Mamusie Wrzesień - Październik (5)

Kotek85 - 14.09.2016
Emilia - połowa września
Ruda - połowa września, córka, Kliniczna
kawa o poranku - 18.09.2016, syn Kajetan
JestemMonika- 17.09.2016
SandraS - 24.09.2016, syn, Kliniczna
Kama 27.09.2016, syn,Kliniczna
skoniek 29.09.2016
em - 29.09.2016
aniolleczek - 30.09.2016
Ewa - koniec września
Anka - 01.10.2016, syn, Redłowo
justicia85 - 05.10.2016, Zaspa
nidra 05.10.2016, córka
amadea 09.10.2016
Stiviuszka 10.10.2016, syn
paaml - 13.10.2016, syn, Redłowo
Mała_1985- 14.10.2016, Wojewódzki
Majka123 - 17.10.2016, syn, Zaspa
szafir - 19.10.2016
Ann 20.10.2016, córka, Zaspa
Mariola koniec października, córka

Rozpakowane:
Kika-1987 10.06.2016, syn, Zaspa
Pirelka 14.08.2016, córki, Kliniczna
Alicja synowie, Kliniczna
Dorota 08.09.2016, synowie, Redłowo
Princessa 16.09.2016, syn, Kliniczna
Basiula 21.09.2016, syn, Zaspa

Poprzedni wątek: http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2016-4-t684085,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie Wrzesień - Październik (5)

Jak narazie zjedli ładnie i spia, wiec mam nadzieje, że wszytsko bedzie dobrze. U nas tez było ulewanie i pomoglo mleko nan pro 1, ale za to kupki nie mogli robic. No i zlotym srodkiem jest to mleko enfamil
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

My dzisiaj też po szczepieniu 5w1 i Wzw, za 4 tyg. pneumokoki. Moje córcie też już ważą lekko ponad 4 kg :)
Też mamy przygody z kupką, ulewaniem i wymiotami.
Dorota zazdroszczę, że mało Ci płaczą. Jestem pewna, że gdyby u nas nie byłoby męczarni po mlekach też dzieci, by niewiele marudziły.

Jak po szczepieniu ?

Cześć dziewczyny. Dawno sie nie odzywałam. Moi chłopcy bardzo ładnie przybieraja, waza 4200g i 4400g (7tyg). Dzis było szczepiene 5w1 i rotawirusy, a za tydzien pneumokoki. Ze wzgledu, że to wczesniaki to 5w1 i peneumokoki mamy za darmo :)
Niestety mielismy problem z kupkami i od tygodnia jestesmy na nowym mleku Enfamil (cholernie drogie), no ale poprawa jest znaczna.
Powiem wam, że myślałam :nie dam sobie rady z bliźniakami, ale jest lepiej niż sie spodziewałam. W nocy ogarniam ich sama i w dzien do 16. Trafiły mi sie dzieci, które prawie nic nie płacza :)

Na sprzedaż mam pampersy Premium care 2-5kg dwa opakowania 88i22szt

U nas to samo ze smoczkiem chwile possie wypluje i płacz .mam do oddania herbatkę bocianek może jakiejś mamie się przyda

U Nas ze smoczkiem podobnie, długo tak było że ledwo zassały i wypluwały, zdecydowanie nie były smoczkowe. Odpuszczałam i rzadko kiedy dawałam, ale teraz widzę, że je to uspokaja i często pomaga więc dajemy cześciej i wytrwale wkładamy jak wypluje i go nadal chce. Dłużej już zasysają więc chyba trzeba cierpliwości aż ten odruch dzieci sobie wyrobią ;)

Mam to samo ze smoczkiem, niby chce ale ciągle mu wypada, czasem possa dłużej ale na razie średnio mu leży więc mu nie daję na siłę.

My już tydzień skończyliśmy wczoraj, jak wróciliśmy do domu okazało się że mąż i starszy syn...chorzy, oboje kichający i kaszlący, załamałam się, ale co zrobić, taką mamy porę roku, starałam się odseparowywać malucha od nich.
Dziś w nocy zaczęło mu furczeć w nosku i bardzo slabo spał, gilów nie widać, ale coś tam troszkę mu przeszkadza, wystraszyłąm się bo katar u tygodniowego maleństwo to zawsze strach, oby nie było gorzej.
Generalnie mój tak ma że dzień praktycznie non toper śpi, zje i śpi, a w nocy to już gorzej, nie może zasnąć, nie wiem jak go przestawić z tym spaniem :(

Paalm jak tam sytuacja? a może już urodziłaś?

Dziewczyny dajecie swoim malenstwom smoczek? Ja swojemu zaczęłam dawac jak po odłożeniu do łóżeczka płacze ale niestety co 5minut mu z buźki wypada i jest jeszcze gorzej. Co robić? Kiedy znowu postanowiłam że mu go przez cały dzień nie dam to też jest płacz, taki z około 10minut . Po tym płaczu , sam się wkoncu uspokaja i zasypia. Serce mi się kraje i nie wiem co lepsze.

Katia cieszę się, że Ci się układa. Wiadomo, że laktacja musi po cc się rozkręcić, ale to siedzi tez w głowie więc nie ma co na sobie wybierac presji tylko na kp. Wiem, że jak już urodze będę najszczesliwsza na świecie. Ja ruszam do Redłowa, mam nadzieję, że też będę zadowolona z opieki. Pirelka powodzenia z mleczkiem. A olej rycynowy powoduje skurcze jelit, jesli u mnie szyjka jest zamknieta to jedynie bede miała wyjęte pół dnia z życia na kiblu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Olej rycynowy to sr*czkę po nim można niezłą mieć :P

My przechodzimy na mleko alergiczne Bebilon pepti, może być uczulenie pokarmowe u dziewczyn. Zobaczymy.

ponoć olejek rycynowy przyśpiesza poród. może poczytaj o tym

Paalm wiem co czujesz, takie czekanie jest najgorsze, i zastanawianie się co będzie i jak to się skończy :( pomyśl że już niedlugo po wzsystkim. Dla mnie to były mega ekstremalne "wakacje" ten 8 dniowy pobyt w szpitalu, ale najbardziej się dłużyło do decyzji, potem cesarka, kroplowki, wstawanie, maluch przy Tobie to leci raz dwa. My od wczoraj wieczór już w domku, pierwsza noc za nami, nie jest źle mały na razie dość spokojny duży śpi, oby tak zostało ;). Karmię go trochę moim mlekiem a trochę dokarmiam, bo ma mega spust i apetyt :). Generalnie w szpitalu na Zaspie opieka jest super, wszystko sprawdzaja kontrolują, polecam w porównaniu do Klinicznej czułam większy profesjonalizm. Jedna położna ogarnia jedną sale (3 mamy z dziećmi), leki podawane na czas, wszystko rozpisane. Położne 100% wszystkie mega miłe i pomocne. Jedyny minus (pominając tego z brakiem miejsc i przełądowaniem szpitala) to że straszne mają ciśnienie na przybieranie dziecka w te 3 dni od urodzenia. Jeśli komuś nie będzie przybierał odpowiednio nie wypiszą do domu!! i zostaje się dłuzej. Trochę schiza się robi a wiadomo że po cc tego mleka jest malutko i mało komu starcza samo na początku zeby maluch ładnie przybierał na wadze, wiec wyglądało to tak że 80% dziewcyn po cc dokarmiało dzieciaczki mm żeby przybierało bo perspektywa siedzenia dalej w szpitalu nikogo nie cieszyła, trochę słabe to ale co zrobić.
Osobiście bałam się wiekszego "terroru laktacyjnego" na Zaspie,ale jestem pozytywnie zaskoczona, owszem namawiają aby karmić tylko swoim mlekiem ale rozumieją że na początku jest ciężko więc nie robią problemu z butelką i dokarmianiem, mleko dostępne od ręki, zarówno butelki lub ze strzykawki jak ktoś woli lub jak czyjeś dziecko nie chce ssać.

Hej dziewczyny, Katia co tam u Was słychać, jak się czujesz po cc? pewnie jesteście już z maleństwem w domu.
Pirelka, wiem że przy bliźniakach to 2 razy więcej uwagi ale dasz radę, jak dziewczynki trochę podrosną może dadzą Ci odetchnąć.
Ja cały czas nierozpakowana, siada mi psycha już.. jutro mam wizytę u ginekologa a w czwartek mam się stawić do szpitala, przeraża mnie ta indukcja.
Robię już wszystko na przyspieszenie porodu, wczoraj byłam 3h na grzybach i wspinałam się ciągle pod górę, żeby coś wreszcie ruszyło ale mały uparty i siedzi dalej. Załamka

paaml niby zleciał, ale jednak dla Nas to dopiero 2 miesiące :) roboty w brud, ale tragedii nie ma.. jednak czas nie leci aż tak szybko jak myślałam :) może dlatego, że Nasze takie malutkie były i nadal są.
Już bym chciała, by same siedziały, reagowały i jadły coś więcej poza problematycznym mlekiem :/

Aga trzeba ich cisnąć i jeśli widzą że nie chcesz rodzić naturalnie po cc to można dojść swego i dają .
Palm oby samo się rozkręci bo tu wiele przypadków było podawania oksy przy zamkniętej szyjce i kończyło się zawsze cięciem.

Katia, gratulację nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę :)
Pirelka, ale ten czas szybko zleciał :)

Ja byłam dziś w Redłowie na ktg, chcieli mnie przyjąć na odział na obserwację, bo po terminie jestem, ale jakieś czynności z wywoływaniem i tak by zrobili dopiero 7dni po (czyli w czwartek), więc się nie zgodziłam bo bez sensu tak leżeć i czekać nie wiem na co - bo na poród w najbliższym czasie się nie zapowiada - szyjka długa, zamknięta, główka wysoko. Mały zdrowy i dobrze mu w brzuszku. Także mam się zgłosić w czwartek na Ip a w międzyczasie kolejne ktg już u ginekologa we wtorek. Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Gratuluje :) szybko wracaj do zdrówka i do domu z dzieckiem :D

A moje malutkie dzisiaj kończą 2 mies. :)

super kochana gratuluje :) wracaj szybko do siebie :) z dnia na dzień będzie coraz lepiej :)
napisz jeszcze jakich argumentów użyłaś :)
pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tia już po, wywalczylamm bo chcieli mnie dalej trzymać, cc wczoraj wszystko poszło ok, mały ważył 3500g, spał cała noc czego nie mogę powiedzieć o sobie ;) pomału wstaje nie jest lekko ale będzie coraz lepiej.
AA i dobrze że postawiłam na cesarke bo i tak by się nia skończyło, lekarze podczas operacji mówili że szyjka twarda i zamknięta mocno oj szybko bym nie urodziła naturalnie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

katia czyzby juz po?? :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (35 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...

jak nauczyć pić ze słomki i kiedy? (15 odpowiedzi)

drogie mamy, mój synek ma roczek, chciałaby nauczyć go pić ze słomki, ponieważ on nie lubi pić z...

kiedy lekcje angielskiego dla dziecka? (34 odpowiedzi)

Moja Maja w tym roku konczy 3 latka zastanawiam sie czy to juz czas zeby poslac ja na lekcje...