Majowo - czerwcowe mamusie 2013 (2)

Lista majowo czerwcowych mamuś 2013

Maj 2013

04.05 Kasieńka79
07.05 kinki.em
09.05 Muszczek
12.05 ZielonaCytrynka
17.05 aniella
23.05 gani
24.05 _dee_
27.05 Kitka_86
27.05 Adziula

Czerwiec 2013

12.06 MamaJasia
13.06 ja_sama
14.06 h_and_m (haemka)
14.06 Aniaa
16.06 stokrotka24s
20.06 julka
21.06 Justa78
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Majowo - czerwcowe mamusie 2013 (2)

Hej, dość późno, ale i ja się dołączam, termin 23 czerwca. Czuję się całkiem nieźle i oby tak pozostało...:)

Jotenka, to może właśnie dlatego mąż nie chce że sam ma czworo :p
A moi rodzice mają cztery córki, więc z tym trzecim też może być różnie ;) My chcemy na pewno troje, a potem się zobaczy.

Ja tam za dużo kontaktu z ludźmi nie mam, tyle co w sklepie, do pracy nie chodzę, synka do przedszkola nie odprowadzam, więc siedzimy w domu w swoich zarazkach :) No ale zima na pewno robi swoje, ja wiecznie marznę. Co ciekawe, upałów też nie cierpię ;)

ja tez bylam strasznie chora w pierwszej ciazy na samym poczatku, myslalam ze bez zapalenia oskrzeli i antybiotyku sie nei obejdzie, ale na szczescie samo przeszlo i Miko zdrowy jak ryba :) takze o ile nie bierze sie niedozwolonych lekow to chyba nie jest to az tak grozne dla maluszka.
teraz meczy mnie katar juz od jakiegos czasu- a nie cierpie nic zakraplac do nosa, wiec sie bede tak jeszcze meczyc pewnie troche :D

czytalam ostatnio gdzies, ze katar w ciazy to dosc powszechna sprawa, dlatego, ze jest wieksze i szybsze krazenie krwi co powoduje uruchamianie sluzowki w nosie no i stad ten katar.

do tego taki okres teraz zimowy/ swiateczny, w sklepach wszyscy chorzy, na ulicy w pracy w przedszkolu. ale kilka dni w domu w swieta powinno nam wszytkim pomoc :)

W pierwszej ciąży też byłam chora na początku a mała zdrowiutka:)

hej, mam nadzieje, że lekkie przeziębienie nie jest groźne dla dziecka ?

Nie wiem jak dotrwam do 15 -wizyta u lekarza

Mnie choroba męczyła na samym początku ciąży jakoś 6-7tc, katar i najgorszy ten kaszel:( na prawdę myślałam, że poronię przez kaszel.

A co do wieku to ja mam 23:) i druga ciąża:) zawsze chciałam mieć szybko dzieci i na dodatek dużo! Tylko mąż nie chcę się zgodzić na więcej niż dwoje, a sam ma czwórkę rodzeństwa- samolub jeden. Ale tak myślę, że jak by druga była dziewczynka to może na trzecie by się zgodził pod pretekstem, że robimy synka:P

Ja też mam 25 i to raczej dobry wiek na drugą ciążę. Czy pierwszą. Na pewno nie jesteśmy za stare. U mnie "kop energii" polega na tym, że już nie zasypiam o 20 (choć czasem zasypiam), też bym najchętniej nic nie robiła.

Katar mam praktycznie całą ciążę, ale wczoraj mnie jeszcze cały dzień głowa bolała i gardło, dziś jakoś lepiej. Mam nadzieję, że do piątku będę zrowa, bo imprezę z dziećmi robimy...

Moje drogie ja też po 30-stce i druga ciąża (pierwsza pozamaciczna), a choroba też mnie dopadła już drugi tydzień:-((

Oj dziewczyny,o jakiej starości Wy mówicie :-) .Aż się zaśmiałam,bo co ja mam powiedzieć.Za niecałe 3 miesiące 35 mi stuknie.

ej jaka stara? to co ja mam powiedzieć :P mam 25lat i to moja pierwsza ciąża :P

Ale muszę przyznać że ja odkąd biorę leki dostałam kopa.

Muszczek ja tez chora i widzialam, ze stokrotka tez chora.

Katar to juz chyba 2 tydzien mnie trzyma i nie chce puscic :/

ja rozumiem, ze zmeczenie to normalna rzecz, ale ja nie pamietam kiedy mialam na cos ochote. gdyby nie Mikolaj, to bym z lozka wogole nie wstawala. jak czytam, ze dziewczyny w II trymestrze maja przyplyw energi to az sie dziwe skad?! w poprzedniej ciazy mialam duza anemie i pewnie teraz jest powtorka z rozrywki, wiec chocby dlatego pojde i zrobie morfologie, a tarczyce cale zycie mialam na gornej granicy, wiec moze sie w ciazy cos pogorszylo jeszcze.
czasami sobie to tlumacze, ze stara juz jestem i nie mam tyle energi co poprzednio, ale z drugiej strony mam dopiero 26 lat. moja mama urodzila mojego brata jak miala 36 :)

Zmęczenie naprawdę jest jednym z podstawowych objawów i raczej się nie robi na to nie wiadomo ilu dodatkowych badań :)
My po wizycie, płci nie znamy, bo się źle skubane ułożyło. Poza tym ok. Następna wizyta w lutym :) Przytyłam 6kg, czyli zdecydowanie więcej niż chciałam, ale wcześniej miałam -3, więc teraz jest w sumie +3.
Za to ja chora :/

hej hej hej dołączam do was

Ja też tak jak _dee_ jutro do lekarza:) i tak jakoś mi szybko ten czas leci:) myślę, że jak wszystko będzie jutro dobrze to następna wizyta to już będzie USG połówkowe. Zapytam się jutro o to zmęczenie czemu mi nie dał skierowanie na ft4.

ja mieszkam w uk, takze takie badania o ile bede miala to dopiero w 28 tc bo wtedy mam wizyte u poloznych, a jak pojde do gp i powiem, ze jestem zmeczona i zyc mi sie nie chce to pewnie mi powie, ze to normalne w ciazy i nic mi na to nie poradzi. 27,12 mam wizyte w polsce u gin dlatego tez chce miec juz te badania wlasnie zorbione, bo przynajmniej albo mi cos na to przepisze jak wyjdzie cos nie tak, albo powie co mam dalej z tym robic.

Ja mam jutro kontrole. Mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze. Narazie odpoczywam i nie robie prawie nic;)

U mnie też zmęczenie to jeden z pierwszych objawów ciąży :) Ale do 1 to ja nie funkcjonuję niezależnie od ciąży czy innych okoliczności :p
Dzisiaj wizyta na 17.30, super :)

a lekarz ci nie zlecił? Ja na początek miałam całą serie badań, a teraz już tylko tarczycowe muszę powtórzyć przed kolejna wizytą.
w BRUSSie w Pruszczu za tsh chcą 26zł, za ft4 kolejne 26zł a za pobranie 5zł, jakby ktoś chciał wiedzieć ;)

o dzieki wielkie Jotenka, to moze jeszcze w sobote przed swietami zdaze zrobic badania :)

Inne tematy z forum

Dobry ortodonta (39 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (121 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

Poszukiwany fizjoterapeuta uroginekologiczny (20 odpowiedzi)

Jak w temacie, szukam dobrego fizjoterapeuty uroginekologicznego, zajmującego się m.in...