Mamusie Lipiec-Sierpień 2020 :)

Hej, niedawno dowiedziałam się, że po raz drugi zostanę mamą, wszystko wskazuje na to, że maluch pojawi się na świecie w połowie sierpnia. Jeżeli są tu jakieś mamy, które również spodziewają się dziecka w podobnym okresie, to serdecznie zapraszam do tego wątku, fajnie byłoby stworzyć swoistą grupę wsparcia ;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Mamusie Lipiec-Sierpień 2020 :)

Ojej to szybko bardzo robiłaś. Ja na prenatalne umówiłam się na 31.01. trochę się stresuje bo już jestem matką wdzięcznie określana jako geriatryczna.....

Ja mam drobne plamienia. Biorę d*phaston i staram się oszczędzać.

Chodzicie do lekarzy na NFZ czy prywatnie?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak tam dziewczyny u Was? Ja w sylwestra wylądowałam w szpitalu z krwotokiem, lekarz nie wiedział skąd ten krwotok ale z maleństwem wszystko ok :-) Badanie usg prenatalne ok ale czekam jeszcze na PAPPA.

Dołączam i ja, to moja druga ciąża, mamy 4 letniego synka i teraz termin na drugą połowę sierpnia

Moja zaczęła spać jak miała 3,5 roku.
Ale generalnie nie mam co narzekać bo poza spaniem była dobrym dzieckiem a teraz to ogólnie zlote dziecko.
Samodzielna, grzeczna, wesoła. Fajna dziewczyna.
Więc na pewno będzie dla nas wielką pomocą.

Na pewno wszystko się wyprostuje, będziemy trzymać kciuki :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja mam w domu 2,5 latke, dopiero od jakiegoś czasu zaczęła w miarę normalnie sypiać w nocy, a tu nie obejrzę się kiedy i znowu "oczy na zapałki", bo nawet się nie łudzę, że trafi mi się śpiący egzemplarz ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja już jestem po wizycie. Młode ma 12 mm i pięknie bijące serduszko.
Mam już 37 lat więc to nasz ostatni dzwonek na drugie dziecko.
W domu mam ponad 7 letnią córkę. I czasem jestem przerażona że czeka nas powrót do nieprzespanych nocy.
Mieszkam we Wrzeszczu
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mnie tylko piersi bolą. Poza tym już miałam prawie tygodniową wizytę w szpitalu z powodu zakażenia i niestety mięśniaka( ciąża zagrożona) . Od początku same problemy ale mam nadzieję, że będzie ok. Jest to moja pierwsza ciąża. 02.01 usg prenatalne

Super, że jest nas coraz więcej. Jak się czujecie, macie już za sobą pierwsze wizyty? Mnie dopiero czeka 09.01, ale objawy ciąży oprócz pozytywnego testu, mam bardzo wyraźne, nawet trochę zbyt wyraźne

Dołączam i ja. Termin początek sierpnia. To moje drugie dziecko.

To i ja dołączę. Termin mam na Lipiec :-)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Witaj, ja również należałam do podobnej grupy, dlatego pomyślałam, że w drugiej ciąży, również, warto mieć takie wsparcie :) Miejmy nadzieję, że jeszcze klika sierpniowych lub lipcowych mamuś, do nas dołączy :)

Hophop czy są jeszcze jakieś sierpniowe mamusie?

Oj jak fajnie. W poprzedniej ciąży należałam do takiej grupy i nawet z kilkoma mamami udało się zaprzyjaźnić.

Też jestem w drugiej ciąży, mam termin na sierpień.

Inne tematy z forum

niepracujaca zona, czy to zle? (142 odpowiedzi)

Na rodzinnym niedzielnym obiadku bylo dzis nawet milo ale pol zartem, pol serio ktos zrobil...

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (38 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (9 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...