Majowo-czerwcowe Mamusie 2018

Inciaa - 1.05.2018
B.zos - 3.05.2018
pinka.. - 3.05.2018
Beti - 7.05.2018
Ina1978 - 7.05.2018
Olesia1986 - 13.05.2018
Esemeska - 20.05.2018
kate - 27.05.2018 (bliźniaki)
MamaDawidka - 30.05.2018 (bliźniaki)

Nowy wątek i zapraszam mamy czerwcowe, może będzie nas więcej i rozruszamy wątek.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Właśnie dziewczyny, jak tam Wasze maluszki przekrecily sie głowkami w dol? U nas 27 tydz i mała dalej pupa do dołu;|
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ina ja też po wizycie, mały już waży 1460 gramów więc jestem bardzo zaskoczona. 2 dni temu bardzo mi fikal w brzuchu i niestety odwrócił się głowa do góry, jest jeszcze czas ale szkoda że się obrócił,bo potem coraz trudniej.Robilam też dopplera i wszystkie przepływy mam dobre, co nie zmienia faktu że kolejną wizyta znowu za 2 tygodnie.

Ja po wizycie szyjka trzyma więc niepotrzebna była panika. Synek waży 880g skończyłam 26 tydzień. Ja USG robię zwykle nawet zbytnio mi się nie podobają zdjęcia z tych 4d moja siostra robiła i była zachwycona więc to kwestia upodobań. Maluszek już ułożony główką w dół więc kolejny stres minął oby się nie przekręcił ;)

Melduje sie po wizycie. Jutro zaczynam 30 tydzień. Mała 1420gc wiec pewnie koło 4kg jak siostra bedzie. Na szczęście te skorcze i bolące podbrzusze to nie szyjka. To podobno od infekcji. Dzisiaj wymaz poszedł na posiew. Czekamy. Mam sie mocno oszczędzać ale nie muszce cały czas leżeć.

Ania ja nie będę robić usg 4d, wolę kupić bujaczek leżaczek tiny love, bardzo mi się podoba i będzie to kołyska na dole, a góry tradycyjne łóżeczko.
Jeżeli chodzi o idzie w rozmiarze 56 to ja na pewno będę miała sporo,bo córeczka miała niecałe 2500 kg i 52 cm wzrostu także trochę mi posłużył ten rozmiar. Przypuszczam, że więcej niż 3 kg teraz też nie urodze. Dziś mam usg także będę wiedzieć ile waży:)

Ania ja chcialam zrobic przy starszej corce ale akurat słabo było ją widać wiec dalismy sobie spokoj i zaplacilismy jak za normalną wizytę :/ ale zdjęcia 4d potrafią wyjsc piękne i fajna pamiątka :)

Hej dziewczyny ja po wizycie i wszystko gra:) 31tydzień się zaczął i ponad 1,5kg ma nasza Ola:) szyjka 3,5cm więc ok:)
Jesli chodzi o stawianie sie brzucha to niestety tak pewnie juz do konca ze mną zostanie. Mam zaczac brac zelazo bo cos tam w morfologi zaczyna spadac. W ciazy ze starszą corką zle znosilam przyjmowanie zelaza hmm oby teraz bylo inaczej. Pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tel 022 5601600

Kasa przychodzi za dane zwolnienie. Na ogół do 7 dni po jego skończeniu. Jeśli chcesz wiedzieć dokładnie zadzwoń na infolinie to Ci powiedzą kiedy teoj przelew wyjdzie. Od stycznia jedna infolinia dla całej Polski.

Hej. Ja bebe mieć kilka sztuk 56 i 62. 56 moja nosiła przez miesiąc.

Powiedzcie mi kiedy spodziewać sie kasy z zus? Od końca stycznia jestem na zwolnieniu i nie wiem kiedy przyjdzie jada za ten styczeń

Witam przyszłe mamuśki. Jak to jest u Was z USG 4 d robicie czy nie robicie? Gdzie polecacie zrobić w Gdyni? Właśnie jestem teraz na tym etapie szukania i nie wiem czy wogóle robić bo moja ginekolog nie poleca. Mówi że to wszystko zależy jak się dziecko ułoży.

Ja miałam 6 ale mąż donosił. Ja byłam niedoświadczoną mamą więc jeśli macie w brzuchu chłopców to wam podpowiem ze jak poczują zimno po zdjęciu pieluchy to automatycznie siusiają :) i synek mi wykańczał na tym ciuchy. Lepiej mieć mniej i donosić bo te rzeczy po szpitalu i tak trzeba wyprać liczę że maj ciepły miesiąc i moment będzie schło. Jak macie suszarki to wogóle nie ma co szaleć z ilością zakupów.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Glukoza cytrynowa o tak ! Szkoda, ze w brussie mi nie dali takiego cuda:) bo wypić to do końca przy moich mdłościach to był wyczyn:D
Lala a pamiętasz ile takich kompletow bralaś dla dziecka do szpitala?

U mnie wzrostu nie szacowali ja przy synku miałam 56 i 62 ciuszki po rodzinie i bardzo się cieszyłam. Maluszek miał 56 cm jak się urodził ale dziecko jest tak przykurczone przez pierwsze dni że te ciuszki były za duże. Starczyły na dwa tygodnie. Naprawdę żal wydawać pieniądze bo dziecko nawet nie ma jak ich zniszczyć. U mnie dziennie szły 3 komplety ubrań na początku bo dziecko ulewało i pieluszki były za duże i przelatywały siuśki. Pranie na okrągło. Rozmiar 62 ponosił miesiąc. Jednak moje dziecko szybko wzrostem dobiło do 90 centyla teraz dopiero trochę przystopował. Najwygodniej kupić cienkie pajace rozsuwane z przodu lub na zatrzaski z przodu. Ale na upały body na krótki rękaw też się przyda bo wtedy dziecko ubiera się o warstwę mniej niż siebie.
Ja robiłam dziś krzywą cukrową i jestem pozytywnie zaskoczona bo dostałam cytrynową glukozę i spokojnie dało się wypić. Ja nie mam teraz kłuć ale w pierwszej ciąży miałam bardzo silne czasem nawet nogi nie mogłam podnieść lekarz mi wtedy mówił że to więzadła się rozciągają.

Z tym stawianiem się brzucha to u mnie dalej bez poprawy, chyba muszę ograniczyć moje spacery:p ostatnio wybrałam się po córkę do szkoły i myślałam, ze nie dojdę na miejsce albo bede szła zgięta w pół- bo to troche pomaga. Nie zawsze tak mam ale jak już się napnie to trochę trzyma uparciuch:) czasami po wiekszym wysilku czuję też jakby nieprzyjmne hmm kłucie, ciągnięcie " tam na dole" jakby od pecherza ale pewnie to dzidzia mi dokucza bo wyniki moczu w normie. Tez tak macie czasami? We wtorek mam wizytę to zapytam czy to normalne i mam nadzieje tylko, ze to nie skracająca się szyjka:/
Monia85 ciężko powiedzieć ile tego kupić ale pare kompletow pewnie się przyda, dziecko szybko rosnie:)chetnie tez dowiem się ile właśnie inne mamy szykują rzeczy na poczatek. Ja zaczęłam od rozmiaru 62 i teraz tez wiekszość rzeczy mam zakupione w tym rozmiarze bo starsza corka urodzila się 60cm i liczę, ze młodsza bedzie podobnie mierzyła:) nie pamiętam już czy ginekolodzy szacują tez wzrost dziecka pod koniec ciazy czy juz tylko wagę? Osiem lat temu.do szpitala zabralam sporo rzeczy w rozm 52 i się nie przydały więc fajnie by było wiedziec chociaz przyblizony wzrost :p:p

Mam pytanie do doswiadczonych mam lub tych co po prostu wiedzą ☺po ile sztuk trzeba zakupic body, pajacy itd na ten pierwszy okres czyli powiedzmy miesiac. Lepiej rozmiar 56 czy moze 62?? Chętnie wykupilabym pół sklepu ale nie chce niepotrzebnie wydawac kasy. Rodze w czerwcu

Pocieszę cię ze mi sie tak napinal ze skorczy dostałam. Teraz leżę. Luteina 2x dziennie i w środę kontrola. Niech chociaż do 10/04 siedzi a nie sie na świat pcha.

Nie ma co pisać u mnie spadek nastroju. Po każdym wysiłku brzuch się napina czasem i dwie godziny potrafi twardnieć ja się martwię choć w pierwszej ciąży było tak samo. Jak się denerwuje to spina się bardziej i wiecie taka panika ciężarnej ;) w środę mam wizytę mam nadzieję że szyjka się od tego częstego napinania nie skróciła, na razie pomagam sobie magnezem i melisą na uspokojenie.

Hej Dziewczyny! Co tu tak cicho? Chyba już pierwsze pranie i prasowanie idzie w ruch? ;)

Inciaa brzuch mi sie stawia od dawna. Teraz jak zaszaleje z wysiłkiem - czytaj góra 2h mogę coś robić w ciagu dnia- to mam odczuwalne skorcze. Miałam tak w poprzedniej ciazy i wtedy nospa wagonami. Wizyta za tydzień wiec zobaczymy co powie lekarka.

Inne tematy z forum

Galeria twarzy - pytanie. (18 odpowiedzi)

Czy ktoś coś wie o firmie galeria twarzy - centrum Filmowe ATV. Bo mój synek dostał się ale wiem...

Urlop niani (65 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam

tanie meble kuchenne?Jakie (73 odpowiedzi)

Dostaliśmy po 8 latach czekania mieszkanie z miasta 3pokoje,kuchnia. W kuchni mamy tylko...