Majowo - czerwcowe mamusie 2013 (2)

Lista majowo czerwcowych mamuś 2013

Maj 2013

04.05 Kasieńka79
07.05 kinki.em
09.05 Muszczek
12.05 ZielonaCytrynka
17.05 aniella
23.05 gani
24.05 _dee_
27.05 Kitka_86
27.05 Adziula

Czerwiec 2013

12.06 MamaJasia
13.06 ja_sama
14.06 h_and_m (haemka)
14.06 Aniaa
16.06 stokrotka24s
20.06 julka
21.06 Justa78
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Majowo - czerwcowe mamusie 2013 (2)

Czemu wizyty masz tak rzadko? o.O' ja bym umarła z nerwów.. już teraz naciskam na gina, żeby wizyty były co 4tyg (ostatnio dr zaproponowała kolejną wizytę po 6tyg o.O' )
4tyg przerwy to dla mnie wieczność, z mężem odliczamy dni do kolejnych wizyt.. umarłabym z nerwów.. chyba właśnie dla pewności regularnych wizyt i możliwości wyboru godziny (mąż chce być na każdym usg, a jest na każdej wizycie) zdecydowałam się na prowadzenie ciąży prywatnie...

super, ze u wszytkich sie dobrze uklada.

zazdroszcze troche tych wizyt u lekarza, u mnie nic sie nie dzieje. teraz planowo mam dopiero usg 18 stycznia i 4 marca wizyte u poloznych i do tego czasu nic.
nie moge juz sie doczekac wizyty w pl, zeby podejzec maluszka. rusza sie poki cos dosc intensywnie, szczegolnie wieczorami.

i chcialam sie troszke pochwalic, ze udalo mi sie zdac dzisiaj egzamin na prawko! strasznie sie denerwowalam, a maluch odrazu sie wiercil jak szalony, a teraz ja sie ciesze jak szalona :D

no to jestesmy po wizycie. Najpierw dosc dlugo szukalismy drugiego maluszka,ale jest..znalazl sie:-)
oto co mam w opisie z usg - macica wielkosci 15tc, usg tv - w jamie macicy 2 plody o polozeniu dowolnym, biometria odpowiada 14tc.
opis plodow:- ASP 140/min, zaobserwowano ruchy plodow, struktury mozgu prawidlowe, przepoma kompletna, pierscien pepekowy zamkniety, zaobserwowano zoladek, pecherz moczowy, uklad kostny prawidlowy, kanal kregowy zamkniety, trofoblast na scianie przedniej (co to znaczy??) ilosc plynu owodniowego prawidlowa.

Pani gin mowila,ze ladnie sie rozwijaja:-))

Dziękuję dziewczyny za wszystkie odpowiedzi w mojej sprawie,te na forum jak i w prywatnych wiadomościach. Najbardziej jestem wdzięczna za słowa otuchy. W piątek mam wizytę u lekarza i mam nadzieję,że nie poświadczy tego co usłyszałam od lekarki. Strasznie się boję,ale jestem dobrej myśli.

Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie.

Super ze dzieciaczki w naszym watku takie zdrowe i piekne:)
no i juz nawet sa pierwsze wiadomosci co do plci :)

Ja mam we wtorek wizyte i najprawdopodobniej na niej poznam plec.juz nie moge sie doczekac. Jeszcze tylko w sobote czeka mnie glukoza:/

Aniaa to sie ceisze,ze wszystko ok:-))
ja ide do gin za poltorej godziny..z tych nerwow boli mnie brzuch..zeby bylo wszystko dobrze..zeby dzieciaczki byly zdrowe..

tak malo wcale nie jem..za to pije bardzo malo..kiedy mi nic nie smakuje.. nawet glupia woda powoduje torsje:( ehh..

Ja juz jestem po wizycie, wszytsko z dzidzia ok, ma juz 6,1cm i z usg termin nawet 2 dni szybciej niz ostatnio;) Przeziernosc mamy 1,6 wiec tez ok, kosc nosowa jest. Na plec za wczesnie, mowila ze po 16tym tygodniu. Od ostatniej wizyty 4 tyg temu schudlam 2 kilo wiec spoko;)
I maluch taki sliczny:)

Stokrotka, bardzo mało jesz :o No i wiadomo, że z bliźniakami przybiera się więcej.

Dziewczyny gratuluje poznania płci lokatora z brzuszka:-))
kurcze tez juz bym chciala wiedziec czy mamy 2 synkow,czy 2 coreczki..a moze po 1 synku i 1 coreczce hehe:-)) najwazniejsze oby byly zdrowe..ide dzisiaj do gin to sie okaze co i jak choc pewnie plci mi jeszcze nie powie..brzuch mam dosc spory..

co do jedzonka to tak - rano o 5.30 jak sie budze przed wyjsciem z lozka jem 2 herbatniki (wtedy nie wymiotuje), potem tak okolo 8 jem marchewke, okolo 9-9.30 mam sniadanie - jogurt i bulka z np. maslem i serem, o 12 najczesciej kilka mandarynek i jesli jestem glodna to okolo 14-14.30 zjem albo jakas kanapke jesli mam w pracy,albo np. marchewke badz herabtiki..i w domu obiad okolo 16-17.. no i jesli wieczorem dopada mnie glod to np. jogurt badz owoc..

jem chyba tyle co przed ciaza tyle,ze czesciej ale mniejsze porcje.i tez mam czesto tak,ze jestem glodna..a jak jestem glodna to mam mdlosci..

swoja droga..z kazdym dniem mam isch coraz mniej i sa coraz slabsze..

ide do tego gin to sie okaze,ile przytylam przez ten m-c..bo przytylam na pewno..:/ ciagle sobie mowie,ze to dlatego,ze mam 2 dzieci pod sercem:P

ja też znam płeć mojej kruszynki!będzie chłopak!!!

Ja jem coś małego co 2-3h, mam wtedy pewność że zjem w ciągu dnia w miarę mało i nie będę miała rzutów głodu czy zawrotów głowy (jak jestem głodna zaraz mam helikopter :/ ) W pracy się ze mnie śmieją, że ciągle coś mielę XD Na biurku mam żurawinę albo suszone śliwki czy rodzynki i podjadam jak mnie przypili a nie mam czasu zjeść. Rano godzinę po przebudzeniu zjadam kanapkę koło 9-10 jem serek waniliowy, albo jogurt (ale koniecznie z pieczywem bo sam jogurt to za mało..) koło 12-13 zjadam kolejną kanapkę lub owoca. wracam do domu i koło 16 jem coś ala obiad, przeważnie pół porcji obiadowej lub jakieś owoce - ostatnio 1/4 ananasa albo pół melona czy kilka mandarynek - mam takie dni owocowe ;) , później 18:30 jak mąż wraca zjadam obiad z nim.. później o 21-22 jem coś, przeważnie owoca albo marchewkę czy jogurt, chociaż wczoraj była rozpusta bo pochłonęłam 3 placuszki z mąki i jajecznicę z 2jaj O.o ale za to dziś rano jadłam dopiero o 9, posiłek o 7 pominęłam bo nie byłam głodna..

Kanapki często wymieniam na płatki z mlekiem, albo twarożek - zależy od tego na co mam jazdę w danym tygodniu/dniu. Ostatnio cały dzień jadłam tylko mandarynki i ananasa świeżego.. wcześniej w ciągu dnia wypiłam 2l mleka z płatkami, jako kakao i po prostu jako mleko..

Posiłków jest sporo, ale nie są jakieś wielkie, ogólnie dodałam sobie 2 posiłki dziennie, bo inaczej się nie dało.. teraz jem 6 razy dziennie i jest ok.

Ja jestem najbardziej głodna rano, prawie bez przerwy, ale np. jogurtu w ogóle nie traktuję jak jedzenia ;) Nie ma szans, żebym się takim czymś najadła. Ale wieczorami już mi się i tak nie chce.

nie no do chudziakow to ja nie naleze. po ciazy i po karmieniu zostalo mi wszystko co przybralam. dopiero kilka miesiecy zanim teraz zaszlam w ciaze to udalo mi sie zgubic pare kg i wazylam mniej niz do porodu z Mikolajem. mam nadzieje, ze teraz uda mi sie niewiele przytyc bo prawde mowiac, to juz mi jest ciezko. kolana, krzyz i ciagla zadyszka :/

co do jedzenia to tez tak mam. w niedziele wrocilismy z obiadu w knajpie a ja prosto do lodowki bo glodna dalej bylam :D takze apetyt dopisuje, na slodkie oczywiscie mniej i owoce tez juz tak przeszly ale ciagle bym cos jadla.

Dziewczyny a czy tez macie tak ze jestescie czesto glodne? Ja jem w miare normalnie, chociaz apetytu nie mam zbyt duzego, ale jestem czesto glodna! Zjem wieczorem jogurt z musli bo mnie ssie, mandarynke i dalej jestem glodna! Po obiedzie to samo, 2h i juz mega glod. Dziwne bo to dopiero poczatek, z cora nie pamietam czy tak mialam ale raczej nie. I nie chodzi o łakomstwo, bo wlasnie srednio mam ochote na cokolwiek.

adziula, chudnięcie na tym etapie jest jeszcze zupełnie normalne, nie masz się czym stresować. Ja też na bank ważę jeszcze mniej niż przed ciążą, mimo że brzuch już spory i już 18 tydzień. Jak nie jesz zdecydowanie więcej to poprostu dziecko z Ciebie wysysa :)

Ja karmiąc schudłam sporo, ale potem niestety duża część z tego wróciła. W rezultacie po ciąży zostało mi ok. 3kg.

uh też chciałabym w ciąży schudnąć :P ale się nie zapowiada ;) zresztą w rodzinie kobiety przeważnie tyją, mam tylko nadzieję że d*pa i uda zostaną jakie są - na szczęście mam tendencje tylko do brzuszka i boczków ;)

Odebrałam dziś wyniki badań i popsuł mi się totalnie humor... nie wiem czy wytrzymam do kolejnej wizyty u gina, bo ft4 mam niskie, a to nie dobry znak... norma dla I trymestru to 12.1-19.6, a ja mam tylko 10.92.. i oczywiście inteligentnie sobie wygooglałam... o poronieniach itd :/ i o tym że im bliżej górnej normy tym lepiej :(

Adziula nie masz sie czym przejmowac, ja tez chudlam na poczatku. A pozniej juz w 2-3 trymestrze mimo ze tylam ok 1kg na miesiac to i tak widzialam ze mi tluszczyk schodzi z pupy, ud a brzuszek rosl. Wiec w sumie zeszczuplalam i wszystko szlo w brzuch. Dzidzius sobie wezmie tyle ile potrzebuje:) Gorzej jesli masz jakas skrajna niedowage, bo mozesz miec anemie, ale dziecku nic sie nie stanie.

okazja do sprawdzenia płci była raczej mało przyjemna :)

Cytrynka to chyba jestes pierwsza co plec zna :) fajnie

zmotywowalyscie mnie i sie zwazylam- 2kg mniej niz przed ciaza :( jem tak jak zawsze, nie wymiotuje a waga w dol. gdybym nie byla w ciazy to oczywiscie bylo by super, ale ta to sie martwie czy wszystko jest ok. brzuch rosnie a ja chudne, ciekawe to wszytko.

tez juz bym chciala wiedziec, kto tam rosnie w brzuszku, a tu jeszcze trzeba tyle czasu czekac.

Tfu, ale gafe palnelam, mialo byc ze wazylam 5kg mniej niz przed ciaza:) Wiec w sumie u mnie cala ciaza wazyla jakby 15kg, bo tyle mi zeszlo tydzien po porodzie. Ale pewnie ma na to wplyw tez fakt ze po cc nie jadlam normalnie, dwa dni na kroplowkach, pozniej jakies kleiki ble.

Inne tematy z forum

FAJNE msze dla dzieci gdzie w GDAŃSKU? (35 odpowiedzi)

no właśnie

szukam niani Redłowo Wzgórze św. Maksymiliana (7 odpowiedzi)

Witam, poszukuję niani na okres wakacji dla dwójki dzieci, Syn jest samodzielny i w lipcu będzie...

Przedszkole 49 Miś, ul. Śląska - proszę o opinie. (28 odpowiedzi)

Drogie mamy, napiszcie proszę jakie są Wasze doświadczenia z tym przedszkolem. Będę bardzo...