Majowo-czerwcowe Mamusie 2018

Inciaa - 1.05.2018
B.zos - 3.05.2018
pinka.. - 3.05.2018
Beti - 7.05.2018
Ina1978 - 7.05.2018
Olesia1986 - 13.05.2018
Esemeska - 20.05.2018
kate - 27.05.2018 (bliźniaki)
MamaDawidka - 30.05.2018 (bliźniaki)

Nowy wątek i zapraszam mamy czerwcowe, może będzie nas więcej i rozruszamy wątek.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja cierpię z powodu skurczy i napiętego brzucha oraz ciągłego bólu w prawej pachwinie. Nospa mam wrażenie nie działa a biorę 6 jak lekarka kazała. Teraz mam zrobic dimmery na krzepliwość bo mam super morfologię ale za gęsta krew.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja miałam ciężką noc bo synek płakał i krzyczał przez sen bardzo się ślinił więc pewnie ząbki. Poza tym czuję się dobrze. Ja mam hemoglobine odrobinę poniżej normy i biorę od dwóch tygodni żelazo. Bez ciąży też cierpiałam na niedokrwistość. Mam nadzieję że dzięki temu maluszek uniknie anemii bo podawanie niemowlakowi na piersi żelaza łatwe nie jest.
Zapisałam się na warsztaty mamo to ja w Gdyni byłam w pierwszej ciąży i kilka wykładów było przydatnych.

Hej!
Mnie coraz częściej męczy zgaga :(
Wyniki krwi mam coraz gorsze i włączyła mi ginekolog żelazo. Oby pomogło. Stąd może moje kiepskie samopoczucie. Tez co chwile jestem przeziebiona.

Chodźcie lub planujecie chodzić na jakieś warsztaty czy spotkania dla mam? Zaczyna mi się nudzić na zwolnieniu kiedy córka jest w przedszkolu.

U mnie samopoczucie różnie. Raz czuję się świetnie, że aż mogę tańczyć a innym razem pomimo nospy i apapu mam takie skurcze, że zwijam się z bólu tak skurcze dokuczają.

Jeśli chodzi o moich dwóch synków-3 i 5 letniego to mam to szczęście, że oni cieszą się z samej myśli o tym, że każdy z nich dostanie swoją własną siostrzyczkę :-). Od początku uczę, że to będą ich dzidzie i będą musieli mamie pomagać. Ostatnio młodszy syn zapytał kiedy w końcu pan doktor wyjmie dzidzie a starszy zapytał jak je pan doktor wyjmie. Wg nich przez pępek i niech tak zostanie :D. Niekomfortowe rozmowy zostawmy na później :D :D

Ina czekamy na wiosnę :D Nic mi się nie chce a tu rozwiązanie coraz bliżej. Też myślałam o prezencie dla córki od brata, ma 2,5 roku i nie wiem również co kupić,bo generalnie wszystko ma.to chyba zmora naszych czasów;) Myślałam o kasku z Elsa, wiem że by chciała ale to i tak trzeba przymierzyć więc raczej nie byłoby niespodzianki. Dziś mam kolejną wizytę, ostatnio wypadają mi co 2 tygodnie, ale w sumie to dobrze bo zawsze można podejrzeć co tam w brzuszku się dzieje.

Jest tu ktoś? Jak sie czujecie?

No z tymi potrzebami to słabo. Ona wszystko ma. Jest jedyna wnuczka w obu rodzinach wiec nawet z Komunia jest problem co jej kupić. Dlatego podpytuje - moze ktoś ma inny pomysł.

Ina koniecznie jej coś kupcie ;) ja mam dwulatka i na pewno brat mu coś przyniesie. Nie znam się na 9 letnich dziewczynkach więc nie podpowiem co, ale zapewne mają wiele potrzeb. My zapewne kupimy jakiś samochód.

Dziewczyny ja z innym tematem. U mnie bedzie duża różnica wieku bo prawie 9 lat. Corka nadal negatywnie nastawiona do siostry. Było przez chwile znośnie- jak kupowaliśmy wyprawke i wybierała. Teraz znowu opór materii. Na dodatek poród na początku maja a w maju jej Komunia. Pomyślałam żeby jak maluchom jej coś od siostry kupić jak wrocimy ze szpitala. Tylko 9 latce co? Bransoletkę z serduszkami i grawerem imion?

Też nie mam problemu z wypłatą, bo firma zatrudnia ponad 20 osób i to z niej zawsze idzie kasa. 2 dni przed końcem miesiąca. Zbieram się żeby kupić wyprawkę w gemini, w weekend jadę kupić nosidełko maxi cosi. Nie biorę laktatora, jak nie uda mi się karmić normalnie to od razu przechodzę na butlę. Za dużo się nameczylam przy pierwszym dziecku.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Planuje zabrac minimum rzeczy. Resztę można zawsze dowieźć.

Ja nie planuje nie byłam w stanie ściągnąć mleka laktatorem lepiej wychodziło mi ręcznie

Monia85 o to rzeczywiscie spora nadwyżka chłopcow w grupie:)
U mnie wyprawka do szpitala juz prawie gotowa jeszcze tylko to wyprać wszystko muszę. Czy planujecie brac laktator do szpitala? ( pamietam, ze pare lat temu to byla niezła kolejka oczekujących:)
Od ostatniej wizyty biorę żelazo i kurde jednak od czasu do czasu boli mnie ten żołądek :(

Dziewczyny z takich ciekawostek. Wczoraj byłam na 1 spotkaniu w szkole rodzenia i na 16 dziewczyn tylko 3 bedzie mialo dziewczynki reszta to chłopaki ( ja tez chłopaka urodze) zdziwiła mnie ta dysproporcja i tak sobie myślę ze będa musieli niezle sie starać. Ps. 28 tydzien, mały fika i juz sie nie moge doczekac;)) Pozdrawiam

Ja dostaje regularnie. Zawsze dzień po skończeniu zwolnienia.

Ja na zwolnieniu jestem od koncowki stycznia i myślałam że dostanę do końca lutego kasę za wlasnie styczeń ale na infolinii mi powiedzieli że jeszcze nie ma informacji do kiedy mi przesla :(
I tu jest krucho a co doPiero za 2 zwolnienia! No raban bym zrobiła!

Ja mam z tym spokój pracuje w dużej korporacji i to pracodawca przesyła mi wypłatę i sam rozlicza się z zusem więc wypłata kilka dni przed końcem miesiąca :) a zwolnienia miałam wszystkie elektroniczne.

Dziewczyny a jak jest z waszymi zasiłkami chorobowymi? Bo ja od połowy grudnia na L4 i za każdym zwolnieniem mam przeboje z pracodawca. A to zgubią druk, a to wyślą za późno. Jak juz sie naprostowało to mi dzisiaj pani w ZUS powiedziała ze za 2 ostatnie elektroniczne zwolnienia żadne dokumenty do nich poza L4 nie wpłynęły. I jestem bez kasy. Brrr

U nas tez głowa w dole. Juz dawno a teraz 30tc. Dokucza mi okrutnie. Na usg oststnim miała okręcona pepeowinr na rączce i ciągnęła nią jak lejcami. Wiec juz mnie nie dziwi ze coś mnie ciągnie. Ogólnie pół dnia zgięta wpół lub leżę bo mi słabo od kopniaków.

Hejka a tak u nas głową w dół :) niestety ciagle czuje, ze moja bokserka okłada mi pęcherz i czasami musze stanąć na chwile i przeczekac atak :p ostatnio w sklepie padały takie strzały, ze zgięta w pol przeczytałam składy kilku kremow :D

Inne tematy z forum

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (98 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

Mój pies ugryzł moje dziecko (32 odpowiedzi)

Witam, mam problem z moim 9 letnim psem. Mamy go od szczeniaka, wzięliśmy go z Ciapkowa, jest...

gdzie pole maków?? (10 odpowiedzi)

witam, marzy mi się sesja w makach, w zeszłym roku pamiętam że jak się jechaŁO do Sobieszewa to...