Majowo - czerwcowe mamusie 2013 (1)

no to zaczynamy dziewczyny! zaraz zrobimy jakas liste i odliczamy :)

ale bedziemy miały piękne wakacje :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Majowo - czerwcowe mamusie 2013 (1)

no mi wyniki u endo pokazaly niedobor zelaza ale poki co nic nie biore..mam jesc wiecej burakow:P no i endo zartowal,ze normalnie to by zalecil picie czerwonego wina ale w moim przypadku nie mzoe mi tego polecic:P

stokrotka, zmęczenie w pierwszym trymestrze jest normalne, ja biorę żelazo bo mam ciągle niedobory, potwierdzone badaniami w poprzedniej ciąży (tak jak pisałam, lekarz kazał mi brać w 11 tygodniu, więc raczej można) i po ciąży tak samo. I i tak jestem zmęczona :) Tak że na własną rękę to bym nie szalała z suplementami.

a ja w ogole myslalam,ze witaminy dla kobiet w ciazy w tym zelazo mozna brac dopiero od 12 tyg ciaza.. poki co ibore tylko kwas foliowy..ale to juz ponad rok..moze ja tez powinnam cos brac skoro jestem bez energii i ciagle senna..zmeczona?

to tak jak ja stokrotka.

co do kwasu to dawka w ciazy wynosi 400mg a w tym preparacie jesr tylko 200mg. no nic, poczekam moze jutro cos te polozne powiedza.

Ja mam 26. Syna urodzilam jak mialam 23 :)

ja mam skonczone 26..ale jak urodze to bede miala 27..jesli urodze w terminie:-)

Ja nie wiem jaka jest normalna dawka kwasu foliowego, więc nie wiem, czy powinnaś jeszcze brać :p
Nie wiem, czy to kwestia żelaza, chyba aż tak szybko by nie podskoczyło, ja biorę cały czas i dopiero od dwóch dni mam trochę więcej energii, myślę że tylko dlatego, że zaraz drugi trymestr i już zmęczenie powoli ustępuje :)

Ja w grudniu skończę 25. Z pierwszym w ciąży miałam 23 :)

Muszczek no ja mam taka nadzieje, ze bedzie jedno, ale zdrowe i cale i z silnym serduchem. i mam nadzieje, ze we wtorek za tydzien, bede czula sie strasznbie glupio, ze gadalam takie rzeczy.

tak biore zelazo- jak bylam w polsce latem to kupilam sobie Chela-Ferr, takze od soboty juz biore. nie wiem, czy to faktycznie juz kwestia tego zelaza czy o co chodzi, ale wczoraj np caly dzien nie bylam ani chwili zmeczona. dzisiaj tez odpukac, czuje sie ok.
zastanawiam sie tylko, bo ten preparat zawiera kwas foliowy- ale tylko 200mg, czy oprocz tego zelaza mam brac osobno kwas foliowy? sama juz nie wiem, a te moje polozne jutro to tez nie wiem czy beda mi w stanie pomoc. no nic, zobaczymy.

aha- ja mam 26 lat :)

właśnie nie powiedział ale jak zobaczyłam te dwa pęcherzyki to normalnie wstać nie mogłam z tej kozetki a lekarz do mnie "ale pani zrobiłem niespodziankę, że nie chce aż się wstać" i się śmiał ;p

ten jeden jest odrobinkę mniejszy na zdjęciu ale zobaczymy później :)

wizyty będę miała teraz co trzy tygodnie, następna bd 12 listopad :)

kurde jakie dziwne uczucie ;D

ie macie lat?? bo ja chyba jestem najmłodsza :P mam 22 lata :)

Wow, gratulacje!! Choć chyba nie zazdroszczę ;) Ale fajnie będziesz miała dwoje za jednym zamachem ;)

adziula, ja mam jedno, to dla Ciebie też starczy! Głowa do góry! Bierzesz żelazo?

h_and_m - a czy gin nie powiedzial tobie,ze moze sie wchlonac jeden z pecherzykow?? u mnie sa dwa dosc blisko siebie nawet..ale jeden znacznie mniejszy od drugiego..

aaaa..no i gratuluje Kochana..nie bede sama:-)) ja tez jestem przerazona ale i szczesliwa...a z moich wyliczen termin mamy na 17.06 wiec blisko siebie:-))

kiedy masz teraz wizyte?? ja 7listopada..

w sumie powinnam się cieszyć ,ale byłam dzisiaj u dwóch lekarzy tak żeby zobaczyć co mi powie ten Dawicki. I on widział tylko jeden pęcherzyk i w sumie jak mi pokazał to serduszko widziałam i tam nic tą cała "pałeczka" mi nie machał w środku. byłam też u mojego starego lekarza i tam ruszał i ruszał tą "pałeczką" i ewidentnie były widoczne dwa pęcherzyki. Trochę mam mieszane uczucia bo nie wiem, który właściwie miał racje:P mam nadzieję, że ten m.oj lekarz. Dostałam też zwolnienie na 3 tyg i później dalej idę.

Od soboty męczą mnie mdłości ale na razie na szczęście obywa się bez wizyt w toalecie :)

h and m - super! ciesze sie bardzo. moze to jakies fatum nad naszym watkiem! juz druga ciaza blizniacza! az chyba rzadko sie tak zdaza!

a ja to mam takie czarnowidzenie, ze odrazu sobie pomyslalam, ze jak wy macie po 2 to ja nie bede miala ani jednego :( ja nie wiem jak ja dozyje do tego nastepnego wtorku. a jak sie dowiem, ze wszytko jest ok, to chyba bede ryczec jak bobr!

h and m gratulacje! Cudowne wiesci!

dziewczyny, jestem po wizycie u lekarza.. jestem i załamana i szczęśliwa.
dostałam zdjęcie, w którym są... bliźniaki! :) przewidywany termin porodu to 14.06.2013
ja pierdziele masakra jakaś :P

adziula, bierz! Ja w poprzedniej ciąży brałam od 11 tygodnia bo wtedy wyszły braki żelaza (lekarz mi kazał brać Biofer F, on jest od razu z kwasem foliowym), zresztą ja mam ciągle niedobory - po jednym oddaniu krwi pół roku mi się regenerowało i też się skończyło tabletkami, całą poprzednią ciążę brałam i jeszcze pół roku po porodzie mi lekarz kazał, a niedługo potem przy pierwszym okresie i tak od razu mi się słabo zrobiło i zawroty głowy wróciły. Teraz biorę cały czas, chyba już bym dawno padła inaczej...

dziewczyny ja juz nie wytrzymam. prosze powiedzcie czy wiecie moze, czy w pierwszym trymestrze mozna przyjmowac zelazo? ja padam na pysk. maz to sie praktycznie ze mna nie widuje, bo jak wraca w tygodniu z pracy to ja ide spac. weekend cale dnie przesypiam. teraz tez. spalam prawie 4h a jak wstalam to mam bol glowy, mdlosci i oczywiscie jestem tak zmeczona, ze nic tylko polozyc sie dalej spac. mam juz dosc takiego stanu. jestem zla sama na siebie, ze nie mam sily nic wokol siebie zrobic, Mikolaja, mieszkania czy nawet ugotowac glupiego obiadu.
we wtorek mam wizyte u poloznej, to napewno zapytam, ale do wtorku bym juz zdazyla wziac troche tego zelaza i moze jakos poprawic sobie samopoczucie.

padam, po prostu padam.

Haha, jaki ja miałam dzisiaj sen!
Poszłam do szpitala na jakąś kontrolę (końcówka ciąży), a położna mi mówi, że już widać główkę :) Pobiegła szukać lekarza, a ja w tym czasie urodziłam bez jednego skurczu i poszłam jej szukać ;)

Lekarza swojego nie polecam, bo on jest bardzo specyficzny i luzacko podchodzi do badań i innych takich, ja go bardzo lubię, bo sama mam podobne podejście, ale jeśli ktoś się przejmuje swoim stanem zdrowia i boi się ciągle że coś może pójść nie tak, to może się czuć niedoinformowany :) Poza tym i tak nie pracuje w żadnym szpitalu.
Swoją drogą poprzednio też do niego chodziłam, rodziłam w wojewódzkim i jestem bardzo zadowolona - tylko jeden lekarz był niezbyt miły, ale myślę że po prostu strasznie się stresował, bo traciłam bardzo dużo krwi, on mnie zszywał, mówił że w ogóle nic nie widzi, nie mogli zatamować krwotoku i w takich sytuacjach człowiek nie myśli raczej żeby być uprzejmym ;) A reszta bez zarzutu, sympatyczni, uśmiechnięci, mili.

hehe to tak jak ja :) też nie mieszkam w 3mieście ale w Baninie a to rzut beretem :) a wolałabym gdzieś do gda do lekarza tylko nie wiem do kogo :(

no widzisz stokrotka, i nie trzeba bylo sie martwic i przejmowac. mam nadzieje, ze ja za 11 dni powiem to samo :)

a gdzie mieszkasz jesli to nie tajemnica?

Inne tematy z forum

szukam opinii o szkole podstawowej nr 85 gdańsk jasień (21 odpowiedzi)

hej, czy którejś z Was dziecko uczęszcza do tej szkoły?możecie coś powiedzieć na temat poziomu...

Zabawy/pożyteczne zajęcie dla 3 latka (29 odpowiedzi)

Jestem mamą prawię3 letniej córeczki. Nie pracujei spędzam cały dzień z dzieckiem. Męża nie ma...

ładne meble dla dzieci "Meblik" (78 odpowiedzi)

Wczoraj byłam w fajnym sklepie z mebelkami dla dzieci. Bardzo mi się podobały i chyba skuszę się...