Mamusie Lipiec-Sierpień 2020 :)

Hej, niedawno dowiedziałam się, że po raz drugi zostanę mamą, wszystko wskazuje na to, że maluch pojawi się na świecie w połowie sierpnia. Jeżeli są tu jakieś mamy, które również spodziewają się dziecka w podobnym okresie, to serdecznie zapraszam do tego wątku, fajnie byłoby stworzyć swoistą grupę wsparcia ;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Na czczo:96 , po 1 h: 187, po 2h:184. Szukałam diabetologów same prywatne konsultacje on line 160zl raczej nie znajdę na Nfz. Do gina też chodze prywatnie, badania też prywatnie i pewnie diabetolog też ehh :-/ ale czego się nie robi dla dziecka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

No ja już zrezygnowałam z chodzenia do sklepów.
Chodzi co 8-9 dni moj mąż. Robimy plan co będziemy wtedy jeść a on robi zakupy.
Ale jeszcze na ostatnie zakupy załapał się przed obostrzeniami.
Teraz będzie gorzej, ale od środy albo czwartku wszystkie biedronki będą całodobowe to chyba żeby nie stać w kolejce przejedzie się o 3 w nocy....

A co do diabetologow to teraz (przynajmniej ja) ma wizyty online, polecam Irena Bombol z NCK. Jest spoko.
A jakie miałaś wyniki tego cukru?

Dzisiaj przejeżdżając autem widziałam taka kolejkę do wejścia do Netto także chyba sprawdzają ile osób wchodzi. Ja już od jakiegoś czasu robię zakupy tylko w osiedlowych sklepach, szału dostaje jak ludzie się przepychają w tych marketach czy supermarketach

Ojej, nie martw się, Kasiu. No właśnie dobrze, że teraz wykrywa się nawet niuanse i to wszystko jest do skorygowania. :)

To ja chyba też glukozę zrobię. Chciałam czekać. Dzisiaj lekarz dzwonił, ja... nie słyszałam. Konsultację telefoniczną mam więc przełożoną. Termin USG też mi zmieniono, już na ostatnie dni kwietnia. To chyba muszę dane zebrać.
A tymczasem młode zaczęło wreszcie wyraźniej dawać o sobie znać i częściej, przynajmniej to uspokaja.

Dziewczyny, a mam pytanie. Jak jest po tych obostrzeniach w praktyce, w supermarketach. Faktycznie takie kolejki do wejścia? Wpuszczają ciężarne bez problemu? Aż mnie odrzuca od zakupów na samą myśl i chcę się odpowiednio nastawić. Bo wiecie, dotąd nie korzystałam z pierwszeństwa dla ciężarnych ale zakupy przy kasie samoobsługowej robiłam od ręki. Natomiast na stanie w kolejce nie mogę sobie pozwolić bo... robi mi się słabo. Chodzić mogę, spacerować - wręcz koniecznie, ale chwila stania i mam mroczki przed oczami.

A ja dziś po glukozie i niestety muszę szukać diabetologa :-(

Zależy gdzie szukasz w Rumi w Holicare przyjmują prywatnie

Ps. Polecam swissmed. Na polowkowych Pani doktor nagle zmieniła tryb pracy i zobaczyłam moje cudo w 4d :)

Tak. Luxmed na zaspie ma placówkę dedykowaną ciężarnych- sprawdzana jest temperatura, jest ankieta na wejściu.
Tak samo jest w swissmedzie - tam bez problemu miałam połówkowe.
Moja ginekolog prowadząca miała 2 tyg przerwy, podobno przyjmowała tylko kobiety w ciąży. Teraz już przyjmuje normalnie prywatnie se wrzeszczu

Podobno Luxmed na zaspie działa i jest placówką tylko dla ciężarnych.

Pewnie też prywatnie ginekolodzy przyjmują.
Moja na NFZ też tylko na na telefon ale to nie ma znaczenia bo ona i tak nie usg...

Jutro miałam mieć badania prenatalne połówkowe na uck, ale wszystko odwołane (sprawdziłam bo nikt nie dzwonił w tej sprawie
...)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Cześć. Dziewczyn ja co prawda termin mam na 2 lipca,ale od jakiegoś czasu Was podglądam i teraz w związku z sytuacją zakażenia potrzebuje od Was wskazówki , które placówki przyjmują ciężarne niestety moj ginekolog udziela tylko teleporady A ja powinnam skontrolować wzrost płodu bo mam nadciśnienie ciążowe i biorę leki, co może powodować wolniejszy przyrost maluszka i teraz zastanawiam się do kogo się zapisać. Za wszystkie sugestie z góry dziękuję.

Ja tez mam glukozę w maju ale mi do niej nie spieszy. Badania i wizyty w przychodniach to teraz żadna przyjemności.... A samo badanie na czczo nie wydaje mi się najprzyjmniejsze

Ale Ci zazdroszcze...ja glukoze to na początku maja mam:-(

Ja wczoraj miałam wizytę i usg, mały waży 779g a jutro czeka mnie glukoza. Powolutku zamawiam wszystko przez internet :-)

ja już mam trochę pajacyków, mam smoczki mam rożek, kocyki ,śpiworek i wózek do odbioru w sklepie ale umówiłam się że odbiorę w czerwcu żeby gwarancja zaczęła się jak najpóźniej. Moje córy mają 8 i 5 lata ja jestem jedynaczką. Nie planowałam 3ciego dziecka ponieważ prawie 3 lata temu się rozwiodłam więc pozbyłam się wszystkiego co miałam po dzieciach podczas przeprowadzki z wielkiego domu do nowego mieszkania. Teraz okazuje się że jestem szczęśliwą mężatką i zapragnęłam mieć maluszka z obecnym mężem. Poza tym w brzuchu siedzi chłopak więc połowa rzeczy i tak by się nie przydała....ale moja przyjaciółka ma 2letnią córkę wiec dzięki niej zaoszczędzę chociaż na foteliku do auta ,rożku, łóżeczku( takim dostawianym do łóżka rodziców), laktatorze itp. w kwietniu kupię łóżeczko takie zwykłe drewniane i inne "pierdołki"

Re: Mamusie Lipiec-Sierpień 2020 :)

Moja córcia jest z 14 sierpnia 2012 i jest super dziewczynką
Pozdrawiam

Termin mam na 12 sierpnia, chociaż z mojego kalendarza wynika, że na 13 ;) :D A gdzie będę rodzić, nie wiem, ale obaj moi lekarze są z UCK, więc najchętniej rodziłabym u nich :)

Ola, a na kiedy masz termin? wiesz gdzie będziesz rodzić?

Dzięki, Magdo :)

Jeśli chodzi o zakupy, to pod koniec tygodnia przysiadłam w końcu do projektu szafy i komody, które zamówiłam już u stolarza. Niestety czas oczekiwania to aż 3 miesiące, więc trochę jeszcze poczekam ;) Od siostry dostałam wózek po jej dwóch chłopakach - pamiętam, że kiedy z nimi czasami jeździłam, to był super :) Także teraz czeka na pranie ;) Dostałam też wanienkę, laktator, lampkę, kilka książeczek i parę innych d*pereli, które też muszę odkurzyć. A na strychu mam kilka wielkich pudeł z Ikei, w których jest masa ciuszków itp. (też po siostrzeńcach), ale przejrzę i popiorę dopiero, jak przyjdzie szafa i komoda. Póki co chcę jeszcze kupić dywan - mam już wybrany, będę jedynie musiała oddać go gdzieś do lekkiego przycięcia i obszycia. A po połówkowym łóżeczko i może powoli krzesełko. O-matko! Teraz dopiero zobaczyłam, jaka się z tego zrobiła długaśna lista :D W dalszym ciągu poza moją siostrą i szwagrem (+ chyba bratową, ale ona o nic nie pyta, więc nie wiem, czy zapomniała, czy nie chce sama zaczynać tematu ;)) oraz moją szefową nikt jeszcze nie wie. Dlatego mam ogromną nadzieję, że uda mi się załapać na połówkowe przed świętami, żeby w razie czego już wiedzieć, na kogo czekamy ;)

Ola, 3mam kciuki, zdrowiej szybko! przerabiałam raz w życiu anginę i mam nadzieje nigdy się z tym cholerstwem więcej nie zetknę...Póki co mam aktualne 21.04 połówkowe. Przez weekend bolało mnie podbrzusze i dostawałam "twardego brzucha" więc dziś rano wylądowałam na fotelu mojej pani doktor. Okazało się że macica się powiększa a w związku z tym te dolegliwości. Nie są one typowe ( to moja 3cia ciąża a w żadnej nie miałam takich cudów) i dlatego wolałam to sprawdzić i się uspokoić. Dostałam luteinę i mam odpoczywać. Reszta jest całe szczęście ok.
27.04 kolejna wizyta ale nie ma potrzeby robić krwi i moczu, lepiej nie ze względu na obecną sytuację.
Jeśli chodzi o płeć to nie wiem jakim cudem ale dowiedziałam się już w 12 tygodniu na badaniu genetycznym.
p.s- robicie już jakieś małe zakupy dla malucha? Ja przyznam, że tak chociaż wiem że to wcześnie...ale bardzo często ratuję sobie tym humor i wraca trochę normalności:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Galeria twarzy - pytanie. (18 odpowiedzi)

Czy ktoś coś wie o firmie galeria twarzy - centrum Filmowe ATV. Bo mój synek dostał się ale wiem...

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (9 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...

Angielski w szkole podst. ze szkoły językowej czy warto? (64 odpowiedzi)

Zastanawiam się nad zapisaniem dziecka w kl. II na kurs j. angielskiego prowadzonego przez...