Majowo - czerwcowe mamusie 2013 (2)

Lista majowo czerwcowych mamuś 2013

Maj 2013

04.05 Kasieńka79
07.05 kinki.em
09.05 Muszczek
12.05 ZielonaCytrynka
17.05 aniella
23.05 gani
24.05 _dee_
27.05 Kitka_86
27.05 Adziula

Czerwiec 2013

12.06 MamaJasia
13.06 ja_sama
14.06 h_and_m (haemka)
14.06 Aniaa
16.06 stokrotka24s
20.06 julka
21.06 Justa78
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Majowo - czerwcowe mamusie 2013 (2)

ja tez czulam juz takie bulgotanie babelki..nie umiem tego okresilic,ale po lewej str i kiedy gin zapytal mnie jak mysle,ze gdzies sa dzieciaki to pokazalam ta str i mowil podczac badania,ze faktycznie.. no a u nas to 14tydzien leci..tez szybko..choc gin mowil,ze przy blizniakach to tak moze tak byc,ze wczesniej sie czuje..

maz nade mna tez skacze,ale to takie rozczulajace:-)) pranie robi, zakupy nosi, firanki powiesil (mama okna umyla), sprzata wlasciwie sam caly dom.. a ja robie takie lzejsze rzeczy..i ciagle przytula sie do brzucha i mowi do mnie- tatus kocha mamusie i kinder jajusie:-))

Moseka to dosc szybko czujesz te ruchy, zwlaszcza jak na pierwsza ciaze. Ja w pierwszej czulam kolo 20 tygodnia dopiero.

Mój się wkurza, że on jeszcze nie może tego poczuć i ciągle wypytuje gina, kiedy młode zacznie kopać na tyle mocno, żeby on mógł poczuć XD
To nasze pierwsze, więc nie ma w ogóle podstaw żeby nie wierzyć w moje odczucia :)

Ale ja też jestem na 100% pewna, że to maluch i wkurza mnie to podejście mojego M:(

ja już w tym tyg czułam takie "mizianie" w brzuchu, po stronie po której był młody (brzuch mi się przesunął w całości na jeden bok XD) i wg mojej gin to mogły być ruchy malucha, zresztą jak wczoraj robiła usg to stwierdziła że straszliwa wiercipięta rośnie :)
wydaje mi się że to dlatego, że zawsze byłam wyczulona na wszelkie sygnały z brzucha - przez woreczek musiałam się nauczyć szybkiego rozpoznawania jakichkolwiek anomalii, żeby na czas przygotować zastrzyki p.bólowe, bo później już się nawet ruszyć z bólu nie mogłam..

Jotenka ja juz czulam Malucha a jestem na poczatku 15tyg:) Dokladnie wczoraj czulam takie pukanie,dzisiaj tez i jestem pewna ze to dziecko, w pierwszej ciazy pewnie bym nie wiedziala czy to to ale teraz wiem napewno:)

Ja teraz w ciąży robię wszystko normalnie, dziecko nosze nawet wkładam na łóżko a śpi na piętrowym, pranie też noszę wieszam, zakupy też robię i noszę no chyba że jakieś większe z bagażnika do domu to już mąż np. zgrzewkę wody itp. nikt się nade mną tak nie rozczula jak w pierwszej, może jak brzuch będzie bardziej pokaźny? A jak mężowi wczoraj wieczorem powiedziałam, że poczułam jak maluch się ruszył, to powiedział że mam super wyobraźnie, że jeszcze niedawno miał 2cm a teraz niby go czuję. W pierwszej ciąży czułam małą bardzo późno bo chyba dopiero w 24tc, albo czułam ale myślałam że to jelita:)

Moseka oj pewnie przejdzie:D Moj juz tez nade mna tak nie skacze jak w pierwszej, no ale napewno bardziej niz jak nie bylam w ciazy:)
Ale zgadzam sie na pierwsza ciaze strasznie sie chucha, ja prania nie wieszalam bo ponoc rak do gory wysoko nie mozna podnosic, a teraz wieszam, chociaz mam suszarke wiec i tak wiekszosc w niej laduje. No ale maz pranie sam znosi do pralni, smieci tylko on wyrzuca, zakupy nosi, wiec plusy jakies sa. No i Ami prawie nie nosze.

Mi się na szczęście wymioty już skończyły, coraz rzadziej jest mi słabo, ale może to dlatego że stwierdziłam, że za te pieniądze nie opłaca mi się ryzykować więc nie przemęczałam się w pracy, a i więcej rzeczy sobie odpuszczałam.. może to i też z biegiem czasu przeszło... za to ostatnio mam krwotoki z nosa :/ mało to przyjemne, ale wg mojego gin nie mam się martwić, bo wyniki po za tsh i ft4 mam ok.
Od dziś biorę pierwszą dawkę euthyroxu 50 - dziś tylko pół tabletki, jutro kolejne pół, a od niedzieli już po całej, żeby organizm zdążył się trochę oswoić z tym lekiem zanim dostanie pełną dawkę... a za 4tyg kolejne badanie krwi..
Picie wody też zwalamy na tarczycę, bo cukrzycy nie mam, a wodę piję hektolitrami :/

Ja jestem w pierwszej ciąży i mąż obchodzi się ze mną jak z jajkiem XD mam nadzieję że przy drugiej mu nie przejdzie :P

Wczoraj mieliśmy też badanie genetyczne - młode jest śliczne! i zdrowe :) a zdjęć mamy tyle że się ledwo na lodówkę mieszczą XD

https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/148246_562048363809903_425293128_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/381994_562051883809551_860603100_n.jpg

A, właśnie wczoraj sobie myślałam, jakie to było śmieszne - w poprzedniej ciąży czekaliśmy na kolegę, żeby stół przestawić o dwa metry (fakt, że strasznie ciężki, no ale bez przesady...), bo "nie mogę nosić", a teraz nawet nie myślę o tym, że synka noszę wszędzie, bo co mam zrobić? I jakoś jest tak samo ok. Jasne, że bez potrzeby nie ma co dźwigać, ale z drugiej strony za pierwszym razem strasznie się na wszystko chucha ;)

Ja się czuję lepiej niż w pierwszej ciąży, mimo że w pierwszej jeszcze studiowałam i miałam naprawdę bardzo lajtowe życie, wstawałam przed 8, a nie przed 6 i w ogóle pół dnia zamulałam ;) A teraz ganiam na III piętro z moimi kochanymi 13kg na rękach i nie mam wyboru, bo sam po schodach jeszcze nie wejdzie. Nie mam czasu się tyle rozwodzić nad zmęczeniem, bo dzieckiem tak czy siak muszę się zająć. Jak miliony innych kobiet zresztą ;)

Ja mam niedoczynnosc i mi endokrynolog kaze robic TSH i FT4, FT3 nie jest u mnie potrzebne. MI ta ciaza szybciej mija, ale gorzej chyba nie:) Napewno mdlosci mialam mniejsze a to juz duzy plus. Minus taki ze nie moge spac kiedy chce i ile chce, bo pierwszy trymestr pierwszej ciazy bardzo duzo spalam. A teraz juz mi przechodzi.
Dzisiaj w ogole poczulam pierwsze pukanie Malucha, bardzo delikatne ale juz jestem pewna ze to to:)

Jotenko na tarczycę są ft 3, ft4 i tsh, przynajmniej ja takie miałam i niestety mam nadczynność i stąd te intensywne wymioty miałam. Póki co jest dobrze, może dlatego, że to już II trymestr :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja też mam wszystkie badania krew+ mocz, tzn. wszystko tak jak w pierwszej ciąży ale na tarczycę chyba nie... jak się nazywają badania na tarczycę? i na hormony co się w ciąży robi? bo ja nie miałam hct i ft4, czy to o to chodzi? muszę wypytać lekarza. Ja sobie wmawiam, że jestem bardziej zmęczona przez Miśkę, bo przychodzi do nas w nocy bo muszę się nią zajmować, a jak z nią w ciąży byłam to spałam kiedy chciałam:) i jak długo chciałam:)

aj dziewczyny nie warto sie klocic! szkoda zdrowia naszych maluszkow!

a czy tez tak macie, ze czujecie sie gorzej niz w pierwszej ciazy? ja sobie czasem mysle, ze wkoncu tylko 4 lata sie postarzalam i wcale nie jestem taka stara (wiem, wmawiam sobie) ale normalnie jestem zmeczona jak gornik po sychcie. tak jak ktoras z was napisala wczesniej- leze/spie i mi sie wstawac nie chce, bo samym wstawaniem sie mecze, a jak wstane to juz zmeczona jestem i musze usiasc albo sie polozyc, czego tez mi sie nie chce.
mam nadzieje, ze pojade do pl, bedzie rodzina, duzo sie bedzie dzialo to sie lepiej troche poczuje.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jotenka a czemu mialby Cie wysmiac? Badania warto zrobic nawet z innych wzgledow, ja co miesiac mam morfologie, mocz i tarczyce. Mi juz powoli przechodzi sennosc i takie duze zmeczenie, ale i tak mecze sie szybciej niz przed ciaza i czesciej odpoczywam.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

No coz, jakas kultura chyba jednak obowiazuje nawet jak sie kogos nie lubi. Wszechwiedzaca to chyba Ty uwazasz ze jestes, zapytaj swojego lekarza czy jesli masz dobre wyniki a jest Ci slabo to czy masz sie juz klasc do lozka bo to "nienormalne" w ciazy. Szkoda czasu na dyskusje z Toba i chyba nie tylko ja tak uwazam z tego co widze.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

wiesz co ... haha śmieje się bo jakaś wszechwiedzaca jestes, ale niech ci bedzie
anka ? bo nie darze cie sympatia i tyle
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Lekarzem nie jestem ale mam zawod medyczny wiec co nieco wiem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Cytrynka to Ty sie czepiasz, uczucie oslabniecia to nie jest utrata zdrowia, zdarza sie zwlaszcza w ciazy, ktora jest stanem tymczasowym. I to jest pikus przy tym jakie dolegliwosci maja niektore kobiety. Wyniki mam wszystkie dobre, w ciazy duzo rzeczy uchodzi za normalne, jedne kobiety maja takie dolegliwosci drugie inne. Pozatym co to za pisanie "anka" w podstawowce jestes?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Niania- jaki macie zakres obowiązków? (55 odpowiedzi)

Chodzi mi o czas, w którym np dziecko śpi- powiedzmy 2-3h w ciągu dnia. Czy niania gotuje obiad,...

Poszukiwany fizjoterapeuta uroginekologiczny (20 odpowiedzi)

Jak w temacie, szukam dobrego fizjoterapeuty uroginekologicznego, zajmującego się m.in...

podłoga jasna+ ciemna czy sama ciemna???????? (44 odpowiedzi)

Dziewczyny!!!jestem na forum od niedawna aż do czasu kiedy sama potrzebuję Waszej rady a...