Majowo - czerwcowe mamusie 2013 (3)

Majowo - czerwcowe mamusie 2013

Maj 2013

04.05 Kasieńka79
07.05 kinki.em
09.05 Muszczek
12.05 ZielonaCytrynka
15.05 aravls
17.05 aniella
23.05 gani
24.05 _dee_
26.05 Grosik
27.05 Kitka_86
27.05 Adziula - SYNEK

Czerwiec 2013

06/07.06 Hexusia
07.06 Jotenka
08.06 stenemi
08.06 inka
12.06 MamaJasia
13.06 ja_sama
14.06 h_and_m (haemka)
14.06 Aniaa
16.06 stokrotka24s
20.06 julka
21.06 Justa78
23.06 Buniak
28.06 edycia32
28.06 moseka

jesli ktos zostal pominiety w liscie to dajcie znac, to dopiszemy :)

i przepraszam, ale nie pamietam, ktora z was podawala juz plec, zeby dopisac do listy, takze tez dajcie mi znac :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Majowo - czerwcowe mamusie 2013 (3)

Witamy i zapraszamy do dyskusji gdzie Cię strzyka, co boli itp ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam. Ja odkąd nie biorę d*phastonu, czuję się dużo lepiej. Nie mam mdłości ani zawrotów głowy. Jedyne co mnie męczy to problemy ze snem. Nie mogę zasnąć, często się budzę, za każdym razem wędruję do łazienki. Nocny łazik normalnie. Dziś też troszkę pobolewa mnie głowa.
Na 18.00 mam wizytę, więc powoli się szykuję. Ciekawe czy poznamy dziś płeć Bąbelka? :) Zobaczymy.

Majowo - czerwcowe mamusie 2013

Maj 2013

04.05 Kasieńka79
07.05 kinki.em
09.05 Muszczek
12.05 ZielonaCytrynka
15.05 aravls
17.05 aniella
23.05 gani
24.05 _dee_
26.05 Grosik
27.05 Kitka_86
27.05 Adziula - SYNEK

Czerwiec 2013

06/07.06 Hexusia
07.06 Jotenka
08.06 stenemi
08.06 inka
12.06 MamaJasia
13.06 ja_sama
14.06 h_and_m (haemka)
14.06 Aniaa
16.06 stokrotka24s
20.06 julka
20.06 HappyMum
21.06 Justa78
23.06 Buniak
28.06 edycia32
28.06 moseka

witam majowo-czerwcowe mamusie :) i dołączam do Was :)

ja mam od dwóch dni mdłości rano teraz. od samego początku ciąży miałam popołudniami a teraz jak na złość rano i tak do wieczora.
dzisiaj mam też takie bóle co jakiś czas po lewej stronie - ja wiem takie kłucie no i boli mnie lewy bok :)

A no mnie też w pierwszej ciąży nic nie bolało, nie mniałam mdłości, nie chorowałam, a teraz jak na złośc wszystko:(

image

Muszczek dziś właśnie zadzwoniłam do swojej gin bo mi ostatnio mówiła o tym moim łozysku nisko osadzonym, wtedy pytała czy mam jakieś bóle, no ale wtedy nie miałam.

Powiedziała mi, że teraz jeszcze nie powinno ich by dlatego jutro mam wizytę, dam znac co i jak.

Mnie boli najczęściej na środku podbrzusza, ostatnio nawet jak wstanę rano nie mówiąc o tym jak się zmęczę np. po sprzataniu albo na spacerze.

image

a coś jeszcze wam dolega ?? pytam z ciekawości bo mnie czasami coś zakuje w brzuchu a czasami ciągnie.

Że pachwiny i boki to wiem, tak samo mnie bolało poprzednio. Ale teraz to ewidentnie środek brzucha. W sumie się nie stresuję, bo małe się rusza jak naćpane kofeiną, ale jak inka pisała to przy okazji chciałam spytać :)

dokladnie tak samo jak Hexusia uslyszalam ostatnio od gin. mowilam mu, ze mi twardnieje brzuch, szczegolnie wieczorami. powiedzial mi, ze i na to i na bole w dole brzucha i w pachwinach mam brac nospe przez najblizszych kilka tygodni jak tylko cos poczuje.

Muszczek mój lekarz powiedział mi, że teraz mogą mieć boleć pachwiny i boki to dlatego, iż macica się powiększa i dzidzia już teraz będzie rosła.

inka a co to znaczy "bo w tym tygodniu jeszcze nie powinny sie pojawic" (te bóle podbrzusza)? Pytam, bo mnie też często ostatnio brzuch boli, w pierwszej ciąży tak nie miałam i się zastanawiam, na ile to normalne.

Melduję się w nowym wątku:)

Ja biorę kwas foliowy jeszcze sporadycznie bo miałam największe opakowanie, jak się skończy to już nie będę kupowała ale głównie biorę femibion natal2- jedna dawka składa się z dwóch tabletek jedna to witaminki a druga przypomina mi tran:( strasznie odbija mi się rybami po tym

a ja biore kwas foliwoy i witaminki dla kobiet w ciazy bo moja gin powiedziala,ze skoro mamy 2 dzidziusie w brzuszku to lepiej by tych witamin nie zabraklo dla nich i dla mnie a do tego jeszcze biore zelazo bo mam za malo..

no i melduje sie w nowym watku:-)

Buniak nie martw sie, jak ja byłam przeziebiona to też się martwiłam, ale moja gin mnie uspokoiła, powiedziała że wszystko ok. Ale mysli i tak krążą po głowie.

Ja juz tez nie biorę kwasu foliowego, tylko witaminy PregnaPlus, na bazie kwasów omega-3 i jeszcze maja w składzie kilka innych witamin.

Dziś rozmawiałam z moją Panią dr idę jutro na wizytę w związku z tymi bólami podbrzusza, bo w tym tygodniu jeszcze nie powinny sie pojawic.

W Invikcie nie ma miejsc już do 18.01, więc do prywatnego gabinetu. Przy okazji podejrzymy dzieciaczka, może bedziemy znali płec:)))

image

Hej, ja już nie biorę kwasu foliowego od jakiś 4 tygodni a teraz jestem w 16 tygodniu. Lekarz mi powiedział, że to co już się miało wydarzyć z udziałem kwasu się już wydarzyło i nie ma sensu go dalej brać. Odstawiłam i teraz biorę tylko witaminki (jak mi się przypomni).
Niestety od tygodnia jestem podziębiona, niby nic wielkiego bo katar i niewielki ból gardła, ale trochę mnie to już irytuje, no i mam nadzieję, że Dzidziuś ma się OK. Leczę się tylko cytryną, czasem wapń z wit C i tantum verde. Oby przeszło jak najszybciej...

ja mam kwasa w tabletkach dla kobiet w ciąży.

Ja biorę, bo miałam wielkie opakowanie, ale nowego bym już nie kupowała. Poza tym biorę wapń i magnez i żelazo.

samego kwasu już nie biorę. teraz `jemy` witaminki Femibion 2

Inne tematy z forum

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (39 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...

Jak mieszka się w Wejherowie? (34 odpowiedzi)

Być może będziemy musieli wyprowadzić się z Gdańska w okolice Wejherowa, bo mąż dostał dobrą...

Pediatra przychodnia morena (8 odpowiedzi)

Możecie polecić jakiegoś pediatre z przychodni Morena? Długo się czeka na wizytę w gabinecie...