Mamusie i dzieci wrzesień-październik 2011 *32*

????? - gwiazdeczka - CÓRKA
25.08 - Fabiankowa - Zaspa - CÓRKA - Kaja - 3820g - 54cm - SN
25.08 - Lipuszka - Kliniczna - CÓRKA - Julia - 2765g - 51cm - SN
04.09 - czarna84 - Kartuzy -SYN - Dominik - 3150g - 53cm - SN
05.09 - sałatka - Zaspa - SYN - Pawełek - 4165g - 59cm - SN
08.09 - ligia - CÓRKA
09.09 - mamasandry - Wojewódzki - SYN - Krystian - 3680g - 55cm - SN
10.09 - bladykot - Wejherowo - CÓRKA - Małgorzata - 3800g - 57cm - SN
14.09 - Kamczik - Kliniczna - CÓRKA - Olwia - 3550g - 54cm - SN
16.09 - Dżina - Zaspa - SYN - Mikołaj - 3420g - 56cm - CC
16.09 - leokadia2101 - Wojewódzki - SYN - 3680g - 56cm - SN
18.09 - Jumelka - Zaspa - SYN - Jaś - 3330g - 55 cm -SN
22.09 - Ru.mink@ - Wejherowo - CÓRKA - Aniela - 3480g - 59cm - SN
26.09 - izulucha - Londyn - CÓRKA - Nell - 3900g - ok.60cm - CC
27.09 - alicja_82 - Zaspa - CÓRKA - Natalia - 2960g - 52cm - CC
28.09 - Ewciuś - Kliniczna - CÓRKA- Klara- 3240g - 55cm - SN
29.09 - marta29 - Wojewódzki - SYN - Gustaw - 4040g - 58cm - SN
30.09 - Monia Er - Redłowo -SYN - Cyprian - 4000g - 57cm - CC
01.10 - pieczenienatalia - Kliniczna - CÓRKA - Zofia - 4310g - 58cm - SN
01.10 - ewaaa42 - Zaspa - CÓRKA - Liliana - 3190g - 52cm - SN
02.10 - titina - Wejherowo - CÓRKA - Ida - 3420g - 58cm - SN
05.10 - tysiola - Dom - CÓRKA - Emilia - 3800g - SN
05.10 - polapola - Redłowo - SYN- Jaś - 3200g - 54cm - SN
06.10 - @IzZzka@ - Wejherowo - CÓRKA - Lenka - 3920g -58cm- SN
07.10 - misiabela - Zaspa - SYN - Łukasz Kamil - 3300g - 54cm - SN
08.10 - eveline22- Wojewódzki-CÓRKA-Dominika-3900-57cm-CC
13.10 - gosiaczek.k - Kliniczna - CÓRKA - Kinga - 2700g - 55cm - SN
13.10 - Ila85 - Kliniczna - CÓRKA - Nina - 3160g - 53cm - CC
15.10 - malinowa mandarynka - Wojewódzki - CÓRKA - Marta - 3490g - 56cm - SN
18.10 - marta.gdansk - Zaspa - CÓRKA - 4000g - 56cm
20.10 - nusia85 - Kliniczna - SYN - Bartosz - 4290g - 58cm - SN
23.10 - Patunga - Wojewódzki - CÓRKA - Marysia- 4040g - 56cm - SN
24.10 - Mangolia - Kliniczna - SYN - Piotr - 3850g - 56cm - SN
25.10 - Brzoskwinka 84 - Kliniczna - CÓRKA - Nadia - 3360g - 54 cm - SN
27.10 - haniag83 - Wejherowo- SYN - Szymon - 3750g -59cm - SN
02.11 - lilo - Kliniczna- SYN - Michał - 3630g -58 cm - CC
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Mamusie i dzieci wrzesień-październik 2011 *32*

Patunga my używamy Bebilon zwykły ale się zastanawiam nad Hipp Bio coś tam,karmię również cycem i jestem na koszmarnej diecie ale w moim przypadku na dobre mi to tylko wyjdzie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja miałam Enfamil i Bebilon 1, ale to zwykłe i niestety ból brzuszka małej, Bebilon 1 Ha jak najbardziej podpasował i żadnych dolegliwości mała nie ma.

No właśnie, jakich mm używacie?
Jaka dietę stosujecie ze względu na karmienie piersią?:)

`Monia, ale Ci zazdroszczę, 8 godzin. Mój spał najdłużej 5.

Mój też ma potówki. Posmarowałam mu dzisiaj buzię, dwa razy, swoim mlekiem bo przypomniało mi się, że moja mama tak robiła. Zobaczymy czy coś pomorze.

Mam pytanie o dokarmianie MM. Chciałabym się zabezpieczyć w razie czego, bo Jasiek czasem wpada w trans i płacze i nawet po karmieniu piersią zdarza mu się takie coś, że ciężko go uspokoić. Pomyślałam żeby, tak jak pisałyście, go po prostu dokarmić MM i może wtedy się porządnie naje i pójdzie spać.
Kupiliśmy mleko Bebilon, położna doradziła nam hipoalergiczne. Ale na tym mleku pisze, w sumie na innych też, żeby nie stosować jak karmi się piersią... więc jak to jest. Jak Wy robicie? Ile mu w ogóle tego mleka wtedy dać?

Witajcie dziewczyny !

Właśnie wróciliśmy z mega długiego spaceru, młody dosypia więc mam chwilę.

~lilo
serdeczne gratulacje ! A nie mówiłam, że będziesz listopadowa ? :)

Nasz syn dzisiaj przespał w nocy prawie 8 godzin tj. 20.00 - 3.40, był karmiony tylko raz, ciekawa jestem czy to przypadek czy może tak już będzie. Byłoby super !
No i dwa dni temu wreszcie odpadł nam ten nieszczęsny pępek, więc obejdzie się bez ingerencji chirurga.

Dziewczyny, a czego używacie na potówki ?? Bo młody po tych ośmiu godzinach spania z buzią w pieluszce obudził się trochę wysypany.

Dziękuję dziewczyny:)
Tysiola-na takie kudły że hej;) w szpitalu mówili na nią indianka;)

Myślę że niejeden dorosły pozazdrościł by jej takich gęstych włosów:)

My dzisiaj leniuchujemy, wszyscy w łóżku;) nawet obiad jedliśmy w sypialni:) taka o niedziela:)

Ale fajne dzieciaczki !
Patunga, ale Marysia ma długie włosy ;-D

cześć dziewczyny ja jak zwykle pojawiam się i znikam no i wrzucam moje dziewczyny:)
image

Uploaded with ImageShack.us

Patunga piękne dzieci :)

Mój mały blondynek po mnie :P a wszyscy się zarzekali że na bank będzie miał takie włosy czarne jak węgiel po P.

My dziś mamy maraton gości... szczerze to mi się nie chcę :P mam ochotę spędzić niedziele na sofie i nic nie robić :P

Natalia, była u nas Pani dr. Grażyna Sikorska-Wiśniewska , znalazłam ją w necie. Okazało się że Pani dr pracuje w Szpitalu Wojewódzkim( z doświadczenia znajomych słyszałam że są naprawdę dobrzy) i powiem szczerze że byłam po wizycie naprawdę zadowolona.
Nie jestem fanką prywatnego leczenia, raczej staramy się wykorzystać nasze składki:) , wizyta w weekend 150, dni powszechne 120zł.

Jeśli chodzi o kupkę małemu włożyła na chwilkę termometr do pupki, potem kupiliśmy mleczko bebilon komfort i poszło...można użyć jeszcze od czasu do czasu kawałeczek czopka. To akurat był prosty zabieg ale dodatkowo pomogła i wytłumaczyła w wielu sprawach które nas martwiły, w razie pytań możemy zadzwonić.

Natalia, co do problemów z kupką, to może być efekt zagęszczacza który dajesz do mleka, żeby Zosia nie ulewała.

Mój Jaś robi kupę tylko raz na dobę (no czasem są wyjątki).

Tak to ten szampon :) To normalne, że włosy wypadają, szczególnie że podczas ciąży nie wypadały wcale, to teraz musi wszystko wrócić do normy.

Co do wyjść na określoną godzinę to różnie u nas bywa. Udaje nam się wyjść co dziennie na spacer w granicach godziny 11 - bo mały od pobudki porannej do tej właśnie pory ma swój czas czuwania. Też zaczynam od wyszykowania siebie (potem tylko ekspresowo ubieram buty i kurtkę). Następnie przewijam i podkarmiam Jasia, jak już w butli mało zostaje, to go kremuję i ubieram czapeczkę i kombinezon, opatulam pieluchą coby jak uleje to się nie upaskudzi i dokarmiam resztą mleka, bo oczywiście przy ubieraniu zawsze są dzikie wrzaski. Potem tylko odbeknięcie i lecimy.

Dzisiaj Jaś dla odmiany zasnął wcześniej, więc na spacer wybierzemy się po obiedzie. Zresztą niedługo jest też pora spania Dominika, więc jest mi to na rękę.
Trzeba wykorzystać ładną pogodę bo nie wiadomo jak długo to potrwa :)

Mangolia
a jaka lekarz u Was była? Jeśli można wiedzieć ile płaciliście za wizytę? I co zrobiła, żeby maly w końcu zrobił kupę, moja Zosia od wczoraj stęka i puszcza bąki ale kupy nie ma :(

Patunga sliczna masz parke :)

Lilo gratuluje i witaj z powrotem na forum :) Czekamy na zdjecie ;)

~ Patunga, ale masz fajne dzieci, jedno białe, drugie czarne :)

~ Lilo - no w końcu :). Gratulacje :). Mamy mamusie sierpniowe, możemy mieć listopadową, więc się nigdzie nie wybieraj :). A do domu pewnie jutro Cię puszczą, skoro crp spada.

~ Jumelka - dzięki za info. Ten szampon masz na myśli?
http://merlin.pl/Head-Shoulders-Szampon-przeciwlupiezowy-dla-niej-przeciw-wypadaniu-wlosow/hb/product/219,872366.html
A bierzesz jakieś witaminy? Ostatnio kupiłam sobie Centrum Materna i liczę, że to mi ograniczy ilość wypadających włosów. Trochę się przestraszyłam, jak zobaczyłam ile włosów mojej siostrze wypadło przez około miesiąc. Zaczęły jej wypadać ok 3 miesiące po porodzie no i nie za dobrze to wygląda.

~ Patunga - na bank hormony... Mnie też czasem napada znienacka. Mam na przykład dobry humor przez cały dzień, Z. wraca z pracy, a ja się go czepiam w chwilę po przyjściu, kiedy nawet nic nie zdążył zrobić... Wydzieram się, wściekam i ryczę. I sama nie wiem czemu, bo mam cały czas w tyle głowy myśl, że się zachowuję bez sensu, ale nie umiem tego powstrzymać. No ale to w końcu przechodzi. Jak już rozsądek mi wraca, to mu mówię, że to nie moja wina, że tak po prostu jest i pewnie się jeszcze zdarzy nie raz. Widzę, że stara się to zrozumieć, ale sama wiem, że mu niełatwo. Póki co, jakoś mnie nie udusił.

Jeśli chodzi o wyjście z domu, to zawsze czekamy, aż młody się sam obudzi. Więc póki śpi, ogarniamy się sami, później migiem przewijanie i karmienie, pakowanie do wózka i biegiem na zewnątrz. Jak wyniknie jakiś poślizg, to czekamy na kolejny cykl młodego. Wyjście o określonej z góry godzinie jest nierealne, więc nawet nie podejmujemy takiego wysiłku. Wczoraj tylko jakimś cudem udało nam się rano do lekarza zdążyć na umówioną godzinę, mimo, że wyszliśmy z domu 20 minut później niż liczyliśmy, że trzeba. No ale to i tak nieźle.
Na nasze szczęście Guciowi nie zdarza się ulewać, a kupy są przeważnie przewidywalne. Za to sikanie bywa spektakularne - już się nauczyliśmy, że czujność jest wskazana, więc z reguły udaje się skierować strumień na rozpiętą pieluchę, ale młody siknąć sobie do ucha też potrafi...

Moje dwa skarby-Jaś i Marysia :)

image

Uploaded with ImageShack.us

Lilo !! Gratuluję !! wreszcie masz już maluszka przy sobie !!!:) trzymam kciuki za wasz szybki wypis ze szpitala, wiem co to znaczy...

Patunga , to hormony :) mi lekarka powiedziała że to normalne jeszcze w czasie połogu :P więc masz usprawiedliwienie:) ja za to jestem spokojna a mąż nerwowy ze stresu. Kto w końcu rodził ? ja czy on ?:)

Polapola , ale mnie rozbawiłaś tym postem o waszym synku i wycieczce:)

Dziewczyny a ja się cieszę bo wreszcie mieszczę się w buty!!! miałam po porodzie takie nogi bańki że śmiało mogłam chodzić w butach męża... wreszcie schodzi ze mnie ta woda...

Dzisiaj była u nas Pani doktor na wizycie domowej, mieliśmy pojechać na dyżur do przychodni świętokrzyskiej ale było full dzieci... i stwierdziłam że nie będę czekać z maluchem w takich kolejkach.
Powiem wam szczerze że naprawdę byłam zadowolona, mimo iż wizyta trochę kosztowała ale mały wreszcie zrobił kupkę po 4 dniach, biedak tak się męczył... nie wiedzieliśmy jak mu pomóc, od razu zmieniliśmy mleko , dostał maść na wysuszoną skórę od tych lamp i ogólnie Pani doktor była u nas godzinę którą wykorzystaliśmy na maksa.
Cieszyliśmy się z kupki jak głupki a mały w końcu spokojnie zasnął.

polapola
Chłopaki mają to do siebie że jak tylko pielucha w dół to odrazu siusiak w góre i sisisisis najczęściej na siebie i na otaczających go ludzi:) Czytając Twoją opowieść uśmiałam się bo u nas wygląda to dokładnie tak samo. Kochane łobuziaki!!!

image

polapola
haha skąd ja to znam :) to chyba każdy ma problemy z wyjściem z domu hahahaha u nas największe problemy są z ulewniem i ciągłymi zmianami ubaran

Inne tematy z forum

szukam niani Redłowo Wzgórze św. Maksymiliana (7 odpowiedzi)

Witam, poszukuję niani na okres wakacji dla dwójki dzieci, Syn jest samodzielny i w lipcu będzie...

urodziny dziecka tanio i fajnie jak urządzić? (53 odpowiedzi)

może zbiorę jakieś fajne pomysły od WAS? co można przygotować do zjedzenia dla dzieci? w co się...

Od 1go do 1go... czy Wam udaje się cokolwiek oszczedzić? (226 odpowiedzi)

Cześć, mam takie nocne przemyślenia na temat szeroko rozumianych finansów domowych... Oboje mamy...