Majowo - czerwcowe mamusie 2013 (2)

Lista majowo czerwcowych mamuś 2013

Maj 2013

04.05 Kasieńka79
07.05 kinki.em
09.05 Muszczek
12.05 ZielonaCytrynka
17.05 aniella
23.05 gani
24.05 _dee_
27.05 Kitka_86
27.05 Adziula

Czerwiec 2013

12.06 MamaJasia
13.06 ja_sama
14.06 h_and_m (haemka)
14.06 Aniaa
16.06 stokrotka24s
20.06 julka
21.06 Justa78
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Majowo - czerwcowe mamusie 2013 (2)

Muszczek u mnie to samo, chwycilam gabke do zmywania ze zlewu, na ktora chwileczke wczesniej maz odlal ziemniaki, no i paluchy poparzone. jesli masz sudokrem to polecam na oparzenia :)

u nas jak chłopiec to Tomek, jak dziewczynka chyba Asia, ale to jeszcze nieustalone.

Oparzyłam sobie wnętrze lewej dłoni i mam jedną rękę do dyspozycji :/

U nas chłopak bedzie Brunon, ale wolalabym dziewczynke, tylko z kolei dlas dziewczynki imienia nie mamy wybranego i czuje ze bedzie problem:)

ale nie podzielias sie Cytrynka? czy to tajemnica?

jakby był chłopiec to Mikołaj albo Marcin, ale będzie dziewczynka więc imię już od 2 lat postanowione

ja jestem bardzo ciekawa płci i cieszę się, że tak szybko poznałam

no wlasnie z tymi imionami to jest problem! przynajmniej u nas. o ile do Mikolaja to bylismy pezwkonani na 1000% tak teraz dla chlopaka mamy problem. Jesli bedzie dziewczynka to napewno bedzie Michalina, za to dla chlopca mamy straszny problem i nie mozemy zdecydowac, takze jakbym wiedziala kto sie tam kryje to mialabym czas zeby przyzwyczaisc sie do imionka i ewentualnie miec czas zeby jeszcze je zmienic.

a jak u was? macie juz swoje typy?

ja sie potwornie dzisiaj czuje. glowa mi peka, caly czas mi zimno, a maly nie daje pospac. kreci sie i wierci i juz nastaly te czasy kiedy malo sie pospi przez takie wygibasy :)

Ja chciałabym znać płeć, żeby móc nadać imię i mówić już osobowo o dziecku, a nie "młody" XD

A mi się podoba świadomość, że mogę już mówić po imieniu :) A od słowa "dzidzia" mnie po prostu trzęsie, jeśli dorośli tak mówią między sobą. Rozumiem do dziecka, ale u dorosłych strasznie mnie to wkurza. Nie wiem, skąd to skrzywienie :p
No ale wiadomo, każdy ma prawo chcieć lub nie chcieć wiedzieć. Znam dwa małżeństwa które też się dowiedziały dopiero po porodzie :)

Nie wiem czy jestem jakaś dziwna czy co, ale ja na razie nie chcę poznać płci mojego dziecka. Przy córce też w sumie byłam zła, że mi lekarka powiedziała bez pytania. Nawet przy najlepszym sprzęcie zdarzają się pomyłki, a mi podoba się, ta nieświadomość. Jest dzidzia i tyle, a na kupowanie będę miała jeszcze sporo czasu. Zresztą przy córce miałam mnóstwo rzeczy uniwersalnych.

Ja podejrzewam ze kupie mase ciuszkow, niezaleznie czy bedzie druga dziewczynka czy chlopiec:D tak juz mam:) Ale narazie jeszcze mnie nie ciagnie, jeszcze zdaze;)

Nam też lekarz przełącza na 3D :)
Ciuszków kupię najwyżej kilka jeśli będzie dziewczynka + ewentualnie takie które się rozminą rozmiarami (zimowe czy coś). Generalnie mam tego więcej niż Krzysiul zdążył ponosić, zwłaszcza że miałam dwa ulubione pajacyki które mu w kółko zakładałam jak tylko były względnie czyste ;)

aa i tydzień 13 a w weekend zaczynamy 14. Lekarz mówił też, że najgorsze zagrożenie poronieniem już minęło :)

ja byłam u lekarza we wtorek i dzieciaczki mają po 6,6 cm i 6,2 cm :) jedno z nich tak się ładnie wyprostowało i zaczęłam się śmiać a maluchy zaczęły pływać :) cudne uczucie! :) lekarz mówi, że jeden to może być chłopczyk bo coś tam było widać ale ja jakoś nie chcę na razie się nastawiać na to bo to jednak za wcześnie :)

robiłam w poniedziałek badania na tsh ft3 i ft4 i niestety są za wysokie. czoraj byłam u endokrynologa i zapisał mi tabletki, niby nie mogą nic zaszkodzić dzieciaczkom ale ja jednak się boję, i tak policzyłamm ilość dzienną tabletek wyszło aż 12! ale wszystko dla naszego dobra :)

W poprzedniej ciazy moja ginekolog miala super sprzet, bo czasem tez przelaczala na usg 3d, w tej tez mam bardzo ladne zdjecia dziecka juz z 8tyg i widac raczki nozki i profil. Po prostu narzady plciowe sie jeszcze kszaltuja, czesto wargi sromowe sa duze na tym etapie i moga wygladac jak siusiak. Tyle mi mowily obie lekarki. Ja bym chciala znac plec, mam nadzieje ze za miesiac poznam, ale jeszcze jakiegos cisnienia na kupowanie ciuszkow nie mam, raczej po prostu jestem ciekawa:)

dokladnie Muszczek, na porod to ja az czekalam i czekam, a to prawko okropne cale szczescie ze juz zdane i moge jezdzic sama :D

ja mieszkam w uk i tutaj troche inaczej niz w pl wyglada opieka w ciazy. po pierwszej juz do tego przywyklam, takze nie jest to dla mnie nic dziwnego. na tych wizytach i tak sie nie wiele dowiem, krew, badanie brzucha, cisnienie i takie podstawowe a usg jest tylko 2 razy w trakcie calej ciazy, wiec tym bardziej nie mam takiego cisnienia na nie.

jestem tylko strasznie niecierpliwa i chcialabym juz znac plec. moglabym sie przygotowac wtedy, ewentualnie wymienic garderobe po Mikolaju - i to tylko dlatego ide na wizyte w u polskiego gin. Z Mikolajem odrazu wiedzialam, ze bedzie chlopak. takie mialam przeczucie od samego poczatku. teraz mam mieszane uczucia.

adziula, gratulacje! Ja prawko zrobiłam jeszcze na studiach, ale sama i tak nie jeżdżę nigdzie :p Ja się nawet porodem tak nie stresowałam jak prawkiem.

Hehe, to u nas odwrotnie, gin proponuje zawsze wizytę za 3 tyg a ja mówię że za 6 ;) Najgorzej w sumie na początku, bo potem jak już się dziecko rusza to łatwo zauważyć, że coś jest nie tak.

stokrotka, wiadomo, że będziesz tyła więcej niż z jednym dzieckiem. Nie przejmuj się, ze szpitala wyjdziesz 15 kg lżejsza :)

Co do jakości USG to jasne, że im lepsze tym wcześniej da się coś powiedzieć, no ale jednak nawet przy super sprzęcie są pewne granice. Nasz lekarz ma dobry sprzęt i też nie chciał ostatnio nawet patrzeć jaka płeć (był 13 albo 14 tydzień), on mówi dopiero jak jest pewny. Ale mam nadzieję, że za dwa tygodnie się dowiem.

a ja przytylam prawie 2 kg :/ ale polozna na mnie nakrzyczala jak mowilam,ze to strasznie duzo..a ona..no ale normalnie to powinnas przytyc okolo 1 kg na tym etapie ciazy a ty masz dwoje dzieci..one tez msuza cos wazyc no i plyny itd.. jest dobrze..jakbys nam tu chudla bylby powod do niepokoju..jest dobrze:-))

jedno dzieciatko ma 6,4cm a drugie 5,9 od glowki do pupki mierzone:-))

a czy nie zależy to od jakości usg?
Męża znajomego żona ma termin w tym samym dniu co ja - jego usg w 8 tyg a nasze usg w 8tyg to niebo a ziemia, u nas widać dziecko, rączki, u niego widać zarys owalnego czegoś, jak zobaczyłam ich usg myślałam że to stare z 4tyg, bo wyglądało właśnie jak moje w 4tyg...

Ja slyszalam ze na tym etapie ciazy okreslanie plci to jak wrozenie z fusow, wiec bym sie jeszcze nie nastawiala:) W pierwszej ciazy gin powiedziala dopiero po 20 tygodniu ze prawdopodobnie dziewczynka ale zastrzegla ze to tez jeszcze nic pewnego.

Cześć Dziewczyny,

ja dzisiaj już poznałam płeć, troche niespodziewanie, ale synek pokazał co ma między nogami, więc fajnie, moje przeczucia się sprawdziły:)
Wszystkie parametry w normie i do konca tygodnia dostałam zwolnienie, więc w końcu się wyśpię.
Ja zaczynam 4 miesiąc a przytyłam 0,7kg także prawie nic, a ani razu nie wymiotowałam, na szczęście brzuszek trochę się zaokrąglił, przynajmniej mam dowód że jestem w ciązy, hehe.

Pozdrawiam mamuśki:)

Inne tematy z forum

pilnie prawnik (23 odpowiedzi)

Witam...mam pytanie czy wiecie może gdzie jest dobry prawnik w Gdńsku od spraw rodzinnych(a...

Gdzie na Wielkanoc z dziećmi??? (25 odpowiedzi)

Hej poszukuję fajnego miejsca na spędzenie Świąt Wielkanocnych z dziećmi. Zależy mi na...

ładne meble dla dzieci "Meblik" (78 odpowiedzi)

Wczoraj byłam w fajnym sklepie z mebelkami dla dzieci. Bardzo mi się podobały i chyba skuszę się...