Majowo - czerwcowe mamusie 2013 (2)

Lista majowo czerwcowych mamuś 2013

Maj 2013

04.05 Kasieńka79
07.05 kinki.em
09.05 Muszczek
12.05 ZielonaCytrynka
17.05 aniella
23.05 gani
24.05 _dee_
27.05 Kitka_86
27.05 Adziula

Czerwiec 2013

12.06 MamaJasia
13.06 ja_sama
14.06 h_and_m (haemka)
14.06 Aniaa
16.06 stokrotka24s
20.06 julka
21.06 Justa78
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Majowo - czerwcowe mamusie 2013 (2)

Nie ma się co na zapas stresować, antybiotyk to nie koniec świata, chyba połowa ciężarnych w którymś momencie musi wziąć antybiotyk i dzieci mają się dobrze :) Ja poprzednio też brałam i w tej też jak jeszcze nie wiedziałam, że jestem w ciąży, a i tak najgorszy jest pierwszy trymestr.

Przeciwbólowo i przeciwgorączkowo można brać paracetamol, mi on niestety nie za bardzo pomaga, więc i tak nie biorę jak mnie głowa boli. Zresztą nawet synkowi na ząbki nie bardzo pomaga, więc generalnie jest słaby. Ale gorączkę chyba zbija :)

Maluchowi bardziej szkodzi nieleczone przeziębienie czy nieleczona choroba niż lekarstwa...

Hexusia,bo ta pogoda jest taka zmienna.Wczoraj u mnie padało,dzisiaj wiało,że głowę szło urwać i jak tu człowiek ma być zdrowy.

Jeszcze w przychodni mnie dziewczyna wkurzyła,siadła koło mnie i zaczęła kaszleć.W końcu zwróciłam jej uwagę,że Bozia dała jej ręce to niech to wykorzysta i zatyka usta przy kaszlu,a nie prądkuje na całą poczekalnię.Zrobiło jej się chyba głupio,bo wstała i odeszła daleko od ludzi.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja chorowałam tydzień przed świętami i trwało to tydzień.

dzisiaj znowu mnie boli gardło i znowu tantum verde ;(

Ja po wizycie u lekarza i niestety potwierdziło się to co przypuszczałam,ANGINA :-( .Dostałam antybiotyk,jestem zła,bo ja jestem daleka od leków.Prócz leków na tarczycę nic nie biorę,a tabletki przeciwbólowe tylko wtedy,gdy z bólu wymiotuję.Mam nadzieję,że nie zaszkodzę maluszkowi.

ojj to nie ładnie, ja na gorączkę brałam paracetamol w czopku i pomogło, bezpieczne w ciąży:)

Mnie też gardło boli ale nie aż tak, biorę tantum verde a na zatkany nos afrin puresea baby- prawie nic nie daje:( na zbicie gorączki brałabym panadol- jak mnie głowa pobolewa to biorę

Też się cieszę że w naszym wątku tyle się dzieje:)
Życzę zdrówka

Witam nowe ciężaróweczki.

Bardzo się cieszę,że nasz wątek tak się ożywił.Aż miło się wchodzi na forum,jak tu tak dużo do czytania.

Większość z Was chorowała w święta lub w Sylwestra.Teraz przyszła kolej na mnie,a myślałam że choróbstwo już mnie nie dopadnie.
Miesiąc temu byłam lekko przeziębiona i pomogło:miód,cytrynka i pierzynka.Niestety tym razem to się nie uda,o 17 mam wizytę u lekarza.Nie wiem czym zbić gorączkę,bo co tu można brać? Nie mogę nic jeść,bo każde przełknięcie śliny to łzy w oczach,a gdzie tu jakieś jedzenie.Mam nadzieję ,że to nie angina :-( .

Trzymajcie się cieplutko dziewczyny.

pożyjemy zobaczymy. teraz niech każda z koleżanek daje opinie jak już będzie po.

Z innej beczki - wiem, że jeszcze czas, ale jakbyście nie wiedziały, co zrobić z 1%, to może chciałybyście przekazać tutaj:
http://milenajurek.wix.com/pomoc
Dziewczynka ma niecałe 2 latka i urodziła się bez prawej dłoni, rodzice zbierają kupę pieniędzy na operację za granicą. Znam ich osobiście, to fantastyczni, bardzo mili i pogodni ludzie, i mam nadzieję, że im się uda.

Myślę, że dużo zależy też od człowieka....jak ma coś nie pasować, to nigdy nie będzie :P No jeszcze jest trochę czasu, a może wyjdzie "w praniu". Jedno wiem na pewno, jaki szpital by nie był to dla mnie i tak będzie pod jednym względem najlepszy- w nim przywitam się z moim Małym Serduszkiem :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

dokładnie też się zgadzam z Muszczek. Z Wejherowa też słyszałam różne opinie. I te lepsze i te gorsze. Co rodząca to inne odczucia. Ja jestem w stanie się przemęczyć te 3 dni byle by dzidzia była zdrowa. A czy na śniadanie będzie mortadela czy śledź to zjem suchy chleb.

Ja też jestem teraz strasznie rozkojarzona, wszystko muszę sobie zapisywać. I też nie jestem pewna czy zdążymy do szpitala, ale i tak nic z tym nie zrobię, więc będzie co ma być :) Swoją drogą mój poród się zaczął od przebicia pęcherza w szpitalu, więc w sumie jeśli chodzi o "kiedy jechać" będę tak samo zielona jak za pierwszym razem ;)

stonemi - większość się nie wybiera do SR, bo dla większości to nie pierwsze dziecko :) Ja za pierwszym razem byłam i byłam zadowolona że poszłam.
A szpitale wiadomo, że mają różne opinie - nigdzie nie ma 100% ekstra personelu, każdy może mieć gorszy dzień, a wiele też zależy od oczekiwań pacjentek. Ze mną na sali leżała laska która była strasznie zniesmaczona, że na śniadanie dostała wędlinę i na kolację "znów" wędlinę (inną i obie dobre, ja jestem strasznie przeczulona na tym punkcie i zawsze wydłubuję wszystko co mi się nie podoba ;)). To czego ona się spodziewała? Były świeże bułki, sałata, wędlina, masło, dżem albo miód - i źle? Mi jedzenie bardzo smakowało, a ona przez cały pobyt miała jakieś problemy ze wszystkim wokół. No ale też nie mówię, że wszystkie żale są nieuzasadnione - puenta jest taka, że wszędzie może się trafić pechowy dzień albo może być super.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja zdecydowałam się na szkołę OchMamo z Gdyni. Pani powiedziała, że mam przyjść po 24 tygodniu ciąży. Zostało mi jeszcze 5 tygodni.

inko- ja chodzę do lekarza prywatnie, a Ty?

dzieki:)
image

http://www.macierzynstwo.info/index.php?option=com_content&view=article&id=55&Itemid=27
z tej szkoły rodzenia, jeszcze się nie dopytywałam co i jak dokładnie, po wizycie u gina (22 stycznia dopiero) jak mi powie, że wszystko jest ok i nie ma przeciwwskazań to zadzwonię

A co to za cwiczenia i gdzie się odbywają?

Ja się szykuję tylko na ćwiczenia do Pani Guć bo szkołę rodzenia mam już zaliczoną w poprzedniej ciąży:)

stenemi - widzę że Twój lekarz bardzo chętnie wykonuje usg, moja Pani dr nie jest tak chętna, a tez powiem szczerze chcielibyśmy juz wiedziec:)

Inne tematy z forum

Co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci? (37 odpowiedzi)

Ciekawi mnie co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci, mój synuś je tylko to co mu smakuje i co zna,...

kaszel u dziecka, jak sobie radzicie ? (86 odpowiedzi)

Synek ma 3 latka, zaczał się katar, potem kaszel. Dwukrotnie byłam u lekarza i osłuchowo jest...

Do mam dzieci z AZS . (37 odpowiedzi)

Prosze o rade , jak radzicie sobie z świądem u dziecka . Córka 7 msc , AZS bardzo mocne , ogolnie...