Mamusie Wrzesień - Październik (5)

Kotek85 - 14.09.2016
Emilia - połowa września
Ruda - połowa września, córka, Kliniczna
kawa o poranku - 18.09.2016, syn Kajetan
JestemMonika- 17.09.2016
SandraS - 24.09.2016, syn, Kliniczna
Kama 27.09.2016, syn,Kliniczna
skoniek 29.09.2016
em - 29.09.2016
aniolleczek - 30.09.2016
Ewa - koniec września
Anka - 01.10.2016, syn, Redłowo
justicia85 - 05.10.2016, Zaspa
nidra 05.10.2016, córka
amadea 09.10.2016
Stiviuszka 10.10.2016, syn
paaml - 13.10.2016, syn, Redłowo
Mała_1985- 14.10.2016, Wojewódzki
Majka123 - 17.10.2016, syn, Zaspa
szafir - 19.10.2016
Ann 20.10.2016, córka, Zaspa
Mariola koniec października, córka

Rozpakowane:
Kika-1987 10.06.2016, syn, Zaspa
Pirelka 14.08.2016, córki, Kliniczna
Alicja synowie, Kliniczna
Dorota 08.09.2016, synowie, Redłowo
Princessa 16.09.2016, syn, Kliniczna
Basiula 21.09.2016, syn, Zaspa

Poprzedni wątek: http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2016-4-t684085,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie Wrzesień - Październik (5)

Katia floractin stosuje wsumie 3 dni może i mały Ńie płacze wieczorem co nieraz mu się zdarzało,ale w nocy nadal Ńie może zrobić kupki aż mu nagrzewam ciepła pieluchą.od 4 potrafi się kręcić.
Dziewczyny jak stwierdziłyście asymetrie.

Dorota a mieliście zajęcia może 18-stego?

My teraz idziemy w czwartek i podobnie jak u Ciebie moje dziewczynki upodobały sobie prawą stronę, zwłaszcza jedna i to ćwiczymy ;)

Ile mają chłopcy ?

Pirelka my też chodzimy do OWI, może kiedys sie tam spotkamy. Teraz mamy w środe zajęcia. Też jestem bardzo zadowolona z zajęć, u nas jest korekcja lekkiej asymetrii (chłopcy upodobali sobie prawa strone).

Anka daj znać jak ten floractin, bo też myślę to kupić.

Aniołeczek karmię piersią. Przeważnie jest tak że przysypia jak zawoze starszego do przedszkola jakieś 15 min i później Ńie śpi do jakiejś 11~12 więc jak zaśnie to pośpi dłużej,chciałabym tak wypracować codziennie.

Hej, my jutro mamy chrzest. Krostki na buźkach też dziewczynki mają, ale to chyba trądzik niemowlęcy i od smoczka.
Szczepienie na pneumokoki mamy niedługo, ale zobaczymy czy nie przełożymy bo kichają i kaszlą troszkę.
U Nas nocki już fajne, nie raz Marcelka śpi całą noc, albo jeden raz się któraś budzi ;)

Chodzimy też do OWI i mamy tak zajęcia z fizjoterapeutką, jak Nam się nie chciało tak podobają się Nam i cieszymy się, że tam trafiliśmy, bo z dziewczynkami dobrze, a mała korekcja postawy się przyda, a teraz można to łatwo skorygować :)

Pozdrawiamy!

hej dziewczyny mój mały skończyl juz 5 miesiecy(korygowane 2) w dzien nie chce wcale spać w nocy przesypia 5-6 godzin ciągiem.Wazy 5600 pije mleko bebilon i podaje juz owocki w sloiczkach i obiadki.

ania twoj smyk w dzien spi az tak dlugo i to ciagiem? jak ty to robisz? piersia karmisz?

Hej dziewczyny ;-) moj synek rozpoczal juz 8 tydzien i wazy juz 5535. Karmiony tylko piersia, co czasami tez juz mnie meczy i chcialabym zeby byl ciut starszy bo byc moze wtedy bedzie wkecej spal i nie traktowal cycka jak usypiacza czy zabawki. Tez nie wiem czasami kiedy jest glodny a kiedy nie. Przybiera az za duzo, ale ja go nadal do konca nie potrafie rozgrysc... hi hi staram sie miedzy 18 a 19 kapac i klasc spac. Spi wtedyzauwazylam 5 godzin a pozniej zazwyczaj co poltorej godziny sie juz budzi. Wczoraj jak go w nocy nakarmilam z jednego cyca i po odbiciu dalam jescze butelke odciagnietego mleka to troszke zjadl i o dziwo wtedy przeszlo 2 godziny ciagiem przespal. Takze nie wiem dlaczego tak sie dzieje. Ach te nasze maluszki ;-)

Katia ja dawałam delicol. Dicoflor ale tylko jak brałam antybiotyk na gardło teraz miał bobotic a dziś kupiłam Floractin. W dzień ładnie robi tylko z nocy ma problem. Już robimy mu masaż brzuszka itp ale za wiele Ńie pomaga. Musi swoje wystekac.Dorota mój też dużo przybiera ok 350g na tydz.

U nas 11 tyg. Też jestesmy już po chrzcinach. Moi chłopcy to maja chyba jakis budzik w brzuszkach, bo rowno co 3 godz budza sie na jedzenie. Bardzo ładnie przybierajaja, Tomek to chyba nawet za duzo bo po 400 g na tydzień. Mamy już prawie po 6 kg.
Polecam kropelki dicoflor na kupki (kiedys po 4 dni nie robili, teraz jest codziennie)( 3 kropelki na dzien).

No u mnie też jakby próbował zrobić i nie idzie mu i pierdzi, kręci się w koło, a jakie dajesz kropelki? ja próbowałam espinisan, ale nie ma efektów, położna zaleciła że można spróbować probiotyk dicoflor lub biogaia ale jeszcze nie próbowałam.

Katia u nas 7 tyg i już potrafi w dzień np spać ok 3 h bez jedzenia. Ogólnie już jest coraz lepiej gaworzy,uśmiecha się i rozgląda bardzo lubi towarzystwo. Mi Pediatra kazała smarować wazelina bo buźka była strasznie sucha i szorstka. Próbuj może też prac z proszku dla malucha chociaż swoje bluzki i stanik bo może u być uczulenie kontaktowe. Noce tak jak u Ciebie częste pobudki a od 4 przeważnie kręci się na kupkę. Dziś kupiłam inne kropelki zobaczmy czy pomogą .

U nas stuknęło 5 tygodni, maluch coraz bardziej płaczliwy więc już mam pomału troszkę dość ;). Po za tym wysypało go na twarzy, martwię się czy to nie początek jakiejś alergii, ale może minie tak jak u Ciebie.

Marzy mi się żeby już miał z 3, 4 miesiące może troszkę się wszystko ureguluje. Karmienie pomału mnie też zaczyna męczyć, bo już nie wiem kiedy faktycznie głodny a kiedy "ściemnia" z butelką o tyle łatwiej że trzyma się konkretnych godzin. A jak u was nocki? Bo u nas max 2 h bez pobudki i jedzenia, a od ok 4 zaczyna się wiercić i budzić praktycznie co godzinę. eh.. byle do wiosny ;)

Hej co tu taka cisza? My już po chrzcinach, w środę byliśmy na szczepieniu mały waży już 5100 i bardzo ładnie przybiera. Krosty z buźki już zeszły zaczęłam prać moje ubrania w proszku małego i teraz wsumie Ńie wiem czy to od tego ale najważniejsze że już czysta buźka. Teraz jeszcze nocne kupki trzeba uregulować i nocny sen i będzie dobrze. A jak wasze maluchy?

Znieczulenie i ja polecam, bez niego chyba postęp porodu nigdy by nie nastąpił. Ulga niesamowita i szybka akcja :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dodam, że znieczulenie otrzymałam około godziny 19.00 więc nie jest one podawane tylko w określonych godzinach. 8.00-15.00.

Hej, rodziłam na Zaspie na początku października. Dostałam znieczulenie bez problemu, inne dziewczyny także. Od jakiegoś niedługiego czasu mają zatrudnionych anestazjologów do tego. Jest to informacja od lekarza, który mi podawał. Znieczulenie polecam, pomogło i przyspieszyło poród. Informację o możliwości jego podania otrzymałam już na IP. Powodzenia!

Cześć dziewczyny!
Przepraszam, że się wcinam w wątek, ale może któraś z Was orientuje się (albo może podpytać swojego lekarza), jak wygląda sprawa ze znieczuleniami na Zaspie? Wiem, że jeszcze z pół roku temu to była fikcja, bo po 15:00 byli już tylko anestezjolodzy dyżurujący i nie mieli czasy na porody. Czy coś się zmieniło?

Z góry dziękuję za info! :)
Radości z dzieciaczków! ja muszę poczekać do marca ;)

Witam
Bradzo dawno mnie tutaj nie bylo.
Gratulacje dla mumusiek. niech dzieci zdrowo sie chowaja.
U nas troche sie dzialo pod koniec/ w sumie mial 5 masazy szyjki do tego mialam miec wywolywany porod bo przeterminowalan juz bylam. Naszczescei maly stierdzil ze wychodzi:)
Urodzila 8 dni po terminie 17 pazdziernika o 5.30 synusia Filipka 4240g i 59 dlugi. porod w sumie spoko 4 godz rodzilam ale polozne porostu bajka. jezeli bylabym mlodsza to pewnie zdecydowalbym sie na jeszcze jedno dziecko ale prawo wieku wiec 3 wystarczy.
Po 5 godz wypuscili nas do domu. maly rosnie w ciagu dnia troche niespokojny bo starsze rodzenstwo przerywa mu spanko. Ale za to w nocy nie ma co narzekac. troche mecza Filipka kolki no ale coz trzeba przetrwac.
zycze zdrowka dla Nas i dzieciaczko, przespanych nocek:)

Inne tematy z forum

Czy naprawdę? (19 odpowiedzi)

od lutego wchodzą te zmiany w prawie jazdy?? kurdee kto coś wie konkretnego, bo dzowniłam do...

urodziny dziecka tanio i fajnie jak urządzić? (53 odpowiedzi)

może zbiorę jakieś fajne pomysły od WAS? co można przygotować do zjedzenia dla dzieci? w co się...

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (72 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...