Mamusie i dzieci wrzesień-październik 2011 *32*

????? - gwiazdeczka - CÓRKA
25.08 - Fabiankowa - Zaspa - CÓRKA - Kaja - 3820g - 54cm - SN
25.08 - Lipuszka - Kliniczna - CÓRKA - Julia - 2765g - 51cm - SN
04.09 - czarna84 - Kartuzy -SYN - Dominik - 3150g - 53cm - SN
05.09 - sałatka - Zaspa - SYN - Pawełek - 4165g - 59cm - SN
08.09 - ligia - CÓRKA
09.09 - mamasandry - Wojewódzki - SYN - Krystian - 3680g - 55cm - SN
10.09 - bladykot - Wejherowo - CÓRKA - Małgorzata - 3800g - 57cm - SN
14.09 - Kamczik - Kliniczna - CÓRKA - Olwia - 3550g - 54cm - SN
16.09 - Dżina - Zaspa - SYN - Mikołaj - 3420g - 56cm - CC
16.09 - leokadia2101 - Wojewódzki - SYN - 3680g - 56cm - SN
18.09 - Jumelka - Zaspa - SYN - Jaś - 3330g - 55 cm -SN
22.09 - Ru.mink@ - Wejherowo - CÓRKA - Aniela - 3480g - 59cm - SN
26.09 - izulucha - Londyn - CÓRKA - Nell - 3900g - ok.60cm - CC
27.09 - alicja_82 - Zaspa - CÓRKA - Natalia - 2960g - 52cm - CC
28.09 - Ewciuś - Kliniczna - CÓRKA- Klara- 3240g - 55cm - SN
29.09 - marta29 - Wojewódzki - SYN - Gustaw - 4040g - 58cm - SN
30.09 - Monia Er - Redłowo -SYN - Cyprian - 4000g - 57cm - CC
01.10 - pieczenienatalia - Kliniczna - CÓRKA - Zofia - 4310g - 58cm - SN
01.10 - ewaaa42 - Zaspa - CÓRKA - Liliana - 3190g - 52cm - SN
02.10 - titina - Wejherowo - CÓRKA - Ida - 3420g - 58cm - SN
05.10 - tysiola - Dom - CÓRKA - Emilia - 3800g - SN
05.10 - polapola - Redłowo - SYN- Jaś - 3200g - 54cm - SN
06.10 - @IzZzka@ - Wejherowo - CÓRKA - Lenka - 3920g -58cm- SN
07.10 - misiabela - Zaspa - SYN - Łukasz Kamil - 3300g - 54cm - SN
08.10 - eveline22- Wojewódzki-CÓRKA-Dominika-3900-57cm-CC
13.10 - gosiaczek.k - Kliniczna - CÓRKA - Kinga - 2700g - 55cm - SN
13.10 - Ila85 - Kliniczna - CÓRKA - Nina - 3160g - 53cm - CC
15.10 - malinowa mandarynka - Wojewódzki - CÓRKA - Marta - 3490g - 56cm - SN
18.10 - marta.gdansk - Zaspa - CÓRKA - 4000g - 56cm
20.10 - nusia85 - Kliniczna - SYN - Bartosz - 4290g - 58cm - SN
23.10 - Patunga - Wojewódzki - CÓRKA - Marysia- 4040g - 56cm - SN
24.10 - Mangolia - Kliniczna - SYN - Piotr - 3850g - 56cm - SN
25.10 - Brzoskwinka 84 - Kliniczna - CÓRKA - Nadia - 3360g - 54 cm - SN
27.10 - haniag83 - Wejherowo- SYN - Szymon - 3750g -59cm - SN
02.11 - lilo - Kliniczna- SYN - Michał - 3630g -58 cm - CC
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Mamusie i dzieci wrzesień-październik 2011 *32*

fajne te kawiarnie, ja bym do tej pory w MamaCafe na Ujeścisku i niestety mało tam miejca na spotkanie kilku wózków :) ciekawe jak jest w innych miejscach
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziewczyny kawiarnia w centrum Gda w Krewetce nalezy do mojej koleżanki:)
Niedawno otwarta,fajne miejsce :)

http://www.bambamcafe.pl/kontakt.html

Bam Bam cafe :)

malinowa mandarynko
z tymi chrzcinami i wyprawianiem w knajpie, to bierz pod uwagę fakt, że w 1 dzień świąt wszystkie restauracje są zamknięte, właśnie taki problem miał mój kuzyn jak robił chrzciny

a ja umieram z nosa cieknie jak z kranu a mała nie chce spać!

hej,

tak mówicie o tych świętach, że będziecie spędzać u rodziców itp.
A ja w tym roku wyjątkowo chcę je spędzić tylko z mężem i córką. Nie chcę nigdzie wozić młodej na razie i chce być u siebie.
A w 1 lub 2 dzień świąt wyprawiamy chrzciny więc trochę ludzi się do nas zjedzie. No może nie do nas bo imprezę robimy w knajpie, ale zawsze to bliżej domu.

~ Dżina - dzięki za info o tej kawiarni, mam do niej jakieś 30 min spacerkiem, na pewno się wybiorę :).
A może się umówimy kiedyś i wpadniemy tam większą grupą z bobasami? :)

~ Natalia - fotka świetna :). U nas to niestety by nie wypaliło, młody lubi kąpiel, ale się tak wierci, że na bank by się opił hektolitrów wody...

~ Nusia - noszę się z zamiarem sprawienia sobie chusty, są wprawdzie tanie na allegro, ale mi się średnio podobają, a takie profesjonalne to kupa kasy. A nawet nie wiem, czy młody da się w tym nosić. Na razie mam plan popróbować z własnymi chustkami, ale jakoś czasu brak albo ochoty. Poza tym, młody by musiał chcieć współpracować. A akurat jak jest spokojny, to zawsze jest dużo innych rzeczy do zrobienia...

Ja bym chciała jechać do mojej mamy na całe święta, bo w Gdańsku to jakoś nie mam ochoty zostać. Święta w Gdańsku wyglądałyby tak: godzina siedzenia u matki Z., a później jego brat będzie go namawiał na łażenie po knajpach. Niewykluczone, że tak będzie, dlatego zapowiem mu, że w pierwszy dzień z rana jedziemy na Mazury i koniec. W mojej rodzinie zawsze jakoś tak świątecznie jest, a poza tym, teraz znów przybyło dzieciaków, więc już w ogóle fajnie :)

Co do prezentów - my też tylko dzieciom i mojej mamie, bo naprawdę bardzo nam pomogła w tym roku i stanowczo się jej należy coś fajnego. Z tym, że nie wiem co... Jakbyście miały jakiś pomysł co kupić całkiem aktywnej kobiecie chwilę po pięćdziesiątce, to dajcie znać. Niestety prezenty typu wizyta w spa odpadają, mama nie lubi takich rzeczy...
A tu dla dzieciaków:
http://allegro.pl/listing/user.php/run?us_id=20049004&order=p&change_view=1
Z. ma zawsze problem z prezentem dla chrześniaka, ale myślę, że stąd coś wybierzemy.

U mnie zostaly rowne 3 kg na plusie.

Wigilie jak co roku wyprawiamy u nas. Bedzie nas przy stole 10 osob. No i oczywiscie bardzo chcialabym podolac roli ale nie wiem czy z dzieckiem na reku bedzie to mozliwe. Uwielbiam przygotowania do Wigilii, co roku staram sie zaskoczyc bliskich nowa potrawa. W zeszlym roku hitem okazaly sie golabki z kasza gryczana i grzybami i cebulka :)

Prezenty juz powoli kupuje bo pozniej nie bedzi na to czasu...

No i nasza mala w Wigilie dostanie do smakowania pierwsze jabluszko :D

Juz nie moge doczekac sie Swiat! Ale ten czas leci :)

Mikołaj w tym roku też na allegro będzie zapatrzał się w prezenty. Jedynie do loopy's world trzeba będzie podjechać- najstarszemu chrześniakowi chce wykupić wejście + musowo jakiś gadżet z filmu Auta. :)

Ja na szczęście mam już mniej kg niż przed ciążą. Na początku mocno waga w dól leciała. Teraz powoli ale tym się nie martwię. ważne że wchodzę we wszystkie spodnie i spódnice. Gorzej z koszulami bo biust większy..

ja nie miałam nawału pokarmu.. może mnie jeszcze czeka???

A ja się jednak przemogłam i po fryzjerze wpadłam z wizytą do firmy. Musze przyznać, że dobrze mi to zrobiło - pogadałam trochę z ludźmi, oderwałam się od domu i tego małego ssaka, który aktualnie przysypia przy mnie na kanapie. Chłopak ewidentnie potrzebuje towarzystwa - kładę go na macie w drugim pokoju - wrzeszczy, kładę go koło siebie i mimo, że nie zabawiam go w jakikolwiek sposób - nie wrzeszczy. Spryciarz. Oby to częściej działało :)

Dziś dotarł kurier z leżaczkiem, mam nadzieję, że młody będzie chciał w nim leżeć. Cała nadzieja w tym leżaczku, bo od poniedziałku mąż wraca do pracy i zostajemy sami.

Moja obrączka jest nawet jakby luźniejsza niż wcześniej ale waga spada bardzo wolno. Ciągle mam na plusie jakieś 3 kilo. W książce "Język niemowląt" i w jeszcze jakiejś o karmieniu przeczytałam, że dopóki kobieta karmi to będzie miała ok. 5 kilo na plusie od stanu sprzed ciąży, bo jest to taka rezerwa, która organizm zwalnia dopiero po zatrzymaniu laktacji. Idąc tym tropem to po skończeniu karmienia miałabym 2 kilo na minusie. Hurra ;)

Wczoraj rozpoczął się u mnie jakiś dziwny nawał pokarmu. To co innym kobietom zdarza się w 6-7 dobie mnie spotkało w 7 tygodniu. Odstawiłam herbatkę laktacyjną oraz laktator, bo przypuszczam, że to główni winowajcy i czekam na efekty. Jakby tego było mało to boli mnie lewa pierś a dokładnie jeden jej fragment, który w dotyku jest twardszy. Mleko leci, więc mam nadzieję, że częstsze przystawianie młodego plus ciepły prysznic pomogą. Swoją drogą coraz bardziej skłaniam się do tego, aby skończyć z karmieniem piersią najpóźniej po 4 miesiącu życia młodego.

Jutro mam wizytę kontrolną u ginekologa. Mam nadzieję dowiedzieć się czy mogę chodzić na basen i kiedy mogę planować kolejną ciążę przy założeniu, że druga też będzie zakończona cc.

Ja obrączki ani w pierwszej ciąży, ani teraz nie musiałam ściągać, więc nie mam problemu. Cały czas normalnie wchodzi i schodzi z palca.

natalia ja niestety też w obrączkę nie wchodzę:(

no fota nam się udała :) mamy nowy aparat więc szalejemy ze zdjęciami :)

no tak, święta... ehhh, prezenty też kupuję na allegro, przynajmniej nie trzeba biegać po sklepach no i o każde j porze dnia i nocy można kupić :)

kurde, mam mega katar a Zosia jak na złość ciągle marudzi i chce przy cycku spać, chyba zaraz się z nią położę, bo w łóżeczku nie zaśnie...

kilogramów po ciąży to zostało mi zaledwie 3 ale w obrączkę nie wchodzę :( nie wiem dlaczego?

natalia fota super :)
ja juz sie nie moge doczekac swiat uwielbiam kupowac prezenty :) i tez prezenty robimy tlyko dzieciom :) jeden prezent w szafie juz lezy hehe :) teraz tlyko reszta w sumie to juz wiem co komu kupimy tlyko do sklepow trzeba sie wybrac :)
ja Wigilie planuje spedzic w domu we czworke :) a w dwa swieta wedrujemy do rodzicow i tesciow :) ale duzo robic nie bee bo ilez to w Wigilie my zjemy :)
a 27 mamy Chrzciny i musze kurcze wymyslic co do jedzenia zrobie :(

mnie zostało jeszcze ponad 7 kilogramów do zrzucenia, ale zajmę się nimi po połogu

no właśnie święta, uwielbiam ten czas, mam tylko nadzieję, że uda nam się wyprawa do rodziców, mąż straszy, że pewnie będzie miał służbę a to by była pierwsza Wigilia i pierwsze święta w Gdańsku bez rodziny

no i najgorsze brak pomysłów na prezenty

Witam się i ja :)

My na święta jedziemy najpierw do jednych rodziców potem do drugich. Tylko tym razem dzielimy na osobne dni. Bo takie jeżdżenie w wigilie od jednych do drugich jest do bani. Prezenty też tylko dla dzieciaków, a że nasze to jedyne w rodzinie to nie jest źle ;)

Co do antykoncepcji to na razie dalej pozostajemy przy prezerwatywach - mnie jakoś nie przeszkadzają ;) W życiu nie brałam tabletek i jakoś nie mogę się do nich przekonać, chociaż zaczęłam się zastanawiać ostatnio. Zobaczę jak pójdę za parę miesięcy na wizytę kontrolną i cytologię. U mnie już cykl wrócił do normy i właśnie nawiedza mnie druga miesiączka.

Natalia, córcia super wygląda na tej fotce :)

Co do kilosów, to mnie też po pierwszej ciąży zostało 10kg i zostały mi do tej pory. Ale tym razem nie mam w planach kolejnej ciąży, więc biorę się za siebie już tak na serio. Na razie jestem na etapie ograniczania słodyczy i powoli wracam do diety cukrzycowej (muszę w końcu pójść i sprawdzić czy ta cukrzyca mi się cofnęła). Zaczęłam też ćwiczyć w domu. Najgorsze, że zaraz będą święta i te wszystkie pokusy...

Cześć :)
U nas w miarę spokój:)

O Świętach nic nie mówcie-tzn o prezentach,bo nie mam pomysłów :P
My najpierw wigilia na 16:00 u mojej babci,tam bedzi w sumie ok 10 os:) Potem na 17 u teściów-tutaj nas 13 osób:) Uwielbiam te nasze spotkania rodzinne:)

Pierwszy Dzień Świąt u brata męża, drugi mamy Chrzciny :)

natalia-śliczna córcia:))

misiabela ja bym pod choinke dała cos drobnego a na urodziny coś konkretnego
My na święta dajemy Weronice sukienkę Barbie z H&M a Dominice kupujemy Pana Metkę :) Sobie na wzajem nie robimy prezentów bo 22 grudnia mamy rocznice ślubu,z resztą święta tylko dla dzieciaków robimy ja jestem ateistką mój mąż innej wiary...więc mamy spokój z chrzcinami:)

ja w tym roku zapowiedziałam mamie i teściowej że święta planuje spędzić u nich:) Wigilię i Pierwszy Dzień świąt. Drugi chcemy spędzić we trójkę w domu:).
Misiabella ja też mam w planie choinkę, sprzątnie i pierniki a z resztą zobaczę :P jak mały pozwoli tyle zrobię ...

Co do prezentów to kocham allegro :D przeraża mnie te świątecznie bieganie po sklepach w pogoni za prezentami

Natalia, świetna fotka Zosi:)!
Byliśmy u pediatry, okazało się że mały ma prawdopodobnie trądzik niemowlęcy ale musimy skonsultować się z dermatologiem. Szkoda mi jego, takie maleństwo i jeszcze takie krostki na buźce.Powoli się zasuszają więc mam nadzieje że to świństwo da mu niedługo spokój.

Kurka... przytyłam w ciąży 23 kg!! zeszło 11 i liczę na to że zrzucę jak najszybciej po połogu resztę. Bo teraz jestem trochę podłamana:|

Izulucha:) coś sobie przypominam że często podróżujesz że dziećmi:) byliście z Blanką gdzieś w ciepłych krajach jak miła około 10 mies? :)
Właśnie przeglądam wycieczki i planuje wykupić jakieś wakacje w styczniu na wrzesień. Gdzieś żeby nie było wielkich upałów...

Byliśmy ostatnio na prawdziwych wakacjach 3 lata temu, nawet odpuściliśmy podróż poślubną więc teraz mam zamiar wreszcie wypocząć na wymarzonych wakacjach:)

myślicie już o nadchodzących świętach??? Mnie na szczęście większe przygotowania ominą w tym roku gdyż jedziemy do teściów. Jedyne co zamierzam zrobić to wysprzątać porządnie, ustroić drzewko i upiec pierniczki z Mateuszem.
Jak co roku najtrudniej będzie wybrać prezenty.. my kupujemy tylko dzieciom. Ale mam 3 chrześniaków i nie chciałabym nie trafić z upominkiem.. dla 2 już wiem.. mam problem z Kubusiem.. bo zaraz po świętach(30.12) kończy rok.. myślę że na urodzinki dostanie większy prezent a pod choinką będzie jakaś miła drobnostka. Czy lepiej odwrotnie?

natalia super zdjęcie, syrena w morzu piany:)

my dzisiaj byliśmy na wizycie kontrolnej na Klinicznej bo mały ma " nieco obniżone napięcie na osi główki" tzn. ładnie ją podnosi jak leży na brzuszku, jak go nosimy, ale już gorzej niestety jak ma podnieśc ją jak leży na pleckach, no ale nic umówimy się do neurologa i miejmy nadzieję wszystko będzie dobrze

dokarmiałam około 2 razy na dobę MM, ale pediatra mówiła, żeby odstawic bo MIchaś waży już 3900, czyli w tydzień i 1 dzień przybrał 470 gr, sama nie wiem może faktycznie moje mleko mu wystarczy

a wczoraj rozpoczęliśmy werandowanie, dziś byliśmy na dworku w drodze do szpitala, a jak w weekend będzie ładnie to zaliczymy pierwszy spacerek

nusia ja chusty nie mam, ale koleżanka bardzo polecała

Inne tematy z forum

Leczenie zębów mlecznych... (18 odpowiedzi)

...dziewczyny, jak wygląda leczenie zębów mlecznych - czy się boruje ząbek tak jak u dorosłego? I...

macierzyński a likwidacja firmy (4 odpowiedzi)

Witam, Mam nadzieję, że jakaś obeznana osoba w kwestiach pracowniczo-zusowskich wesprze mnie...

Jak wyprawiacie urodziny dla dzieci? (27 odpowiedzi)

Witajcie! Jak bardzo hucznie obchodzicie urodziny dzieci? Głownie chodzi mi o to czy urządzacie...