Majowo - czerwcowe mamusie 2013 (1)

no to zaczynamy dziewczyny! zaraz zrobimy jakas liste i odliczamy :)

ale bedziemy miały piękne wakacje :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Majowo - czerwcowe mamusie 2013 (1)

Cześć Dziewczyny

do tej pory Was podglądałam, teraz (po wizycie u gin) już mogę się zameldować:)

termin mam na 13. czerwca 2013

Pozdrawiam przyszłe mamy:)

A ja akurat jablek jesc zbyt czesto nie moge bo powoduja u mnie straszne bole zoladkowe.Wszystkie inne owoce sa ok, ale gdy tylko zjem jablko to zaczyna mnie krecic w zoladku i tak od wielu,wielu lat.Ostatnio przerzucilam sie na jablka zapiekane.

M&ms ja czesto jem jablka na czczo jak nie zdaze zjesc sniadania w domu i nigdy od tego rozwolnienia nie dostalam, wiec moze jesli ktos ma delikatny zoladek.

Z Moreny.

O tym, że jabłek na czczo się nie je, uczyła babcia- można, niestety rozregulować żołądek, a mówiąc mniej oględnie, dostać, po prostu, rozwolnienia. No chyba, że obieracie ze skórki, ale mnie to się nigdy nie chce.

Muszczek, a z jakiej dzielnicy jesteś?

Ja też się z nikim nie spotykam, bo znajomi w dzień w pracy siedzą, a siostry w szkole, ale z synkiem wychodzę, poza tym w domu trochę pracuję i ogólnie nie ma wylegiwania się :) Zresztą trzeba mu zorganizować zabawę i jedzenie ;)

a mnie 2 dzien boli brzuch, z lewej strony. wczoraj momentami nawet dosc mocno, dzisiaj cmi. nic innego na szczescie sie nie dzieje, ale ja oczywiscie mam juz dopisany dalszy scenariusz.
mam takie dni jak dzisiaj, ze mi sie z lozka nie chce wstac, bo nic sie nie dzieje. z nimim sie nie spotykam, na zakpy nie ide (zeby nie wydac niepotrzebnie kasy) calkowita nuda caly dzien. myslalam, ze maz jutro zostanie w domu i zrobimy cos ciekawego, ale niestety ma za duzo roboty. wiec jutro kolejny bezproduktywny dzien nas czeka.

pomarudzilam sobie troche, moze mi sie lepiej zrobi :) pozdrawiam cieplo (bo u nas pogoda okropna)

Adziula, tak lepiej jest, chociaz raz na pare dni mam taki rozowy sluz. NO i pozatym mam dosc mocne uplawy w pierwszej ciazy nie pamietam nawet czy tak mialam. Moze to wszystko przez tego polipa. No i przymusowy celibat u nas...

dziewczyny jak Wam łatwiej to po prostu Hania piszcie :p

masakra z tymi mdłościami, wczoraj wieczorem byłam taka głodna i chciałam trochę oszukać mój żołądek bananem, ale po chwili banan wylądował w toalecie ;/
też jem same jabłka, jednak wczoraj mi normalnie w gardle stawały i coraz gorzej się czułam dlatego jeszcze dzisiaj nic nie tknęłam bo źle się to raczej skończy, a to dopiero początek. Już się boję co będzie później..

Aniaa a jak tam u Ciebie? wszytko ok? krwawienia ustaly?

To chyba normalne ze jak sie ma mdlosci to sie ma ochote raczej na owoce niz na jakies konrektne rzeczy. Ja teraz tez tak mam, i w pierwszej ciazy tez. Jem glownie jablka i mandarynki. Tym niejedzeniem nie ma sie co tak martwic, lepiej ze jecie owoce niz bezwartosciowe biszkopty wg mnie. Chyba ze macie nidowage np to wtedy gorzej, ja mam duzo cialka, wiec sie nie przejmuje ze ktoregos dnia mniej zjem. W pierwszej ciazy schudlam na poczatku 6 kg i wszytsko bylo ok, dziecko zdrowe.

ja tez moglabym zywic sie tylko jablkami. i tez jem je naczczo. inne owoce tez. ostatnio wciagnelam o 24 w nocy pomarancze. bylam tak glodna, ze musialam cos zjesc.
co do jablek to tez mam tak, ze tylko jeden rodzaj- nie wiem czy sa w polsce, ale ja uwielbiam Pink Lady- sa twarde, slodkie i soczyste.... mhmmm pycha.
w pierwszej ciazy mialam straszne mdlosci, duzo wymiotowalam, dlatego teraz sie tak martwie, ze cos nie tak jest, bo oprocz sporadycznych mdlosci, rosnacego brzuszka i ciaglego zmeczenia nic mi nie jest! a no nie, jeszcze musze kupis stanik rozmiar wiekszy, bo moj obecny zrobil sie zamaly na mnie :)

stokrotka, widze, ze wstawilas suwaczek! dopisz sie prosze do listy. wszytkie nowe dziewczyny tez zapraszam do wpisywania sie na lste!

ogolnie jem bardzo malo od ostatniego tyg..:( kilka jablek dziennie, badz jablko,banan,gruszka.. i bulka np.z maslem i serem..i to wszystko..nic innego mi nie wchodzi:(

a dlaczego nie mozna jesc jablek na czczo? ja dzisiaj tak zjadlam wlasnie..

Mi też woda strasznie przestała smakować, a piłam codziennie 2l przed ciążą. Przerzuciłam się na słabe herbaty i gęste soki. Jabłka też mi strasznie smakują, codziennie co najmniej jedno :) Ale ja muszę mieć tylko jedne konkretne :)

Stokrotko, nigdy nie jedz jabłek na czczo, chociaż pół biszkopta wciągnij przed.
Kup sobie sok jabłkowy, najlepiej Hortexu, bo nie jest słodki, i rozcieńczaj wodą. Pamiętaj też, że owoce to w około 70% woda, więc nie jest tak źle. Jeśli już totalnie nic nie jesz, jest gorzej.
Ja skończyłam w szpitalu z odwodnieniem, a teraz raz w tygodniu w mojej przychodni chodzę na kroplówkę nawadniająco-odżywczą.

h_and_m - ja tez mam dosc silne mdlosci i od samego rana..i tez czuje sie lepiej jak leze..a jeszcze lepiej jak spi:P ale poki co chodze do pracy wiec lezec nie moge:P

mi pomagaja jablka..to chyba jedyne co jem bez leku..

w ogole nie mam ochoty na slodkie..ale mam inny problem..bo ogolnie bardzo malo pije odkad mam mdlosci i boje sie,ze sobie zaszkodze tym..a naprawde nic mi nie smakuje..woda "rosnie" mi w ustach:((

h_and_m (beznadziejnie się pisze Twój nick, sorki :p), podobno z bliźniakami mdłości o wiele gorsze :) Mnie w poprzedniej ciąży strasznie mdliło i prawie nic nie jadłam, pierwsze kilogramy na + pojawiły się w 17. tygodniu dopiero. Teraz mniej, ale też ostatnie dni były kiepskie. Niestety leżeć za dużo nie mogę, zresztą wtedy też mi nie było wcale lepiej. Możesz tylko przeczekać.
Mi pomagały 2-3 krakersy zjedzone przed wstaniem z łóżka. Podobno pomagają też mrożone kawałki ananasa, ale na mnie nie działały.

Ja narazie mam lekkie mdlosci, pikus w porownaniu z tym co mialam w pierwszej ciazy ale pewnie jeszcze sie nasila... dopadaja mnie mdlosci jak jestem glodna, z reguly moga trwac caly dzien, nie mam tylko rano.

Boże dziewczyny, mam takie mdłości, że masakra a jeść się normalnie boję tak mnie kręci. Czy wy też tak macie, że dziwnie żołądek Was pobolewa, w sensie takie dziwne strasznie uczucie i dobrze jest tylko jak leżycie? ja niestety tak mam i się zastanawiam czy tak musi być czy to tylko mnie dopadło? :( masakra..

Ale czemu nie mozna brac suplementow od poczatku ciazy? Ja biuore centrum Manterna dla kobiet w ciazy, glownie ze wzgledu na to ze jest tam jod ktory musze brac, no i kwas foliowy. A reszta mysle ze nie zaszkodzi.

Inne tematy z forum

Pomysł na wieczór panieński ? (17 odpowiedzi)

Przyjaciółka poprosiła mnie żebym została świadkową na jej ślubie. Zgodziłam się i wiąże się z...

jaki odkurzacz polecacie ? (25 odpowiedzi)

muszę kupić i nie rozglądałam się jeszcze, pomożecie co wybrać ?

macierzyński a likwidacja firmy (4 odpowiedzi)

Witam, Mam nadzieję, że jakaś obeznana osoba w kwestiach pracowniczo-zusowskich wesprze mnie...