Majowo - czerwcowe mamusie 2013 (1)

no to zaczynamy dziewczyny! zaraz zrobimy jakas liste i odliczamy :)

ale bedziemy miały piękne wakacje :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Majowo - czerwcowe mamusie 2013 (1)

Aniaa ja zanim dowiedzialam sie, ze jestem w ciazy to bralam wszelkie mozliwe leki tak bolal mnie krzyz. nie do wytrzymania. pozniej przeszlo i teraz nie narzekam. w pierwszej ciazy mialam podobnie, pozniej bole wrocily pod koniec ciazy i bole krzyzowe podczas porodu- jak mi epidural nagle podczas parcia przestal dzialas to myslalam, ze moj kregoslup zaraz urodze a nie dziecko :)

A wlasnie dziewczyny boli was krzyz? Ja za cholere nie moge sobie przypomniec czy w pierwszej ciazy mnie bolal, teraz juz mi troche minelo, ale ostatnie pare tyg mnie pobolewal.

Ja na szczęście żadnych plamień nie mam, nawet żadnego implantacyjnego nie miałam :) tylko brzuszek mnie bolał, teraz mnie lekko mdli i sutki stały się mega wrażliwe :) Może jutro dowiem się czegoś więcej :)

aaa chyba ze tak:) ja bylam wczesniej ale ze wzgledu na plamienia, tak to bym dopiero jutro szla na pierwsza wizyte.

Wiem, ale pilnie potrzebuję zaświadczenie że jestem w ciąży, do pracy :( bo brzydko mnie traktują i trzeba się bronić :) Ze zdrówkiem wszystko ok :)

mTusia a czemu tak szybko idziesz do lekarza? cos sie dzieje? teraz jeszcze nawet serduszka nie zobaczysz

Ja idę jutro na pierwsza wizytę :) Betę robiłam dwa razy, wzrasta chyba ładnie, w ciągu tygodnia z ok 100 do ponad 1000 :) Na razie mnie tylko czasami troszkę mdli i mam zgagę :) a tak poza tym innych dolegliwości nie mam :) Tylko mi czasami jakby ktoś prąd wyłączył :) i dziękuję za dopisanie :)

kinki.em- a tak z innej beczki, gdzie w szwecji mieszkasz?

stokrotka24s - tez tak sie czulam jak ty, caly czas sie zastanawialam czy wszystko ok, czy bedzie cos widac, czy dobrze sie rozwija :) chyba kazda z nas przechodzi to samo,szczegolnie przy pierwszej ciazy.
Glowa do gory, wszystko bedzie super :)

mnie rozczuliło, jak zobaczyłam, że na dnie pęcherzyka śpi bez ruchu mała istotka z nóżkami zadartymi do góry, sliczny słodki widok, a serduszko pomimo snu waliło 170 uderzeń

w poprzedniej ciąży w 7 tc miałam Isze usg i wtedy odklejała mi się kosmówka więc wyszłam załamana po wizycie, ale dostałam d*phaston i było wsio ok

Dziewczyny ja tez mam jutro wizyte no i jak bylam 15 pazdziernika na wizycie to widzialam tylko 2 kropeczki-pecherzyki ciazowe..a teraz ponad 3 tyg pozniej moze bedzie/beda juz serduszko/a?? oby wszystko bylo ok..torszke sie denerwuje jutrzejsza wizyta..z jednej str nie moge sie doczekac..a z drugiej..nie wiem co mnie czeka..i ten strach przed niewiadoma..

Adziula, to podobnie jak w Szwecji z ktorej mieszkam na stale.Tam nie robia praktycznie nic przez 12/14 tygodniem.A zdarza sie czasami,ze ma sie tylko 2 USG przez cala ciaze.
Ja na czas ciazy zdecydowalam sie na PL i dzieki temu, w ciagu ostatnich 2 miesiecy,juz 3 razy widzialam naszego malego lub malutka :D

Dzis juz prawie dowiedzielismy sie jaka jest plec ale nasze malenstwo stwierdzilo,ze sie poturla i podskoczy co spowodowalo,ze pepowina pojawila sie miedzy nogami.A wiec zamiast ptaszku lub tez dziureczki widzielismy tylko pepowine :D A to feler!

P.S.Dziewczyny....pierwsze USG to niesamowite przezycie!Nie spodziewalam sie,ze to moze byc tak urocza i wspaniala chwila.Powodzenia!

Aniaa trzymam kciuki, daj znac jak tam dzidzius :)

Ja jutro mam wizyte i juz nie moge sie doczekac, jeszcze nie widzialam maluszka na usg:)

-mTusia- pewnie, ze tak! pozniej jak zbierze sie was wiecej na lipiec i sierpien to pewnie zalozycie swoj watek, tak jak my odczepilysmy sie do kwietniowych :)

dzisiaj dzwonila do mnie polozna umowic sie na pierwsza wizyte, takze moja ciaza jest juz oficjalna- przed 12 tygdoniem tutaj nie wiele sie robi z ciaza, niewiele badan itd. dopiero teraz sie zacznie :) za tydzien mamy usg genetyczne- wynik i tak nic nie zmieni, ale nie moge sie doczekac, zeby zobaczyc maluszka.

Witam
Mogę dołączyć ?? Tylko ja dopiero na lipiec, a lipcowych mamuś jeszcze nie ma :( Wstępnie 15 lipca, możliwe, że się zmieni po jutrzejszej wizycie u lekarza :)
pozdrawiam

znajomi którzy mają córeczki to mówią, że naprawdę ciężko jest kupić coś nieróżowego
dzisiaj widziałam w h i m różowy kombinezon, załamałam się jest okropny ... :)
mój synek chodził w unisexach, jakieś zwierzątka zawsze miał, misie, także po nim w razie jakby była dziewczynka to będzie nosić, a później to już dziewczyńskie. Dla takich malutkich to dużo białych, beżowych i błekitnych rzeczy więc pewnie coś znajdziemy

I wlasnie o to chodzi :) Ladnie wyglada roz, kiedy jest w ilosci rozsadnej i delikatnej.Mnie tez nie przeszkadza nutka rozu,czy jakies odcienie w ciuszkach ale czasami mozna minac w roznych miejscach przechodniow ktorzy obwieszaja swoje dzieciatka w sciekly roz a do tego jakies masakrycznie blyskajace cwieki i swiecidelka ...brrrrr!
Moja kolezanka tez ma coreczke blondynke i ladnie wyglada, szczegolnie latem w jasno rozowej sukience :)

Wee, to ja na początku miałam problem. Gdzie się nie obejrzałam to zawsze dla dziewczynek tylko różowe. Ubranka dla chłopców bardziej mi się podobały. Rodzina miała zakaz kupowania różowego i też narzekali, że ciężko coś wybrać. Ale udało mi się sporo ładnych ciuszków uzbierać więc dla dziewczynki byłoby jak znalazł. Mąż twierdzi, że będzie chłopiec. Ja nie mam żadnych przeczuć po tym jak w poprzedniej ciąży zupełnie odwrotnie trafiłam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zalezy jak jest dziewczynka ubrana, Ami ma kilka rzeczy rozowych i wyglada w nich slicznie bo jest blondynka, ale ma jedna rzecz rozowa na sobie a nie od stop do glow:) Mi roz nie przeszkadza oby wlasnie dziecko nie bylo cale rozowe. A co do ubranek to spory jest wybor roznych kolorow, nigdy jakos nie narzekalam ze wszytsko jest rozowe, zawsze udawalo mi sie znalezc cos w innych kolorach

Inne tematy z forum

Pomysł na wieczór panieński ? (17 odpowiedzi)

Przyjaciółka poprosiła mnie żebym została świadkową na jej ślubie. Zgodziłam się i wiąże się z...

Jaką piaskownicę polecacie do ogrodu? (27 odpowiedzi)

Zdecydowanie nadszedł czas tego zakupu ;) najpierw myślałam o plastikowej, zamykanej -...

Przedszkole 49 Miś, ul. Śląska - proszę o opinie. (28 odpowiedzi)

Drogie mamy, napiszcie proszę jakie są Wasze doświadczenia z tym przedszkolem. Będę bardzo...