Majowo-czerwcowe Mamusie 2018

Inciaa - 1.05.2018
B.zos - 3.05.2018
pinka.. - 3.05.2018
Beti - 7.05.2018
Ina1978 - 7.05.2018
Olesia1986 - 13.05.2018
Esemeska - 20.05.2018
kate - 27.05.2018 (bliźniaki)
MamaDawidka - 30.05.2018 (bliźniaki)

Nowy wątek i zapraszam mamy czerwcowe, może będzie nas więcej i rozruszamy wątek.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Czesc dziewczyny...meldyje sie po wizycie mala tydzien do przodu z usg ...wazy 941 g wielka baba:-) szew trzyma szyjka zamknieta mie musze non stop leżeć: -)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jeszcze my 10 czerwiec
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jeszcze my

Zaspa bądź Redłowo. Niestety z tego co wiem oba szpitale mają obecnie mega problemy z miejscem. Zobaczymy czy sytuacja się poprawi do czerwca?

Beti ja mam 26tydz i moja Mała waży 750 i dzisiaj na wizycie Pani dr mowiła, ze dobra waga bo tez wydawalo mi się, ze trochę mało :) moja starsza corka urodzila sie z wagą prawie 4kg wiec jeszcze niepowiedziane, ze druga corka nadrobi pod koniec ciązy:) tak czy siak wiadomo, ze lepiej jakby była troche jednak lżejsza od siostry:D takze nie martw się, mysle, ze waga twojego synka jest jak najbardziej ok :)

Co do szpitala to chyba Zaspa ( jesli odeslą do innego szpitala to moze byc kliniczna).

Witam, czy mogę i ja dołączyć? 17.05
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Cześć

dobrze że dziś piątunio. :)
Ja prawdopodobnie wybiorę Zaspę ale zastanawiam się jeszcze nad Kartuzami. Sporo moich znajomych rodziło tam w ostatnim czasie i sobie chwalą. J

Hej, dawno mnie nie było, ale już się melduję. Otóż zaczęłam 20 tc i - najprawdopodobniej - Mała, a nie Mały waży już 415g, rośnie zdrowo i zapowiada się na początek czerwca ;)

Synka rodziłam na Klinicznej i teraz też bym chciała, o ile będzie miejsce. Jeśli nie, to pewnie wojewódzki. Pozdrawiam Was!

Zaspa lub Redlowo

Wejherowo

Zaspa

Ja 2 porody miałam w Redłowie i chwalę sobie sam poród. Później opieka i warunki gorsze ale wiadomo to nie wczasy choć położne mogłyby mieć więcej empatii. Teraz ponoć super warunki bo wyremontowali. Chciałabym w Redłowie ale to już nie zależy ode mnie choć się tak nastawiam :-)

1 porob w wojewódzki. ...teraz nie mam pojecia....ale pewnie skonczy sie na wojewodzkim....czego bym nie powiedziala....to w razie w...neonatokogiw maja swietnych...

Kliniczna

Mam jeszcze taki pomysł. Może dopiszemy do list przy każdej z nas w którym szpitalu zamierzamy rodzić? Zawsze można zapytać o opinię te, które pierwsze będą rodziły o opinię. Co Wy na to?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziewczyny zrobiłam aktualizację i proszę o wyrozumiałość jeśli kogoś pominęłam.

aktualizacja :

Maj
Inciaa - 1.05.2018
B.zos - 3.05.2018
pinka.. - 3.05.2018
Beti - 7.05.2018
Ina1978 - 7.05.2018
Olesia1986 - 13.05.2018
Esemeska - 20.05.2018
kate - 27.05.2018 (bliźniaki) chłopiec i dziewczynka
MamaDawidka - 30.05.2018 (bliźniaki) 2 dziewczynki

Czerwiec
Emilia - 1.06.2018
Monia85 - 6.06.2018
Monia - 10.06.2018
Niezapominajka - 11.06.2018
lili - 12.06.2018
Justi84 - 13.06.2018
Xenna - 15.06.2018
Ania - 17.06.2018
Misiabela - 17.06.2018
Emka - 18.06.2018
Paula - 19.06.2018

Dzień dobry

w poniedziałek był blue monday a ja mam chyba blue week :) Jakaś rozbita jestem. Czekam na wizytę u lekarza( mam 30.01) i już bym chciała widzieć że po pierwsze jest wszystko ok a po drugie poznać płeć. Mam przeczucie że będzie chłopak ale to może dlatego że nie chcę sobie dawać nadziei na córkę. Wszyscy powtarzają że płeć nie ma znaczenia.. i ja się z tym zgadzam bo zdrowie jest najważniejsze ale jednak każda mama ma jakieś oczekiwania i marzenia. To wszystko potęguje fakt że mielibyśmy już córeczkę ale nie donosiłam ciąży.. I chyba nie uniknę łez smutku jeżeli okaże się że będzie 3 synek.
Poza tym na głowie mam budowę domu, I komunię syna starszego, problemy z refluksem młodszego. Do tego praca, dom, lekcje, gotowanie, sprzątanie, wywiadówki, planowanie.. czekam na słońce i dobrą energię.

Beti myślę że jakby było coś nie tak to by lekarz zwrócił uwagę. Rozumiem Cię bo ja jestem mistrzem wkręcania sobie problemów. Ja wczoraj byłam na połówkowym u maluszka wszystko dobrze waży 580g lekarz wyliczył że to 22 tydzień. Szyjka nie jest zbyt długa albo 36 mm ale ponoć w normie.

Cześć! Ja tam powinnam się zmieścić w kurtkę zimową do końca zimy, ale brzuszek rzeczywiście urósł już sporo. Wczoraj byłam na usg i mały waży 650 gramów w 24.1 tc, coś mi się zdaje że waga jakaś niska a ponoć chłopcy więksi? Nie żebym panikowala ale miałam duży problem w pierwszej ciąży z masą płodu i boję się że to będzie powtórka. Chyba już trzeba wyprawkę powoli szykować co? :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Cześc Dziewczyny! jestem z mamusiek listopadowych 201 7 i piszę z pytaniem czy potrzebujecie ubrania ciążowe? Sprzedaję po sobie ubrania rozm M i pojedyńcze L, głównie bluzki i spodnie

Inne tematy z forum

gdzie pole maków?? (10 odpowiedzi)

witam, marzy mi się sesja w makach, w zeszłym roku pamiętam że jak się jechaŁO do Sobieszewa to...

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (65 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??