Mam Talent Anna Gogola :(

Temat dostępny też na forum: Wesele
Czy ktoś z was oglądał dzisiaj Mam Talent ? ja normalnie jestem w szoku występowała wokalistka zespołu Allabama (grali na moim weselu) dla mnie rewelacja i wielkie zaskoczenie, wiecie co nie mogę w to uwierzyć że nie dostała się do finału, w 100 % podpisuję się pod tym co powiedział Kuba Wojewódzki ! a na kogo wy stawialiście ???
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mam Talent Anna Gogola :(

Babeczka dobrze "darła ryja":-)mnie się także podobał Golonka-skromny chłopak z nietuzinkowym talentem.Dosyć już tych śpiewaków:-)

Kobieta ma talent, ale głosowałam na piłkarza, ponieważ włożył ogromną pracę w to czym się zajmuje!

byłam pewna, że się dostanie. jest niesamowita! mam nadzieję, że słuch o niej nie zaginie, nagra płytę, a wtedy będę jedną z pierwszych osób, które ją kupią.

mi również się podobała, ale nie podobało mi się to co powiedział Kuba W. uważa się za wyrocznię, a nas wszystkich uważa za kiczowatych, głupich Polaczków ze złym gustem. Tymczasem sam jest tym Polakiem, który zresztą jeździ czerwonym ferrari, co dla niektórych może być kiczowate. Dlaczego uważa się za lepszego? Nawiązując do filmu „Wesele” czy „Zły Dom” gdzie wszystko jest przekoloryzowane i doprawione. Tacy jesteśmy my Polacy, ze swoją Dodą czy Gosią Andrzejewicz, ze swoim bigosem na weselu i disco polo w niedzielę na Polsacie. Ale czy za granicą są bardziej wyrafinowane gusta? Z Britney Spears, Paris Hilton, konkursami kto więcej zje hod-dogów, z programami MTV w stylu Dom Playboya itd.
Wiecie co cieszę się, że jestem Polakiem, wiem że jesteśmy trochę zgorzchniali i narzekamy, ale jesteśmy też gościnni kochamy Chopina, Szymborską, Jandę, Blechacza, gdzie jest ta granica kogo gust jest lepszy, a kogo gorszy? Na całym świecie jest komercja, jest kicz, jest też piękno i prawdziwość. Najważniejsze, żeby siebie nie oceniać i nie oczekiwać od innych żeby byli tacy jak my - to chyba przesłanie do Kuby tak strasznie zawiedzonego swoimi rodakami.

Do finału przeszły osoby równie utalentowane, mniej mi się podobały niż Anna Gogola, ale czy są sumą złego gustu Polaków? Czy mniej zasłużyły na finał?

Myślę też, że Anna Gogola była tak zachwalana przez jurorów, była takim pewniakiem, że każdy się tym zasugerował i na nią nie głosował myśląc, że i tak przejdzie, bo przecież inni na nią zagłosują...

NIE DOSTAŁA SIĘ DO FINAŁU BO LUDZIĘ SĄ ZŁOSLIWI,PORAŻKA ZE JEJ NIE WYBRALI,POTRAFIĄ GŁOSOWAĆ NA TYCH KTÓRZY WZBUDZAJĄ LITOSC,PŁACZA MAŁE DZIEWCZYNKI BEZ TALENTU I DOSTAJĄ SIĘ,A NA TALENT TEJ KLASY NIE ZAGŁOSUJA!
NIECH NIE UDAJĄ TAKICH WRAŻLIWYCH I ZACZNA GŁOSOWAĆ NA OSOBY KTÓRE POTRZEBUJA SIE PRZEIĆ BO TAKI PROGRAM TO JEDYNA SZANSA!
JESTEM ZŁA ZE NIE PRZESZŁA!

Kuba Wojewódzki zapomniał, że wybrał do półfinału "Żaklinę"... To chyba świadczy o tym, że sam nie ma zbyt dobrego gustu. Było mnóstwo ludzi, którzy naprawdę mieli coś do pokazania, a oni wybrali tego ...transwestytę...

Bez komentarza... :(

Dokładnie wybrali transwestyte a kasie popowskiej powiedzieli dowidzenia, szok!!!

Ania Gogola owszem ma talent,świetnie śpiewa,ale nie powinniśmy się ograniczać tylko śpiewu.Co trzeci Polak potrafi super śpiewa,a zatańczy z piłką to dopiero talent.Ja nawet nie potrafię piłki porządnie złapać:-)

Szkoda tego Chłopaka,Ani z resztą również.

Zgadzam się - po odrzuceniu Kasi "obraziłam się" ;) na Mam talent
Tak promowali np tego emo-Madoxa który pokazał wielkie nic a Kasi nie wzięli :(

O jaką Kasię chodzi?

Popowską - link do jej strony na Youtube http://www.youtube.com/user/PoppySinger

Lepiej mi się podoba na tronie www niż na castingu:-)trochę taka countrowa dziewczyna,ale ok:-)Podoba mi się bardziej od Madoxa.

też byłam w szoku, że się dziewczyna nie dostała dalej, i co z tego, że śpiewa tak dużo osób? dziewczyna była naprawdę super! :)

To nie do końca transwestyta tylko Drag Queen. W przypadku tej Żakliny to- taj jak mówili- zwykły facet, księgowy, który na codzień jest facetem a przebiera się za kobietę jedynie wieczorami aby występować na scenie- często tacy faceci mają normalnie żony i rodziny.

(z wikipedii): Drag queen - mężczyzna upodabniający się strojem i makijażem do kobiety, występujący na estradach klubowych.

Niektórzy traktują to zajęcie jako zawód, często też jako hobby. Makijaż, strój i choreografia drag queens jest zwykle przesadny i odróżnia ich od "zwyczajnych" kobiet. Elementem występu jest często także upodobnienie się do znanych kobiet estrady, czasem ich zabawna parodia.

Występy drag queens, będące częścią kultury gejowskiej, odbywają się zazwyczaj w klubach gejowskich oraz paradach CSD. W większości przypadków artystami przebranymi za drag queens są osoby homoseksualne, choć nie jest to regułą. W rzeczywistości, nieraz zdarzają się heteroseksualiści przemieniający się w kobiety tylko na kilka godzin.

a ja jestem w szoku ze ludzie glosowali na jakiegos filipinczyka. Jestesmy w polsce i powinno promowac sie polskie talenty a nie obcokrajowcow.

mi sie wydaje, że ludzie głosowali na Filipińczyka bo im sie żal jego zrobiło, że tyla lat już swojej rodziny nie widział, trochę z litości widzów filipińczyk znalazł się w finale

Tak właśnie sobie pomyślałam że Gogola mogła nie przejść dlatego że ludziom nie spodobało się to, że dała sobie bez namysłu pocałować stopy przez Chylińską- pewnie była w szoku i nie wiedziała co robi, ale świadczyło to o jej braku samokrytycyzmu i skromności- nie sądzicie? Powinna się sprzeciwić, w końcu Chylińska to nie byle kto na rynku muzycznym, prawie że legenda dla niektórych...

A co do wypowiedzi Wojewódzkiego- to zapomniał, że Ci Polacy bez gustu wybrali jako pewnika do finału faceta który gra na akordeonie utwór Jana Sebastiana Bacha... czy to świadczy o bezguściu? Wręcz przeciwnie bym powiedziała...

wiecie co sondaże na plejadzie są zaskakujące wynika z nich że powinna wygrać ten odcinek zdobyła 36 % i ma większe poparcie niż ci co przeszli dalej jednym słowem jest to trochę zastanawiające ... super że za Anią jest mnóstwo internautów, a co do całowania wiecie co to Chylińska powinna nad tym panować czy wypada czy nie, przecież dziewczyna pewnie była w szoku sami prowadzący ją wzięli pod ramię i prowadzili do Chylińskiej, no chyba nie sądzicie że miała powiedzieć nie, nie jesteś godna całować moich stóp fakt to może nie zręczna sytuacja ale to Chylińska była prowodyrem, to jej decyzja ... nie ważne ja mam tylko nadzieję że dziewczyna zrobi jakąś karierę

prowodyrem raczej był Kuba...

Kurcze normalnie jestem w szoku oglądając ją cały czas mi się wydawało skąd ja ją znam???? włączyłam naszą płytę z wesela właśnie i patrzę że ona również grała i śpiewała na naszym weselu:)))) Z resztą ten zespół spisał się u nas na medal :)))

Trzeba wziąć pod uwagę że Kuba mógł się pomylić co do Żakliny bo na kastingu mówiła że kreuje różne postacie i zawsze jest inny kostium przyjęcie Żakliny było na zasadzie eksperymentu co pokaże zresztą wiadomo że homoseksualiści i transwestyci to kontrowersyjny temat jeśliby się wykazała ciekawym kabaretem (a nie tylko opasłą pszczołą na linie) to mógłby być to ciekawy test na tolerancje. Filipińczyk przeszedł żeby nie było że jesteśmy rasistami(a jesteśmy a nawet jeśli nie to i tak go traktujemy jako że "nie nasz")... a powinien z tej 2 przejść chłopak z piłką.

całkowicie się z tobą zgadzam

czy mogę prosić o jakiś kontakt tel do zespołu w którym śpiewa anna gogola ? czy ona śpiewa na weselach ? dziękuję

www.centrumzespolow.pl - Allabama

w mam talent gogola powiedziała ze w metalowym sklepie prauje wiec jestescie pewne ze spiewa w zespole alabama?

z pierwszej reki moge powiedziec ze spiewa w allabamie i ma sie dobrze:))) Nie kazdy przyznałby sie ze spiewa w zespole weselnym:P

byłam na spotkaniu z zespołem Allabama i jest w ich składzie Anna Gogola p Darek powiedział mi że robią różne projekty nie tylko ograniczają się do wesel i też się cenią ;/ ehhh ale ich materiały które zobaczyłam są naprawdę jak dla mnie rewelacyjne obydwoje super śpiewają

Gogola jest świetna to fakt! P. Darek-menager ma chyba nosa do zdolnych ludzi bo przeciez w zespole Disco Inferno jest Sławek Bieniek którego piosenki są w radiu Zet, a w zespole White Star jest Tomek Zabiegałowski który spiewał z Chojnackim. Nie dziwię się że pozwalają sobie na takie ceny. Ja będę mieć zespół Kansas bo na resztę już się nie załapałem.

a te ceny to jakie mniej więcej, jeśli można zapytać...?

Ceny stanowczo za wysokie jak na udawaczy, lepiej się dobrze zastanowić czy kareoke na weselu jest tyle warte.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bronek przestan, jak sie to czyta to sie ....chce... ;>
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

To myślę że całkiem prawidłowy objaw :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Poprostu skoncz juz... wyraziles swoja opinie... Ci co chca to czytaja to a inni nie... Kazdy kto chce moze posluchac jak Anna Gogola spiewa "na zywo" tzn w mam talent.. tam przeciez nie lecial glos z playbacku.. i tyle.
Wyraziles swoja opinie a teraz daj innym podjac decyzje... nie musisz ich do tego naklaniac. Kazdy odpowiada za siebie i za swoje decyzje.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dokładnie jest tak jak piszesz, oprócz jednej zasadniczej kwestii, otórz nigdy nie pisałem że Anna G. nie umie spiewać !!!!!!!!!!!!!!
Masz problem ze zrozumieniem słowa pisanego ??????????
Ja twierdzę i mam na to dowody oraz świadków, że ta wspaniała wokalistka po prostu pajacuje w zespole Allabama udając że gra na klawiszach, podobnie jak jej kolega Darek (Presley), a oboje udają muzyków.
Czy teraz zrozumiałaś treść pisaną ???? Czy jest to zbyt trudne ???
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bronek ma poważny problem z niedowartosciowaniem. Nie przyszło mu do głowy ze nikogo nie obchodzi to co pisze.
Panie Bronku najlepiej moze wypowiedziec sie klient, i niewazne jak grają ale się podoba... teraz wiele rzeczy jest elektronicznych. Musi Pan się dostosować bo świat w miejscu nie stoi. Ale moze wlasnie dla Pana to jest za trudne. Bo zawsze łatwiej ponarzekac tyle ze nikt sie z panem nie zgadza... powodzenia
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Swieta prawda !!
Na szczescie kazdy ma swoje zdanie :)
A pan Bronuś niech się ... :) i po temacie:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Szanowny ~~ "nikt" czyli członek Allabamy, nudzisz już z wmawianiem mi że mam problem i za wszelką cenę, używając róznych loginów, na siłę starasz się przekonać czytelników że jest to całkowicie normalne, czyli dokładnie to, że stoicie na scenie i pajacujecie z nie podłączonymi instrumentami, tylko dla tego że macie wszystkich za idiotów i wydaje się Wam, że nik i nic nie jest w stanie zmienić tego, że ludziom wydawało sie ze naprawdę umiecie grać :)
Nie zauważasz, lub po prostu nie chcesz zauważać że jest sporo osób podzielających moje zdanie.
Według Ciebie dostosowanie sie do obecnych czasów polega na tym, że stoisz na scenie z instrumentem i wszyscy myślą ze umiesz grać ? :) Tobie kolego chyba coś nieźle odwaliło :)
Juz wcześniej pisałem, pomyliłeś się z zawodem - trzeba było zostać aktorem (ten zawód właśnie polega na wcielaniu się w rózne role) natomiast zawód muzyka polega zupełnie na czym innym !!!
Ale skąd masz o tym wiedzieć ? :)
Nieee no koleś jesteś naprawdę debeściak - stoisz na scenie z nie podłączoną gitarą, bez wzmacniacza, obok siedzi dziewczyna przy wyłączonych klawiszach i ludziom się podoba jak gracie ??? :):):)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

Panie szanowny, 3 kropki '..." powyzej to tez ja i teraz drugi czy trzeci raz sie wypowiadam, tak więc jestes w bledzie myslac,ze sie pod kogos podszywam zmieniając loginy a z zespolem allabama nie mam nic wspolnego wiec znowu sie pomyliles. chciałam tylko dorzucic 3 grosze bo gadasz jak potłuczony ale szkoda prądu bo niektorzy sa niereformowalni.
i nie jestem zadnym kolesiem tylko kobietą i na pewno nie Ania Gogola... ;) dobre ( moze od razu napisze, czyt. miedzy wierszami, bo pewnie napiszesz ze mowiles ).

no i faktycznie tłumy ludzi stoja za panem i popierają, przepchac sie nei mozna

i jeszcze raz powtorze,ze nie patrzymy na to co jest z płyty a co na zywo(muzyka), bo liczy sie dobra zabawa i moim zdaniem to jest podstawa, a przypomnialo mi sie, ze pisales o centrum zespolow, otóż znajoma miala jakis zespol na weselu kilka lat temu i wlasnie oni ( chyba pan darek o ktorym mowisz jesli to zalozyciel) mieli juz do wyboru pare zespolow, wiec znowu jestes w bledzie ze to sie stalo po mam talent ;P swietne, ja tylko kojarze fakty a ty piszesz nieprawde i tak bardzo sie starasz zeby ci sie udalo a tu zonk :P niebywałe. serdecznosci :D

Strasznie ta moja prawda przeszkadza. Inteligentni ludzie rozumieją o co chodzi i prędzej czy później ktoś pokusi się o to by sprawdzić jak jest faktycznie i wtedy będzie prawdziwy ZONK :)
Bo tak naprawdę wszystkie odpowiedzi potwierdzają moją wersję:
1.dwu - trzy osobowe zespoły grają z playbacku
2.czasy sie zmieniły i dzis inaczej to wygląda ( czyli dziś nie gra sie tylko udaje)
3.najważniejsze że ludzie się bawią
Te argumenty potwierdzają to co ja pisałem w tej sprawie, niestety, żadnych konkretnych argumentów by temu zaprzeczyć niestety nikt nie przedstawił.
Więc naprawdę wszyscy obrońcy Allabamy,centrum zespołów i Anny G. skończcie ośmieszać się :):)
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 8

zobaczcie to... żenua... :(.. i ta piosenka startuje do Eurowizji... moim zdaniem nadaje się jedynie na wesele...

http://www.youtube.com/watch?v=PXpyiA0vt8I&feature=player_embedded
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 3

No masakra!!!! uszy wiedna !!!! oby nie przeszla do Eurowizji..BO BEDZIE WSTYD NA MAXA!!!!!!!!!!
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 7

Inne tematy z forum

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (216 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?