Majowo-czerwcowe Mamusie 2018

Inciaa - 1.05.2018
B.zos - 3.05.2018
pinka.. - 3.05.2018
Beti - 7.05.2018
Ina1978 - 7.05.2018
Olesia1986 - 13.05.2018
Esemeska - 20.05.2018
kate - 27.05.2018 (bliźniaki)
MamaDawidka - 30.05.2018 (bliźniaki)

Nowy wątek i zapraszam mamy czerwcowe, może będzie nas więcej i rozruszamy wątek.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

No tak ale my robiliśmy jeszcze test nimfy i teraz mamy 99,5% ze wszystko Ok. I ze dziewczynka. Waga moja stoi a to bardzo dobrze. Mała ma 360g.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ina1978 to super, że wszystko dobrze. U Ciebie ZD 1:760 a u mnie 1:730 również z racji na wiek (35l). Połówkowe dopiero 31 stycznia i wtedy wszystko będzie już jasne.

Ja po połówkowym. Helena rośnie zdrowo. Wszystko Ok. Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dokładnie:) ja dostałam skierowanie do endo od mojej internistki, zaznaczyła, że ciąża i uwaga wizyta była za 2dni:) chodzę do endokrynologa w przychodni na morenie

Hej.
W ciąży mamy prawo być przyjęte do specjalisty w ciągu 7 dni. Powolujcie się na ustawę za życiem. Znaczy to, że choćby nie wiem co, w przychodni muszą wyczarować Wam termin w ciągu tygodnia.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

MamaDawidka to fajnie, ze juz wszystko gra:) a co do endokrynologa to w Gdyni nie znam ale czasem ze względu na ciąże to wciskają w kolejkę więc warto do jakies przychodni sprobowac. Ja chodzę do dr Kuglarz - ona przyjmuje w Nowym Porcie w przychoni ale to też wcisnęli mnie dawno temu tam w kolejkę w pierwszej ciąży i tak zostałam.
Ruchy dzidzi coraz to sielniejsze :) a szczegolnie ok godz 22 kiedy się kładę - istne szaleństwo :p a jak u Was? Dają juz znac dzieciatka?:) mowią, ze przy drugim dziecku szybciej odczuwa sie ruchy ale u mnie przez to łozysko z przodu to jednak pozniej:) we wtorek wizyta :D jak raz w miesiącu tylko wizyta to baardzo się dłuzy :/ gdyby tylko te wizyty tyle nie kosztowały eh :) pozdr

Na NFZ nieosiągalny. Tylko prywatnie

To sie cieszę że już sytuacja opanowana. Z endokrynologiem nie pomogę.

Kochane czy macie jakiegoś godnego polecenia endokrynologa z Gdyni na nfz?

Lala tak ja już od poniedziałku w domu ale od wtorku latanie po lekarzach i dopiero teraz chwila spokoju. Tzn miała ginekologa na 8 rano ale już po i do końca tego roku spokój. Następna wizyta 5 stycznia. Tylko endokrynologa muszę załatwić sobie na już.

Atrovent, pulmicort, tabletki na gardło, gripovita, rutinoscorbin. Chciała mi dać augmentin ale ja nie mogę go brac

Dołączam, termin 11.06 ☺️ To moja trzecia ciąża.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jeszcze ja:-) aktualnie termin to 6.06.2018

Ina mamy ten sam termin porodu i objawy ;) mi też leci krew z nosa i mam bardzo silny kaszel i katar, lekarz na razie dal mi sterydy wziewne ale jak nie przejdzie to chyba włączy antybiotyk. A Ty jakie masz leki na zapalenie oskrzeli?

U nas na 100% dziewczynka. Bedzie Helena. Termin dalej 7/05. Znowu jestem uziemiona- zapalenie oskrzeli i kolejna infekcja ginekologiczna. Do tego takie osłabienie ze krew z nosa mi leci wieczorami.

Hejka, ja dziś z bólem w pachwinach cały dzień. Poza tym jakoś leci, gdyby nie cukrzyca której nie moge unormować było by super i nie narzekałabym.
Dziewczyny mam dużo ubranek po synku, może któraś by się chciała zamienić na dziewczęce? :)

MAJ

Inciaa - 1.05.2018
B.zos - 3.05.2018
pinka.. - 3.05.2018
Beti - 7.05.2018 - synek
Ina1978 - 7.05.2018
Olesia1986 - 13.05.2018
Esemeska - 20.05.2018 - córeczka
kate - 27.05.2018 (bliźniaki)
MamaDawidka - 30.05.2018 (bliźniaki)

CZERWIEC

Emilia - 1.06.2018
lili - 12.06.2018 - synek
Ania - 17.06.2018

A teraz zauważyłam, ze Esemska juz ogranęła listę wyzej:)

Witaj Emilia:) czerwiec piękny miesiac - sama jestem z czerwca:p
Trzeba bedzie podsumowac nas bo troszkę juz dolaczyło dziewczyn:) postaram się ogarnąc :p

Cześć:)) czerwiec to chyba ja otworzę, termin na 1.06.2018

Inne tematy z forum

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

tabletki antykoncepcyjne- jakie polecacie?? (71 odpowiedzi)

chciałabym zacząć brac tabletki antykoncepcyjne, wiem że lekarz powinien je dobrać. Ale jestem...

krzywe ząbki (27 odpowiedzi)

hej dziewczyny moja córcia ma 16 miesięcy. ma mało ząbków-pierwszy wyrżnął się po roczku... ale...