Majowo - czerwcowe mamusie 2013 (1)

no to zaczynamy dziewczyny! zaraz zrobimy jakas liste i odliczamy :)

ale bedziemy miały piękne wakacje :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Majowo - czerwcowe mamusie 2013 (1)

ja poprzednio miałam kota na kupowanie rzeczy dla dziecka, ciągle coś oglądałam, czytałam o tym
a teraz jest inaczej :))) może dlatego, że płci nie znam, a może dlatego że tak się boję czy wszystko będzie ok. Poprzednio miałam zero stresu, a teraz jakaś wystrachana jestem :P
na razie to planuję tylko kupić poduszkę motherhood, kołyskę i muszle aventu :))))
przede wszystkim jak zacznie mnie swędzieć skóra to zaopatrzę się w kosmetyki dla mam, poprzednio używałam regularnie i skóra była fajna, zero rozstępów

Mnie odrzuca od kawy chociaz wczesniej pilam kilka dziennie. Pewnie za pare tyg mi przejdzie. No i mieso nie bardzo, mam duza ochote na owoce i soki owocowe. I ogolnie wieczorem bardziej mam apetyt niz w ciagu dnia. Terazc chodze jak zombie bo jestem ciagle zmeczona, w pierwszej ciazy w 2 trymestrze dostalam zastrzyku energii wiec mam nadzieje ze to sie powtorzy:)

ja w pierwszej ciąży jak torpeda latałam, dużo energii, zero zachcianek, mogłam jeść wszystko

teraz jak pomyślę o słodkim albo kawie to już mi niedobrze

him, jak jest ciąża bliźniacza to szybko progesteron przyrasta i od tego masz te mdłości spotęgowane. matko, bliźniaki, fajnie że od razu dwójka, a z drugiej strony współczuję tej roboty ...

Lista majowo czerwcowych mamus 2013

Maj 2013

04.05 Kasieńka79
07.05 kinki.em
09.05 Muszczek
12.05 ZielonaCytrynka
23.05 gani
24.05 _dee_
27.05 Kitka_86
28.05 Adziula

Czerwiec 2013

12.06 MamaJasia
13.06 ja_sama
14.06 h_and_m (haemka)

Witam,

Poproszę o dopisanie do listy. Termin na 23 maja.

U mnie, tak jak w pierwszej ciąży, praktycznie mdłości brak. W zasadzie to oprócz ciągłego spania to wszystko jest jak przed ciążą.

Pozdrawiam

ja z reguly wstaje o 5.30..przed 6 jestem juz po paczce herbatnikow i np. bananie..o 8 jestem juz tak glodna ze mi niedobrze wiec kanapke zjem..potem za godzine jakis owoc..i tak do 16 kiedy jest obiad..a potem to juz malo jem:P

ale mam nagly atak glodu i musze zjesc bo jak nie to mnie mocniej mdli.. a jem bardzo wolno,przezuwam kazdy kesik zeby dluzej jesc..

h_and_m a jak sie ogolnie czujesz? oswoiliscie sie z mysla o blizniakach?:-)

u mnie aż takich zachcianek nie ma:) chociaż ... wczoraj mialam ogromną ochotę na brzoskwinie z puszki mniaam ale niestety wylądowały później w toalecie.
w ogóle to od wczoraj jakaś masakra była, ledwo wstałam z łóżka i od razu mdłości. cały czas muszę coś jeść żeby nie wylądować w łazience

Ja słabą herbatę teraz sporo piję, w przeciwieństwie do przed ciążą, i bardzo mi smakuje :) Tylko muszą być jakieś dobre :)
Mandarynki też mogę pochłaniać :)

ja mam podobnie jak Muszczek..
- na slodkie nie moge patrzec- a kiedys dzien bez czekolady? niemozliwe..
- mieso mi nie smakuje ale cos tam zjem do obiadu
- dzien bez jablek dniem zmarnowanym
- ostatnio rzucilam sie na mandarynki i gruszki
- herbaty nie moge pic bo mam odruch wyy.... a kawy nie pije w ogole i przed ciaza tez nie pilam
- ostatnio mialam ochote na sos czosnkowy i musztarde

innych zachcianek chyba nie mam..:-))

Widzisz adziula, super, że wszystko dobrze!

Ja nie przeżyję dnia bez jabłka, wczoraj zjadłam dwa pod rząd, mam też ochotę na parówki z ketchupem, niestety ketchup mi się skończył :p W poniedziałek zjadłam 4 ;) A w niedzielę 3 ;) Ale więcej mam niechcianek niż zachcianek: zupełnie mnie nie ciągnie do słodkiego (no, teraz już prawie zupełnie, bo wczoraj sobie obejrzałam gazetkę z Biedronki :p), mięsa prawie nie jem, kawa też prawie może nie istnieć (w zeszłym tygodniu trochę zaczęłam pić, bo nie byłam w stanie pracować, ale bez rewelacji - a normalnie kocham). Generalnie jem trochę inaczej, ale raczej nie typowo ciążowo.
Zresztą w poprzedniej ciąży miałam podobnie: mięso nie, ser nie(normalnie zjem wszystko co z serem), a typowych zachcianek aktualnych całą ciążę w zasadzie nie miałam. Truskawki wciągałam kilogramami, ale ja truskawki kocham i bez ciąży :)

macie jakieś zachcianki ? ja pochłaniam śledzie w occie, później mnie zgaga pali, ale jak myślę o nich to mam ślinotok :))))

no to pieknie gratuluje.. i ciesze sie razem z Toba:-)) mam nadzieje,ze tez bede taka szczesliwa 7.11

uf! szczesliwa jestem jak skowronek na wiosne. 10tc, dzidzius ma 3cm, serducho bije ladnie, no ale tak jak juz wczesniej wiedzialam, za wczesnie bylo na prenatalne, wiec mamy nastepna wizyte za 2tygodnie. poki co zmienila nam sie data porodu o 2 dni, ale nie zmieniam jeszcze nic narazie, bo pewnie na nastepnym skanie powiedza znowu co innego.

poki co jestem szczesliwa i to bijace serduszko to wszytko czego bylo mi trzeba!

adziula, ja mam już 13 tydzień i może mdłości mniejsze, ale i tak np. mięso nie bardzo mi pasuje, a zmęczona jestem dalej potwornie, wczoraj o 19.30 poszłam spać :)

a u nas chyba 8 tydzien sie rozpoczal.. za dobry tydzien idziemy z mezulkiem na usg podejrzec czy sa 2 istotki czy tylko jedna..:-)

mdlosci mnie mecza, ale tak jak Wy pocieszam sie,ze po 12 tyg bedzie juz ok.. ostatnio cos mnie glowa boli..no i senna to jestem..

no i jestem mega SZCZESLIWA:-))

Cytrynka to ty dalej ode mnie jestes! No ja mam nadzieje, ze po 12 tc to nam wszytkim przejda juz wszelkie obawy!

a i jeszcze lekarka mi mówiła, że na usg przede wszystkim określa wiek płodu wg długości dziecka. Ja mam już 3,6 cm :) dziecko spało na dnie z nóżkami uniesionymi w górę, ale o śmieszny widok :) u mnie już 11 tc i pomału przechodzą mdłości , ale senność nadal potezna i waga stoi

dokladnie- u nas np najwazneijszy jest termin wg usg. dlatego na moim pierwszym usg z 8 tc zrobil sie nagle 5tc. zobaczymy czego ciekawego dowiemy sie dzisiaj. mam dopiero na 15.30 wiec musze zajac sie czyms, zeby skrocic sobie dzien :)

To tez zalezy jaki wyjdzie termin na usg, mi sie tez zmienil wlasnie przez to ze usg pokazalo kilka dni wczesniej.

No mi się termin przesunął tylko 3-4 dni, więc to kwestia nieregulanego cyklu a nie innego liczenia.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

RZECZOZNAWCA MAJĄTKOWY (11 odpowiedzi)

Potrzebowałabym namiary na dobrego rzeczoznawce i niedrogiego do wyceny domu z dziaka, najlepiej...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (64 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

Dobry ortodonta (32 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?