Majowo - czerwcowe mamusie 2013 (2)

Lista majowo czerwcowych mamuś 2013

Maj 2013

04.05 Kasieńka79
07.05 kinki.em
09.05 Muszczek
12.05 ZielonaCytrynka
17.05 aniella
23.05 gani
24.05 _dee_
27.05 Kitka_86
27.05 Adziula

Czerwiec 2013

12.06 MamaJasia
13.06 ja_sama
14.06 h_and_m (haemka)
14.06 Aniaa
16.06 stokrotka24s
20.06 julka
21.06 Justa78
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Majowo - czerwcowe mamusie 2013 (2)

ja płeć znam od 12 tygodnia ciąży.

dzisiaj wizyta:) tak nietypowo bo w sobotę, ale mój lekarz przyjmuje ogólnie we wtorki a wizyty by mi przepadły więc w sobotę zrobił :)
może się dowiemy co nosimy pod serduszkiem :P doczekać się nie możemy :)
miłego dnia życzę :)

Ja już się nawet nie stresuję jak wszyscy się pytają o płeć, odpowiadam, że nie chcę wiedzieć to robią wielkie oczy. A drugie pytanie z tych "głupich" a co byś wolała? wiadomo, że każda kobieta chcę po prostu urodzić zdrowe dziecko a płeć to już sprawa drugorzędowa i zastanawiam się czy ludzie nie wiedzą może o czy rozmawiać, że zadają oklepane pytania?

Nas na szczęście jeszcze żadne choróbsko nie dopadło:)

Justa nie przejmuj się, moja teściowa z uporem maniaka życzy mi drugiej córeczki, nie interesując się czego ja np. bym sobie życzyła, nie dyskutuję, bo po co,
może w styczniu się dowiem jaka płeć, dla mnie to nie jest aż takie istotne, ale chciałabym już odpowiedzieć na te wszystkie pytania - chłopiec czy dziewczynka?, swoją drogą w kółko wszyscy o to pytają już od początku ciąży, nawet inne matki, które powinny chyba wiedzieć, że tego nie wiadomo od pierwszych tygodni,
też byliśmy chorzy i widzę, że nie byliśmy wyjątkiem, najgorsze za nami,
pozdrawiam po Świętach i życzę każdej z Was szczęśliwego rozwiązania i zdrowych dzieciaczków w Nowym Roku :)

adziula gratuluję drugiego syneczka.

Ja,tak jak 13 lat temu tak i teraz czuję,że będzie synek.Wtedy nie chcieliśmy wiedzieć,ale teraz jak się uda podpatrzeć,to będzie super.

Trochę mnie wkurzyli w święta rodzice męża,pojechaliśmy po naszej wigilii podzielić się z nimi opłatkiem,a oni przy składaniu życzeń do mnie "zdrowej córeczki",ja do nich,że jak będzie syn to co nie ma być zdrowy,a oni "no wiesz syna to Wy już macie". Na przeszło 15 lat małżeństwa to była nasza najkrótsza wizyta u nich.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

u mnie z jedzeniem tak srednio, chociaz czuje, ze chyba nadrobilam stracone kilogramy. waga u mojej mamy oszukuje :) wiec zwaze sie jak wroce do domu. ale brzucho juz tez mam wielki. synek juz lepiej, mi katar tez chyba powoli ustepuje wiec jest lepiej :)

no i wiadomosc wczorajszego dnia- dzidzius wazy niecale 300g mierzy 14cm bez konczyn dolnych i bedziemy mieli SYNKA :D:D:D strasznie sie ciesze, usmiech mi z twarzy nie schodzi od wczorajszego wieczoru!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

My już zaliczyliśmy sanki, młoda wolała szurać nogami w śniegu zamiast siedzieć na sankach:)

No dla mnie śniegu może nie być, ale chciałabym, żeby synek sobie pojeździł trochę na sankach :)

Ja już nie mam nawet siły patrzeć na jedzenie:)

Pogoda mogła by już taka zostać do końca zimy i tak mam kategoryczny zakaz jeżdżenia na nartach od męża to nawet radochy z tego śniegu nie ma tylko uszy marzną

Wizytę u lekarza mam dopiero pod koniec stycznia i to będzie już POŁOWA ciąży! normalnie szok, że to już tak nie długo:)

Mi już dawno, ale ja od początku drugiego trymestru zaczęłam jeść jak opętana :/ Teraz już będę bardziej uważać, bo inaczej przytyję 30kg :/ A miesiąc po porodzie wesele siostry :)

A, i zapomniałam jeszcze - ja tam się bardzo cieszę, że się ociepliło, wcześniej synek nie chciał siedzieć na dworze i nudziliśmy się w domu. Dla mnie mogłoby być jeszcze parę dni śniegu a reszta zimy tak jak jest teraz dla mnie w sam raz :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja też mam już brzuch a wywaliło mnie tak kurcze od 2 dni pewnie od tego żarcia.

U nas Święta super, ja się nażarłam po czubek głowy i jem cały czas, bo mój mąż nie jada świątecznego jedzenia (nie lubi bigosu, nie lubi żadnych sałatek, pasztet "średnio", keks "średnio" - i wszystko mi zostało. Na szczęście w tym roku już synek trochę pomaga :)).

Ja byłam chora przed świętami, dosłownie 2 dni, a potem już tylko katar - najadłam się świeżego czosnku i z dnia na dzień nastąpiła radykalna poprawa, tak że polecam. Inhalacje też sobie robiłam, i na katar dobre i na kaszel.

Brzuch mam już gigantyczny.

no a ja chora przed swietami a teraz zdrowa:-))) syorp z cebuli,cytryny i miodu-ohydny ale bardzo skuteczny..na katar polecam inhalacje - do gotujacej wody wrzucilam paczke tymianku pogotowalam troche i do miski-glowa nad miska przykryta recznikiem..i tak 3 razy -3 wieczory przed snem i po katarze:-)

zycze zdroofka Kochane:**

u nas po siwetach malo co zostalo bo w tym roku jakos chyba mniej tego naszykowalismy:P albo wiecej zjdelismy hehe..

U nas święta kiepsko. Jedynie córka zdrowa. Ja mam zapalenie oskrzeli, mąż grypę i tak od Wigilii. Także nawet nie nacieszyliśmy się rodziną. Tak strasznie kaszlałam, że aż się bałam o dziecko. Polecam syrop z cebuli. Chyba nic lepiej nie działa na to świństwo. Dużo zdrowia życzę!!

takie mrozy i nagle takie ocieplenie to najgorsze co może być. U mnie też wszyscy chorzy a to gorączka, kaszel, teraz mnie zaczyna coś brać już. W poniedziałek byłam u lekarza bo strasznie mnie bolało ucho i jakąś wysypkę dostałam to zapisała mi maść i kropelki, trochę podziębiona jestem i jakby się pojawiła gorączka to antybiotyk mam wziąć.

U nas święta... objedliśmy się trochę :P jedzenia zostało tak dużo, że nawet jeść się już nie chce :P

W końcu zaczął mi się zaokrąglać brzuszek a to już 16 tydzień :)

no to witamy sie juz po swietach!
jak wam minal ten leniwy czas? moj Miko chory, dalam mu Bactrim i po pierwszej dawce poprawa o niebo i ziemia. mysle, ze najgorsze juz za nami. niestety przez ta pogode wszyscy w domu poprzeziebiani takze musze sie od nich z daleka trzymac.

dzisiaj wizyta u lekarza i usg :) juz sie doczekac nie moge a do 17 tak daleko jeszcze.

Ja wczoraj po sprzątaniu nie miałam już siły siedzieć - krzyż mi wysiadł totalnie... mąż mi musiał masaż zrobić i maścią rozgrzewającą wysmarować i tak dogorywałam :P coraz ciężej mi się schylać, nie wiem czemu ten krzyż tak bardzo daje mi się we znaki - nigdy nie miałam takich kłopotów, chyba że miałam okres, wtedy jak najbardziej :P
Przez noc nas zasypało.. czekam aż mąż odgarnie śnieg, żeby można było spokojnie wyjechać i jedziemy na ostatnie zakupy (jak zawsze kupiłam za mało cytryny... jak zaczęłam dokładać do ryb to zabrakło mi na stół i do wody :/
No i zaraz znów podłogę muszę myć, bo psy wlazły całe oblepione śniegiem, więc mam w kuchni, korytarzu i salonie pełno stópek ;)

Wesołych Świąt Wszystkim! Dobrego samopoczucia, szczęśliwego rozwiązania i zdrowych dzieciaków ;)

widzę, że przygotowania do świąt pełną parą:) nikogo ani widu ani słychu... WESOŁYCH ŚWIĄT

ja niestety mam teraz apetyt na takie rzeczy, których raczej na co dzień starałam się unikać. Od 3 lat nie jadłam pieczywa białego ani razowego a teraz nie wchodzą mi żadne wafle ryżowe czy pieczywo chrupkie tylko świeża buła z masłem. Ze słodyczami przystopowałam bo wcześniej też unikałam a w pierwszych trzech miesiącach ciąży wchodziła mi tylko czekolada i ciasta. Matko jak tak sobie pomyślę, że teraz majonez kładę sobie na kanapkę, którego wcześniej nie lubiłam to mówię Wam chyba coś mi teraz się z mózgiem stało ;)
martwi mnie tylko efekt tego dziwnego obżarstwa.

Hej,
Cieszę się, że filmik przypadł komuś do gustu. W ogóle w TED można się ciekawy rzeczy dowiedzieć. :)
Moja waga w ciąży wariowała. Startowałam z 57 kg, w 3 mcu miałam 61 kg, schudłam 6 kg i teraz znów ważę 57 kg i waga ani drgnie. Za to biust i brzuch rosną jak najbardziej, nie wiem, na czym to polega.

Inne tematy z forum

Cosinius - ktoś tam się uczy? (6 odpowiedzi)

Witam chciałąbym od lutego iść do szkoły policealnej , terazm mam dylemat do której profil...

kto poleci dobry podkład kryjący do twarzy? (39 odpowiedzi)

Szukam podkładu do cery mieszanej, który nie podkreśla porów i dobrze kryje (mam zaczerwienioną,...

Pomysł na wieczór panieński ? (17 odpowiedzi)

Przyjaciółka poprosiła mnie żebym została świadkową na jej ślubie. Zgodziłam się i wiąże się z...