Mamusie Grudniowe 2010 cz.16

Rozpakowane :-)
MRtusia – 11.11. – chłopczyk Szymon, 3380g, 54cm – ZASPA – cc
Aniak;) - 17.11 - chłopczyk Mikołaj, 3300g i 55 cm - cc
Mar-chew – 26.11. (05.12) – dziewczynka Hania, 2920g – UK – cc
Asienkaj - 01.12. (06.12.) - dziewczynka Hania, 3570g i 56cm - ZASPA
Sbj - 01.12. (12.12.) - chłopczyk, 3100g, 53cm, 8:30 - REDŁOWO - SN
Agus878 - 01.12 (10.12) - chłopczyk Patryk 2810g, 53cm - ZASPA - SN
Dziobus - 02.12 (30.11) - dziewczynka Zuzia, 2840g, 54cm - ZASPA - SN
Agusia:) - 05.12 (10.12) - dziewczynka Kornelia, 3580g, 53cm, 7:10 - KLINICZNA - SN
Anka165 - 06.12 (09.12) - chłopczyk, Łukaszek
Justa2684 - 07.12 - dziewczynka Aleksandra 4000g, 52cm, 10:20- REDŁOWO - SN
Dagmarka - 07.12 (12.12) - dziewczynka Laura - 3090g, 55 cm, ZASPA - cc
Michalowa - 08.12 - dziewczynka Lenka, 3050g, 54cm, 17:35 - REDŁOWO - SN
wiolka210 - 08.12 (24.12) - chłopczyk Oliwier, 3400g, 55cm, - REDŁOWO
Aniewa - 09.12 (11.12) - dziewczynka Basia 3550g, 57cm, 7:35
Maja - 10.12 (11.12) - chłopczyk Miłosz, 3700g, 60cm, 4:00 - WOJEWÓDZKI
Misica3 - 10.12- dziewczynka Hania 4770g, 60 cm godz 6:35 Wałbrzych
sylwia80-12.12(04.12)-chłopczyk Filipek 3820g,57cm godz 17:35
mamka - 13.12 (12.12) - chłopczyk Bartuś, 3550g, 56cm, 5:40 - REDŁOWO - SN
queen- 14.12 (25.12) - chłopczyk Michaś, 3495g, 57 cm, CC
LidkaJ-15.12 (11.12) - Magdusia 3680g, 56 cm, kliniczna- SN
Wiola77 - 16.12 (11.12) - chłopczyk, cc
Ania-Gd - 20.12 (30.12) - dziewczynka Nikola, 2830g, 49cm, 20.45 - KLINICZNA - SN
BlueBell - 21.12 (31.12) - Natalka 3200g, 55cm, ZASPA - CC

Dwupaki ;-)

Anula78 -06.12-chłopczyk
Ola77 - 10.12
monika84-10.12
Kasiula_83 - 13.12 - dziewczynka Amelia
GrudniowaIwona - 15.12 - dziewczynka
Linaa - 17.12 - dziewczynka Aleksandra - WEJHEROWO
Malinka0316 - 18.12
Tusia27 - 18.12 dziewczynka Magdalena
Magda - 23.12 dziewczynka Milenka
muszelka - 24.12 dziewczynka Zuzanna Natalia
ola_h - 28.12 - chłopczyk Wojtuś - ZASPA
Justyna - 28.12 chłopczyk Marcin Jacek
Trotka - 29.12 - dziewczynka Nikola - WEJHEROWO
Ania1979 - 30.12-chłopczyk - Jacek
Kulkaa - 31.12 - dziewczynka Zuzia - ZASPA
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie Grudniowe 2010 cz.16

Dziewczyny napiszcie prosze od kiedy dawalyscie jakiekolwiek kropelki na gazy u waszych maluszków? Moja się pręży i nie moze przez to spac, co chwile puszcza bączki a ma niecale dwa tygodnie.

On jest dość suchy, tylko że ja tez się troche boję tam grzebać.
Niby troszkę odciagam na boki i tam psikam octeniseptem, ale to chyba za mało.
A ten chirurg to mnie trochę przeraża!

Mówiła mi ze jak nie odpadnie po oktanisepcie to spróbować spirytusem go zasuszyć

Mamka nam odpadł właśnie po upływie 3 tygodni jak przyszła położna i pozadnie go wyczyscila, bo ja to sie troche balam tam kopac pod kukucikiem:) a ona wsadzila tam patyczek i pozadnie wyczyscila i w nocy odpadl :)

Dziewczyny
zastanawiam się jak z Waszymi pepkami-kikutami?
U nas jutro bedzie już 3 tygodnie a kikut jeszcze nie odpadł. Jak byłam na wizycie to pediatra wypisała skierowanie do chirurga i powiedziała że jak za tydzień nie odpadnie to mam iść. Co robić?
Niby jest suchy , ale dość mocnos ię trzyma i jest guby. Czy ktoraś tez tak ma?

Ja dziś podałam małej Sab Simplex i powiem, że jest duża poprawa, choć dałam jej dopiero jedną dawkę :)

sbj - niestety trzeba go wyrzucić 28 dni po otwarciu...

Dagmarka jak okazało się, że mała miała nie tolerancję laktozy nie karmiłam już piersią tylko zwykłym mlekiem modyfikowanym. Jak karmiłam piersią było wszystko ok z tym, że ja nabiał w ogóle miałam wyeliminowany, także myślę, że na pewno eliminacja nabiału z diety pomoże.

MARCHEW - DLACZEGO JUTRO WYRZUCASZ INFACOL, (sory caps mi sie włączył), bo ja dzisiaj dopiero zaczęłam podawać i w sumie mały mniej się męczy i pręży - co prawda jak nie śpi to wykorzystuje sytuację i chce być noszony na rękach.

Czy wy też tak macie: moje dziecko najbardziej lubi być noszone w pionie i spać na brzuszku, gdy leży na naszym brzuszku.

Agusia dziękuje sprawdzimy przy następnym przewijaniu, a czy wtedy jeśli lekarz to potwierdzi będę musiała przestać karmić piersią jesli okaże sie ze to właśnie to powoduje bóle brzuszka? czy wystarczy ze sama zrezygnuje z nabiału? jak to było w Waszym przypadku ze musiałaś zmienić mleko na sojowe?

Dagmarka jak złożysz pieluszkę i otworzysz ponownie kupka się rozciąga i ma konsystencję śluzu, tworzą się takie rozciągliwe nitki. Śluz jest w kolorze kupki.

Ja sie zaczełam zastanawiać jak rozpoznać śluz w kupce, może to głupie ale dla mnie nie jest oczywiste czy tam jest śluz czy nie ma, szczególnie jak kupka wsiąka w pieluszkę;/ czy ten śluz ma być koloru kupki czy przezroczysty?

Michałowa moja Patrycja miała śluz w kupce i okazało się że to nietolerancja laktozy, dodatkowo kupki miały taki bardzo kwaśny zapach. Przeszliśmy na mleko sojowe i problem zniknął :)

Dagmarka u mnie jest tak samo.

Ja sie staram trzymać dietę ale na razie nie rezygnuje z nabiału, mała już mniej szaleje tylko dziś zauważyłam ze meczy sie jak kupki nie może zrobić i gazy ja męczą, a później juz ok

ja muszę jutro wyrzucić infacol (w sumie to pomaga - ale nie do końca)... od jutra próbuje gripe water... czy pomimo tego można również podawać herbatkę koperkową - czy lepiej nie przesadzać z ilością wspomagaczy?

Hej,

mi się wydaje, ze dieta i delicol pomoga.Mój maly sie uspokoił. W nocy budzil się co 3 godziny i teraz w dzien urządził sobie dwie dłuższe drzemki.
Nie jem nabiału jak wcześniej pisalam. Uważam i sprawdzam w produktach czy go nie ma. Jesli chodzi o slodycze to też ograniczyłam. sama zamierzam piec swoje ciasta typu jabłecznik lub rogale, żaby jak najmniej kupnych jadać. Mieso tylko gotowane, konfiturka, babany, jablka, pieczywo ciemno lub wafle ryżowe. Ogolnie to cieżko bedzie, bo bardzo lubie nabial, ale co zrobić.Poczekam chwilke i potem znowu spróbuje.
Oby tylko tak zostalo jak teraz....i żeby maluszka brzuszek nie bolał.

No właśnie Marchew, ja też nie wiem jak to jest z tym brzuszkiem. Też jadłam wszystko - w szptalu dają ;-). A teraz nagle ta kupka dziwna. Jeśli chodzi o samo pręzenie - to chyba tak po prostu jest. Niedojrzałe jeszcze jest wszytsko.
Ale teraz przechodzę na dietę - w sumie na plus mi wyjdzie bo ok 13 kg do zrzucenia. Ale już mi cięzko...a co będzie później.

No z tym snem to dziś nie źle nas zaskoczyła. Ale była taka padnięta. Zanim zasnęła to była jazda. Prężyła się, płakała, ulewała i tak z 2 godz. No ale się udało. Potem w nocy parę razy jęczała przez sen, ale się nie wybudziła. Pogłaskałam po policzku i spała dalej...a ja wracałam do łóżka ;-).

A w ogóle jak wasze dzieci się budzą? Moja nie potrafi inaczej tylko z płaczem. Najpierw płacz czy jęczenie i potam dopiero otwiera oczy - przestaje płakać dopiero jak wezmę na ręce. Ale przede wszytskim mała budzi się z powodu bólu brzuszka. Nie może puścić bąka i od razu się budzi.

gratulacje dla nowych mamuś :)

Ja już sama nie wiem od czego moja mała się tak pręży - bo ja prawie już nic nie jem... i też dziwne, na początku jadłam wszystko i małej nic nie było i nagle...
ja dzisiaj kupiłam nowe produkty na kolki zobaczymy czy pomoże... nawet herbatkę koperkową kupiłam... a później mi jedna pani w Tesco powiedziała, że ta herbatka nic nie pomaga ;/
Michałowa - niezły sen od 23 do 7.30 - wow! moja max może 4 godziny spać... nie dłużej... czekam aż w końcu sen jej się wydłuży...

Hej dziewczyny!

Przede wszystkim gratulacje dla rozpakwanych! ;-)

Moja Lenka dostała wysypki na twarzy. Myślałam, że to trądzik niemowlęcy, bo krostki są z białą końcówką. Ale wczoraj strasznie wysypało ją na poloczkach - wręcz ma takie plamy-skupiska tych pryszczyków. Nie wiem czy to to.
Jestem na siebie zła, bo w piątek nie słyszałam telefonu, a okazało się, że to dzwonili z przychodni i pediatra chciała przyjść. Tak na tą wizytę czekałam i ją przegapiłam. Mam nadzieję,że na dniach się zjawi.

Dodatkowo mała ma śluzowatą kupę. Robi raz dziennie tylko - ale to niby normalne. Kolor żółty - ale właśnie od wczoraj sam śluz jakby.
Przechodzę na dietę. Myślę, że jednak to ciasta źle wpłynęły. Boję się że to może być skaza biakowa - chociaż prawie w ogóle nie jem nabiału. Ale właśnie te ciasta...jadłam ich trochę przez parę dni. A wszystkie na maśle czy jajkach. Ech!!!
Mała strasznie się cały czas pręży.
Mąż dziś kupi esputicon - zobaczymy czy pomoze.

Jak go podajecie??

Gdyby nie problemy z brzuszkiem Lenka byłaby złotym dzieckiem. A tak non stop sie wybudza. Chociaz dzis w nocy mała byla tak padnieta ze spała od 23 do 7:30!!!! Takze wyspani jestesmy. Oczywiscie ja sie budzilam, ale widzialam ze spi wiec stwierdzilam ze nie bede jej budzic. No ale w dzien jest slabo - Lenka cierpi i malo spi. Szkoda mi jej.

Inne tematy z forum

czy są tu mamy które nie posyłają swoich dzieci do przedszkola? (245 odpowiedzi)

za moich czasów (jestem z lat 80tych) większość dzieci nie chodziła do przedszkoli.. wiem że...

alimenty. Jak to załatwić? (9 odpowiedzi)

Czy ktoś zna ten temat? Nie potrafię dogadać się z ojcem dziecka w sprawach finansowych. Twierdzi...

Drewniany plac zabaw dla dzieci? (45 odpowiedzi)

Dziewczyny chciałabym zrobić Nikosiowi plac zabaw w ogrodzie.Drewniany,wiadomo jakis domek ze...