Majowo - czerwcowe mamusie 2013 (3)

Majowo - czerwcowe mamusie 2013

Maj 2013

04.05 Kasieńka79
07.05 kinki.em
09.05 Muszczek
12.05 ZielonaCytrynka
15.05 aravls
17.05 aniella
23.05 gani
24.05 _dee_
26.05 Grosik
27.05 Kitka_86
27.05 Adziula - SYNEK

Czerwiec 2013

06/07.06 Hexusia
07.06 Jotenka
08.06 stenemi
08.06 inka
12.06 MamaJasia
13.06 ja_sama
14.06 h_and_m (haemka)
14.06 Aniaa
16.06 stokrotka24s
20.06 julka
21.06 Justa78
23.06 Buniak
28.06 edycia32
28.06 moseka

jesli ktos zostal pominiety w liscie to dajcie znac, to dopiszemy :)

i przepraszam, ale nie pamietam, ktora z was podawala juz plec, zeby dopisac do listy, takze tez dajcie mi znac :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Majowo - czerwcowe mamusie 2013 (3)

teraz mam 21 tc. za tydzień 22 tc.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dokładnie - powodzenia :) troszkę zazdroszczę Wam ;) już się stęskniłam za widokiem dzidzi i bym ją pooglądała na monitorze i to jeszcze tak długo ;)

Dziewczyny to powodzenia na badaniach i dajcie znać co i jak. Na pewno wszystko będzie OK!

Ja tak jak gani dzis mam usg polowkowe:)

Justa78 to faktycznie :) dzień po dniu mamy usg :)

Hexusia ty masz 31.01 ale masz starszą ciąże niż my, więc tez chyba ci 22tydz wypada?

Ja się wczoraj bardzo zdenerwowałam bo okazało się, że córka chora, samochód nie zapalił, w pracy mnóstwo pracy i tak mnie brzuch rozbolał jak nigdy. Normalnie skurcze miałam. Dziś mam USG połówkowe i naprawdę się obawiam czy wszystko w porządku.

a ja mam 30.01 juz nie moge sie doczekac naszych malenstw:-))

czy stawianie baniek na plecach w ciazy jest szkodliwe??

ja mam 31 01 badanie połówkowe.

HappyMum ja też mam w 22 tygodniu połówkowe :-) Idę 13 lutego,także razem odliczmy te trzy tygodnie.

W sumie, chciałam na tydzień później, ale lekarz wyjeżdza, więc wychodzi, że USG będę mieć w 21 tygodniu, czyli się mieszczę w przedziale. Lekarz tylko się zapytał czy szczupła jestem, bo wtedy ten nieco szybszy termin może być ( w sumie jakaś chuda to nie jestem, ale gruba też nie), więc powinno być OK. No i bardzo się cieszę, że to już za 2 tygodnie.
W międzyczasie też mam zrobić aktualną morfologię i mocz, mam nadzieję, że wyniki będą prawidłowe.
Dzidzia poza tym daje o sobie znać, więc jestem pozytywnie nastawiona

oo Buniak szybko masz połówkowe :) ja ide w 22tyg tak mi moj lekarz doradził :) i tez licze na to,że dzidzia sie pokaze ;) ale jeszcze 3 tygodnie do wizyty!

Umówiłam się właśnie na usg połówkowe, idę 4 lutego, już się nie mogę doczekać, ciekawe, czy Dzidzia się wtedy pokaże? Poki co 60/40%, ze to Dziewczynka, bo lekarz ostatnio nie widział Chłopczyka, ale pewien też nie był, więc czekam...

Hexusia- źle napisałam, ta Pani napisała mi na e-mail, że zajęcia rozpoczną się 12.02 o 18.30 :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

leżaczek zabraliśmy nawet do szpitala jak mała miała infekcję i musieliśmy tam siedzieć tydzień

Ja też polecam leżaczki bujaczki:) my używaliśmy jakoś od początku nie pamiętam czy od pierwszych dni ale na pewno szybciutko, to było dla mnie bardzo wygodne zabierałam małą w nim do łazienki jak szłam się kąpać:) mieliśmy taki z wibracjami i mała często w nim zasypiała

Jeszcze a propos bujaczków

Bujaczki fisher price do 18 kg można używać od 1 dnia życia, bo tak na prawdę ułożenie jest prawie na płasko, więc wszystko zależy od modelu bujaczka. Ja zaczęłam używać, jak Mała miała 5 tygodni, i w zasadzie dlatego, że dopiero wtedy zakupiliśmy. Nie ma jednak przeciwskazań, żeby szybciej użyć. Jest to bardzo fajna sprawa- polecam, my mamy taki model:

http://drawsko-pomorskie.krajoweogloszenia.pl/78-500/foteliki-i-noside%C5%82ka/leaczek-bujaczek-fisher-price-3w1-do-18kg-stan-idealny_39781.html

Ooo, tym razem też chciałabym spróbować nosić dziecko w chuście. Córkę tachałam wszędzie w foteliku. Zastanawiałam się nad takim nosidełkiem ergonomicznym bo mąż stanowczo powiedział, że nie będzie nosił chusty, ale ceny były powalające i nie kupiliśmy. Poza tym te nosidełka to były tylko na chwilę, a chustę można używać dłużej. Mi w efekcie padł kręgosłup i przez tydzień nie mogłam się wyprostować.

Stenemi do mnie jeszcze nie napisali od kiedy są zajęcia ale pójdę chyba 24 na seans Uwolnić Poród to się wypytam.

Hexusia- od 10 lutego
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zapytaj też o cenę jeśli możesz, będę bardzo wdzięczna :)

Inne tematy z forum

Gdzie kupię duże kartony? (19 odpowiedzi)

Tak jak w temacie, gdzie można kupić duże kartony, nawet takie 150x150x150? Castorama? Praktiker...?

nnt. Wymiana drzwi - jaką firmę z Gdańska polecacie? (20 odpowiedzi)

Zastanawiamy się nad wymianą drzwi do mieszkania. Czy możecie polecić jakąś firmę z...

jakie kwiaty na balkon/ganek? (7 odpowiedzi)

Mam ogromny problem z dopasowaniem kwiatow w donice na balkon i ganek domu, poniewaz oba sa od...