więc jeszcze dwa dni mam. Ale zrobie jutro chyba generalne porządki tak jak Ty;) dzisiaj z mężem pół dnia spacerowalismy ale to raczej nic nie da. Ale jak już czop wypada to może być akcja jeszcze dzisiaj w nocy;) może u ciebie ten masaż szyjki zadzialał.

Jest tak jak piszesz dopiero mam w środę, a termin był na wtorek. Ja już w desperacji pomyłam część okien, wyszorowałam łazienki i trochę robota ruszyła dzieciora bo odpadł duży kawał czopa może się rozwiera szyjka.

Lala a ty mialas termin na 29 maja na wtorek prawda? I w szpitalu masz sie pojawić w środę 6 czerwca czyli po 7 dniach po terminie a nie na 7 dzień czyli na wtorek 5? Bo ja mialam termin na poniedzialek 28 i mi mówiła ginekolog żeby powiedzmy w poniedziałek pojawić się w szpitalu a położna mówiła ze we wtorek dopiero 7 dni po. I teraz chyba pojadę we wtorek bo po co w szpitalu leżeć jak można w domu poczekać.

A słyszałam właśnie że odklejenie pęcherza może pomóc a jak miałaś już takie mocniejsze skurcze to być może do środy sie u Was ruszy;)

Ja mam się zgłosić w środę gdyby nic się niedziało. Lekarka odkleiła mi pęcherz płodowy od szyjki może to coś ruszy. Miałam w nocy kilka mocniejszych skurczy ale nic regularnego.

Inne tematy z forum

Angielski w szkole podst. ze szkoły językowej czy warto? (64 odpowiedzi)

Zastanawiam się nad zapisaniem dziecka w kl. II na kurs j. angielskiego prowadzonego przez...

Gdzie kupię duże kartony? (19 odpowiedzi)

Tak jak w temacie, gdzie można kupić duże kartony, nawet takie 150x150x150? Castorama? Praktiker...?

Pierwsza Hulajnoga dla trzylatki (55 odpowiedzi)

Moja córcia zaraz kończy 3-latka i chciałam kupić jej na urodzinki hulajnogę... tylko nie wiem...