Majowo-czerwcowe Mamusie (2)

Link do poprzedniego wątku:
https://m.trojmiasto.pl/forum/Majowo-czerwcowe-Mamusie-2018-t781503,1,16.html
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Również miałam zakładany szew w Tczewie, ale mój gin nie chce mi go teraz ściągnąć bo uważa, że najlepiej będzie w dniu porodu, trochę się boje aby nie było za późno. W którym tygodniu był ściągany ten szew w Tczewie ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dzieki MamaDawidka! Szczerze mówiąc już się nie mogę doczekać kiedy w końcu to moje małe szczęście będzie na świecie. Zwłaszcza, ze 9 miesiąc to nic przyjemnego...
Paula

Lala to faktycznie biedna jesteś. Ja jeszcze jako takich bóli nie mam więc nic na poród sie nie zapowiada. Mała tylko często uderza w narządy wewnętrzne co mocno boli. Ale skurczy żadnych nie mam. Ginekolog powiedziała że na poród się narazie nie zanosi więc nie zdziwie sie jak urodzę po terminie.

Ja dziś po wizycie i lekarz ostudził moją nadzieję na rychły poród małe rozwarcie z zewnątrz ale w środku wszystko trzyma a dziecko wysoko. Mogę się więc z dwa tygodnie z tymi bólami bujać.

u mnie dziś równy miesiąc przed porodem. ja już ledwo chodzę, brzuch się napina, pachwiny zaczynają boleć :(
Może to też spowodowane brakiem ruchu bo od tygodnia jestem uziemiona z córką bo ma ospę! no na ostatni dzwonek dostała ospy! ale to siedzenie w domu to dobija, jedyna rozrywka to szybkie zakupy jak mąż wróci :(

Paula na porodówce w Redłowie sytuacja bez przerwy się zmienia. Rodziłam 4 maja (niestety cc) i trzymali mnie do 6 maja na pooperacyjnej,żeby miejsce na poporodowej się zwolniło, Kiedy trafiłam do sali poporodowej to sytuacja się uspokoiła i 7 maja sporo wypisów i prawie żadnego porodu. Jak wychodziłam 10 maja (miałam silny zespół popunkcyjny po znieczuleniu zzo) to wszystkie sale były puste :D.
Teraz codziennie jestem w szpitalu u moich dziewczynek i z tego co zaobserwowałam to w poniedziałek i wtorek widziałam może ze 4 ciężarne a w środę pustki przy izbie przyjęć. Wczoraj chyba tylko jedna ciężarna siedziała. Także długo weekend był oblegany ale teraz bez problemu Cię przyjmą. No chyba,że znów będzie taki szał ale tego nie przewidzisz.

Hej dziewczyny! Gratulacje dla już „rozpakowanych” mam i trzymam kciuki za cała resztę! U minie nadal termin 19.06 i nic nie wskazuje na jego zmianę. Teraz z wielka uwaga czytam wszystkie posty dotyczące sytuacji na porodówkach. Będę wdzięczna za opinie na temat Redłowa. A poza tym czy możecie polecić jakiegoś fotografa do sesji brzyszkowej i niemowlęcej?

Lala dziękuję kochana;) będę miała chociaż wyobrażenie jak to jest;) mnie prysznic bardzo relaksuje więc myślę że może pomoże przy skurczach dlatego chciałabym moc z tego korzystać.

Trakt porodowy to taki długi korytarz pierwsze drzwi to łazienka z prysznicem i potem 6 sal porodowych, więc musisz wyjść z sali i się tam doczłapać. Tak przynajmniej zapamiętałam.

Nie mogę się doczekać ale w niedzielę dopiero mama przyjeżdża żeby się synkiem zająć. Z prysznica możesz korzystać w pierwszej fazie w drugiej to raczej nie bo to już maluch wychodzi

Lala a na Zaspie podczas pierwszej i drugiej fazy porodu można korzystać z łazienki i prysznica? To jest łazienka na sali porodowej czy gdzieś się idzie? Można korzystać z prysznica ile sie chce czy jak to wygląda?;)

Lala no to faktycznie zupełnie inaczej niż w pierwszej ciąży;) ale teraz masz termin na 29 i jak masz juz skurcze przepowiadajace i 1.5 cm rozwarcia to w każdej chwili może Cię złapać. A stresujesz sie? Pewnie bardziej sie doczekac nie możesz;)

Katia nic nie wiadomo mi w pierwszej ciąży nic nie zapowiadało mój ginekolog troszkę ponaciskał szyjkę na ostatniej wizycie w dzień terminu byłam w szpitalu o 16 byłam badana pół cm rozwarcia żadnych skurczy powiedziała lekarka, że na poród to się nie zapowiada, a następnego dnia o 18 już miałam maluszka. Nic mnie wcześniej nie męczyło może troszkę stopy opuchnięte i wieczorem zgaga.

Lala to chyba jednak sie nie spotkamy na Zaspie bo Ja bylam na wizycie ostatnio i póki co na poród nic sie nie zanosi a do 28 maja dużo nie zostało więc nie zdziwie sie jak urodzę po terminie;) u Ciebie to już faktycznie sie chyba zaczyna;) pewnie na dniach urodzisz?) Ale to racja ze każda ciąża inna.

U mnie spadek formy bolesne skurcze przepowiadające które znikają jak zaczynam chodzić a pojawiają się gdy chce chwilkę poleżeć, ból jak na miesiączkę prawie cały czas i jeszcze w krzyżu. Pojechałam w poniedziałek w nocy do szpitala skontrolować bo już się niepokoiła bo maluszek tańcował w nocy ponad godzinę ale wszystko w porządku. Już mam szyjkę zgładzoną i rozwarcie na 1,5 cm jutro ktg mam nadzieję że do terminu nie dotrzymam. W pierwszej ciąży żadnego bólu nie było jak się zaczęły bolesne skurcze to od razu porodowe dzień przed porodem rozwarcie na pół cm. Naprawdę każdą ciążą inna.

Hej Dziewczyny. Co u nas taka cisza? Nikt się nie rozpakował? A może większość urodziła i w szpitalach jeszcze jesteście? Moje bliźniaczki jutro będą miały 2 tyg i jest duża szansa, że w końcu dostaną wypis. Byłoby super bo to codzienne jeżdżenie do szpitala jest męczące a już bym chciała je tulić w domku.

Inciaa ja właśnie mam czasami zawroty głowy plus takie dziwne uczucie jak przed miesiączka już nie wspomne o ucisku na pęcherz i widzę że powinnam wtedy mierzyć cisnienie;) dobrze wiedzieć;) Mamo Dawidka gratulacje;) ja również tak jak lala mam w rodzinie bliźniaki i wiem że szybko sie rozwijają więc na pewno będzie wszystko dobrze;)

Mamo Dawidka gratulacje !!! Najważniejsze że dziewczynki zdrowe. Mam w rodzinie bliźniaki więc wiem że one w mgnieniu oka nadrabiają brakujące kilogramy. Trzymam kciuki byście szybko byli razem.

Hej Dziewczyny. Melduję się rozpakowana. 4 maja o 20:33 urodziły się moje córeczki przez cc (ze względu na ułożenie pośladkowe) w Redłowie. Niestety z masą poniżej 2 kg więc trafiły do inkubatorów bo wyszły w 34 tc-trochę się pospieszyły. Ja ze względu na silny zespół popunkcyjny leżałam do wczoraj w szpitalu. A od dziś odwiedzam i opiekuję się córeczkami spędzając w szpitalu z nimi pół dnia. W następnym tyg mam nadzieję, że mi je wydadzą jak ładnie przybiorą.

Ten bol " jak na okres" plus uczucie ciągłego parcia na pęcherz miałam ze 3 dni wczesniej ale raczej tylko nocami a tu nagle w dzien i ten skok ciśnienia.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

gdzie pole maków?? (10 odpowiedzi)

witam, marzy mi się sesja w makach, w zeszłym roku pamiętam że jak się jechaŁO do Sobieszewa to...

Gdzie kupię duże kartony? (19 odpowiedzi)

Tak jak w temacie, gdzie można kupić duże kartony, nawet takie 150x150x150? Castorama? Praktiker...?

pomóżcie-pomysł na własny biznes (108 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...