Mamusie Marcowe i Kwietniowe cz.2

-Marzec-
2.03-Eweliina
9.03-Ineskaa
15.03-Flatershine
26.03- darlonek
27.03-panna-anna
30.03-Lucky83

-Kwiecień-
2.04-Agi8877
2.04-gosiaczek.k
26.04-kruszynka82
27.04-jagodzianka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie Marcowe i Kwietniowe cz.2

Ciesze się dziewczyny że u Was wszysto ok , mam nadzieje ze w tym wątku posypią się doobre wiadomosci oraz informacje kto tam siedzi w brzuszkach :D

Ja podejrzewam że u nas bedzie chlopiec, patrzac na figure , bo z córka mialam inna :) Może i się myle , zobaczymy za ponad miesiąc :)

/ja niecierpliwie czekam na pierwszy ruch malucha , ale jakoś ten maluch moj leniwy :)

Też slyszalam o czyms slodkim a najlepiej zjeść żelki :D ale okolo godziny wczesniej :)
Ale do usg genetycznego lepiej aby maluch nie fikał bo cbedzie cieżko zmierzyć .

Pozdrawiamy.

Super dziewczyny, że po wizytach takie dobre wieści :)))
Ponoć dobrze przed USG zjeść coś słodkiego, ja ostatnio zapomniałam, ale maluch i tak fikal :P
Gin ostatnio zalecił mi długie spacery wiec dziś byłam na grzybach i teraz padam z nóg, ale przynajmniej się dotlenilam ;)

Mi lekarka powiedziała że byłoby lepiej bo przez to że dzidzia sie nie ruszała nie mogła zobaczyć na początku pecherza i żołądka bo byla tak ułożona. Musiałam pochodzić po gabinecie to sie zbudziła :)

Hej koleżanki, ja we wtorek idę na usg genetyczne i mam pytanko. Lucky wspomniała, że maleństwo spało, bo mało jadła. Badanie mam rano, o 8:30. Myślicie, żeby zjeść solidne sniadanko przed badaniem? :)

Oj dziewczyny, super sie to czyta :) znacznie bardziej pozytywne posty niz w poprzednim watku ;)
Ja bylam na wizycie w poniedzialek, maluch mial 37 mm, lekarz powiedzial ze jest stosunkowo duzy jak na ten tydzien. Chociaz mi sie wydaje ze w normie... Nic, na razie trzymamy sie terminu 7.04 - zobaczymy. Zdziwilam sie, ze robi juz usg brzuszne, ale wszystko bylo pieknie widac, maluch akurat sobie fikal. Bardzo mi po tym ulzylo, nie powiem :)
Ja u siebie podejrzewam chlopca, ale sie okaze. Mam nadzieje ze dosc szybko. Na genetyczne ide za niecaly tydzien, oby wszystko bylo w porządku.

Już po wizycie :) Wszystko ok :)))) maluszek ma 5,45cm, usg genetyczne ok teraz czekam na wyniki pappa. Kolejna wizyta za miesiąc. Tylko maluszek leniwy jak śmiała się Pani doktor spał jak kamień nie można go było dobudzić :) Ale to dlatego że mało zjadłam. Myślałam, że na genetycznym ciężko go będzie złapać jak będzie fikać, a okazuje się własnie, że byłoby lepiej. Jestem szczęśliwa :D

U mnie to 15 tc.

Dziewczyny, gratulacje, super że maleństwa tak ładnie i zdrowo rosną.
Ja mam wizytę dopiero we wtorek rano, w poniedziałek jeszcze badania kontrolne. Też się nie mogę doczekać :)

Vika gratuluję :) Cieszę się że wszystko ok! Który to tc?
Dziewczyny ustawcie sobie moze suwaczki. Fajnie od razu zerknąć i porównać ze swoją ciążą :)

Ja dzis po badaniu, dzidzius ma ok 11 cm :) płci nie było dokładnie widać. Dla doktora wyglądało bardziej na dziewczynkę ale nie miał pewnosci wiec nie potwierdził. Zresztą ja się nie napalam, juz w poprzedniej ciazy tez dziecko wyglądało bardziej na dziewczynkę a potem pojawił się siusiak :)

U mnie brzuszek lekko widać, choć to raczej wciąż w większości zasługa wzdęć :) Ale ulubione dżinsy już muszą pójść w odstawkę, bo zbyt cisną, jak siedzę (a taką mam pracę, więc przez większość dnia) :/

Lucky szybko zleci i napatrzysz się na bobaska :)
Mój brzuch wygląda jakby mnie wydelo wiec jak ktoś nie wie, ze jestem w ciąży to raczej nie zauważy ;) bardziej po buzi widać, bo niestety zaokrąglilam się..
Bylam dziś u endo i wszystko ok, tsh mam 0,699 więc spoko :) zostaję przy dawce 25. Teraz czekam aż na str brussa pokaza się moje dzisiejsze wyniki , ciekawa jestem czy są ok.

Wiem jak się czeka:(
Moj brzuch w ostatnim tygodniu dosc mocno się zaokrąglił. Mówi sam za siebie:)

Wiem, ale dla mnie to wieczność :) A jak Wasze brzuszki? Rosną? :) Ja dziś pierwszy raz od czwartku mam trochę oddechu - brzuszek przestał boleć i ogólnie samopoczucie jakieś lepsze mimo paskudnej pogody.

Dzięki:) Darlonek bardzo się cieszę, że u Ciebie też wszystko dobrze oby od każdej mamuski były zawsze takie pozytywne wieści.
Co do płci to faktycznie wcześnie, ale dr miał dobry sprzęt, a do tego maluch sie nie ukrywał. W pierwszej ciąży musiałam uzbroić się w cierpliwość do ok 24-26tc.
Lucky już tylko 2 dni:)

Dziewczyny gratuluję!!! Miło czyta się takie informacje :) Ja idę w piątek na 9 i nie mogę się już doczekać. Odliczam godziny... Już chcę wiedzieć że wszystko jest ok :(

Ja też po wizycie :))) dzidziulek ma się dobrze i mierzy już całe 6 cm :D przeziernosc ok, wszystkie narządy też ok wiec jestem szczęśliwa :) slicznie machalo lapkami poplakalam się jak zobaczyłam raczki i paluszki :) jutro robię wszystkie badania i we wt mam przyjść z wynikami. Strasznie się cieszę :)))
Ineskaa ale fajnie, że już znać płeć :) ja z wrażenia zapomniałam zapytać czy gin ma jakieś sugestie :P

Ja też jak dotąd nie biorę witamin (14 tc), bo gin mówił, że jak wyniki krwi są dobre, to nie ma potrzeby. Ale zaczęłam się zastanawiać nad kupnem, bo idzie jesień i jedzeniem trudniej będzie zapewnić odpowiednie dawki. Ale jak czytam, że po witaminach mogą być większe mdłości (wystarczą mi obecne) i dziecko może być większe, to znów mam wątpliwości :) Chyba jednak jeszcze się wstrzymam, a kupię tylko jod na niedoczynność (kwas fol. biorę).

I lista z małą poprawką, bo miałam wpisaną datę 8.09 zamiast 8.03 :)

Marzec-
2.03-Eweliina
5.03-Vika
8.03-jaydee
9.03-Ineskaa
15.03-Flatershine
26.03- darlonek
27.03-panna-anna
30.03-Lucky83

-Kwiecień-
2.04-Agi8877
2.04-gosiaczek.k
26.04-kruszynka82
27.04-jagodzianka

rewelka. gratuluje :) Chciałaś synusia to i będzie synuś :)

nie wiedziałam, że tak szybko można rozpoznać płec.

I jestem po wizycie:)- uśmiech mówi sam za siebie:) Z dzidziusiem wszystko dobrze. Doktor pokazał mi malucha w 4d, wzruszyłam się:) Potwierdziło się, że w moim brzuszku mieszka mały chłopczyk;))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Przeprowadzka- jaka firma? (46 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...

pierwsza randka (15 odpowiedzi)

Witajcie.Umówiłam sie na sobote na pierwsza randke z super facetem, strasznie mi na nim...

Czy znajdę tu miłośników kotów? (39 odpowiedzi)

J.W.? Bo mam parę pytań...