Majowo-czerwcowe Mamusie 2018

Inciaa - 1.05.2018
B.zos - 3.05.2018
pinka.. - 3.05.2018
Beti - 7.05.2018
Ina1978 - 7.05.2018
Olesia1986 - 13.05.2018
Esemeska - 20.05.2018
kate - 27.05.2018 (bliźniaki)
MamaDawidka - 30.05.2018 (bliźniaki)

Nowy wątek i zapraszam mamy czerwcowe, może będzie nas więcej i rozruszamy wątek.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja juz mam w domu Bartosza teraz będzie drugi chłopiec i mamy wybrane Leon( po Dziadku ze strony męża )
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Monia85 ja jeszcze nie wierzę że będzie dziewuszka ;) i dla chłopca też mam przygotowane imiona- Jan albo Franciszek.

Dziewczyny sie tu chwalą imionami dla córek a jak mamy chlopaków jakie imiona chcecie nadać. U mnie bedzie synek i mam ogromny dylemat..

Na wyjście ze szpitala lepszy kocyk bo w foteliku jest gorąco szczególnie plecy możesz maluchowi przepocić a przegrzanie gorsze niż zmarznięcie. Polarek warto i tak mieć na spacer ;) My zimą kombinezon zakładamy na spacer a do samochodu zwykłe ubranie i koc jak temperatura podskoczy to dziecko samo koc zrzuca, w śliskich kombinezonach nie wolno wozić dziecka w foteliku bo w razie wypadku może się wyślizgnąć.

Fakt w maju to moze byc roznie z tą pogodą więc stawiam na lekki kombinezonik a w przypadku wyzszej temperatury to pewnie tylko kocyk wystarczy:) musimy byc gotowe na wszystko :p

Hej dziewczyny ! :) zaczynam kompletowac wyprawke i tak się zastanawiam co na wyjście ze szpitala przagotować jakiś polarowy kombinezon? to będzie maj ale z pogoda nie wiadomo. co myślicie ? To moje drugie dziecko tylko ze pierwsze urodziło się zima wiec problemu nie było a TERAZ sama nie wiem .. pozdrawiam :)

Cześć

Ewelcia666 dziękuję :) my zawsze chcieliśmy mieć 3 dzieci. Jeszcze się to trzecie nie urodziło a mój małżonek przebąkuje że nie powiedział jeszcze ostatniego słowa. :) W sumie ja tez nie mówię że to będzie nasze ostatnie dziecko. Wszystko zależy od sytuacji, zdrowia. Wiadomo. Dziś w nocy znowu złapał mnie skurcz, łydka boli mnie do teraz.. :( Ostatni dzień w pracy i ja też mam ferie, jupi!

misiabela 3 dziecko? Szacun! Mnie trochę zajęło żeby sie odważyć na drugie :)

W końcu udało mi się dziś zrobić krzywą cukrową, rychło w czas bo już zaczęłam 27 tydzień. Mam jakieś 6,5 kg na plusie już niestety ;( a gdzie tu jeszcze kilka tygodni do porodu. W przyszłą środę kolejne usg, nie mogę się doczekać!

Cześć
Evelcia666 moja waga od ostatniej wizyty się zatrzymała. Wpierw schudłam prawie 4 kg, potem 2 kg nadrobiłam i tak się zatrzymało. Nie narzekam :) w pierwszej ciąży przytyłam bardzo.. do tego byłam mocno spuchnięta na koniec. Wyglądałam okropnie. Długo zrzucałam balast. Ale sama sobie byłam winna. Czekoladki, nie zdrowe jedzenie, wylegiwanie po pracy. W drugiej ciąży podobnie jak teraz wpierw schudłam a do porodu miałam 10 kg na plusie. Ale tu już byłam świadoma konsekwencji objadania do tego dużo więcej ruchy chociażby ze względu na 3 latka w domu. jeszcze dziś i jutro i mam urlopik :D

Ja przytyłam juz 14 kg ale ja nosze bliźniaki i startowałam z wagi 63 kg. W sumie tego nie widać chyba wszystko w brzuch idzie.

Udało mi się założyć nowe konto także powtórzę info żeby było wiadomo od kogo.
Termin mam na 18.06 a w brzuszku rośnie Alicja :)
Planuje rodzić na Zaspie, tak jak pierwszą córkę.

A jak z Waszą wagą? Moja stoi w miejscu

Ja chce rodzic na klinicznej.
A za wyprawkę juz sie biore bo z bluxnisksmi to nigdy nie wiadomo.
Narazie mam malowanie w domu. Dostałam tez juz czesc ciuchów od siostr dla dziewczynki i chlopca. Dostanę tez łóżeczko, wanienke przewijak itp. W sumie to musze kupic kosmetyki dla dziecka jakieś kocyki posciel itp.

Cześć :)
Chciałabym się dopisać do Was.
Termin mam na 18.06. w brzuszku rośnie dziewczynka :)

Narazie mam problem ze zmiana nicku ale mam nadzieję że szybko sobie z nim poradze

MamaDawidka to same dobre wieści :) oby tak dalej.

Hej Dziewczyny. Ja dziś po połówkowym. Szczęśliwa bo jednak podejrzenie o VSD już nie ma. Serduszka oba są całe i zdrowe. Dziewczynki ruchliwe się zrobiły a podczas badania kopały w miejsca gdzie usg było przykładane co nie było dla mnie przyjemne. W piątek do mojej gin idę z wynikami i w końcu się też dowiem ile mierzą i ważą moje dziewczynki.
Szyjka po 3 tyg intensywnego odpoczynku wydłużyła się z 30 mm na 36 mm więc jestem też spokojniejsza.

Wyprawkę dopiero w kwietniu planuję szykować bo nie chcę, żeby za długo torba mnie drażniła :D

Ja kupiłam nowy materac i to chwilowo pomaga. Oczywiście bardziej miękki bo mieliśmy H4. Ale prawe biodro i tak dokucza.

U mnie tez oprócz wizyt w toalecie w nocy doszedl ból bioder. Z racji spania na boku jednym lub drugim bola mnie biodra i przez to tez sie budzę. Wspomagam sie poduszkami ale na próżno.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ina1978 - Helenka tez pięknie:)
Jeśli chodzi o sen to juz dawno nie przespalam spokojnie calej nocy:) albo Ola daje popalic jakby meble przestawiała w brzuchu :p albo z 6 razy do lazienki i to tak na zmiane cos :p
U mnie 28 tydzień i zaczynam mocno się meczyc - nie ze wzgledu na brzuch tylko mam wrazenie, ze cos mi na plucach siedzi i nie oddycha się fajnie :) pozdr

U nas ząbkowanie synkowi wychodzą 3 i już kolejna noc zarwana ☹️ niestety każdy ząbek był przepłakany. Wyprawką zajmę się marzec kwiecień muszę powyciągać z piwnicy i poprać a dla siebie zamówić apteke. Teraz musimy pokoik urządzić powynosić meble i odmalować, synkowi zabrać komode z przewijakiem żebym miała gdzie wyprawkę poukładać.

Inne tematy z forum

gdzie ksero na chełmie lub ujeścisku? (7 odpowiedzi)

Mieszkam tu od niedawna a pilnie potrzebuję skserować dokumenty medyczne,znacie jakiś punkt ksero...

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

prywatny dentysta (25 odpowiedzi)

Gdzie w gdansku jest dobry prywatny dentysta dla dzieci??