Majowo-czerwcowe Mamusie 2018

Inciaa - 1.05.2018
B.zos - 3.05.2018
pinka.. - 3.05.2018
Beti - 7.05.2018
Ina1978 - 7.05.2018
Olesia1986 - 13.05.2018
Esemeska - 20.05.2018
kate - 27.05.2018 (bliźniaki)
MamaDawidka - 30.05.2018 (bliźniaki)

Nowy wątek i zapraszam mamy czerwcowe, może będzie nas więcej i rozruszamy wątek.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja juz mam w domu Bartosza teraz będzie drugi chłopiec i mamy wybrane Leon( po Dziadku ze strony męża )
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Monia85 ja jeszcze nie wierzę że będzie dziewuszka ;) i dla chłopca też mam przygotowane imiona- Jan albo Franciszek.

Dziewczyny sie tu chwalą imionami dla córek a jak mamy chlopaków jakie imiona chcecie nadać. U mnie bedzie synek i mam ogromny dylemat..

Na wyjście ze szpitala lepszy kocyk bo w foteliku jest gorąco szczególnie plecy możesz maluchowi przepocić a przegrzanie gorsze niż zmarznięcie. Polarek warto i tak mieć na spacer ;) My zimą kombinezon zakładamy na spacer a do samochodu zwykłe ubranie i koc jak temperatura podskoczy to dziecko samo koc zrzuca, w śliskich kombinezonach nie wolno wozić dziecka w foteliku bo w razie wypadku może się wyślizgnąć.

Fakt w maju to moze byc roznie z tą pogodą więc stawiam na lekki kombinezonik a w przypadku wyzszej temperatury to pewnie tylko kocyk wystarczy:) musimy byc gotowe na wszystko :p

Hej dziewczyny ! :) zaczynam kompletowac wyprawke i tak się zastanawiam co na wyjście ze szpitala przagotować jakiś polarowy kombinezon? to będzie maj ale z pogoda nie wiadomo. co myślicie ? To moje drugie dziecko tylko ze pierwsze urodziło się zima wiec problemu nie było a TERAZ sama nie wiem .. pozdrawiam :)

Cześć

Ewelcia666 dziękuję :) my zawsze chcieliśmy mieć 3 dzieci. Jeszcze się to trzecie nie urodziło a mój małżonek przebąkuje że nie powiedział jeszcze ostatniego słowa. :) W sumie ja tez nie mówię że to będzie nasze ostatnie dziecko. Wszystko zależy od sytuacji, zdrowia. Wiadomo. Dziś w nocy znowu złapał mnie skurcz, łydka boli mnie do teraz.. :( Ostatni dzień w pracy i ja też mam ferie, jupi!

misiabela 3 dziecko? Szacun! Mnie trochę zajęło żeby sie odważyć na drugie :)

W końcu udało mi się dziś zrobić krzywą cukrową, rychło w czas bo już zaczęłam 27 tydzień. Mam jakieś 6,5 kg na plusie już niestety ;( a gdzie tu jeszcze kilka tygodni do porodu. W przyszłą środę kolejne usg, nie mogę się doczekać!

Cześć
Evelcia666 moja waga od ostatniej wizyty się zatrzymała. Wpierw schudłam prawie 4 kg, potem 2 kg nadrobiłam i tak się zatrzymało. Nie narzekam :) w pierwszej ciąży przytyłam bardzo.. do tego byłam mocno spuchnięta na koniec. Wyglądałam okropnie. Długo zrzucałam balast. Ale sama sobie byłam winna. Czekoladki, nie zdrowe jedzenie, wylegiwanie po pracy. W drugiej ciąży podobnie jak teraz wpierw schudłam a do porodu miałam 10 kg na plusie. Ale tu już byłam świadoma konsekwencji objadania do tego dużo więcej ruchy chociażby ze względu na 3 latka w domu. jeszcze dziś i jutro i mam urlopik :D

Ja przytyłam juz 14 kg ale ja nosze bliźniaki i startowałam z wagi 63 kg. W sumie tego nie widać chyba wszystko w brzuch idzie.

Udało mi się założyć nowe konto także powtórzę info żeby było wiadomo od kogo.
Termin mam na 18.06 a w brzuszku rośnie Alicja :)
Planuje rodzić na Zaspie, tak jak pierwszą córkę.

A jak z Waszą wagą? Moja stoi w miejscu

Ja chce rodzic na klinicznej.
A za wyprawkę juz sie biore bo z bluxnisksmi to nigdy nie wiadomo.
Narazie mam malowanie w domu. Dostałam tez juz czesc ciuchów od siostr dla dziewczynki i chlopca. Dostanę tez łóżeczko, wanienke przewijak itp. W sumie to musze kupic kosmetyki dla dziecka jakieś kocyki posciel itp.

Cześć :)
Chciałabym się dopisać do Was.
Termin mam na 18.06. w brzuszku rośnie dziewczynka :)

Narazie mam problem ze zmiana nicku ale mam nadzieję że szybko sobie z nim poradze

MamaDawidka to same dobre wieści :) oby tak dalej.

Hej Dziewczyny. Ja dziś po połówkowym. Szczęśliwa bo jednak podejrzenie o VSD już nie ma. Serduszka oba są całe i zdrowe. Dziewczynki ruchliwe się zrobiły a podczas badania kopały w miejsca gdzie usg było przykładane co nie było dla mnie przyjemne. W piątek do mojej gin idę z wynikami i w końcu się też dowiem ile mierzą i ważą moje dziewczynki.
Szyjka po 3 tyg intensywnego odpoczynku wydłużyła się z 30 mm na 36 mm więc jestem też spokojniejsza.

Wyprawkę dopiero w kwietniu planuję szykować bo nie chcę, żeby za długo torba mnie drażniła :D

Ja kupiłam nowy materac i to chwilowo pomaga. Oczywiście bardziej miękki bo mieliśmy H4. Ale prawe biodro i tak dokucza.

U mnie tez oprócz wizyt w toalecie w nocy doszedl ból bioder. Z racji spania na boku jednym lub drugim bola mnie biodra i przez to tez sie budzę. Wspomagam sie poduszkami ale na próżno.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ina1978 - Helenka tez pięknie:)
Jeśli chodzi o sen to juz dawno nie przespalam spokojnie calej nocy:) albo Ola daje popalic jakby meble przestawiała w brzuchu :p albo z 6 razy do lazienki i to tak na zmiane cos :p
U mnie 28 tydzień i zaczynam mocno się meczyc - nie ze wzgledu na brzuch tylko mam wrazenie, ze cos mi na plucach siedzi i nie oddycha się fajnie :) pozdr

U nas ząbkowanie synkowi wychodzą 3 i już kolejna noc zarwana ☹️ niestety każdy ząbek był przepłakany. Wyprawką zajmę się marzec kwiecień muszę powyciągać z piwnicy i poprać a dla siebie zamówić apteke. Teraz musimy pokoik urządzić powynosić meble i odmalować, synkowi zabrać komode z przewijakiem żebym miała gdzie wyprawkę poukładać.

Inne tematy z forum

gdzie pole maków?? (10 odpowiedzi)

witam, marzy mi się sesja w makach, w zeszłym roku pamiętam że jak się jechaŁO do Sobieszewa to...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (19 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Dr Monika Zielińska CDIT Sopot - proszę o opinie. (38 odpowiedzi)

Bardzo proszę o wszelkie opinie dotyczące współpracy z tą panią jak również o terapii z dzieckiem...