Majowo - czerwcowe mamusie 2013 (2)

Lista majowo czerwcowych mamuś 2013

Maj 2013

04.05 Kasieńka79
07.05 kinki.em
09.05 Muszczek
12.05 ZielonaCytrynka
17.05 aniella
23.05 gani
24.05 _dee_
27.05 Kitka_86
27.05 Adziula

Czerwiec 2013

12.06 MamaJasia
13.06 ja_sama
14.06 h_and_m (haemka)
14.06 Aniaa
16.06 stokrotka24s
20.06 julka
21.06 Justa78
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Majowo - czerwcowe mamusie 2013 (2)

oooo dzięki ja też mam wysoko ;)

Ja tez czuje powyzej pepka, czemu za wysoko? Zalezy jak masz lozysko ulozone, ja mam wysoko. U kazdego moze byc inaczej.

no właśnie! ja coś czuje ale generalnie powyżej pępka. raz łaskotanie raz takie delikatne pukanie ale to chyba za wysoko.

dzisiaj poczułam pierwsze wyraźne ale delikatne ruchy w brzuszku poniżej pępka :) cudowne!! ;D

Ja w pierwszej ciazy nie bylam pewna czy czuje ruchy, teraz od razu wiedzialam ze to to;)

wiem wiem jednak z głową czasami nie wygrasz ;)

Hexusia, przecież to zależy, jak się dziecko ułoży ;) Poczekaj jeszcze chwilę i zaraz naprawdę nie będziesz miała wątpliwości, że to dziecko. Może wcale tych ruchów jeszcze nie czujesz, ja w pierwszej ciąży np. czułam bardzo późno, bo dopiero w 22 tygodniu. Nie ma co się nakręcać ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

a w którym dokładnie miejscu wyczuwa się ruchy ??

ja już sama nie wiem co odczuwam ;/

Ja ruchy czuję jak głaskanie od środka i na razie mówię do malucha poruszaj się jeszcze troszkę a za kilka tygodni nie będę wiedziała co zrobić żeby się nie wiercił np. w nocy. Mam tak płytki sen że każde ruchy córci mnie budziły szczególnie w wysokiej ciąży, kopniaki w pęcherz to zawsze wędrówka do wc:)

stokrotka mi się też tak wydaje, że parka bo ciągnie mnie na kiszone ogórasy a cera robi mi się taka jakaś brzydka ;p niby tak kiedyś mówiono, że chłopczyk i dziewczynka, jednak ja bez tego mam przeczucie, że parka hehe :)

hej Dziewczyny;-))

my jeszcze nie znamy plci dzieciaczkow,ale... cos mi podpowiada,ze to bedzie parka:-)) w srode idziemy na usg to moze juz bedzie cos widac??

pozdrawiam:-))

Uff u nas wszystko ok:) Dzidzia ladnie rosnie, idealnie wrecz. No i najlepsze, bedziemy mieli SYNKA!:)

u mnie lekarz na usg genetycznym powiedział, że sądząc po ułożeniu narządów będzie chłopak. było to w 12 tygodniu. a jeszcze nie było, że tak powiem widać nic.
za tydzień czyli w 13 lekarz potwierdził a teraz to na usg mam dowód.
Dziwiłam się, że tak szybko ale cóż u jednych widać szybciej, u innych później. Zresztą nie ma to żadnego znaczenia byle zdrowe.

W każdym razie chciałabym już czuć ruchy. lekarz mówił mi, że poczuje od 20 tygodnia ale moja niecierpliwość jest okropna.

Hexusia, z płcią potem to już zależy jak się dziecko ułoży, u nas się np. nie dało ostatnio powiedzieć czy chłopiec czy dziewczynka, mimo że był już 19 tydzień. A ruchy? Mnie już porządnie kopie, żadnego łaskotania nigdy nie czułam i w ogóle nie zwracam uwagi na takie rzeczy. Tak czy inaczej niedługo nie będziesz miała wątpliwości ;) Drugie mam chyba w ogóle bardziej ruchliwe niż synek, bo jego to czułam dopiero koło 22 tygodnia i to bardzo rzadko. A teraz już konkretnie :)

Pytania o płeć mnie nie denerwują, jak ludzie mówią co "obstawiają" to kwituję takie teksty wzruszeniem ramion, dla mnie głupota, ale jak kogoś to bawi, to proszę bardzo, nie ubędzie mi od tego.

Nam przez Święta wychodziły zęby, wczoraj jedna trójka się przebiła wreszcie, więc też było fajnie ;) Ale synek lubi jak się dużo dzieje i kocha najmłodszą ciotkę (moją siostrę), więc poszło i tak wyjątkowo dobrze, bo miał dużo atrakcji.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

my już po wizycie :)
dzieciaczki zdrowe i pięknee! :)
ostatnim razem miały główki u góry a dzisiaj ułożone jak do porodu główkami w dół, śmiesznie to wyglądało :P
w końcu usłyszeliśmy bicia obu serduszek, coś cudownego :)
i nie wiemy jakich mamy gości w brzuszku, odwrócone były bokiem i dzisiaj jakieś takie nie wyraźne te zdjęcia wyszły ale co tam ważne, że są zdrowe :)

kurcze ja nie wiem czy już czułam czy nie. raz tylko na brzuchu poczułam łaskotanie.

Aniaa, trzymam kciuki za dobre wieści na wizycie dziś, daj znać, co i jak!
Adziula, gratulacje synka!
Jotenka, my też nie chcemy poznać wcześniej płci. Mamy połówkowe USG w piątek za tydzień i chyba wejdziemy tam z transparentem, żeby się lekarz przypadkiem nie wygadał :D Ale zobaczymy, może uda się mieć miespodziankę aż do rozwiązania.
Hexusia, ja pierwsze ruchy poczułam dokładnie w połowie 17 tygodnia, leżałam sobie po obiedzie (więc dzieć dostał zastrzyk cukru po jedzeniu) na plecach i w pewnym momencie poczułam takie "pykanie" w brzuchu, w dole brzucha, gdzie na pewno nie mam jelit ;) . To było takie wrażenie, jakby ktoś puszczał mi w brzuchu bańki mydlane. Potem, gdy już zaczęłam czuć ruchy bardziej konkretne, to też zazwyczaj są w tym samym miejscu, dół podbrzusza, tuż nad kością łonową, czasem w okolicy pachwin, widać dziecko zwiedza okolicę ;)

Dziewczyny jak poznać pierwsze ruchy w brzuszku??

U nas wkoncu coreczka zdrowa, miala chyba rotawirusa, przed swietami i w swieta akurat:/ wiec bylismy na wigilii a pozniej siedzielismy w domu w swieta, no ale odpoczelismy. Dzisiaj za to mialam cos co przypominalo czop sluzowy, troche sie przestraszylam i umowilam sie szybko na wizyte, ide za godzine... mam nadzieje ze z moim malenstwem wszytsko ok, tym bardziej sie martwie ze nie czuje ruchow, tzn wczesniej czulam rzadko wiec to nic niepokojacego, ale jakby dzidzia troche pokopala to bym sie moze uspokoila...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Ile wydajecie dziennie na jedzenie? (86 odpowiedzi)

U mnie sam obiad wychodzi 30-40 zł. Dziennie wydaję 70-100zł. Zastanawiam się,czy nie przesadzam...

Przeprowadzka- jaka firma? (43 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...

szukam opinii o szkole podstawowej nr 85 gdańsk jasień (20 odpowiedzi)

hej, czy którejś z Was dziecko uczęszcza do tej szkoły?możecie coś powiedzieć na temat poziomu...