Majowo - czerwcowe mamusie 2013 (2)

Lista majowo czerwcowych mamuś 2013

Maj 2013

04.05 Kasieńka79
07.05 kinki.em
09.05 Muszczek
12.05 ZielonaCytrynka
17.05 aniella
23.05 gani
24.05 _dee_
27.05 Kitka_86
27.05 Adziula

Czerwiec 2013

12.06 MamaJasia
13.06 ja_sama
14.06 h_and_m (haemka)
14.06 Aniaa
16.06 stokrotka24s
20.06 julka
21.06 Justa78
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Majowo - czerwcowe mamusie 2013 (2)

Ja nie mam wagi w domu, a wizyty rzadko, więc niestety nie jestem na bieżąco z wagą, ale na pewno przybrałam więcej niż bym chciała. Ostatnio (tuż przed świętami) miałam +3kg, teraz wizyta za miesiąc.

Ja jak na razie 2kg na plusie, mam nadzieję że za dużo nie przybiorę, bo przyt pierwszym dziecku plus 27kg, ale prawie wszystko sie udało zrzuci, przy czym waga wyjściowa to tylko 43kg.

Teraz zaczynam od 50kg, więc bedzie pewnie inaczej:)

oj alez musialam sie cofnac z czytaniem:-))

przerazilam sie teraz bo jak bylam ost chora przed swietami to kilka paczek hallsow zjadlam pomagalo mi to na oddychanie przy zapchanym nosie i bol gardla.. nie wiedzialam,ze ich nie mozna brac..
jak bylam wczesniej u lekarza na samym poczatku ciazy w 7 czy 8 tyg i terz bylam przeziebiona to powiedzialam,ze biore halssy to nic nie powiedziala,ze brac nie mozna w icayz a o ciazy wiedziala..:(( teraz bede o tym myslec..

ja tez czuje pukanie w brzuszek ale nie wiem czy to jest to..
a ile przytylyscie?? u nas +4kg od poczatku ciazy z tym,ze wymiotowalam moze z 4-5 razy ale to tylko z rana jak tylko wstalam szybko z lozka i w sumie nie bylo czym:P
a i tak wydaje mi sie,ze jak na ten tydzien ciazy to duzo mamy na plusie.. polozna mi tlumaczyla,ze to normalne bo jednak 2 dzieci, 2 lozyska, wody itd..ehh.. ciekawa jestem ile bede wazyla przy porodzie:P

Ja też czuję ruchy malucha już z 2 tygodnie, takie kopniaki dosyć mocne czasami:)
Ja jestem księgową i jak tak siedzę 8 godzin i jeszcze przed komputerem, to stanowczo za długo. Dlatego teraz na pewno tydzień na zwolnieniu albo dwa, a potem zobacze. No i jeszcze te bóle podbrzusza:(

Ja nie znam się i nie mogę zdiagnozować czy to ruchy dziecka czy to coś innego.

Ja ze zwolnieniem też się nie orientuję, bo pracuję tylko w domu na zlecenia.
Moje już od paru tygodni solidnie kopie, jakiś czas temu tylko na leżąco, ale teraz mu już wszystko jedno :p Synek nie był nawet w połowie tak ruchliwy, już się boję!

ja coś czuje ale nie wiem czy to to ;/

inka- to faktycznie jakoś rzadko masz USG. Ja mam na każdej wizycie.

Co do zwolnienia to niestety się nie orientuję. Ja przestałam pracować w ubiegłym tygodniu, pracowałam w sklepie ogólnospożywczym i po prostu zrobiło mi sie już za ciężko.

Dziewczyny,a jak u Was r******i Maluszka?

Ja od 1 stycznia czuję lekkie "pukanie":) szczególnie kiedy się kładę, a najbardziej czuję leżąc na płasko.

U mnie z pamięcią jest w miarę tylko jakoś bardziej leniwa sie zrobiłam:) Przy pierwszej ciąży miałam więcej energii ale może to jest tym spowodowane, że po prostu sie gorzej czuję:(

stenemi ja chodzę do Invicty częściowo na NFZ i częściowo prywatnie. Ostatnio byłam na NFZ i Pani dr zbadała mnie, zrobiła usg dopochwowo bo chciała zobaczyc szyjkę no i się okazało z tym łożyskiem nisko osadzonym. Ten tydzień będę na pewno na zwolnieniu bo mi się bóle w podbrzuszu nasiliły, zaczełam sie martwi. Słuchajcie dziewczyny a taki zwykły lekarz rodzinny na ile może wypisac zwolnienie? Oczywiście no to z kodem B? Bo nastepną wizytę mam 25.01 i się zastanawiam czy po prostu nie będę musiała iśc szybciej po prostu tylko po zwolnienie:(

ja mam fatalną teraz koncentrację. zapominam pinów do kart, zapłacić w terminie rachunek i w sklepie też zapominam kupić potrzebne rzeczy.

Na gardło można brać Laryng up.Lekarka mi zaleciła i mi pomogło. Nie martwcie się tymi antybiotykami. W poprzedniej ciąży brałam i teraz też musiałam wziąć. Wiadomo, że lepiej unikać wszelkich medykamentów, ale lepiej przy grypie od razu wziąć antybiotyk niż potem wylądować w szpitalu z zapaleniem płuc. Teraz te choróbska są straszne.

Pamięć mam super. Jestem jakaś bardziej skoncentrowana w tej ciąży. W poprzedniej byłam rozkojarzona i nie nadawałam się do pracy. Za to gorzej teraz fizycznie wszystko znoszę. Może na wiosnę kondycja się poprawi...

Ja nie mam za dużego wyboru jeśli chodzi o szpital, ale będę się kierowała stopniem referencyjności. Tak to się chyba nazywa. Chodzi o stopień przygotowania szpitala - sprzęt itp. Córka złapała jakąś bakterię przy/po porodzie i byłam wkurzona, że u mnie na wiosce podstawowych badań nie mogli robić tylko wszystko wysyłali gdzieś do laboratorium. Przez to kilka dni czekaliśmy na wyniki i nasz pobyt się wydłużył.

a jak u was z pamięcią ?? ja mam straszne zaniki;/

Tak, bylam na IP i mam nadżerke na szyjce:/ W poprzedniej ciazy tez mialam, i po ciazy zniklo, teraz sie pojawila znowu. I ponoc to plamienie to stad, bo z lozyskiem, dzidzia wszystko ok. Troche sie uspokoilam.

Aniaa zmień lekarza! ja w poprzedniej ciąży też miałam plamienia na początku 8ego tygodnia i powiedziałam o tym swojemu lekarzowi mówił, tak samo jak Tobie, że nic się nie dzieje.. po kilku dniach żałowałam, że nie zmieniłam lekarza... do dzisiaj ubolewam nad stratą.. ;(

ja biorę d*p*aston od samego początku tej ciąży, na szczęście już zmniejszoną dawkę i chyba to już ostatnie opakowanie bo na kolejne juz nie dostałam recepty.

dwa dni temu byłam u endokrynologa na wizycie i niby wynyki tsh ft4,ft3 są dobre mimo, że wszystkie były obniżone więc nie wiem jakim cudem są dobre :P teraz mi obniżył dawkę, chociaż dobre i to przy takiej ilości tabletek co łykam dziennie

jeszcze do tego wszystkiego zaczęła mi się robić taka brzydka, szorstka cera, może od podkładu, nie wiem.

Nie wiem dokładnie z tymi holsami ale jak moja siostra była w ciąży, bolało ją gardło i byłam z nią w aptece to pani proponowała jej tantum verde- jej już nie pomagało, chciała jakieś tabletki- babka powiedziała że lepiej jak pójdzie do lekarza i nie da jej tabletek, odchodząc od kasy siostra powiedziała do mnie że kupi hoolsy bo skojarzyła że kiedyś jej pomogły, aptekarka to podsłyszała i powiedziała, że w żadnym wypadku, później pytała się lekarza i on potwierdził że kobiety w ciąży nie mogą ich jeść.

Aniaa ja bym chyba poszła do innego lekarza albo nawet pojechała na IP bo to już tak długo trwa a raczej normalne nie jest:(

Ehh u mnie nadal trwaja plamienia, nie wiem juz co robic. Dostalam d*phaston, wzielam wczoraj jakas wieksza dawke i niby dzisiaj powinny przejsc a sa nadal. Nie mam boli, ale czerwonawy sluz, najgorsze ze gin nie widzi zeby cos sie dzialo w srodku i nie wiadomo skad to plamienie:(

dlaczego nie można hallsów?? ja ostatnio pół paczki zjadłam tak mi zassmakowały ;p

co zrobić jak w ciąży nawet hoolsów (nie wiem czy tak to sę piszę ale chodzi mi o te dropsy) nie można jeść ze względu na jakieś tam składniki, a gardło boli?

ten tantum verde dziadosko działa jak dla mnie.

Inne tematy z forum

trymer/maszynka do strzyżenia - zbieram opinie (18 odpowiedzi)

dzieczyny, poszukuję jakiejś maszynki/trymeru (max do 150 PLN), która/-y tnie włosy od 0,5mm....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (23 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Pomysły na tegoroczne prezenty : (43 odpowiedzi)

Jakie są wasze tegoroczne pomysły na prezenty - dla męża/chłopaka, mamy, ojca, teściowej. teścia,...