Majowo-czerwcowe Mamusie 2018

Inciaa - 1.05.2018
B.zos - 3.05.2018
pinka.. - 3.05.2018
Beti - 7.05.2018
Ina1978 - 7.05.2018
Olesia1986 - 13.05.2018
Esemeska - 20.05.2018
kate - 27.05.2018 (bliźniaki)
MamaDawidka - 30.05.2018 (bliźniaki)

Nowy wątek i zapraszam mamy czerwcowe, może będzie nas więcej i rozruszamy wątek.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

No tak ale my robiliśmy jeszcze test nimfy i teraz mamy 99,5% ze wszystko Ok. I ze dziewczynka. Waga moja stoi a to bardzo dobrze. Mała ma 360g.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ina1978 to super, że wszystko dobrze. U Ciebie ZD 1:760 a u mnie 1:730 również z racji na wiek (35l). Połówkowe dopiero 31 stycznia i wtedy wszystko będzie już jasne.

Ja po połówkowym. Helena rośnie zdrowo. Wszystko Ok. Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dokładnie:) ja dostałam skierowanie do endo od mojej internistki, zaznaczyła, że ciąża i uwaga wizyta była za 2dni:) chodzę do endokrynologa w przychodni na morenie

Hej.
W ciąży mamy prawo być przyjęte do specjalisty w ciągu 7 dni. Powolujcie się na ustawę za życiem. Znaczy to, że choćby nie wiem co, w przychodni muszą wyczarować Wam termin w ciągu tygodnia.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

MamaDawidka to fajnie, ze juz wszystko gra:) a co do endokrynologa to w Gdyni nie znam ale czasem ze względu na ciąże to wciskają w kolejkę więc warto do jakies przychodni sprobowac. Ja chodzę do dr Kuglarz - ona przyjmuje w Nowym Porcie w przychoni ale to też wcisnęli mnie dawno temu tam w kolejkę w pierwszej ciąży i tak zostałam.
Ruchy dzidzi coraz to sielniejsze :) a szczegolnie ok godz 22 kiedy się kładę - istne szaleństwo :p a jak u Was? Dają juz znac dzieciatka?:) mowią, ze przy drugim dziecku szybciej odczuwa sie ruchy ale u mnie przez to łozysko z przodu to jednak pozniej:) we wtorek wizyta :D jak raz w miesiącu tylko wizyta to baardzo się dłuzy :/ gdyby tylko te wizyty tyle nie kosztowały eh :) pozdr

Na NFZ nieosiągalny. Tylko prywatnie

To sie cieszę że już sytuacja opanowana. Z endokrynologiem nie pomogę.

Kochane czy macie jakiegoś godnego polecenia endokrynologa z Gdyni na nfz?

Lala tak ja już od poniedziałku w domu ale od wtorku latanie po lekarzach i dopiero teraz chwila spokoju. Tzn miała ginekologa na 8 rano ale już po i do końca tego roku spokój. Następna wizyta 5 stycznia. Tylko endokrynologa muszę załatwić sobie na już.

Atrovent, pulmicort, tabletki na gardło, gripovita, rutinoscorbin. Chciała mi dać augmentin ale ja nie mogę go brac

Dołączam, termin 11.06 ☺️ To moja trzecia ciąża.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jeszcze ja:-) aktualnie termin to 6.06.2018

Ina mamy ten sam termin porodu i objawy ;) mi też leci krew z nosa i mam bardzo silny kaszel i katar, lekarz na razie dal mi sterydy wziewne ale jak nie przejdzie to chyba włączy antybiotyk. A Ty jakie masz leki na zapalenie oskrzeli?

U nas na 100% dziewczynka. Bedzie Helena. Termin dalej 7/05. Znowu jestem uziemiona- zapalenie oskrzeli i kolejna infekcja ginekologiczna. Do tego takie osłabienie ze krew z nosa mi leci wieczorami.

Hejka, ja dziś z bólem w pachwinach cały dzień. Poza tym jakoś leci, gdyby nie cukrzyca której nie moge unormować było by super i nie narzekałabym.
Dziewczyny mam dużo ubranek po synku, może któraś by się chciała zamienić na dziewczęce? :)

MAJ

Inciaa - 1.05.2018
B.zos - 3.05.2018
pinka.. - 3.05.2018
Beti - 7.05.2018 - synek
Ina1978 - 7.05.2018
Olesia1986 - 13.05.2018
Esemeska - 20.05.2018 - córeczka
kate - 27.05.2018 (bliźniaki)
MamaDawidka - 30.05.2018 (bliźniaki)

CZERWIEC

Emilia - 1.06.2018
lili - 12.06.2018 - synek
Ania - 17.06.2018

A teraz zauważyłam, ze Esemska juz ogranęła listę wyzej:)

Witaj Emilia:) czerwiec piękny miesiac - sama jestem z czerwca:p
Trzeba bedzie podsumowac nas bo troszkę juz dolaczyło dziewczyn:) postaram się ogarnąc :p

Cześć:)) czerwiec to chyba ja otworzę, termin na 1.06.2018

Inne tematy z forum

Badania prenatalne ! Kto miał ? (65 odpowiedzi)

We wtorek zrobiłam sobie badania prenatalne w 12 tygodniu ciąży. Tak żeby wydać kasę i uspokoić...

kto poleci dobry podkład kryjący do twarzy? (40 odpowiedzi)

Szukam podkładu do cery mieszanej, który nie podkreśla porów i dobrze kryje (mam zaczerwienioną,...

gdzie ksero na chełmie lub ujeścisku? (7 odpowiedzi)

Mieszkam tu od niedawna a pilnie potrzebuję skserować dokumenty medyczne,znacie jakiś punkt ksero...