Majowo - czerwcowe mamusie 2013 (2)

Lista majowo czerwcowych mamuś 2013

Maj 2013

04.05 Kasieńka79
07.05 kinki.em
09.05 Muszczek
12.05 ZielonaCytrynka
17.05 aniella
23.05 gani
24.05 _dee_
27.05 Kitka_86
27.05 Adziula

Czerwiec 2013

12.06 MamaJasia
13.06 ja_sama
14.06 h_and_m (haemka)
14.06 Aniaa
16.06 stokrotka24s
20.06 julka
21.06 Justa78
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Majowo - czerwcowe mamusie 2013 (2)

Ja w pierwszej ciąży miałam takie wahania, że czasami czułam się super wszyscy mi mówili, że jestem stworzona do chodzenia w ciąży, że mi z tym do twarzy itp. ale miałam też takie dni czy tygodnie w których nie miałam na nic siły. Nie robiłam na to żadnych badań. Za to w tej ciąży mam permanentny stan zmęczenia, po prostu budzę się zmęczona, męczy mnie leżenie w łóżku, a samo schowanie łóżka to jak bym maraton przebiegła itd... nawet zakupy mnie męczą a zawsze mnie odprężały:)
We wtorek mam wizytę to chyba pogadam z lekarzem. Myślicie, że mnie nie wyśmieje?

anka, ani że ty masz to też nie swiadczy ze normalne
po prostu roznie kobiety reaguja na ciaze, zdarza sie anemia, małopłytkowosc, problemy z hormonami jako skutki uboczne ciazy ale nie swiadczy ze kazda ciaza to utrata zdrowia
no chyba ze jestes po studiach lekarzem i wszystko juz wiesz o ciazy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

pammietam jak bylam w pierwszej ciazy to zaslablam w pracy i wszyscy sie tak mna przejeli, ze nagle rzucili prace stalo nade mna 10 osob, a 2 inne zalatwialy taksowke i dzwonily do szpitala gdzie mam przyjechac. jak zajechal taksowkarz i zobaczyl, ze jestem w ciazy to nie wiedzial w ktora strone ma jechac, przez radio go wolali a on krzyczal, ze nie moze teraz bo wiezie kobiete do porodu- bylam w 5 mcu. wszytsko sie w szpitalu okazalo ok, takie zwykle przemeczenie i oslabienie no i zaslablam. jak sobie przypomne to smieszne bylo cale to zamieszanie, ale sie wszyscy stracha najedli. teraz juz wiem, ze takie rzeczy sa normalne i poprostu trzeba zwolnic tempa.

To ze Ty nie mialas nie znaczy ze nie jest normalne. Ja nie mialam w poprzedniej ciazy bolow kregoslupa a w ciazy sa na porzadku dziennym. Jakby nie bylo ciaza to nie jest stan normalny, powiekszaja sie narzady, zwieksza sie ilosc krwi, przez to moze byc roznie z cisnieniem. Dziecko z nas troche wysysa. Jest to dla organizmu jakies obciazenie, wiec akurat nie uwazam zeby to ze jest czasem slabo bylo dziwne. Moze jakbym mdlala to tak, ale uczucie slabosci nie sadze.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

To normalne nie jest, ja przynajmniej poprzednio nie mialam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ja mam niedoczynnosc ale leczona, Ft4 mam wporzadku. W ciazy raczej to ze jest slabo to normalka.

U nas bedzie dziewczynka :) zatem bedziemy miec parke :) niestety musze lezec i brac luteine, no i we wtorek kontrola, bo zrobilo mi sie male rozwarcie wew.:( no i byc moze czeka mnie zalozenie szwu na szyjke:/

lekarz i mówi, że hormon tarczycy trzeba zbadać, badanie ft4, bo często w ciąży jest niedoczynność, która objawia się słabością albo wymiotami

ja tez ostatnio taka słaba jestem. wczoraj myslalam ze omdleje zmywajac naczynia, ale usiadlam na chwile i jakos lepiej mi sie zrobilo.
wogole to czuje sie jak slon afrykanski w ciazy. ciezko mi, sapie ciagle, nie moge sie ruszac, a tu jeszcze nawet polowy nie ma.
za to moje sloneczko sie dzisiaj fajnie ruszalo, kopalo juz calkiem odwaznie i mamusi humorek odrazu sie poprawil. w dalszym ciagu jednak ciazy mi brak imienia dla chlopca :/

my za tydzien do polski wyjezdzamy- mam nadzieje podroz nam szybko minie i na szczescie mamy nocleg w hanoverze. juz nie moge sie doczekac tego wyjazdu.

Nas pojutrze czekaja dwa loty do domu i musimy wstac przed 4 rano wiec masakra:/ zwlaszcza ze teraz Ami daje mi pospac do 8.

Ja już ostatnio super, chociaż wieczorami i tak trzymam się gorzej niż kiedyś. Ale my nigdy nie byliśmy nocne marki, zresztą przed 6 już wszyscy jesteśmy na nogach. A wczoraj była pobudka o 3.30. Tak nas synek kocha :) Ale mój cudowny mąż do niego wstaje :)

W poniedziałek USG, mam nadzieję, że poznamy płeć :)

Ja jestem wiecznie śpiąca i zmęczona. Nic mi się nie chce!!

Czy Wam tez czesto slabo ostatnio? Mi kilka razy dziennie. I ciagle chodze glodna. Jak tak dalej pojdzie to ze 20kg przytyje:P

podstawa to duUuużo pić i na śniadanie płatki owsiane na wodzie albo na mleku - dużo tam błonnika więc działa idealnie

Ja zapobiegawczo jem codziennie co najmniej jeden jogurt najczęściej activię, chociaż wydaje mi się, że przed ciążą częściej się wypróżniałam.

Tak, mnie czasem mecza, ale na szczescie nie czesto. Przed ciaza w ogole takich problemow nie mialam a teraz niestety sie zdarza.

dziewczyny ja tak troche z iinnej beczki, męczą was czasem zaparcia? bo mnie okrutnie a jak się już wypróżnię to strasznie boli mnie brzuch ;/

Przy okazji artykułu dodanego przez aniellę zauważyłam artykuł o naszej nieszczęsnej glukozie:) jak macie obawy to poczytajcie: http://dzieci.pl/kat,1034241,title,Badania-i-testy-w-drugim-trymestrze-ciazy,wid,14913706,wiadomosc.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

do poczytania ;) ciekawy artykuł, może kogoś zainteresuje
http://dzieci.pl/kat,1033567,title,Czy-USG-jest-bezpieczne,wid,14827273,wiadomosc.html?smgputicaid=6fac7
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

spokojnie z tą glukozą, lekarze w terminie to zalecają właściwym

chyba każdy miał już badanie krwi i moczu i to też jest na badanie glukozy we krwi i moczu, więc na początku tylko takie badanie

Inne tematy z forum

urodziny dziecka tanio i fajnie jak urządzić? (53 odpowiedzi)

może zbiorę jakieś fajne pomysły od WAS? co można przygotować do zjedzenia dla dzieci? w co się...

dr Hanna Prajs czy przyjmuje prywatnie (12 odpowiedzi)

szukam w necie,ale nie znalazłam, wiecie może czy przyjmuje prywatnie i gdzie? z góry dzięki za...

Zabawy/pożyteczne zajęcie dla 3 latka (29 odpowiedzi)

Jestem mamą prawię3 letniej córeczki. Nie pracujei spędzam cały dzień z dzieckiem. Męża nie ma...