Majowo - czerwcowe mamusie 2013 (1)

no to zaczynamy dziewczyny! zaraz zrobimy jakas liste i odliczamy :)

ale bedziemy miały piękne wakacje :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Majowo - czerwcowe mamusie 2013 (1)

stokrotko, serdeczne gratulacje

u mnie dzisiaj koniec 12 tc

Lista majowo czerwcowych mamus 2013

Maj 2013

04.05 Kasieńka79
07.05 kinki.em
09.05 Muszczek
12.05 ZielonaCytrynka
23.05 gani
24.05 _dee_
27.05 Kitka_86
28.05 Adziula

Czerwiec 2013

12.06 MamaJasia
13.06 ja_sama
14.06 h_and_m (haemka)
16.06 stokrotka24s

super Stokrotka! ciesze sie, ze wszytko jest ok! dopisuje do listy!

noo widzisz jak ładnie stokrotko :) bardzo się cieszę :) oby tak dalej :)

no to jestem i ja po wizycie..ja i NASZE DZIECIACZKI:-))) jedno ma 19,47mm a drugie 17,18mm.
sa 2 piekne serduszka:-)
Ciąża mnoga dwujajowa. Termin porodu na 16.06.2013:-)) Macica wielkosci 10tc, zarodki zywe w jamie macicy odpowiadajace 9tc:-)

ahh..jestem szczesliwa..

To ja nie wiem jak oni to mierza:) W kazdym razie u mnie sie zgadza, miesiaczki mam regularne wiec mniej wiecej wiem kiedy bylo zaplodnienie. No wlasnie czy wszystko napewno ok to musze poczekac jeszcze kilka dni az do wizyty u tej lekarki, troszke sie denerwuje, ale jestem dobrej mysli. Mam przecudne zdjecia malucha z usg, sliczny jest:)

no wiec wlasnie, tez tak rozumuje. dokaldnie co i jak dowiem sie 14.11. najwazniejsze, ze wszytko jest ok!

Hmm to dziwne:) Skoro dzidzia taka duza to powinien Ci wyjsc wczesniejszy termin a nie pozniejszy?

az mnie przestraszylas Aniaa. ja mialam poprzednie usg i wyszedl z niego termin na dokladnie 2 tygodnie pozniej niz ty- 28 czerwca a dzidzia miala 3cm!!! az sie boje, ze jakiegos wielkoluda urodze :)

Ja juz po wizycie, serduszko ladnie bije, dzidzia ma 2cm. Termin z usg wychodzi dokladnie taki sam jak z miesiaczki czyli 14 czerwca, wiec dzidzia jest odpowiedniej wielkosci:)
Jedyne co to lekarka powiedziala ze ciaza jest dosc nisko i ma watpliwosci co do tego czy dziecko nie rozwija sie za blisko blizny po cc, po czesci w niej. I mam miec dodatkowa konsultacje u jakiegos guru od USG i ma to sprawdzic. Ona mowila ze raczej jest wszystko dobrze ale woli mnie wyslac i miec pewnosc, wiec czekam na termin.

Z tego co ja sie orientuje to liczy sie od pierwszego dnia ostatniej miesiackzi,przynajmniej moj lekarz i polozna tak licza.

ja się będę cieszyć i z chłopców i z dziewczynek, ważne by były zdrowe :)

biorę d*phaston głównie ze względu na to wcześniejsze poronienie
w ogóle nie mam pojęcia jak lekarze liczą tygodnie, u jednego w szpitalu wyszło, że to 7/8 a u tego co wczoraj byłam to już 9 :)

h_and_m - ja tez bym chciala miec parke..ale ze dwujajowe to jeszcze nie swiadczy,ze parka.. moga byc 2 dziewczynki badz 2 chlopcy ale zupelnie inni..mam kolezanki-blizniaczki-jedna blondynka wysoka, druga brutnetka niska, jedna szczupla,druga taka kluseczka:-)

ja ide dzisiaj.. okolo 16 powinnam wiedziec co i jak.. zeby tylko byly zdrowe..

a jakie bierzesz leki na podtrzymanie??

na razie się cieszę, że nie boli ale później pewnie będę wyć z bólu tym bardziej, że jest ich dwoje w środku ;p

aa bliźniaki dwujajowe ;p fajnie by było mieć parkę :)

HaEmko, poooczekaj, poczeeekaj, za +/- siedem miesięcy nosząc dwójeczkę non stop będziesz przeklinać swój kręgosłup i modlić się, żeby bobasy już wyszły :)

dziewczyny byłam wczoraj u lekarza :) prywatnie! ;p tak sie u nas porobiło po tym szpitalu. i dziaciaczki są zdrowe i mają po 2cm długości i wg usg jedno ma termin na 11 a drugie na 12 czerwca hah dziwne ;D ale się z mężem ucieszyliśmy jak nam lekarz powiedział, że wszystko jest w porządku :) w dodatku trafiliśmy na lekarza, który pracuje w szpitalu :)
ach jakie szczęście mnie ogarnia dzisiaj :D
dowiedziałam się również, że te wymioty mogą być przez te tabletki, które biorę na podtrzymanie ale czego się nie robi dla wymarzonego szczęścia :)

hmm co do bólu pleców/krzyża to mnie ostatnio bolały i myślałam, że mi gdzieś przewiało, jednak mamusia moja mówiła, że tak to już w ciąży jest. na szczęście nic mi na razie nie dolega :)

To pocieszajace :D Tez gdzies tam we wnetrzu swym licze na cesarke...Wiele lat meczylam sie z endometrioza,okropnymi bolami,wrecz omamami z bolu, do tego bol kregoslupa...co miesiac na ketonalu.Dopiero po latach trafilam na lekarza ktory potwierdzil moje podejrzenia i po operacji doszlam do Siebie.Bole nie byly juz tak mocne ale czasami sie pojawialy.Dobrze to napisalas Aniaa, moze cc to jakas rekompensata,ze zrobili ci cc...A jaki bylw ogole powod cc u Ciebie?

Mysle ze poniekad jestem w stanie sobie to wyobrazic, poniewaz mam tylozgiecie macicy i przed pierwsza ciaza w czasie miesiaczek mialam takie bole krzyza ze wymiotowalam z bolu calymi dniami... Po ciazy jest troche lepiej, ale czasem zdarzy mi sie taka akcja. A coreczke rodzilam przez cc, wiec boli porodowych nie odczulam wcale. Moze to jakas rekompensata za te wszystkie lata cierpienia...

ja w poniedziałek idę na badania prenatalne, ale się boję

Przerazajace sa te opowiesci o bolach kregoslupa w ciazy i przy porodzie :D Mam nadzieje,ze po problemach z kregoslupem jakie mialam juz w moim zyciu, to przezyje i te porodowe :D

Inne tematy z forum

ciekawe książki dla 4 latka jakie czytacie? (58 odpowiedzi)

czy możecie polecić jakieś fajne tytuły książek dla 4 latka do poczytania na dobranoc. W...

kolorowanki do druku (30 odpowiedzi)

czy znacie jakieś fajne strony z kolorowankami do wydruku ?

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? (20 odpowiedzi)

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? jak się ubrać na taki zabieg? jak to działa i czy działa ?