Majowo - czerwcowe mamusie 2013 (3)

Majowo - czerwcowe mamusie 2013

Maj 2013

04.05 Kasieńka79
07.05 kinki.em
09.05 Muszczek
12.05 ZielonaCytrynka
15.05 aravls
17.05 aniella
23.05 gani
24.05 _dee_
26.05 Grosik
27.05 Kitka_86
27.05 Adziula - SYNEK

Czerwiec 2013

06/07.06 Hexusia
07.06 Jotenka
08.06 stenemi
08.06 inka
12.06 MamaJasia
13.06 ja_sama
14.06 h_and_m (haemka)
14.06 Aniaa
16.06 stokrotka24s
20.06 julka
21.06 Justa78
23.06 Buniak
28.06 edycia32
28.06 moseka

jesli ktos zostal pominiety w liscie to dajcie znac, to dopiszemy :)

i przepraszam, ale nie pamietam, ktora z was podawala juz plec, zeby dopisac do listy, takze tez dajcie mi znac :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Majowo - czerwcowe mamusie 2013 (3)

Chusta to świetna sprawa, na spacery, zakupy.

My przy zakupie chusty dostalismy całą płytę co i jak. Myslę że krzywdy sie nie zrobi, jak ja czasami widziałam w jakiś programach jak matki trzymaja maluchy na plecach jak im tam zasypiają to byłam przerazona. Ale nic przecież im sie nie stało.

Jeżeli chodzi o szkołe rodzenia na klinicznej to działa, moja kolezanka tam ostatnio chodziła, jutro zapytam o numer:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

uczyłyście się chustowania z YT czy w szkołach rodzenia?
Ja też będę chciała korzystać z chusty, ale boję się że sama wiedza z YT może wyrządzić więcej szkody niż korzyści, chociaż nie wydaje się to jakiś strasznie skomplikowane..

No chusta u nas też, jeden z najlepszych dzieciowych zakupów!

a z rzeczy, które akurat mi się super przydały, to chusta, szczególnie na wyjazdach, ale to już całkiem indywidualna sprawa

Bujaczek też się u nas fajnie sprawdził, choć to od ok. 3 miesiąca dopiero - i też na chrzciny synek dostał.
Stojak do wanienki mamy, bo nie mieliśmy stołków z kuchni, a na podłodze w łazience za mało miejsca żeby postawić wanienkę i jeszcze obok uklęknąć :) Ale nie uważam, żeby to było super konieczne.

Fotelik nie pamiętam szczerze mówić jaki mieliśmy pierwszy, teraz mamy Romera.

ja wiem wiem ale od lutego stanemi ??

Hexusia, ja się wybieram.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hexusia - Ja jakoś od marca, bo od 24-26 tyg w sumie zapraszają do szkoły rodzenia. Teraz to nawet brzucha nie mam za dużego i nie czuję się jeszcze na szkole rodzenia :) ale Ty masz wcześniejszą ciąże niż moja to jak będziesz szła daj znak jak jest ;)

Czy wiecie może, czy przy szpitalu klinicznym działa szkoła rodzenia? jak się można z nią skontaktować?

a czy któraś wybiera się do szkoły rodzenia OCH Mamo w lutym ??

ojj tak, ja mimo, że to trzecia ciąża to właśnie mam nadzieję, że dziś uda mi się sprzedać dzieci i iść na szkołę rodzenia :) bez tego w pierwszej ciąży nie wiedziałabym co z dzieckiem zrobić :) teraz tak dla przypomnienia idę co do karmienia, uczuleń, wysypek, podawania witamin itd :)

czyli w szkole rodzenia dostaniemy wskazówki ??

M&ms no to faktycznie... najważniejsze, żebyś miała dobrze zapięty pas no i póki co siedźcie jak najdalej od siebie, potem jak będą dwa foteliki to będzie problem... No ale jak trzeba... My jechaliśmy w 5 na wakacje to też siedziałam pomiędzy dwiema, bo do bagażnika się nie zmieściłam :P

Tak jak pisze Buniak, dobrze jest pójść do szkoły rodzenia. Ja ze swojej nie byłam do końca zadowolona, ale np. dowiedziałam się o tej soli fizjologicznej do oczek. Nie kupowałam żadnych gadżetów do kąpieli typu foteliki. Kładliśmy po prostu pieluszkę tetrową na dno. Kąpaliśmy w samej wodzie albo z dodatkiem mąki ziemniaczanej. Kosmetyki wprowadziłam praktycznie po roku. Nie używałam chusteczek tylko waciki i ręczniki papierowe. Generalnie jak się dużo czyta to powoli wyrabia się jakiś pogląd co do pielęgnacji. Jeśli chodzi o wózki i foteliki to znajdziecie mnóstwo wątków na forum, a potem i tak trzeba się do wózka przymierzyć.

Asia, wszystko świetnie, ale młoda niestety naprawdę strasznie rzyga, a jest jeszcze za mała, żeby zakomunikować wcześniej o tym, że zrzuci pawia czy żeby sama trzymała woreczek...

http://fotelik.info/pl/news/mama-siedzi-z-przodu,327.html

No i tu też się rodzi problem- musimy wymienić samochód :):) Z racji tego, że młoda pawia niemal na każdej trasie, to musi siedzieć z tyłu, koło mnie ( heh, paw- catcher, co to za życie...). Młodsza jak się urodzi, to też raczej z tyłu... A ja się między dwoma fotelikami nie zmieszczę :):)

:) mi besafe do auta nie pasuje :( ale mamy dla starszej też tyłem jeszcze, maxi cosi mobi ;)

Na szczęście użyliśmy go może 3 razy. Teraz mamy BeSafe iZi combi, bo chcieliśmy fotelik montowany i przodem i tyłem do kierunku jazdy i z tego jesteśmy bardzo zadowoleni. Prócz bezpieczeństwa ma też jeden plus praktyczny- tapicerka łatwo się pierze, co przy chorobie lokomocyjnej mojej starszej jest dość istotne...

polskie foteliki niestety nie mają crash testów i ich bezpieczeństwo to o kant d*py :/ każdy robi jak uważa, ale ja wolę kupić przetestowany fotelik niż testować go na własnym dziecku...

Inne tematy z forum

gdzie pole maków?? (10 odpowiedzi)

witam, marzy mi się sesja w makach, w zeszłym roku pamiętam że jak się jechaŁO do Sobieszewa to...

nnt. budowa domu czy kupno małego mieszkanka? (138 odpowiedzi)

Dziewczyny zwracam się z tym pytaniem do Was bo naprawdę już nie wiemy z T co zrobic.... mamy...

prywatny dentysta (25 odpowiedzi)

Gdzie w gdansku jest dobry prywatny dentysta dla dzieci??