Majowo - czerwcowe mamusie 2013 (1)

no to zaczynamy dziewczyny! zaraz zrobimy jakas liste i odliczamy :)

ale bedziemy miały piękne wakacje :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Majowo - czerwcowe mamusie 2013 (1)

no to faktycznie niepotrzebnie pisałam o cenach, kazdy wedle uznania, tym bardziej, że jak piszecie że 150 to sporo

Pewnie wszystko sie jeszcze pozmienia, w pierwszej ciazy mialam duzo wieksze mdlosci i pamietam ze byl taki czas ze bylam juz tak zmeczona tym ze balam sie ze to nigdy sie nie skonczy.

A ja odwrotnie: nie piłam w ogóle kawy, a teraz mam straszną ochotę. Piję raz dziennie cappuccino, a to dla mnie już szaleństwo.

Czy też wam jeździ w brzuchu? Takie przelewanie. Jakby mi się bańki w brzuchu robiły i przemieszczały. Nie potrafię tego dokładnie opisać. W pierwszej ciąży czegoś takiego nie miałam.

Ja juz niby tez takich mdlosci nie mam, ale czasem mnie jeszcze cos zlapie. Natomiast zupelnie mi sie zmienily preferencje kulinarne, jak robie obiad to takie bardziej normalne obiady typu schabowe z ziemniakami, albo golabki, rosol itp. Przed ciaza gotowalam duzo ryzow z warzywami po chinsku, jakies sajgonki, takie orientalne jedzenie, teraz w ogole nie mam na nic takiego ochoty. No i na kawe nie mam ochoty, nie odrzuca mnie ale jakos nie mam w ogole ochoty na nia. A przed ciaza wypijalam 3. Ciekawe czy mi to minie, bo w pierwszej ciazy jakos w 4 miesiacu chec na kawe wrocila:)

Mnie już na szczęście nie mdli, chyba że wyjątkowo coś zjem nie tak. Kuzynka mojego męża ma termin identycznie jak ja i dopiero teraz przestała rzygać. Też miała 6kg na minusie, i tylko dlatego nie więcej, że po każdej wizycie leżała tydzień w szpitalu na kroplówkach. Wyglądała jak śmierć.
Ja nie mam pojęcia, ile teraz ważę, bo nie mam wagi ;) Na ostatniej wizycie miałam -3kg, ale teraz już na pewno nie jest tak pięknie. Chciałabym przytyć znacznie mniej niż w poprzedniej ciąży, bo ostatnio to było ogromne obciążenie dla mojego organizmu :/

to strasznie duzo schudlas..:(( ja chyba mam 1,5 na plusie..
moja siostra wymiotowala do samej porodowki.. ja sporadycznie..najczesciej rano jak tylko z lozka wyjde..ale tez raczej rzadko.tak to mnie mocno mdli i napina..choc dzisiaj jest fajny dzien bo poki co jest ok:-))

ja byłąm w lumpku i kupiłam sobie już troszkę większy płaszczyk za 4dyszki ale pewnie założę go dopiero w styczniu bo u mnie brzuszek zamiast się zaokrąglić robi się coraz mniejszy przez te wymioty ( od początku ciąży schudłam 7kg!!)

Muszczek - dla Ciebie kwota 360zl to masakrycznie duza tak jak i dla mnie..ja to sie zastanawiam czy kupic sobie kurtke (nieciazowa) za 150 zl bo i to dla mnie duza kwota..
dla innych to jednak nie bedzie drogo..wszystko zalezy kto ile ma kasy..:-))

ja wchodze jeszcze w zwykla kurtke,ale z plszczem mam problem bo jest dosc opiety na brzuszku..a brzuch mam dosc spory jak na koniec 12 tyg..widac,ze juz ciazowy,zaokraglony..:-)
poki co sie wstrzymuje z zakupem kurtki do momentu az sie nie zapne:P
a moze pozniej dostane cos na wyprzedazy:-)

Do 360zł to niedrogie za kurtkę na 3 miesiące??? Chyba sobie żartujesz.
W poprzedniej ciąży kupowałam tylko tyle, ile niezbędne, ale niestety też wszystko letnie, zimą jeszcze w normalnych chodziłam. I nie czułam się brzydko, przeciwnie, całą ciążę czułam się rewelacyjnie w cokolwiek bym się nie ubrała. Zupełnie mi do tego nie były potrzebne super ciuchy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja w poprzedniej ciazy to mialam fajnie bo akurat zanim pojawil sie brzuszek to byl maj, przechodzilam cale lato i urodzilam we wrzesniu zanim sie zaczelo robic zimno. Teraz to nie wiem jak bedzie, kilka ciuchow ciazowych mi zostalo ale raczej letnie, narazie kurtki nie kupuje, rozjerze sie jak sie w plaszczu nie bede dopinac:)

h_end_m jak bedziesz cos wiedziala daj znac..mzoe tez zdaze sie zalapac na to..a macie jeszcze jakeis inne ubezpieczenie np. w pracy?

Cytrynka mam to samo, po poprzedniej ciazy nawet nei wiele ubran mi zostalo, a zanim mi brzuch urosl to juz zimy nie bylo i nie byla mi az tak ta kurtka potrzebna.

teraz upolowalam sobie na allegro calkiem fajna kurtke- za 50zl nowka sztuka, nie jakas typowo ciazowa, mozna tez nosic i bez ciazy, a dosc obszerna i z troczkami wiec mozna zmniejszyc w razie potrzeby. nie jest tez taka grubo ocieplana, ale w pl to sobie dodatkowo sweter zaloze, a u nas nie ma az takich zim zebym marzla w takiej kurtce. takze mam nadzieje, ze nie okaze sie jakas szmatka- najwyzej bede odsylac i szybko przed swietami jeszcze szukac czegos w sklepach stacjonarnych.

ja może w końcu się zbiorę i pojadę do klifu po kurtke w weekend. nie sa drogie ciążowe, w porywach do 360 zł w happy mum. naprawde sympatyczne fasony mają, moze taki płaszczyk flauszowy wezmę

w poprzedniej ciąży tak żydziłam na ciuchy ciążowe i ciągle się czułam, że brzydko wyglądam w tym co noszę
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja kurtkę pożyczyłam od mamy jeden rozmiar większą i na razie jeszcze daję radę, ale do końca zimy też nie ma szans dociągnąć. Jak się przestanę mieścić to zobaczę ile zimy zostanie i będę kombinować ;)

mi już te mdłości i pawie też minęły, a wtedy to nie chciało mi się żyć, aż byłam zmęczona od tych ciągłych wymiotów

stokrotko ubezpieczenie nas obejmie od 1 grudnia, dokładnie nie wiem jak to się nazywa bo teściowa nam to w sumie wykupiła, tam się płaci 57 zł za siebie i za męża. jak się będę z nią widzieć to się dopytam dokładnie co i jak

no to faktycznie nie za fajnie u was z tymi mdlosciami i wymiotami. u mnie na szczescie przeszlo to bez jakiegos wielkiego problemu. dalej mnie zemdli czasami i dalej nie moge umyc pozadnie zebow, bo na widok szczoteczki i pasty do zebow mi sam zoladek wychodzi na zewnatrz, ale wiekszych problemow nie mielismy.

tanczerza (albo tancerke) jakiegos bedziemy chyba mieli- jak tylko wejde do kapieli to odrazu mam w brzuchu taniec. smieszne to uczucie jest jeszcze, nie moge sie doczekac bardziej wyraznych ruchow, ale przynajmniej wiem, ze dzidziius jest i wszytko jest ok :)

aha i chyba czas rozejzec sie za ciazowa kurtka zimowa. wyjelam taka zwykla, co chodzilam w niej w pierwszej ciazy, ale teraz niestety ledwo sie w niej zapinam. a co dopiero jak bede musiala sweter zalozyc i gdzie tu do konca zimy :/ ah kolejny wydatek!

h_end_m ale wykupiliscie to przed ciaza?? mozesz pdoac jaki to typ ubezpieczenia? czy jest karencja?

ja wykupiłam z mężem ubezpieczenie w PZU i za urodzenie jednego dziecka dostaniemy po 900zł :)

długo mnie tu nie było hehe, w szpitalu znowu byłam i 3mali mnie prawie tydzień a wszystko przez te wymioty okrutne ;/ dostałam 4,5l kroplówek, jestem pokuta jak narkomanka. Na dodatek wykryli u mnie za wysokie tsh i teraz do endokrynologa szybko muszę się zgłosić, tragedia normalnie.

przy wypisie zrobili mi usg i maluszki mają 4,6cm, idą łeb w łeb :)

ooo super:-)) dzieki wielkie:-) zabieram sie za czytanie:-)

Inne tematy z forum

firanki przez internet??? (18 odpowiedzi)

kupiłybyście? np z allegro..bo ja się zastanawiam właśnie... a może jakiegoś sprzedawcę polecicie?

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (72 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

Jaką piaskownicę polecacie do ogrodu? (27 odpowiedzi)

Zdecydowanie nadszedł czas tego zakupu ;) najpierw myślałam o plastikowej, zamykanej -...